|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   muslimanska ženska obleka
3.7.2008 20:16:18   
anarabarbara
Poleti grem v Turčijo in sem brala, da znajo turški moški precej gnjavit ženskam, ki niso "primerno" oblečene. Ker bom potovala sama, bi se najrajši pokrila od nog do glave, ker se mi res ne da ukvarjat s podivjanimi moškimi - a slučajno katera ve, kje v Slo bi se dalo kupit burko oz hidžab ali kaj podobnega?

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: muslimanska ženska obleka
3.7.2008 20:18:38   
Anonimen
Ne vem, kje lahko kupis...po mojih izkusnjah Turcija ni "nevarna" dezela za samsko zensko. Tam sem bila sama in nisem imela nobenih tezav.

(odgovor članu anarabarbara)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.7.2008 20:36:46   
helloKitty
Sej Turčija je dost sprejemljiva kar se tega tiče (oblek in podobno). Res pa je, da se jst ne bi glih u kakšnih hotkah okol šetala ali se sončila toples. Pač iz spoštovanja do njihove vere.

Đoli:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.7.2008 21:24:15   
naja17
ah dej no nehaj... ne zej napol gola okrog skakat, pokrit se ti pa res ni treba... turčija je dost turistično razvita in so že marsikaj videli... če boš šla pa kako mošejo gledat, boš pa tko tam dobila za pokrit....

(odgovor članu helloKitty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.7.2008 22:05:08   
Blejka26
pa da upaš sama potovati?!dobra si..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.7.2008 22:24:01   
sunny24
Brez panike, v Turčiji pa tega res ne rabiš. Še domačinke se ne pokrivajo od glave do pet, so redke tiste, ki to še prakticirajo (starejši al pa res full verni). Ko sem bla v Turčiji, so bile turkinje spedenane v nulo... Pa je tudi Turčija že tko turistično razvita, da ni panike.

Na kiri konc države pa greš?

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.7.2008 22:55:06   
maša*
IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara

Poleti grem v Turčijo in sem brala, da znajo turški moški precej gnjavit ženskam, ki niso "primerno" oblečene. Ker bom potovala sama, bi se najrajši pokrila od nog do glave, ker se mi res ne da ukvarjat s podivjanimi moškimi - a slučajno katera ve, kje v Slo bi se dalo kupit burko oz hidžab ali kaj podobnega?

malo slabo si seznanjena s turško kulturo in navadami. . Dandanes se še redkokje pokrivajo, razen Iran, Afganistan.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.7.2008 7:06:02   
LoCa
ni treba zdej ne vem kaj oblačit. če si malo paranoična pač mej hlače k segajo od kolen dol, če boš imela krilo, imej dolgo, majic brez rokavov ne imet, mej raje kratke rokave, to je dovolj.
če boš se po muslimansko ovijala bojo tatečni še bolj tečni, ti garantiram na podlagi osebne izkušnje (samo da sem bla jaz v egiptu)

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.7.2008 7:11:33   
LoCa
hja ma ok, napol gola baba sama po neki **** državi tut ni dobro da hodi. samo je tko kot je rekla naja, za mošeje moraš bit pokrita. kolkor se spomnim sicer neki dobiš tam, sam fej user posted image .
pa dej malo vodnik kak preberi da vidiš, kaj se ti sploh splača nosit s sabo. nesi take cunje, da boš brez skrbi hodila vsepovsod.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.7.2008 8:30:05   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: anarabarbara

, kje v Slo bi se dalo kupit burko oz hidžab ali kaj podobnega?

pa saj ne greš v Iran. user posted image  Pa še za tam so nam rekli, da bo ruta dost in seveda dolge hlače ali pa krilo.

Midva sva potovala po Egiptu in je bilo čisto zadost, če so imele ženske pokrite noge. Na Sinaju sem pa tudi kratke hlače nosila.

Neposredna povezava do sporočila: 10
4.7.2008 8:43:25   
maja1488
Jst sem bla tudi sama, pa niso bli nič tečni. Tečni so bli tisti, ki kaj prodajajo, pa še to samo če si jih pogledal. Če sem šla samo mimo, niso nič rekli. Oblečena sem bla normalno, kratke hlače, kratki rokavi, pa tudi brez rokavov. Za zvečer pa sem bila mal bolj konzervativno oblečena. Ampak tako sem skoraj v vsaki državi, če sem sama. Brez kakih drznih dekoltejev...

