|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 15:47:30   
Anonimen
Bom raje anonimna tokrat,ker me je malce sram, ampak res rabim pomočuser posted image , ker ne vem več, kaj bi še lahko naredila..
Imam en hud problem, ki ga sama ne obvladam in stvar je postala že prav mučna! Namreč....moji nekontrolirani izbruhi jeze in besa. danes se je spet zgodilo. Ena sama stvar, ena malenkost, mogoče nepomebna stvar, meni že poči film ( ta mala ni hotela iti spat, meni se je mudilo v službo, današnji primer )user posted image user posted image Ne moem se kontrolirat. V trenutku bi koga ali kaj udarila ( na srečo nisem ) kej vrgla ob zid..Enkrat sem nekaj naredila ( hvalabogu, ne otroku ), zaradi tega me je sram, ampak je šlo nekako v pozabo. Partnerju je že tudi teško, vedno me miri z besedami, njegovo potrpljenje je močno, vendar je že rekel, da če ne bi bil tako potrpežljiv, bi že 100x šel proč od meneuser posted image
Moji izbruhi trajajo največ 10 do 15 minut, potem se stvar umiri in čez 2 uri sploh pozabim o čem se je šlo..Izbrunem, vržem ven vso jezo, nato pa kod da nič ni bilo...user posted image  Otroka včasih malo bolj močno primem, zakričim, strašno pa se bojim, da mu v mojem afektu ne bi kaj naredila ( saj do sedaj, razen po riti, ni dobil, toda že to, da ga po riti mi daje občutek krivde..). je bolj močno od mene, ne znam se kontrolirati.. Enostavno poči film.. Kaj naj?? Že drugače sem hitre jeze in odkar pomnim sem imela te ''napade'', enkrat bolj, drugič manj, je bilo celo obdobje, ko je bilo vse ok..
Zaradi otroka pa me resno skrbi. Vem, da partner ne bo zdržal dolgo, če bom izvajala take ''agresije''.Kaj naj??? Jaz sem že čisto prečuser posted image , v tistem trenutku, ko se razkurim, mi je vseeno za vse, tudi za otroka..Hvala bogu, to ne traja dolgo, ampak..izgubim razsodnost, čustva kar izginejo, jeza prevlada.. Kako naprej?? kako naprej, da ne uničim družine?
Danes res bolj zmedeno pišem, se opravičujem, ampak res rabim kakšen nasvet.
hvala in lp,
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 15:54:26   
siniti
 pomisnla da bi poiskala kakšno strokovno pomoč... vsaj za pogovor...

_____________________________

bil je 25. maj 2006 in rodila se je LIYA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 15:57:09   
cukerček
poišči strokovno pomoč in upam da boš hitro bolje

_____________________________

Naši spomini so edini raj iz katerega nas ne more nihče pregnati...

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 15:59:27   
Anonimen
ja, sem pomislila da bi šla do psihiatra, ki sem ga že imela pred časom ( zaradi enih drugih problemov, ki pa so bili povezani tudi s tem )..sam kaj, ko za razgovor čakaš mesec in več..user posted image

(odgovor članu cukerček)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 16:05:59   
KIRA
jaz mislim, da je v tvojem primeru res najboje, da stopiš do psihiatra. če so psihično pogojeni ti izpadi, ti bo že znal povedat/pomagat. morda pa imajo tud fizični vzrok???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 16:06:35   
dvojcek33
Kakršenkoli laičen nasvet iz naše strani ti ne bo pomagal . Resno moraš poiskati strokovno pomoč predno bo prepozno!!!
Če ti pa to ne diši pa mogoče probaj se prijavit na Jogo , mogoče te pa to pomiri . Jaz bi vsen razmislu o prvi opciji.
Upam da ti uspe.

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 16:35:06   
Anonimen
v preteklosti sicer ni bilo ''fizične'' agresije nad menoj, bila je pa psihična ( s  strani očeta ), tako da ne vem..mogoče kaj izvira od tod..bom pa res probala spet kontaktirat psihiatra,če mi bo oz znal kaj pomagat oz. napotit h kakšni skupini za obladovanje jeze ( saj menda obstajajo, a ne? nekje sem slišala, da v ZD )... Hvala vsam.

