|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:43:26   
emaa
Punce tu se sicer še nisem oglašala, pa bom samo pripela zgodbo našega Davida, saj trenutno ni časa in ga pri dvojčkih tudi ne bo.

Glede Davida pa je takole. 26.11. sem rodila s spinalnim blokom, tako da naj bi mi fanta takoj pripeljali. Luka je imel težave z dihanjem, tako da so ga odpeljali na intenzivno na opazovanje, Davida pa sem dobila k sebi in sva se takoj podojila. Je imel zelo močan sesalni refleks. Naslednji dan so pripeljali tudi Luko, ki ni imel drugih problemov kot ohranjanje temperature, zato je bil v vodni posteljici in so mi ga dali le za 10 minut v roke. 27.11. v ponedeljek popoldne je David začel bruhati, vendar veliko dojenčkov bruha porodno vodo. Bruhal je tudi ponoči tako da so sestre na to opozorile tudi pediatra v torek (je bil pri sestrah čez noč, kot je po carskem rezu v navadi), ko sta bila oba cel dan prvič pri meni, saj sem bila na oddelku, nič več na intenzivni. David je skoz bruhal, tako da sem klicala sestre, vmes so mu aspirirali želodček, kar bruhanja ni umirilo, samo da ni bilo več zelene barve temveč bele. Cel dan je zelo malo jedel in zvečer, ko so ga sestre odpeljale je spet bruhal, takoj so ga odpeljale na intenzivno in mi to sporočile.
Naslednji dan so me nujno klicali dol in mi povedali, da ima prirojeno zaporo črevesja in da nujno rabi operacijo. Podpisala sem papirje in so ga urgentno odpeljali v klinični center na otroško kirurgijo saj je bila tisti dan dežurna abdominalna kirurginja, ki operira tudi otroke. Pred operacijo sva ga s Klemenom šla pogledat in bila obveščena o tem kaj bi lahko bilo z njim narobe, pa se je izkazalo, da je še hujše. Povedali so nama, da morava sama klicati kdaj bo konec operacije, da oni ne obveščajo. Pa sem klicala. Po dveh ali treh urah povejo, da je iz operacijske in mi hladno povejo, da je zelo kritičen, da lahko umre, saj je imel zavozlano črevesje in so mu ga precej odstranili saj je umrlo. Potem pa telefon predali kirurginji, ki je bolj normalno povedala. Ko mi je rekel, da mi otrok lahko umre, sem mislila, da bom skupaj padla. Takoj sva ga šla s Klemenom spet pogledat. Bil je tako bogi, ves majhen in priklopljen na ogromno cevk v inkubatorju. Povedali so nama, da čez dva dni sledi nova operacija, saj je bil vozel v tankem črevesju, ki ga potrebujemo za absorpcijo hranil. Dojenčki ga imajo med 2 in 2,5 metra, njemu so ga odstranili več kot meter in mu ga malce več kot meter pustili, saj ga meter potrebuje za normalno življenje. Tisti del, ki so ga pustili, pa je bil poškodovan in niso vedeli ali bo preživel – nova operacija je bila namenjena kontroli tega in morebitni odstranitvi še nekaj črevesja, če bi ga kaj več odmrlo. Seveda so se borili tudi z dehidracijo in splošnim slabim stanjem.
V petek so nama cel dan govorili, da bo vsak čas operiran, zvečer pa rekli, da operacija ni potrebna, saj zelo dobro izgleda. V soboto sva bila obveščena, da to ni res, da brez operacije stanja ne morejo preveriti. Po operaciji sva bila obveščena, da se je črevesje prekrvavelo, kot po čudežu, saj je bil tisti del, ki so ga pustili čisto črn. Vendar pa se je črevesje skrčilo (kar je normalno) in ima sedaj manj kot meter črevesja in sindrom kratkega črevesja, kar pomeni da bo moral dobivati dodatno hrano tudi direktno v krvni obtok. Je bila pa pozitivna novica, da se je pokakal, torej da je črevesje prehodno.
Čez nekaj dni so mu s sondo direktno v želodček začeli dajati moje mleko, da vidijo ali bo šlo čez črevesje. Po dobrem odzivu so mu obremenitev začeli povečevati in sčasoma je začel hrano dobivati po cuclju. Del hrane pa je še vedno dobival direktno v žilo. 14.12. so mu z operacijo namestili stalen kateter za prehrano, ki je vstavljen v veno, ki gre iz desne roke direktno v srce. Nahaja pa se na desni strani prsnega koša in je speljan v srček. Istega dne sva šla z Lukom domov iz porodnišnice, saj je bil od sobote brez vodne postelje. 18.12. je šel iz intenzivne na oddelek, sedaj lahko poje toliko hrane kot želi. Midva ga lahko previjeva, nahraniva, nekajkrat sva se tudi podojila. Ta kateter mu dovaja hrano s pomočjo pumpe. Domov pa bo David lahko prišel šele, ko bova znala rokovati s katetrom in ko bo na voljo pumpa za kateter. Upava, da bo nekje do srede februarja doma. Je pa naporno, saj si pumpam mleko zanj, obenem pa je Luka polno dojen, le ko sem na obisku pri Davidu dobi Aptamil. David zelo lepo napreduje in je 1.1. dosegel 3kg, tako da sta z Lukom razlike morda 100g. Rokovanja s katetrom naj bi se začela učiti v naslednjem tednu. In sedaj čakamo, da bomo vsi 4 doma. Vendar pa Davidova bolezen pomeni, da v vrtec ne bo mogel, saj je rokovanje s katetrom pretežko, tako da bom verjetno morala ostati doma, s čimer se bomo spoprijeli, ko bo čas. Sedaj upamo na najboljše in smo veseli, ker je drugače David zelo zdrav in močan fant.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:50:35   
Marogica
O, emamair, kaj vse morate doživljati. Predvsem, kaj mora doživljati mali piščanček....Saj ne vem, kaj naj napišem..
Želim vam, da se vam David čimprej pridružiuser posted image

