|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   muca in novorojenček?
21.10.2005 11:27:59   
Anonimen
Nekje sem brala pa tudi že slišala, da so lahko muce, še sploh tiste ki hodijo zunaj (ujamejo ptiča ali miš) nevarne za nosečnice oz. za novorojenčke.
Ker sploh ne vem zakaj se v bistvu gre predvidevam, da ste se ve ki ste že mamice in imate doma muce kaj pozanimale. Mi2 kot sem že rekla še en načrtujema otročka ampak so to pomembne informacije, in bi pa rada kaj več vedela o tem, ker imava tudi muco , ki je pa večino časa noter ampak ko je bila veni je že velikokrat prinesla kako ptico ali pa miš user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 11:38:32   
jazz
Če je muca v stanovanju in nima bolh in je razglistena(nima glist) jo lahko imaš, jaz sem se cartala z njo celo nosečnost. Mačji wc je čistil moj lubi, če ga čistiš sama, moraš uporabit rokavice. Jaz sem delala teste pri ginekologu za toksoplazmozo in je bilo ok.! Ko se je mali rodil, smo mucka oddali v varstvo k bratu od mojga, v zgornji štuk, sedaj pa je sinek star enajst mesecev in sploh ne bi prenesel, če okrog njega ne bi skakale živali. Res pa je da so cepljene hišne muce,brez bolh in glist, saj redno skrbimo tudi za njih!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 11:42:20   
Anonimen
h ginekologu moraš na test? Kaj pa če slučajno maš kako bakterijo v sebi, ki jo muce prenašajo? Se da to odstranit oz. pozdravit?user posted image

(odgovor članu jazz)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 11:55:40   
tina_klementina
Glede toksoplazmoze drži vse kar ti je napisala že jazz.


Kar se tiče izkušenj z muco in novorojenčkom pa tole: doma imamo muca, ki je bil pred rojstvom naše deklice kot naš mali otročiček- skratka naš družinski član- zato nismo niti pomislili, da bi ga dali komu drugemu. Nas je pa skrbelo kako bo prenesel to, da mu ne bomo mogli posvečati toliko pozornosti. Lahko rečem, po 1,5 meseca, da je bila naša skrb odveč. Punčka mu je zanimiva, ko jo pestujemo pride zraven, jo povoha, se vleže celo zraven v naročje. Ne kaže pa nobene agresije, čeprav paziva, da ne ostaneta kje sama.
Prilagam link z koristnimi informacijami.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. 

http://www.messybeast.com/cat_baby.htm



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 11:58:35   
Anonimen
oooo super, hvala user posted image

(odgovor članu tina_klementina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 12:28:43   
jazz
Če imaš muco že dalj časa, si to bakterijo že prebolela. Moraš pa omeniti ginekologu da imaš doma muco in bo poleg drugih preiskav krvi, naredil še to, za toksoplazmozo, mislim, da preverjajo trikrat čez celo nosečnost! To, toksoplazmozo, pa večina nosečnic v bistvu dobi pri recimo pletju v vrtu, tam je gojišče za to zadevo!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 12:33:40   
jazz
Ja, pa še to, da mačka ni dobra v stanovanju je samo zaradi tega, ker se lahko zgodi, da pride k novorojenčku v posteljo in dokler še ni močen v glavici se lahko mačka uleže na njegov obrazek in ga zaduši, ker se mali še ne zna braniti,...kasneje,ko se lahko že sam otepe mačke ni tako nevarno!

_____________________________

Lep pozdrav! K

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 12:48:06   
Anonimen
prvič slišm. js sem mela 2 mačka, 1 mam še 1 mi je mesec nazaj umru. nobenih problemov ne z mani kot nosečnico niti dojenčkom. edin pazit morš da ju ne puščaš same v prostoru, da ga ne opraska al pa gre nanga ležat in ga zaduši

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 12:54:55   
Anonimen
aja še kar se toxe tiče. mi smo mel cel živlene mačke, v vrtu delam kr naprej neki, clo iz vasi sem doma pa tokse v 27 letih še nism dobila, tko da to kar pravi jazz da če maš že dalj mačko da si že prebolela ni res!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 13:19:33   
polona2
Tudi jaz imam kar naprej opravka z mačkami, pa še nisem imela toksoplazmoze. Čiščenje mačjega wc-ja sem med nosečnostjo prepustila drugim, crkljali sva se pa kot ponavadi. Res pa moraš pri mački v stanovanju paziti, da ni sama z otrokom. To je vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 13:25:14   
atina79
Bolezen toksoplasmoza, ki jo vsi povezujejo z mačkami ni nujno pogojena, da si dejansko v stiku z njimi. Sama bolezen nima nikakršnega vpliva na človeka. Lahko jo preboliš, vender sploh ne veš zato. Toksoplasmoza je nevarna samo za plod - otročka. V primeru, da je mačka briketirana ni nobene skrbi, da bo prenašalka bolezni. Zgrešeno je tudi dejstvo, da bolezen lahko dobiš, če ima mačka bolhe ali gliste. Mačka dobi bolezen v primeru, če poje živo žival, ali če je hranjena s surovim mesom. Mačka prenaša bolezen skozi iztrebke. Zato je priporočljivo, da v času nosečnosti mačje stranišče čisti neka druga oseba. Toliko v vednost toksoplazmo lahko dobiš tudi, če ješ solato z vrta. Skozi nosečnost si dvakrat testiran za toksoplazmozo. Če je v prvo pozitivna potem ni potrebe po ponovnem testiranju. Vendar tudi to ne pomeni, da si jo dobila v nosečnosti, lahko si jo že prebolela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 13:31:08   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: jazz

Če imaš muco že dalj časa, si to bakterijo že prebolela.