(odgovor članu dvojcek33)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 16:43:07   
tulip
To, da se tega zavedaš in želiš spremeniti, pomeni veliko. Le pogumno, strokovna pomoč je zato, da ti pomaga, kjer sam ne veš naprej, verjamem da ti bo uspelo in bo vaše skupno življenje bolj prijetno.
Srečno!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 17:15:01   
Sita
Ena od zelo dobrih metod je, da ko te popade jeza, globoko dihaš. Globoko vzdihni in izdihni, tolikokrat, dokler jeza ne popusti. Če moreš, takoj zapusti prostor, v katerem je kdo, ki je obudil jezo in začneš globoko dihati. Kajti nihče nas ne more razjeziti. Nihče in nič. Vedno lahko samo določena stvar povzroči jezo, ki od nekod pride. Jeza ni v tebi, ni v nas. Nekateri so zanjo dovzetni, dovolijo da se jih polasti. So le žrtve jeze. Zakaj smo taki, zakaj so nekateri zanjo zelo dovzetni, drugi pa sploh ne, ni pomembno. Kaj je bilo v otroštvu, ni važno. Ozdravi se lahko vsak.
Tudi sama sem bila včasih jezna (mogoče ne tako hudo), pa sem se jo naučila obvladovati brez psihiatrov, brez vrtanja po preteklosti in brez kakršnihkoli pomiril. Prepreosto se jo navadiš zaznavati, ko si jezen. Prvi korak si že naredila. To je, da se jo zavedaš. Drugi korak: ali se jo zavedaš tudi, ko si hudo jezna? Ko se boš, je to drugi korak. Tretji: globoki počasni vdihi in izdihi, dokler ne mine. In ko bo minila, boš videla, da bi bila jeza odveč.
Nekaterim pomaga tudi, da kaj pretepajo, kakšne povštre ali kaj podobnega. Če te dihanje ne pomiri, poskusi še to. Samo ne svojega otroka in ne izgovarjaj besed, ki bi koga prizadele. Ker boš potem žalostna in ti bo žal. In boš potem jezna nase. Drugič pa se bo krog jeze le še ponovil in se bo ponavljal, dokler se res ne osredotočiš na dihanje.
Si že poskusila tudi z vsakodnevno 15-minutno meditacijo? Ta dolgoročno 100% pomaga. Če ne veš, kako jo izvajat, mi lahko napišeš zasebno sporočilo. Lahko pa izvajaš avtogeni trening, tako da ležeš, zapreš oči in se umirjaš (kot pri meditaciji) - vsak delček svojega telesa, se zaveš same sebe in si potem govoriš vsak dan: "Samo danes ne bom jezna, ker sem čisto mirna." Ali: "Danes me nič ne bo spravilo iz tira ...."
In poskušaj, da ne boš pozna za službo. Da si že prej pripravljena in ti lahko otroček vzame še kakih 10 minut in mu bereš pravljico ali se z njim skupaj igraš.
Življenje je samo igra. Tako ga je treba jemati. Mi vsi smo le otroci.
Poznaš igro: Človek ne jezi se? Kdaj izgubiš? Se pri tem razjeziš? Ne? Tudi drugače se ni treba.
Želim ti mnogo notranjega miru, odpri se mu, jezi pa zapri vrata. Reci ji, da zanjo ni prostora! Videla boš, da bo bolje. Srečno! 


