|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   non stop dela
10.6.2005 0:36:43   
mateja 26
Hoj!

Danes je spet ena tistih noči,ko ne morem spat.Moj spet dela seveda za službo.Zdej mam pa res vsega poln kufer.Sovražim to njegovo k*..evo firmo gorenjsko.Dela od 7-19,pa mora še pol do 3-4 zjutr.Dejte mi povedat če je to normalno? :zmeden: Men se že ne zdi.Jest lohk tko,sama, spim tut doma. :grrr:Al pa še bolš,da sm kr sama.Sigurno ni med vami nobene take ka ma tazga deca,ka se zgleda boji šefa in se mu ne upa postavt po robu in rečt konc,jest mam tud družino ,ki me rab.
Vidm pa de ne bo nikol bolš,kvečjem slabš :((.Mater tele firme gorenjske(se opravičujem gorenjkam):grrr:
Dejte me mal potolažit,da nisem edina.
Pa sorry,če sem zatežila.

Mateja:((:grrr::((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   non stop dela
10.6.2005 1:56:14   
Annny
Mateja,

saj če pogledaš z njegove plati, mu tudi najbrž ni lahko, in bi ta čas, ko mora biti v službi, raje preživel s svojo družinico.
Danes ni lahko s temi službami.
Vidva samo drž'ta skupaj, čimveč se pogovarjajta.
Nikar ne bodi užaljena.
Mogoče bosta skupaj našla boljšo opcijo, ampak ne z medsebojnimi zamerami in kuhanjem mule. Razumi ga in se poskusi vživeti v njegovo kožo..
Lp

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   non stop dela
10.6.2005 5:37:26   
Lunca1
Te delno razumem, ker pri mojem se je stanje malo izboljšalo. Uradno res da dela do 16h, ampak je hodil domov ob vseh mogočih urah. Pa recimo ob 21h kaj nazaj pogledat.:grrr: Pa da kaj s sabo prinese, je čisto razumljivo. Čeprav še prej je pa dostikrat hodil popoldne še v delavnico delat, za naju ali pa za koga drugega. pa je prišel ob 23h zvečer do mene. Sem bila prav tečna. Samo ti imaš očitno še hujši položaj, ti nisem nič folš. Dela pa tudi v gorenski firmi.:zmeden:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   non stop dela
10.6.2005 7:41:09   
puncica
Joj ne vem kako pomagat, usesta se pa mal zaropotaj in vse to povej kar si tu njemu, mogoče se pa kej zamisli. Sicer pa tud moj dela v gorenjski firmi pa dela od 7 do 15. Da bi pa delal še ponoč:zmeden2: A si sigurna da dela?

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   non stop dela
10.6.2005 8:36:40   
Natas@
Niso samo gorenjske firme take, so tudi tam,kjer dela moj.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   non stop dela
10.6.2005 8:38:44   
Anonimen
Moj tudi dela po cele dneve. velikokrat še zvečer potegne ali pa ga pokličejo, ko je prost, naj pride v službo, da ga spet kaj rabijo. Vendar mu zaradi njegovega delovnega časa definitivno ne težim, ker ni on kriv, da ima takega, temveč njegovi šefi, ker se ne znajo zorganizirat. Pa se šefov definitivno ne boji, ravno obratno, jim kar direktno pove v obraz, kaj si misli. Njegovo "jezikanje" prenašajo, ker je zelo sposoben, zato si lahko privošči kaj jim povedat. Ne grem pa njemu težit, če ga cel dan ni. Že tako ima zahtevno službo, polno stresa, ni treba, da ga še jaz povečuje.
Zato je zelo vesel, da lahko pride domov, v mir in tišino, sva potem zvečer skupaj, se objameva in stiskava. To je več vredno, kot karkoli drugega. Potem je pa kakšen dan doma, pa vsak nekaj svojega delava, spregovoriva v celem dnevu 5 besed... Isto kot da bi bil v službi. Hočem povedat, da tisti čas, ko sva skupaj res kvalitetno preživiva.