To ni lih res! Jaz imam mačke odkar pomnim, poleg tega moram počohati vsako potepuško mačko ki pride mimo, veterino sem študirala in prišla v stik z raznimi mački, pa še nisem  prebolela tokse! Še sedaj ne!
Trenutno imamo doma 4 mačke, ki živijo zunaj (pretežno), pa jih vsak dan crkljam in se igram z njimi. Najbolj škodi pretiravanje in panika!!!

(odgovor članu jazz)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 13:33:52   
ursa_p
Za toksoplazmozo se lahko (po moje) testiras ze prej. Ce si pozitivna pomeni, da si jo ze prebolela in to je to.
Jaz sem negativna, doma ima mama od fanta macka, tako da zelo pazimo. Macka sta v glavnem zunaj, sta pa tudi notri, zato se ju jaz izogibam in v najine protore ne hodita. Tudi dotikam se ju ne - za vsak slucaj, ceprav se z dotikanjem baje ne nalezes, ampak nikoli ne vem po katerem dreku (kljub temu, da je macek cist) je tacal.
Res se moras paziti tudi "zemlje" ... ne ukvarjaj se z njo brez rokavic!
Ne dobis toksoplazme tudi preko surovega svinjskega mesa? Mislim, da so mi rekli, da naj se surove svinjine ne dotikam!

Kar se pa tice tega, da lahko macek otroka zadusi, bi pa samo dodala da je to zato, ker macku materino mleko blazno disi (dojencek pa seveda disi po mleku, sploh iz ust, zato se na usta tudi uleze)!!! Nikoli ju ne smete imeti skupaj brez nadzora. Pa tudi ce macek pleza cez okna noter, morate paziti, da ne bo sam, skozi okno, prisel k malcku.

Lp, Ursa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 13:36:20   
ursa_p
Aja, se to!

Macka das lahko pred tvojo zanositvijo na pregled ... stane okoli 10.000 SIT ... ampak ta pregled bo samo potrdil, da macek te bolezni nima (ce jo ima ne vem, ce in kako se jo zdravi), ne pomeni pa, da je tudi ne prenasa!
Pozanimaj se na veterinarski kliniki okoli tega!

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 21.10.2005 13:40:53 >

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 16:00:32   
PIKA
Pri nas zaenkrat še nimamouser posted image , imamo pa pet muc, ki živijo v hiši ali zunaj. Vse so sterilizirane, redno cepljene in razglistene, dobivajo sredstva proti zunanjim parazitom. Odraščala sem s psmi in mačkami, tako da zelo dobro poznam njihovo obnašanje. Sicer ne vem, zakaj bi mačka šla spat dojenčku na usta, čeprav diši po mleku, saj večina mačk mleka sploh ne prenaša, ker jim povzroča drisko. Glede na to, da je v naši hiši od vedno bilo veliko živali, pa kljub temu nisva s sestro nikoli imeli nobene bolezni, ki jo prenašajo te živali, ne vidim razloga za paniko. Vsekakor pa bi osebam, ki ne poznajo res zelo dobro svojih živali, svetovala malo previdnosti. Saj dojenčka itak ne pustiš spati brez nadzora  dlje časa, tako da lahko pravočasno ukrepaš, če misliš da bi mu domača žival lahko kaj storila.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: muca in novorojenček?
21.10.2005 22:46:44   
ursa_p
Pika!

Dokler se ne bos testirala za toksoplazmozo ne mores vedeti, kaj si od vasih mack pobrala! Velika vecina ljudi preboli toksoplazmozo stoje oziroma misli, da gre za kak prehlad.
Ce se z njo okuzis v nosecnisti ni nedolzna zadeva in velikokrat povzroci splav, zato je potrebno biti previden!

In glede mleka ... mamino mleko disi cisto drugace od alpskega ali katerega drugega mleka!

PS: Tudi par minutk je dovolj za zadusitev otroka! Res je, da zadeva ni pogosta, ampak previdnost ni odvec!

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 21.10.2005 22:49:21 >

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: muca in novorojenček?
22.10.2005 17:35:41   
PIKA
Saj  vem, res bom vesela, če bom izvedela, da sem toksoplasmoso že prebolela. To, o spanju na dojenčkovih ustih pa prosim malo bolj konkretno utemeljite in podprite s primeri in ne z "rekla-kazala", saj samo dišanje po nečem dobrem mačke ne pripelje do tega, da se tam uleže. Ali vaše mačke spijo v posodicah s hrano?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: muca in novorojenček?
7.11.2005 1:03:45   
KODA
Naša muca je samo v stanovanju in navajena na red in čistočo.Kar se tiče toksoplasmose,sem jo že prebolela.Naša muca se ni nikoli spravila firbcat okoli otroka.Vedno je imela pravo razdaljo.Ko mi je otroček spal v ležalniku,se je ulegla zraven ležalnika in opazovala.Nikoli ni rinila v njega.Kamorkoli sem prestavila ležalnik,je vedno prišla za mano in se ulegla poleg,kot čuvaj.Še danes,če sliši otroka jokati,pride zraven in takoj prečekira,kaj je narobe.

< Sporočilo je popravil KODA -- 7.11.2005 1:08:20 >


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?