_____________________________

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 17:34:57   
Magi*
obrni se na svojega zdravnika/zdravnico, ta bo vedel kako imajo v zdravstvu organizirane ambulante za "mantalno higieno" ali kako se jim že reče. sicer pa obstajajo vse sorte skupine za samopomoč... ni nujno, da je ravno psihiater;) je pa nujno, da je strokovnjak.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 18:07:03   
Anonimen
hvala, Sita, za zelo izčrpen ''nasvet''. Pred časom sem hodila tudi na jogo, k eni moji bivši profesorici, ki je čisto notri v tem in mi je govorila nekaj podobnega..takrat mi ni ustrezalo, ker se nisem mogla koncentrirati, pa tudi hrbtenica me je zelo bolela ( kar me še zdaj ) in sem opustila, potem sem pravila tudi avtogeni trening, vendar sem bila spet preveč nervozna in neučakana in je šlo spet v nič..pa sem odkrila aerobikouser posted image  in po njej sem se neverjetno dobro počutila. Ko sem 1 uro intenzivno skakala, brcala, plesala in tako fejt utrudila telo,da sem po tem imela čisto sproščeno glavo in sem se počutila kor prerojena. potem sem zanosila in tudi aerobiko opustila. zdaj razmišljam, da bi se ponovno vpisala in hodila tja - 3x tedensko, ker to, da 1 uro intenzivno skačem, brcam ob glasni glasbi mi res pomaga..
tako da bom tudi to poskusila, do sedaj še nisem, ker sem imela občutek, da sem premalo z otrokom ( delovni ritem ), pa da preveč stane..( ja, vem, sami izgovoriuser posted image  ) itd..
no, hvala tebi Sita in vsem

p.s zanimivo, ob določenih dogodkih sem čisto mirna ( tudi pri igri Človek ne jezi se..), pri drugih grem pa čist out..

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 18:14:39   
tinaaja
Obstajajo tudi knjige, ki jih za zacetek lahko preberes. Morda ti pomagajo najti vzrok tvojih napadov in ponudijo nacine, kako jih obvlaovati. Skodit ne more, ceprav se moras zavedati, da je vse odvisno od tebe. ce jo preberes, nisi naredila nic., Moras zeleti se spremeniti in delati na tem.
Jaz sem bila tudi tak kolerik do ene 20 leta, ko sem sla v luft za prazen nic. Pa prizadet, uzalit cloveka. Pol sem enkrat to dozivela na svoji kozi. Mi je dalo mal za mislit. Ne vem, kaj je pripomoglo k temu, da sem nehala s tem. Saj odreagiram se vedno hitro dostikrat, ne kregam se vec, se umaknem, da razmislim, skratka nimam vec nekih nenadzorovanih izbruhov jeze...
Zadaj si eno nalogo, da ko cutis, da bos sla v luft, kaj moras narest. IN DZI SE TEGA.
Ja sport ful pomaga, samo mislim, da moras najprej odkriti problem v sebo. Sport je lahko terapija.
Drzim pesti, da ti rata.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 18:44:58   
Anonimen
Jaz imam eno zelo dobro svetovalko. Ki ni psihiatrinja, ampak terapevtka.
Ne čakaš nič, da si na vrsti.
Če želiš njene podatke, mi piši na ZS.

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
8.8.2006 21:59:51   
sami_y
Jaz sem gledala enkrat, že dolgo nazaj, Oprah show na to temo - to sploh ni tako redka stvar. Takrat je še dr. Phil reševal probleme, ne spomnim pa se, kako se je zadeve lotil. Mislim pa, da moraš vzrok iskati nekje v sebi, v preteklosti. Zelo veliko stvari nosimo v sebi, pa se tega sploh ne zavedamo. Moraš pa to začeti reševati takoj, ker takšni izbruhi na otroku lahko pustijo velike posledice, četudi so stari šele 2-3 leti, verjemi, nekateri spomini ostanejo za vedno vgnezdeni nekje v spominu.
Te pa razumem, tudi sama se bojim, da se to ne bi zgodilo meni. Včasih se najde takšna situacija ko se moraš zdret, s tem ne rešiš problema, si pa umiriš dušo od nekih drugih problemov. Tega ne boš mogla rešiti sama, kot so ti svetovali do sedaj, poišči strokovno pomoč.
Želim ti dosti sreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
9.8.2006 16:54:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: sami_y
ne spomnim pa se, kako se je zadeve lotil.

Jaz pa se.

