|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neješča trmoglavka
26.1.2007 12:09:26   
žiža
A je treba napisat da je stara dobri 2 leti? ni a ne user posted image
Torej, iz normanlo ješče deklice pri 1 letu je postala najbojl neješči otrok kar sem jih kdej srečala.
Začelo se je nekje pri enem letu in pol. Otrok mi je začel odklanjat vso hrano za povrstjo. Ostali smo samo na župcah. Ni bilo važno kakšni, samo da ni v njej nič plavalo (razen nudli ali kroglice) Nobenega krompirja, nobenih omak, da o mesu sploh ne govorim, palačink še svoj živi dan ni v ustih imela, makarone pljuva ven, ob čežani se ji dvigne, s špinačo je itak vedno nekaj narobe, marmelada, med, kisla smetana... niti pod pogojem. Skratka živa groza. Če bo v jogurtu  (ki si ga občasno celo zaželi) slučajno plaval kakšen košček sadja tud ust ne bo več odprla, pa še tist košček bo pa ustih izkala....
pazi to, če se na hrenovki poznajo odtisi vilic, ko jo razrežem... mi bo kratko malo povedadla da je s hrenovlo nekaj narobe in sva z njo zaključili.
Ko je kosilo sploh ne sme prej opazit, da se miza pripravlja ker že pol ure prej tuli, da ne bo jedla. Še vedno ji moram jaz žlico v usta nosit, ker v nasprotenm primeru nebi tud tistih pet žlic pojedla.
Ukinili smo vse sladko/slane dodatek. S sladicami ni bilo težav, ker je le čisto navadne kekse, čimbolj preprostih oblik. Jabolko mora biti olupljeno s kirurško natančnostjo, iz pomaranč, mandarin pa čist preveč nitk visi.
S kilažo je vse Ok, tako da sem se že pred časom nehala obremenjevat s tem. Jaz čist razumem, da eni otroci pač ne jejo veliko. Me pa jezi, da mula mala to očitno dela zato ker ve da me s tem jezi. Ona je sposobna preživeti z 2x po 3dcl mleka na dan.
Res ne vem kako naj punci približam hrano. zgrda ne gre, je več škode kot koristi. razvajati je pa tud ne mislim. Al bo jedla tisto kar imamo za kosilo al pa nič.
Zanima me kako se kaj v vrtcu spopadajo s hranjenjem takih otrok?
A obstajaja kakšna fajn literatura o tem?
Res bom vesela kakšnega nasveta. rada bi namreč dosegla, da bi tamala vsaj probala tisto kar dobi na krožnik.

A je kakšna povezava s tem kakšni jedci so dojeni in nedojeni otroci?
A je neješčnost lahko tudi dedna?
uf sem se razpisala, upam, da ni čist raztreseno izpadlo
hvala vam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 12:20:21   
Anonimen
Pri nas je precej podobno, le da je star 5 let in da lahko preživi z 2-krat po 2 deci kakava na dan.

V vrtcu je isto. Ne je nič ali pa le včasih kaj, kar mu res 100-odstotno ustreza, tako po okusu kot po izgledu, Če je razpoložen, seveda.user posted image  Pa če v vrctcu ne je, doma zaradi tega ni nič bolje. Isto ne je nič.

Dedno to po moje ni, ker vsaj jaz sem vedno bila totalno nekompliciran otrok. Za moža pa res ne vem.

Upam, da jih bo minilo. Grem pa danes v lekarno po vitaminski sirup, upam, da mu bom vsaj to uspela stiščat v usta.

(odgovor članu žiža)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 12:38:53   
Tina26
Tudi pri nas je popolnoma isto, razen količine kakava - 3-4x na dan po 1,5dl
Od vitaminov pa ji uspem uturit pikovit, drugi so vsi zanič...
Sladkarij ne je, slanih prigrizkov pa nekaj malega - medvedke, smokije in bobike - če je zares dobre volje.
Jaz mislim da bo enkrat minilo, in dokler so kile ok se sploh ne sekiram...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 12:48:57   
Blacky30
Evo, naš je bil tak jedec pri enem letu, da so se vsi čudili glede na to, da midva oba z možem nisva jedla skoraj nič in so naju lovili okol z žlico. Zdaj pa se je pri njemu tudi spremenilo na slabše. Sicer ni tak drastični primer kot pri Žiži, vendar v primerjavi s prej, sploh nič ne je. Prej je pojedel cel krožnik testenin s polivko, zdaj poje 3 žličke in smo zaključili. Hvala bogu ima rad sadje, pa sokove mu stiskam, sicer pa ne vem..... Tudi pri nas so kg OK, tak da glede tega ni panike. Bomo videli, mogoče pa se obrne spet nazaj.

