|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navadno mleko
13.1.2009 15:47:56   
Tato
doma ima starega sina 5,5 mesecev. pred dnevi sem dobila hudo trebušno virozo, non stop sem bruhala in imela drisko, poleg tega sem čisto dehidrirala. izgubila sem tudi mleko, prej sem non stop dojila. zelo mi je hudo, ker nimam več mleka in ne vem kaj naj naredim, da bi zopet dobila mleko?

imamo pa hud problem, saj naš sinko ne mara adaptiiranega mleka, sem probala od več proizvajalcev, pa nič, zraven se davi in joka, saj hoče mojo joško... ampak kaj ko nič ne preteče ven. prišla sem tako daleč, da sem mu dala navadno mleko zmešano z vodo, to pa pije... pa vem, da mu ne bi smela dati do 1 leta, ampak nekaj mora jesti...zaenkrat ne kaže nobenih znakov alergije na mleko, upam, da mu ne bom s tem škodovala, zelo sem žalostna,, kaj naj ??

hvala za kakršenkoli nasvet, lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navadno mleko
13.1.2009 16:13:25   
pajkica
Pokliči pediatrinjo!

Jaz bi z navadnim mlekom še malo počakala. Si mu dala alpsko? To je sploh najslabše za tako male otročke.
Naš bo čez 3 tedne star eno leto, pa še vedno pije Aptamil. Sem mu par dni nazaj ponudila navadno mleko od Planike ga sploh ni hotel. Očitno bomo imeli mi obratni primer user posted image

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: navadno mleko
13.1.2009 16:21:07   
kajajaka
Če mu že daješ navadno, mu daj NEHOMOGENIZIRANO (mislim, daje to le planinsko... ali nekaj takega) Imajo ga v Tušu in je v literski plastični steklenici. Homogenizirano ni najboljše...

Pa posvetuj se s pediatrinjo. Sicer tudi naša mala ne mara AM, pa ji ga v hrano skrivam (s 5,5 meseca, je že sadje in zelenjavo jedla... če je bilo pa zaradi mleka preredko, sem zgostila z riževimi kosmiči. Jaz se trudim, da ji skrijem v hrano vsaj 4 dl AM mleka dnevno. To je po mnenju naše patronažne dovolj.  Samega mleka naprimer ne je, z veseljem pa pospravi polento z mlekom (AM). Poskusi mu dat še kaj drugega skupaj z mlekom. Glede na to, da bo kmalu 6 mesecev, boš lahko tudi že s kruhom in mlekom začela.  Dajem ji pa Hipp2. Srečno.

(odgovor članu pajkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: navadno mleko
13.1.2009 16:59:17   
uursa
Mi smo dajal navadno mleko od 3. meseca dalje,pa je bilo vse ok.Par dni smo ga redčil z vodo,potem pa čistega naprej.Pa mamo sedaj korenjaka,ki bo dopolnil ta mesec pet let.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: navadno mleko
13.1.2009 17:24:23   
malecka
Kaj pa, če ga bi zdaj pristavila k prsim?.........

Jaz sem svojega user posted image že čist odklopila od sebe pri 6 mesecih..... in je dva meseca zatem fasal rota virus, je bilo hudo ampak se je začel crkljati in navlekel mleko........ pediatrinji ni bilo jasno, ampak smo se potem dojili 4x dnevno do starosti 18 mesecev user posted image tko, da pobaj, nimaš kaj zgubiti.... mi pa je pediatrinja povedala, da je tud to mogočeuser posted image


_____________________________

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.




(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: navadno mleko
13.1.2009 17:43:51   
evi28

IZVIRNO SPOROČILO: malecka

Kaj pa, če ga bi zdaj pristavila k prsim?.........

Jaz sem svojega user posted image že čist odklopila od sebe pri 6 mesecih..... in je dva meseca zatem fasal rota virus, je bilo hudo ampak se je začel crkljati in navlekel mleko........ pediatrinji ni bilo jasno, ampak smo se potem dojili 4x dnevno do starosti 18 mesecev user posted image tko, da pobaj, nimaš kaj zgubiti.... mi pa je pediatrinja povedala, da je tud to mogočeuser posted image





Se strinjam.
Laktacija rabi do 45 dni po prenehanju dojenja, da se popolnoma zaustavi. Moje mnenje je, da ti mleka ni zmanjkalo oz. da se da nazaj vzpostaviti. Saj verjetno ne bo iz danes na jutri ogromna količina, vendar ga bo z pogostim pristavljanjem kmalu spet zadosti.

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: navadno mleko
14.1.2009 9:02:49   
memole
IZVIRNO SPOROČILO: uursa

Mi smo dajal navadno mleko od 3. meseca dalje,pa je bilo vse ok.Par dni smo ga redčil z vodo,potem pa čistega naprej.Pa mamo sedaj korenjaka,ki bo dopolnil ta mesec pet let.