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.7.2008 10:33:17   
sinnerka
uh jaz sem to iskala dolgo časaa ampak pri nas res nevem kje bi se to dobilo mi pa je letos prinesel mamin možek ki je iz pakistana in je šel dol ter mi prinesel eno ful lepo črno lepo okrašeno ni kaj lepa za pogledat ampak nosila je nebom 

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.7.2008 11:39:51   
anarabarbara
Hvala za odgovore - super ste!!!!

Vem, da Turčija ni Iran, ampak vseeno je razlika, ali potuješ v skupini (po možnosti še z moškim) ali sama, sploh če si visoka 180 cm in imaš svetle lase. Problem je v tem, da imam za poleti vse oprijeto in/ali kratko, prav nobenih širokih hlač/majice user posted image Zato sem mislila rajši kupit eno pokrivalo v celem kot pa široke kikle in majice, ki jih itak nikoli več ne bom oblekla. Se pa meni tudi dozdeva, da bojo ta tečni še bolj tečni in da bo šlo komu v nos. Verjetno bom res nabavila neko kiklo in majice, čeprav bi bil en džilbab verjetno precej cenejši.

user posted image

Ko bo posekano zadnje drevo, zastrupljena zadnja reka, ulovljena zadnja riba, takrat bo jasno, da se denarja ne da jesti.

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.7.2008 11:42:12   
maja1488
sploh če si visoka 180 cm in imaš svetle lase

to sem jst user posted image  sam da sem imela takrat, ko sem bla v turčiji 20 kg manj kot zdaj user posted image

Sej cunje so lahko ozke, sam da ne kažeš preveč gole kože. No jaz jo po tujini nočem (nisem hotela) nikjer, če sem bla sama.

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.7.2008 12:15:48   
Hope2
Osebno mislim, da precej pretiravašuser posted image .  Živim v precej bolj muslimaski državi kot je turčija in nimam nobenih problemov. Sem enako velika, imela tudi blond, hodim sama naokoli in nimam čist nobenih problemov. Oblačim se po evropskih kriterijih, v zadnjem letu tudi dekolte kažem, obvezno vse hlače oprijete, majčke oprijete. Pazi le v času ramadana (začetek septembra), ko je fajn da imaš vse atribute pokrite, pa ne zato, da bi te kdo zajebaval, pecal ali napadal, ampak iz spoštovanja.

Ne vem kaj zate pomeni gnjavituser posted image . Muslimani kot moški niso nasilni in te tudi ne buljijo, kot npr evropejski moški. Drugo je, da hodiš ponoči sama po ulicah, takrat pa ženska nima kaj početi po samotnih ulicah ali lokalih (če seveda ni turistični kraj, ampak je podeželje, vasica, tradicionalno naselje...). Večinoma si tudi ne upajo nič rečt, četudi jih s svojim oblačenjem užališ. Če misliš gnjaviti ala žigolo, teh pa maš tudi na hrvaški obali ogromno, pa se tam ne zakrivaš.

Če si kupiš njihove obleke zna biti še celo žaljivo oz nespoštljivo. Ne vedno in ne povsod.

Raje pejd v štacuno in si kupi lanene hlače ali kake navadne hlače in kako majčko brez dekolteja. Zakrito bi naj imel popek, dekolte, kolena, redko gležnje (npr. mošeja), v turističnih mestih, pa to sploh ne rabiš pokrivat. Lahko si kupiš ruto in si jo oviješ okoli glave, kar je fajn tudi kot zaščita pred soncem, pa še blond lase skriješuser posted image . Ruto si lahko v primeru kratke majce ogrneš okoli ramen, kar je fajn tudi, če greš kam pod klimouser posted image .