DEJSTVO: Če bi te ob vsakem takšnem izpadu jeze ruknu z 2.000volti bi izpadov ne imela nikoli več. Tako si pa izpad dovoliš ker je nekaznovan.

REŠITEV:
1. Sama moraš res želeti prenehati s temi izpadi.
2. Otroci (partner) takoj ko opazijo tvoj izpad (in ga zelo dobro še predno se začne) prižgejo določeno luč v stanovanju.
3. Kadar gori tista luč, moraš obvezno takoj prekinit s svojim obnašanjem.

RAZLAGA:
Problem je  v tem, da opaziš izpad šele ko si že zelo globoko in se ne moreš ustaviti. Luč ti bo jasno opozorilo in ti moraš ne glede na opravičene razloge takoj prenehati.


Vsi moramo obvladovati svoja čustva - tudi jezo. Ti se to moraš samo naučiti. Samo sama ne moreš. Lahko samo s pomočjo svojih bližnjih.

(odgovor članu sami_y)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
9.8.2006 17:41:39   
Anonimen
oj, hvala vsem..user posted image
hvalabogu mi bližnji stojijo ob strani in se jaz zavedam problema
tisto z lučjo, tehnofil, pa pri meni najbrž ne bi šlo..user posted image
ono z 2000 volti pa pravgotovouser posted image , sam bi bla najbrž čist preč, če bi me vsakič..user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
9.8.2006 19:02:48   
Lana25
Anonimna, da boš vedla, nisi sama. Sva že dve s tem problemom. Vendar pri meni takšne nekontrolirane izpade jeze povzroča samo ena oseba. Vsi drugi lahko rečejo in naredijo kar koli pa vse prenesem z nekimi normalnimi čustvenimi odzivi, ali pa sem celo sposobna razumeti njihovo obnašanje, ali se požvižgati na vse, ali se nasmejati, včasih se mi celo zdi, da me določene stvari celo še premalo ganejo, ampak ena oseba, ena oseba pa me zna tako ujeziti, da čisto izgubim kontrolio. Sicer se je zgodilo samo enkrat, da so letele stvari po zraku, vendar je bilo dovolj, da me je postalo strah same sebe. Strah, da bi lahko tej osebi še kaj nardila, da bi jo udarila ali pa še kaj hujšega. Pa mi je drugače udariti nekoga že tako hudo kot, če bi šlo za vojno, ampak pri tej osebi, ko me sprovocira, pa ne vem, ko se ves treseš, ko sploh ne kontroliraš sebe, pa se lahko zgodi marsikaj. Sicer sem tej osebi že povedala, kako zelo me je sposobna ujeziti, ampak to ni nič rešilo. Sem pa ugotovila kdaj me najbolj podžge, ko sem mišljenja, da ta oseba drugi povzroča krivico, da z njo hoče manipulirati, jo žali. Takšne stvari pri tej osebi ne morem prenesti. Je pa že dobro, da se zavedave problema in, da ga želive rešiti. In vem, da ga bove. 

_____________________________

Pusti soncu srce, naj hrepenenja polete,
pusti sanjam vso svobodo, pusti soncu srce ...

Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
9.8.2006 22:35:52   
Anonimen
anonimna 1!!!

moram ti povedat, da imava iste probleme.tut pri meni je ta izbruh jeze..
lep pozdravček