Vse lepo..

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:50:50   
cmokec
Draga Ema, še enkrat najprej iskrene čestitke za dva korenjaka. Novička o Davidu me je zelo šokirala. Molim in želim ti, da boste čimpreje skupaj doma in da bo David kmalu zaživel brez pomoči katetra. Bodi močna in razmišljaj pozitivno. Otročki čutijo počutje in skrbi svojih staršev. Naj David ve, da bo še vse dobro.



_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:54:58   
*zvezdica*
user posted image Tudi jaz vam želim, da bi bili vsi čim prej skupaj! Mali David je res pravi borec!! Bodi močna in misli pozitivno! Držim pesti, za vse vas!

_____________________________

Marcel in Zarja

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:57:01   
Anonimen
Ojoj marička, bogi mali,  kaj vse je že prestal in seveda vidva z očkom tudi. Je pa res borec, če ima kljub vsem toliko gramov kot bratec. Upam, da boste čimprej vsi skupaj lepo doma in se crkljali.
Kaj pa ta kateter, a to bo moral vedno imeti ali kako?

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:57:14   
pika74
Emamair... sem kar brez besed... user posted image user posted image toliko si že prestala boga...user posted image user posted image

Zato ti pošiljam en velik objem user posted image user posted image user posted image  in ti pošiljam vso moč in držim pesti za Davida user posted image user posted image user posted image .

Upam, da boste kmalu vsi 4 skupaj user posted image user posted image user posted image .

Lp


_____________________________

Ne metat puške v koruzo, ker se lahko pokvari kombajn :P

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 21:57:48   
Seven*
Hej punca. Verjetno se spomnis moje Eme in najine zgodbe. Tudi nam so povedali, da lahko umre. Napovedali so vse mogoce, noben ni vedel ali bo govorila ali hodila.. Pa jo poglej sedaj.. Hocem reci to, da se nobena juha ne poje tako vroca kot se skuha. Zdaj bodi mocna za otroka, ne sekiraj se vnaprej kako bo.. Te pa mocno razumem.. Cimvec pocivaj, potrebovala bos ogromno energije za vse mozne preiskave. Dandanes ze medicina marsikaj zrihta.

Predobro vem kaj prestajas. Bodi mocna! Zelim ti vse dobro!


_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:00:06   
Maxica
O groza, meni gre ob takih vesteh kar na jok.user posted image  Ubogi mali deček. Vsekakor mislim na vas in molim za vas, da se čimprej vse dobro izteče.user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:07:31   
muki1
Ojoj, draga emamair, se pridružujem ostalim puncam z lepimi željami.
Močno, močno stiskam pesti, da boste čimprej vsi skupaj doma, pa da bo mali David vse prestajal pogumno.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:07:40   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Drzim pesti .. sta taka cukra ..

LP, Ribica

(odgovor članu Maxica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:18:29   
Anonimen
Ojoj...žal mi je, da morate skozi takšno preizkušnjo. Mi je bilo težko že prebrat...

Ampak...poglej malega borca, kako lovi bratca. Glej, kako napreduje. Vsak napredek pomeni, da gre na bolje user posted image .

