|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neverjetno
26.9.2007 18:59:23   
barbi007

Marsikaj od tega že prebrano, pa vseeno...
 
MLEKO, ZAHRBTNI MORILEC

Kravje mleko povzroča dojenčkom in otrokom diabetes

Dr. Medicine S. Virtanen s Finske Univerze je v raziskavi ugotovil, da dojenčkom starosti 3 mesece in manj, hranjenje s kravjim mlekom povzroči popolno pomanjkanje insulina. Goveji mlečne beljakovine uničuje v trebušni slinavki beta celice, ki proizvajajo insulin in tako povzroča diabetes. Vir: Cohen, MDP 264, 219, 220.

Kravje mleko je glavni povzročitelj vseh alergij pri otrocih, kot tudi pri odraslih

Povzroča koliko ali črevesne krče, kolitis, prehlade, sinusitis, zaprtje, respiratorne bolezni, ki so povezane z astmo, vneto in ranasto grlo. Otroci, ki so hranjeni s kravjim mlekom zrasejo v odrasle ljudi, ki imajo veliko večjo pričakovanost obolelosti za multiplo sklerozo, kot otroci, ki so bili hranjeni z materinim mlekom.

BGH hormon (Bovine Growth Hormon) je povezan s hitro, nenaravno rastjo otrok.

Kravje mleko je hrana za telička

Kravje mleko je hrana za mladiča lastne vrste, torej za telička, materino mleko človeške samice pa za dojenčka človeške vrste; v primerjavi s kravjim mlekom vsebuje materino mleko več lecitina, kar je zelo pomembno za razvoj možganov, več kot polovico manj beljakovin v obliki lahko prebavljivih albuminov, vsebuje samo polovico vrednosti koloidnega kalcija (organska oblika), medtem ko je kalcij v kravjem mleku vezan za človeka na izredno težko prebavljive kazeinske beljakovine, ki jih ljudje ne moremo prebaviti, saj že od 2,5 ali 3 let starosti človeški organizem ne proizvaja več encima za presnovo le teh, to je rinil-a. Kemična sestava materinega mleka se močno razlikuje od kravjega in odtod tudi izvirajo vse težave. Teliček se razvija in raste zelo hitro, vendar ima v odnosu na maso in velikost sorazmerno majhne možgane, medtem ko se otrok razvija počasneje, možgani so bolj razraščeni, razviti, večji. V kravjem mleku ni vlaknin, vsebuje zelo malo železa, niacina, linolske kisline, vitamina C, pomanjkanje fosforja in taurina. V kravjem mleku je 300% več kazeinskih beljakovin za oskrbovanje beljakovinskih molekul za izgradnjo kostne strukture, ki bo nosilec teličkovega težkega telesa, teliček podvoji svojo maso v 7 tednih po rojstvu, človeški mladič pa v 7 mesecih. Problem je v tem, da ljudje kravjega mleka ne moremo prebavljati, saj človeški organizem od »odstavitve« ne proizvaja dveh pomembnih encimov za presnovo mleka, to sta rinil za presnovo beljakovin in laktaza za presnovo laktoze, to je mlečnega sladkorja.

Rezultati mnogih raziskav kažejo, da so mleko in mlečni proizvodi glavni vzrok srčnih napadov, kapi in ateroskleroze. Homogenizirano mleko je še slabše, bolj škodljivo od pasteriziranega, saj je maščoba razbita na drobne mikroskopske delce, ti pa omogočajo faktorju Ksantin Oxidazi (XO), da skozi črevesne stene presnovnega trakta preide v kri, kjer intenzivno maši arterije, kar je seveda vzrok za pojav visokega krvnega tlaka. Dr. Medicine Kurt Oster in Ross iz Connecticuta – U.S.A. zagovarjata izsledke raziskave, da je pitje in hranjenje s homogeniziranim mlekom nevarnejše od kajenja, zahtevata, da bi bil napis na mlečni embalaži enak napisu na škatlici cigaret. »To je igra s smrtjo«, poudarjata zdravnika. Finska je država med najvišjimi porabniki mleka in mlečnih izdelkov, prav tako pa ima najvišjo stopnjo smrti, povezano s boleznimi srca in ožilja. Vir: Health Science, Community Spirit Magazine, 1985.

V desetletni raziskavi je bilo dokazano, da je kuhano, pasterizirano mleko glavni povzročitelj vseh nepravilnosti v delovanju srca, bolezni srca in ožilja so v ZDA »ubijalec številka 1« in 40% ameriške prehrane sestavljajo mleko in mlečni proizvodi v skladu s priporočili USDA…(United States Drug Administration).

Ko pijete mleko, dobite sluz in dobite lepilo

Mleko in mlečni proizvodi predstavljajo hrano ki tvori v telesu največ sluzi, v siru so koncentracije tega še višje; ljudje ki pijejo mleko in jedo mlečne izdelke (mleko, smetana, planšarski siri, siri vseh vrst, kremni namazi, jogurt, kefir, sladoled, maslo, bivolje maslo… so vedno polni sluzi – smrkavi, prehlajeni in delno ali precej zaprti, kar se tiče izločanja blata. To je tudi razlog, da so otroci hranjeni z mlekom in mlečnimi izdelki non-stop prehlajeni; izredno težko prebavljiva beljakovina kazein je hkrati tudi dominantna beljakovina, ki je glavni vzrok sluzi, ki v telesu tvori histamine, ki povzročajo sluz in zaprtje. Ta sluz polni pljuča, otežuje dihanje ali skoraj onemogoča. Kazein predstavlja eno izmed najbolj alergenih snovi tako je tudi astma in napadi srca direktno povezani s prehrano iz mleka in mlečnih izdelkov. In astma je pri afro-američanih in afričanih še 3 krat pogostejša, kot pri belcih.