(odgovor članu Lana25)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
9.5.2014 14:26:39   
sonček1234
Lana 25 in anonimna, jaz imam podoben problem. Na splošno sem zelo "flegma", ampak je pa enih par ljudi, ki v meni naredijo tornado. Ponavadi gre za malenkosti in tudi tokrat je šlo za en komentar s strani kolegice, ki sploh ni bil mišljen tako slabo kot sem ga razumela. Vzela sem ga osebno in posledično se je ravno včeraj zgodila ena taka stvar, da so "letele stvari po stanovanju" in posledično je nastalo nekaj materialne škode (zaradi brezveznega komentarja, izrečenega v jezi in paniki). Takoj mi je bilo zeeeeeeelo žal, ampak v tistem trenutku se enostavno nisem mogla ustavit. Bilo je ogromno adrenalina, pulz na plafonu, jaz pa ko histerična kura. Nikoli se ne zgodi, da bi bile direktne žrtve mojih izbruhov osebe ali druga živa bitja, ampak zgolj stvari (računalnik, tipkovnice in podobne zadeve). Zelo me je sram, čeprav večina ljudi pravi, da je to "normalno", da se vsak kdaj razjezi in kaj razbije. Jaz mislim, da to ni ok in da rabim pomoč. Na vas se obračam, ker me zanima ali ste si pomagale same ali ste potrebovale strokovno pomoč. Težav s samopodobo nimam, imam pa močna čustva in sem zelo občutljiva. Nisem samodestruktivna in nimam samomorilskih nagnjenj.
Hvala za odgovore in nasvete :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
10.5.2014 20:11:15   
ronja
Hm, to, kdaj je zadeva moteča, ve vsak človek sam - smo v različnih situacijah: nama bi bilo verjetno velik problem, če bi en od naju računalnik zabrisal v steno, ker je pač edini in ker nimava v planu nakupa novega;) Nekdo, ki ima dovolj denarja, da mu ni problem, če par stvari razbije, se pa ne sekira tako. Tako kot se mi ne, če loputamo z vrati ali kdaj razbijemo šalco (ne v jezi, čisto tako, recimo), medte ko bo nekdo, ki ima samo 2 šalci, veliko pazljivejši. Kot s tistimi 2000 volti, to bi bila huda kazen, zame bi bilo tudi to, da nimam računalnika precej hudo in zato ga ne zabrišem nikoli:D. Vrata pa zaloputnem:D.

Mislim, da če ti vidiš, da to ni ok in tebe moti, se splača spremenit. To ni vedno lahko, se pa da. Imam hčerkico, ki je kot ti zelo občutljiva in tak mali panik - mislim zelo burno reagira, čeprav neagresivno - je zelo nežna in nikoli nikomur nič ne naredi, se ne vidi to tako zelo na ven, ampak NJO preveč preplavi, kar ji je težko. Druga recimo nima teh problemov, je bolj malo bolj flegma. Midva jo učiva, kako naj kontrolira tiste samodejne reakcije (pri njej je bolj problem strah in panika kot jeza, ampak princip je isti), da v trenutku, ko začutiš, da ti pulz narašča, tisti hip se ustaviš in zavestno potisneš ročko dol. Da tvoji racionalni možgani umirijo čustven izbruh.
Tehnike za to so prastare: nekajkrat globoko vdihni, pomisli na kaj drugega, na kraj, kjer si srečna, naštej si razloge, kako bi si lahko ta komentar razlagala drugače itd... Skratka, da svoj racio prej vklopiš. Ker ko enkrat ta bomba prileti, racio nima kaj. ČIsto v začetni točki - tistih par desetink sekunde, ko pa začutiš, da prihaja val - takrat se ga pa še da ustavit. In če se trudiš, se ga da tudi kasneje, samo je vedno težje.

Nekateri psihologi priporočajo, da ob napadu jeze greš v kopanico in tolčeš z roko po steni (to sem si zapomnila, ker sva se z lubijem spraševala, da verjetno ni mišljeno s pestjo, sicer se razlomiš;) ali da se samo skričiš. MOgoče ti bo že to pomagalo. In da poveš ljudem okoli prej, da moraš pač dat ven in da ni mišljeno nanje in se umakneš, da koga ne prizadaneš s svojimi izbruhi. Sicer pa večinoma kdaj zaloputnemo z vrati in večinoma nas jezijo eni in isti ljudje, z drugimi se pa lahko vedno vse zmenimo:) - na srečo si partnerje izberemo sami:)

Če te spravijo komentarji kolegice v tak bes, pa se mogoče vprašaj, kaj v tebi to budi - zakaj si tako reagirala. Včasih je vzrok nekaj čisto drugega - ti pritisne na šibko točko in potem zacvilimo. Pa čeprav tisti sploh ni tako mislil. Ko najdeš svojo šibko točko, jo lahko pozdraviš in tam ne boš več tako tulila:)

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu sonček1234)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
10.5.2014 20:34:46   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Nekateri psihologi priporočajo, da ob napadu jeze greš v kopanico in tolčeš z roko po steni (to sem si zapomnila, ker sva se z lubijem spraševala, da verjetno ni mišljeno s pestjo, sicer se razlomiš;) ali da se samo skričiš.


