|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mozart efekt
17.2.2007 11:08:52   
s.
Pozdrav,

poznate MOZART EFEKT? Kaj pravite na to, da noseče mamice ob poslušanju mozartove glasbe pomagajo pri zviševanju otrokovega IQ ? Poslušanje je dobro tudi za otroke vseh starosti.
Koliko vas doma to prakticira? 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mozart efekt
20.3.2007 12:46:07   
AnkaM
Ja, jaz sem celo nosečnost in tudi po porodu s čisto majhnim dojenčkom. Dnevno in redno.
Ker ljudje nimajo pretiranega razumevanja za take tematike se ne bi javno pogovarjala. Če te kaj zanima se dajva za zasebno. Sicer pa je deklica zdaj stara 2 leti. Še vedno dnevno posluša tudi klasiko. Kot dojenčica je bila zelo umirjen otrok.

LP,
Anka

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mozart efekt
26.3.2007 0:22:00   
malecka
Zakaj pa se ne bi javno pogovarjali o tem, saj je znanstveno dokazamo ta zadeva in jaz tud velikokrat poslušam klasiko še rajši pa instrumental z zvoki narave zelo sproščujoče. Tud moja mala, ki je sedaj stara tri mesece ji dam kaj takega v CD, in moram reči da spi kot angelček.




Se trudim, da ko sem z otroci poslušam umirjeno glasbo, ko pa sem sama v avtu ali pa tud doma, največkrat pri čisčenju pa navijem kakšno iz 80-ih, disco in se "znorim"



tko, da jaz verjamem v te zadevce, tko kot tisto. Zvečer dve uri pred spanjem naj ima otrok umirjene igre brez obiskov in glasne glasbe. Produkt tega je-- otrok lažje in lepšr zaspi.

_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu AnkaM)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: mozart efekt
26.3.2007 0:32:56   
Mavrična zvezdica
Jaz sem to prakticirala med prvo nosečnostjo in tudi sedaj. Ravno včeraj je bil hec, ko je bila pikica v trebuhu nekaj ur popolnoma mirna, nato pa sem začela poslušat ravno mozarta za dojenčke in je začela brcat, da je bilo veselje.user posted image Danes isto.


(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: mozart efekt
2.6.2007 0:15:18   
Allia
Jaz sem tudi med nosečnostjo in v prvih mesecih poslušala ogromno glasbe, predvsem klasiko, zraven igrala še klavir in veliko pela. Danes ima mala 14 mesecev in zelo rada pleše, poje in "igra" na klavir. Kadar pa sama igram klavir mi zleze v naročje in se pozibava ter še sama poskuša igrat. Vzadnjič se je moj vsedel za klavir in ker pač on ne zna igrati, mu je mala dala prste na klavir in se jezila, ker ni bilo nobene pesmice izpod njegovih prstovuser posted image user posted image user posted image

Ko je bila v našem kraju zabava je edina (tako majhna) uživala in plesala ter pela z drugimi triletniki. Ona bi šla kar v prvo vrsto, ampak kaj ko šele od 11 meseca hodi in zato ni še prav sigurna oz. sebolj bojim da je drugi ne poderejo.Njenemu navdušenju so se čudili tudi ostali starši njenih vrstnikov.

Kadar pa greva pohajat vedno kaj prepevava.user posted image

spomnim pa se, da jo je v prvih mesecih vedno umiril zvok kitov.Imam CD kjer so posneti zvoki narave in to je rada poslušala.

Jaz verjamem v ta mozartov efekt in mislim da nas je veliko takih, zato bi bila zelo vesela, da bi to kar javno razpravljle in ne po ZS.Bi rada tudi jaz še kaj zvedela o temu, tako da bom vesela vsake informacije.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: mozart efekt
7.6.2007 9:55:32   
s.
Zanimivo,
redke ste, ki ste se oglasile in kaj rekle na to temo.user posted image Se sprašujem ali ženske tega še ne poznajo.user posted image
Bom še listala po slovenskem spletu, mogoče bom še kje kaj našla.

Lepo uživajte ob svojih nadobudnih malčkih.

(odgovor članu Allia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: mozart efekt
23.7.2007 13:43:53   
sassa
Tudi  jaz sem v nosečnosti poslušala klasiko. Dobijo se CD-ji Mozart za otroke, Bach za otroke, itd. ali pa kar Baby calssics, kjer so izbrane najlepše skladbe (Traumerai, Ave Maria, Mala nočna glasba, itd.). Sedaj te CD-je poslušamo občasno, ker so bolj na sporedu pesmice. Včasih pa leživa zvečer v postelji in ji zamomljam kakšno klasiko ali zimzelenčka.

Lep nasmejan dan,
Saša


_____________________________

sassa

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: mozart efekt
23.7.2007 14:02:43   
Anonimen
ja vrjamem da klasika ali pa nasploh umirjena glasba na dojenčka dobro vpliva, sploh če jo pozna že iz obdobja ko je bil še v trebuhu. zadeva ga namreč potem ko jo sliši vrne nazaj v tisto obdobje in začuti lagodje in varnost, umirjenost. zato ve kar veselo.

jaz sicer nisem poslušala med nosečnostjo, ker na sploh en poslušam veliko glasbe...doma sploh ne, edino kake otroške, v avtu pa radio da vsaj kej zvem (n egledam praktično nič tv, cajtng komi ker pogledam), če pa je bla tamal v avtu pa smo itak otroške navijal. tko da ja no med drugo nosečnostjo sem poslušala otroško glasbo in tut tamala k ma zdej 15 m je ful glasbeno nastrojena..poje melodije, izmed ljubših igrač ji je sintesajzer pa blok flavta v katero piha k zmešana :) pa tut pleše ja že če je kaka fina muzika, sploh otroška :)

(odgovor članu sassa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: mozart efekt
1.8.2007 9:25:31   
caillou
Kaj pa vem, mi smo imeli pri obeh Elda Viler efekt (Čez sedem rek), pa njun IQ čisto nič ne zaostaja. Mirna glasba pomirja, bučna te pa razvnema. Vse je to dobro.

_____________________________

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu s.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: mozart efekt
21.8.2007 8:24:23   
_clea_
Tudi jaz sem v nosečnosti poslušala Mozartov CD in tudi zdaj z našimuser posted image   velikokrat poslušava instrumentalno glasbo, zvečer pa zaspi ob zvokih kitov, narave ali pa instrumentalih uspavank. V avtu imava malo bolj žive-Romano Krajnčan, razne izštevanke,zadnje čase pa je navdušen nad El condor pasauser posted image ..Zvečer pa zaspi ob petju kitov, zvokih narave ali pa ob kakšni instrumentalni uspavanki.Edini problem je to, da včasih mamica prej mrkne od user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: mozart efekt
22.8.2007 18:01:16   
kaya2007
ko sem bila še v trebuhu in tudi celo otroštvo sem poslušala klasiko, ker so moji starši glasbeniki...in moram rečt, da sem izreeeedno pametna user posted image

pri svoji user posted image  pa tega iz šlamparije niti nisem prakticirala, ampak vseeno upam, da bo po meni user posted image

(odgovor članu _clea_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...
Zakaj starši poljubljajo svoje otroke na u...
Odgovornost staršev je, da otroku pokažejo pomembnost poljuba. Poljub je dejanje, s katerim pokažemo, da nekoga ljubimo,...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?