Če ti bo pa precej hudo, pa lahko tam še vedno kupiš kar hočeš, ap še najceneje bouser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 4.7.2008 12:16:59 >

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.7.2008 12:40:22   
sazi
Že res, da je Turčija za turiste odprta dežela in da so zelo napredni - ja, v Istanbulu in v turističnih krajih - kje boš pa potovala?
Jaz sem bila pred leti na poti od zahoda na vzhod - vse do Kurdskega področja, Sirske meje in skoraj do Irana - ja in tam ne moreš hoditi naokrog v kratkih hlačah in majici z zelo kratkimi rokavi.Domačini niso bili nadležni, niso buljili, ampak so bili do kolegice, ki je trenutku nepremišljenostu oblekla široke kavbojke in bluzo, sicer zaprto do vratu a je imela zelo kratke rokave - precej nasilni. Na ulici so se namema zaletavali vanjo, jo grdo gledali in kričali za njo - vse to v pičlih desetih minutah dokler ni našla prve trgovine z oblekami in si kupila srajce z dolgimi rokavi. Ker smo bili večja skupina večinoma fantov, smpo kramljali z domačini, ki pa mene niti upoptevali niso. Ko sem se vlkučila v en pogovor, me je moški prezirljivo pogledal in povedal (v angleščini), da se pa ženska nima kaj oglašat.
Da ne bo pomote - vse to je bilo v zelo odročnih krajih, kjer sem bila ves čas v dolgih hlačah in v širokih T majicah z rokavi malo preko komolcev - kjer je bilo polno turistov, ni bilo problema, v Istambulu pa itak domačinke tudi hodijo naokrog napol razgaljene.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.7.2008 12:58:09   
Virtualna
[/quote]

malo slabo si seznanjena s turško kulturo in navadami. . Dandanes se še redkokje pokrivajo, razen Iran, Afganistan.

[/quote]

Zivim v Berlinu, tu je veliko priseljencev iz Turcije...res, kar velik del Berlina je naseljen s Turki in verjemite ali ne...vse zenske so pokrite, od starejsih zensk, do mlajsih, celo otroke(puncke) sem videla pokrite...tako da... user posted image

Kar se pa tvojega obiska v Turcijo tice, mislim, da ti ni treba imeti posebna oblacila, saj si vendarle turistka...edino, ce si bos zazelela obiska kake moseje, ti bodo ze pri samem vhodu v mosejo, ponudili razna pokrivala in pregrinjala...

Lepo se imej v Turciji user posted image

16.6.2009 dobili prvi zobek ...

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.7.2008 13:32:16   
hmm...
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Brez panike, v Turčiji pa tega res ne rabiš. Še domačinke se ne pokrivajo od glave do pet, so redke tiste, ki to še prakticirajo (starejši al pa res full verni). Ko sem bla v Turčiji, so bile turkinje spedenane v nulo... Pa je tudi Turčija že tko turistično razvita, da ni panike.

Na kiri konc države pa greš?

Pri meni enako.

Sem že full dosti krat bila v turčiji, pa niso nič kaj komplicirali.
So navajeni, in vedo, da turisti pač niso te vere.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.7.2008 15:03:14   
Anonimen
Edino, kjer sem v Turčiji videla zakrite ženske so bile odmaknjene vasice. Drugje ne, oblečene po modi, visoke petke, kratke majčke,... tudi noben moški se ni vtikal.Dol sem bila v času ramadana, pa se ga niso ravno strogo držali.
Edino sem opazila, da pa znajo biti vsiljivi, če mislijo, da je ženska samska user posted image . Jaz bi dala gor en poročni prstan, potem dajo mir. Mene so se izogibali, če je bil mož zraven, drgač so pa takoj ponujali svojo pomoč.

(odgovor članu hmm...)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
4.7.2008 20:39:25   
anarabarbara
Punce, res ste fenomenalne, hvala!!! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.7.2008 20:49:52   
arabela*
Ni sile v Turčiji.
Pomoje se nebo treba pokrivat.
Vsaj jaz sem tak feeling dobilauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

Neposredna povezava do sporočila: 21
4.7.2008 20:51:10   
arabela*
A nam zaupaš,kako to da greš kar sama??user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.7.2008 21:19:24   
maja1488
Meni je blo ful lepo sama okoli hodit. Enkrat sem tudi mojga doma pustila, pa sem šla na malto za 14 dni, on pa tour de bosna s frendi. Imela sem čas za razmislek, knjige, šoping, masaže. V glavnem cel svet samo zame.

Zdej so pa otroci še kake 14 let z mano user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.