Lahko kričiš ali se jeziš tudi na tistega, ki ti jezo povzroča, ampak če si dovolj pogumna, da preneseš tudi hudo reakcijo nazaj.

Na splošno sta mogoči dve poti - ali se "sfajtaš" in je potem mir in se počutiš ok, ali narediš še večji kreg. Moraš pa pri sebi vedeti, kaj je tisto, kar zmoreš, in kaj ne bo povzročilo še večje škode.

_____________________________

Kvačkam.
In #štrikam#.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
11.5.2014 8:54:33   
josephine27
Se strinjam s predhodnicami, ki so napisale, da si poišči pomoč, če čutiš, da ne zmoreš sama.

Sicer pa moje mnenje o jezi je tako, da mora ven na tak način, da ne raniš ne sebe in ne drugih ljudi. Meni je vedno najbolj pomagal tek ali bolje rečeno šprint in tuljenje ampak nekje na samem v gozdu, da res daš vse od sebe. Če ni bilo te možnosti sem se zaprla v kopalnico in odrivala steno z rokami ali zavijala brisačo. Lahko tudi tolčeš z blazinami ali jih boksaš, pišeš z barvico po časopisnem papirju in ga potem raztrgaš na prafaktorje. Karkoli že počneš počni do zadnjega atoma moči. Vse to so bili takrat nasveti moje terapevtke. Dihanje v tej prvi fazi pri meni ni pomagalo, baje pri tako hudih izpadih niti ni priporočljivo, ker se lahko zgodi, da jezo samo tlačiš in s tem v bistvu raniš samo sebe. Če ni tako hudo oz. ko jezo že malo kontroliraš pa tudi dihanje pomaga. Če imaš ti izbruhe povzročajo take malenkosi imaš najverjetneje v sebi veliko potlačene jeze.

Mogoče bi se lahko vprašala na koga si v resnici jezna? Jaz sem ta odgovor iskala več kot pet let in lahko rečem, da se mi je življenje, ko sem ga našla popolnoma spremenilo in tudi na jezo gledam popolnoma drugače. Vmes sem sicer že večkrat mislila, da ga imam pa se je izkazalo, da ni tako. Ko ga imaš enostavno veš. Želim ti, da bi ga našla čim prej.

_____________________________



(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
13.5.2014 8:30:25   
candysurf
Poizkusi z meditacijo, pa ne enkrat al pa dvakrat temveč res vstrajaj. Tu boš našla notranji mir. Na spletu najdeš veliko literature o tem.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
20.5.2014 13:10:21   
amii
100% pomaga redni tek.

_____________________________

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu candysurf)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: nekontrolirani izpadi jeze
21.5.2014 7:27:55   
jabuk
Jaz bi sla raje do psihologa, kot pa do psihiatra. Psihiater je zdravnik in vevinoma operira s tabletami, psiholog pa ima 1 uro casa za pogovor in te pocasi pripelje do tega, da najdes vzrok za svoja dejanja in nato se do tega, kako to odpraviti.
Drugace pa sport pomaga pri sproscanju, tudi meditacija, joga- moras sama pogruntat, meni je sport zakon.

Sedaj, ko si mirna, se o tem pogovori s svojim partnerjem. Povej mu o svojih strahovih, o tem kako se pocutis med in po izbruhu jeze...Mogoce bi bilo fajn, da ti tudi partner pomaga pri tem, npr.: ko otroci zivcnarijo, da on vstopi vmes in poda komando oyrokom, ti se pa ta cas umaknes in zadihas.

Fajn pa je da se zavedas svoje jeze in jo lahko kontroliras.

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?