Tudi mi smo dajali navadno mleko naši pa ji prav nič ne manjka!
Vse preveč komplicirajo nekateri!user posted image


_____________________________

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu uursa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: navadno mleko
14.1.2009 10:10:12   
pipi
jaz ne kompliciram, ampak ko preberem tak članek:

Prehrana z nadomestki za materino mleko Kadar mati iz objektivnih razlogov ne more dojiti, so najboljša zamenjava industrijsko pripravljeni nadomestki za materino mleko, ne pa kravje mleko. Ločimo:
  • začetno mleko za dojenčke, ki je primerno od rojstva dalje;
  • nadaljevalno mleko za dojenčke: primerno od dopolnjenega 4. meseca starosti oz. od 6. meseca starosti dalje.
Zakaj kravje mleko ni primerno za dojenčke do dopolnjenih 12 mesecev starosti?
  • Vsebuje preveč beljakovin in mineralov, kar obremeni ledvice.
  • Sestava maščob ni primerna; preveč je nasičenih maščobnih kislin in premalo esencialnih maščobnih kislin, ne vsebuje pa dolgoverižnih, večkratnenasičenih maščobnih kislin.
  • Vsebuje premalo vitaminov in joda.
  • Vsebuje premalo železa, ki se tudi slabo absorbira. Pomanjkanje železa lahko povroči slabokrvnost, ki jo drobne krvavitve iz prebavil še poslabšajo.
Pa ne vem zakaj bi mu dajala neprimerno mleko, če obstaja prilagojeno mleko.


(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: navadno mleko
15.1.2009 23:36:34   
Anonimen
Poskusi jemati tablete Tametil. Sem že slišala, da povrnejo mleko mamici, ki ga je izgubila/ga izgublja. Predpiše ti ga lahko tudi tvoj os.zdravnik.

(odgovor članu Tato)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: navadno mleko
10.3.2009 14:21:55   
lorbekva
Pozdravljeni.

Tako kot avtorica članka, tudi mi že pri štirih mesecih pijemo navadno alpsko mleko. Sem poskusila z adaptiranim mlekom pa se je samo drl in tiščal flaško iz ust. Pa mi ni preostalo drugega kot da poskusim z navadnim mlekom in ga z velikim užitkom pije, počuti se super in odkar pije to navadno mleko mi tudi celo noč spi. zaspi okrog pol enajstih zvečer in se zbudi med šesto in sedmo zjutraj.
Saj, kaj smo pa mi nekoč pili? Kravje mleko pa nam nič ne manjka. Samo ne komplicirat. Pa ne vedno zdravnikov poslušat. Mene so namreč, ko je bil sin star tri mesece in pol, pri zdravniku nadrli, zakaj še ne drži samostojno glavice pokonci in zakaj ne sedi. Vam je to logično?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: navadno mleko
10.3.2009 14:27:04   
pipic
Pojdi na med.over.net
Pod forum dojenje.
verjemi če ženske niso dojile po več mesecev in so lahko prešle na polno dojenje zopetuser posted image

(odgovor članu Tato)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: navadno mleko
10.3.2009 20:44:14   
amar
lorbekva user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lorbekva)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: navadno mleko
10.3.2009 21:46:23   
kat007
mi2 sva tudi prenehali z dojenjem za en teden, ko je bila stara 5,5 mes zaradi mojih zdr. težav, vmes je pila AM, jaz pa sem črpala ko nora, da bi ohranila mleko.. no, po enem tednu je kr padla nazaj name, in najboljše od vsega: prej sva vsak večer mogle dodajat AM, zdaj pa imam čudežno dost mleka tudi zvečer... aja, začela sem pa tudi z GH, ko se nisva dojili...
tko da, če želiš nazaj dojit: probi čim večkrat pristavit, mogoče še dodatno ustavarjat povpraševanje s črpalko, sicer pa tako kot so ti svetovale: skrivat AM v ostalo hrano (zelenjavne, sadne kaše, riževe kosmiče, polento...)

(odgovor članu amar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: navadno mleko
3.1.2013 17:51:41   
Šestka
Oj! Tudi moji trije otroci so zrastli na navadnem mleku in ga pili ze od drugega meseca dalje. Cetrtega se dojim in upam da bom cimdlje. Ko bom zacela dodajat bom dodala navadno mleko. Nikoli niso imeli alergij in ce pogledam njihove zdravniske kartoteke , so zelooo tanke. Lp

(odgovor članu kat007)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjetne porodne fotografije
Porodne fotografije, ki vas bodo pustile odprtih ust.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?