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:18:32   
Anonimen
emamair,   najprej en velik user posted image  zate in za tvoje dva sončka, še posebej pa za Davida, ki je v tako kratkem času pokazal kako velik borec je
Verjamem, da bo David kmalu prišel domov in da boste vsi štirje končno "normalno" zadihali. Je težko, tu ni kaj reči, vendar je že Seven lepo povedala, da se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha. tudi nam so rekli, naj se pripravimo na najhujše, vendar naš mali lepo napreduje, res, da ne tako, kot piše v knjigi user posted image , ampak napreduje pa user posted image .
Zato ti želim, da še naprej ostaneš tako močna, kot si bila do sedaj, in tako boš še najlažje pomagala Davidu, in seveda njegovemu bratcu.

P.s.
Ne morem mimo tega, da te ne bi opozorila na vse pravice, ki ti pripadajo, glede na to, da imaš z Davidom težave. Nekaj si jih lahko prebereš že na tem forumu, drugače pa klikni na zs in vprašaj. Ker tega, kaj ti pripada, od tistih, ki morajo to povedati, najverjetneje ne boš slišala.

Pa še enkrat, ena velika user posted image za srečo!

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:20:14   
cuma
Srečno emamair !!! user posted image user posted image  


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:29:42   
tia
Draga Ema in Klemen ,

kako sem bila vesela za vaju ko sta končno dočakala vajna zaklada in sedaj berem to.

Sem čisto brez besed ,pa zakaj morejo  mali angelčki ta drobna bitjeca toliko trpeti??

Ema mislim na vas še posebej pa na Davida bodite močni,pa naj čimprej pride v vaš objem topel dom.

Bodite močni

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  te so za srečo.

Tia in Leni user posted image

_____________________________

ni vse zlato kar se sveti.

12.08.2005 sem dobila največjo darilo princesko Leni

18.9.2008 sem pa dobila drugo največje darilo Maj-a

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:32:27   
nejcko
Ojej, tale zgodba me je pa šokirala, a upam in držim pesti, da bo David čim prej z vami.

Vse dobro vam želim.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 22:35:55   
Jančika_
Ema, pri nas vsi mislimo na vas in vam želimo vse dobrouser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: najin parček in veliki borec David
2.1.2007 23:00:26   
Sonrisa
Držite se! user posted image

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 0:57:16   
vika1
Emica,sem kar brez besed.......
Mislimo na vas,držimo pesti,upamo da bo vse o.k.,pa saj že je,ampak naj bo bolje...
Drži se,bodi močna,otrok to čuti..
Vso srečo vam!

_____________________________

Mi pa imamo že 5 sončkov
pa še PRAVEGA PSA,čivavo!!!!


(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 4:28:44   
anajmad
Ema, držim pestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,da se bo vse srečno izteklo. Joj,koliko hudega ste morali dati skozi. Zavedaj se,da je mali David borecuser posted image .
Tudi jst,ko pomislim leto nazaj,ko so mi dobesedno rekli,da Ula,če preživi do torka,da bo potem živela.....

Raje niti ne pomislim na to in tudi nata,kaj vse hudega moraš dati skozi.
Boš videla,da se bo vse v redu izcimilo. Mislimo nateuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu vika1)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 5:56:54   
Anonimen
Tako kot je rekla Seven, nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha. Verjamem, da bo Davidu šlo na boljše in da ne bo tako hudo, kot pravijo zdravniki.

Želim vam veliko veliko zdravja in vso srečo!

P.s.: Davidi so veliki borci. Ti povem iz izkušenj.

< Sporočilo je popravil Skutica -- 3.1.2007 5:57:32 >

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 7:53:31   
Anonimen
Tudi jaz mislim na vas 4 in močno upam, da David čimprej okreva. user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 8:29:25   
Felicity
user posted image
Srečno  user posted image !!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 8:46:22   
Anonimen
Težko bo,ampak vse se bo porihtalo.Davidu želim,da kmalu okreva z čim majn posledicami.Objemam vso družino v mislih z mano ste.Če potrebuješ
ramo,da pojamraš v težkih trenutkih,smo tu,vedno pripravljene.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 9:58:39   
emaa
Hvala za lepe želje, saj je situacija že mnogo boljša kot je bila, zdravniki pa itak povejo najslabši možni scenarij.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: najin parček in veliki borec David
3.1.2007 12:35:20   
bskrle
ME JE KAR MRAZILO, KO SEM BRALA
Želim vam dobro okrevanje in obilo poguma, ja počasi se bo porihtalo.
Vsem objem!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?