(odgovor članu Tina26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 13:02:23   
srki
Joj, mala je res trmoglavka, boga pa si seveda ti. In ti dam prav, ko praviš, da je ne boš razvajala.

Vprašaj v vrtcu, če je (če jo imaš v vrtcu). Pri nas vem, da s tem nimajo problemov in vsi vse jejo, tudi če doma česa na marajo.

Verejetno mora biti res težko s takimi, ki nočejo nič v usta dat.

Dobro te zna jezit, tale tvoja mula.

No, v tolažbo, moj nečak je star 9 let, pa se še sedaj tako zmrduje, po teh letih je sestra postala že imuna na njegovo zmrdovanje. Najhujše je to, ko ob polnem hladilniku reče, da ni ničesar za jest.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 13:24:47   
Jančika_
Vasja je sicer jedel bolj ali manj vse, ampak minimalne količine. Spil pa je 3 flaše mleka na dan. No, za božič, ko je imel rota virus in ni smel piti mleka, smo flašo čisto ukinili. Pediatrinja nam je poleg tega strogo odsvetovala piti flašo leže (zaradi ponavljajočih vnetij ušes - v ležečem položaju se med pitjem tam noter nekaj odpre in pridejo bakterije v tisto ušesno cev al tak nekak, no).

Skratka, od takrat nima več flaše in posledično tudi mleka ne pije več - no, je pa začel čudežno jesti nenormalne količine hrane. Nenormalne glede na to, kaj je pojedel prej. Od rota virusa je tudi zelo zelo shujšal, pa je mogoče to "žretje" tudi posledica tega. Kaj pa vem. Ampak odkar se ne fila s tistim mlekom, res veliko poje.

Je pa v vrtcu baje že prej normalno jedel, pri babici tudi. Samo doma ne...

< Sporočilo je popravil Jančika -- 26.1.2007 13:28:37 >

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 13:26:25   
fionaP
user posted image user posted image user posted image user posted image kot bi opisovala mojo starejšo punco. Ravno taka je bila pri 2 letih. Potem pa smo jo dali v vrtec. Doma je še vedno delala dramo iz kosila, v vrtcu pa je jedla vse po vrsti. Čredni nagon  - dovolj je, da so v skupini eni trije dobri jedci, ki vse za sabo potegnejo, pa je. Tudi vzgojiteljice so se trudile (in se še trudijo), lahko jih samo pohvalim. Moram reči, da zdaj pri 5,5 letih kar dobro je. Včasih se kaj zmrduje, ampak nikoli ne gre od mize lačna.
In raste kot za stavo, je med največjimi deklicami v svoji skupini, kilažo ima pa ravno pravo.

Tako da, ne se sekirat, vpiši jo v vrtec, če jo še nisi, vse se bo uredilo!


(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 13:39:57   
POKPOK
Sta dve možnost, da v vrtcu začne jesti ali pa naprej ne je. Pogovori, ampak res pogovori, se z vzgojiteljico. Veliko je odvisno od tega s kom bo sedela pri mizi, kako ji bodo priblišali hrano. Če se ji prvi dan zameri bo isto kot doma. Poznam dva fantka, ki v vrtcu kosila nista jedla. 

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neješča trmoglavka
26.1.2007 15:29:14   
mika
Grem pa danes v lekarno po vitaminski sirup, upam, da mu bom vsaj to uspela stiščat v usta.


Splišni, a veš kakšne vitaminske pripravke sem morala jaz pojest za apetit...fuuuuj....pa ni nič pomagalo.
se mi kar smilijo neješči otroci, ker vem kako je, ko te vabijo jest, pa ne moreš. vsako vprašanje v zvezi s hrano me je zasitilo. še danes, če dobim na krožnik veliko porcijo sem v trenutku sita. potem nekaj spacam in me je sram kaj sem pustila na krožniku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mesec rojstva lahko vpliva na poklic tvoje...
Si vedela, da mesec rojstva, v katerem je rojen tvoj otrok, lahko vpliva na njegov poklic?
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?