Dejstvo je, da kar 80% beljakovin v mleku predstavlja kazein – izredno odporno lepilo in je osnova za eno najmočnejših vodo-odpornih lepil, s katerim lepijo kopalniške ploščice pa tudi kuhinjsko in pohištvo; začepilo bo tudi vas…

Še nekaj dejstev o mleku…

OSTEOPOROZA: beljakovine v mleku prispevajo – vodijo k osteoporozi, saj povzročajo izgubo kalcija, ki poteka z urinom.

Recker, R.Am. J. Clin. Nutr. 1985;41:254
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neverjetno
26.9.2007 19:41:56   
Bubilu
Jaooooooooooooo! Ne sej vse lepo in prav, ampak jst sm na kravjem mleku gor zrastla in prav tako moja brata, ker naša mami ni mogla dojit, pa je vse vredi z nami. Pa še velik dojenčkov moje generacije, ker takrat pač ni bilo raznih Novalacov in podobnega. Se mi zdi, da vedno znova kej "pogruntajo".

_____________________________

Hush little baby dont say a word, mama´s gonna buy you a mocking bird.And if that mocking bird won`t sing, mama`s gonna buy you a diamond ring...

(odgovor članu barbi007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: neverjetno
26.9.2007 19:48:37   
čaki
tud mene je kravje mleko gor spravilo..

(odgovor članu Bubilu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neverjetno
26.9.2007 19:59:09   
Anonimen
 Mene tudi. Sej cepiva so pa iz trebušne slinavke od pujsa, konja....toliko v vednost.

(odgovor članu čaki)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neverjetno
26.9.2007 20:27:23   
neja24062007
tudi jaz se podpišem pod tole... da sem na kravjem mleku gor zrasla... kakšni aptamili, novalaci, hippi in podobno
no dobr, kaj pa v starih časih, ko niso imeli drugega kot kravje mleko-pa ga tud redčl niso?!
No malo manj pretiravanja in panike, pa bo.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neverjetno
26.9.2007 20:29:02   
neja24062007
Kravje mleko je glavni povzročitelj vseh alergij pri otrocih, kot tudi pri odraslih

Povzroča koliko ali črevesne krče, kolitis, prehlade, sinusitis, zaprtje, respiratorne bolezni, ki so povezane z astmo, vneto in ranasto grlo. Otroci, ki so hranjeni s kravjim mlekom zrasejo v odrasle ljudi, ki imajo veliko večjo pričakovanost obolelosti za multiplo sklerozo, kot otroci, ki so bili hranjeni z materinim mlekom.


Pa nič od tega nimam, oz. nisem prebolela, sem čisto normalna zdrava ženska.
Včasih nas morajo s čim prestrašiti...ampak mi se ne damo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neverjetno
26.9.2007 21:34:27   
Brbs
lahko, da se vam bo še kasneje kaj poznalouser posted image

ne, hecam se. ne postavljam se na nobeno stran. Je pa res, da so raziskave zdaj bolj napredne in da dandanes ugotavljajo kaj, kar včasih niso mogli.

veliko hrane je, ko se ne ve natančno, ali je zdrava ali škodljiva...pa najdeš zagovornike na obeh straneh, pa bog vedi, kaj je prav.


(odgovor članu neja24062007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neverjetno
28.9.2007 22:52:10   
sandra80
dandanes so pač raziskave bolj napredne ko pred časi ko tega niso niti poznali niti slišali o tem pa so vseeno otroci zrastli in bili zdravi. no naj pa dodam da jaz nisem zrasla gor z kravjim mlekom niti kerim druugim tak da nimam ravno izkušen

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neverjetno
29.9.2007 21:08:57   
Naja30
Pijem zelo veliko mleka, pa nisem ves čas nahodna. Tudi zaprta ne user posted image

Sem pa že slišala, da mleko dela sluz. Kaj pa vem, vedno bodo teorije za in proti. Če ga pijemo že stoletja, ga bomo pa še menda naprej.

(odgovor članu sandra80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neverjetno
29.9.2007 21:14:20   
kaya2007
ne vem, vsake toliko časa ugotovijo, da je kaj škodljivo. potem pa čez nekaj časa ugotovijo, da ta ista stvar niti ni tako škodljiva user posted image  mah!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neverjetno
29.9.2007 21:15:12   
Strawberrie Cherrie
Nekaj bo že na tem....

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: neverjetno
30.9.2007 21:04:49   
Anol
Moja mami se še vedno spomni, ko so ne vem koliko let nazaj govorili, da paradižnik raka povzroča, potem naj bi pa čez nekaj let prišlo ven pa da ga preprečuje. Vse raziskave je treba vzeti bolj z rezervo.

_____________________________

Mojim ušesom najlepši zvok je smeh mojih otrok.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Otroka ne vrtite za roke!
Starši uživamo ob pogledu na široko nasmejanega otroka, ko ga vrtimo tako, da ga držimo za roke. Ne počnite tega več! Pr...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?