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   non stop dela
10.6.2005 9:29:02   
zoya_
mateja26.... verjetno bi on bi tudi raje doma, samo če pa želi svoji družinici omogočit čim več vsega, pa pač mora delat, ti pa vse kar lahko naredi, mu kdaj pa kdaj pošlješ spodbudno sporočilo in ga pri tem podpiraš. Ma mu pa kdaj pa kdaj malco nes v službo, pa bosta kakšne pol urce skupaj. ;)

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   non stop dela
10.6.2005 9:35:30   
mateja 26
Ja puncica,sej dela doma za računalnikom.Okol njega pa sami načrti,projekti ,pa ne vem kaj še vse.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   non stop dela
10.6.2005 9:41:54   
mateja 26
Ankica,ko pride domov je tako zmatran,da samo na hitr poje in gre spat.Njegova služba mi gre pa na živce zato,ker vpliva na sam odnos med nami.Šef mu pa sam nalaga in nalaga delo.Sej ga razumem,samo počas maš dost.Pa še sam ma čez eno firmo,kot projektni vodja,da bi bla saj dva,da si lohk en oddahne.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   non stop dela
10.6.2005 9:45:48   
roberta
joj, meni bi bilo zelo hudo, ce ne bi mogel biti moj mož nič ob meni zaradi službe. jaz bi se vprašala ali je ta služba vredna vsega njegovega časa - sploh ker gre na vaš "družinski" račun, ko ne preživljate skupaj nič časa razen spanja. ne vem kako sicer je, ampak če vaju ne pestijo kake hude finančne krize, potem bi bilo mogoče vredno razmisliti o zamenjavi službe (vem da je danes težko menjati službo kar tako, a sčasoma se gotovo kaj najde!), ki bo imela nek "normalen" 8-urni delovnik... ne vem no. če bi bilo to pri meni, bi veliko raje videla, da imamo nekoliko manj denarja, pa več skupnega časa, kot pa več denarja, pa zato kako enotedensko zimsko smučanje nekje v Alpah ali pa novega karavana... ampak saj pravim, ne vem kako je pri vama s financami. ker če pa ta denar resnično potrebujeta, je pa bolj zoperna situacija. v nasprotnem primeru (torej da finance niso problem) pa se le pogovori z možem o tej opciji menjave službe. ker sicer niti ne vidim smisla v tem, da pravita, da IMATA družino, ker jo imaš tehnično samo ti, ne pa tudi on, ki ima za družino svoje DELO.

vse lepo, roberta

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   non stop dela
10.6.2005 9:56:03   
baguSka
Mateja stoj mu ob strani. Nikar ne obupaj. Zdej on to še najmanj potrebuje. Že sam ima dela čez glavo, da pa bi mu potem še ti utrujala zarad tega. Aa. Ne - nikakor! Pogovarjajta se in nikakor se ne oddaljujta. Bo boljše - sigurno! Verjemi - le obupat ne. Sama sem bila pred časom po ceu tedn sama. Od pondeljka zjutri do petka oz. sobote. In kaj? Seveda sem bla sama..ampak v srcu sem ga ljubila in sem vedla da ga bom dočakala in da ko bova skupi da nama bo slajše. Tako pride včasih - je samo prehodno obdobje. Večno ne more trajat. Sama sem tudi takrat že večkrat jokala doma sama. Tako osamljena sem bla. Ampak sem se tolažla z mislijo da ga sploh imam. Vedla sem da se mava rada in da sva v srcih skupaj. Saj vem da to ni vedno dovolj. Ampak treba se je pač s tem sprijaznit. Tudi sama sem si večkrat govorila nikoli ne bo boljš. Zdej pa je! Čez noč se je vse spremenilo in ni hudič da se bo tudi pri tebi. Res! Saj večno ne more tko funkcionirati. Slej ko prej bo tudi sam prišel do tega da tako ne gre. Mogoče ma pač zdej gužvo in hoče še kakšen tolar več zaslužit za svojo družinico... Potem pa se vam bo še fizično bolj posvetil. Do takrat pa stisni zobke in uživaj z njim vsak trenutek ki vam je dan!:rozica:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   non stop dela
10.6.2005 9:56:33   
Anonimen
Če šef tvojemu možu nalaga dodatno delo, potem si jaz to razlagam, da je tvoj mož zelo sposoben. Zato ne vidim ovire, zakaj ne bi šefu rekel, da ima že dovolj projektov, da novega ne zmore. Verjetno bo šef takoj malo užaljen in bo malo križem pogledal, ampak bi moral biti pa res totalno butast, če bi se slučajno spravil na tako sposobnega zaposlenega.
Moj vedno pove kaj si misli, sprejme nove zadolžitve, ampak do neke še obvladljive mere, potem pa reče ne, naj si kar drugega najdejo. Sedaj je prišlo že do takega paradoksa, da šefi hodijo do njega in ga sprašujejo, kaj bi se lahko v firmi izboljšalo.
Hočem reči, da si mora sam postaviti mejo, ti mu moraš pa povedati, da ga pogrešate in da se bo s prekomernim delom izžel. Mora pa v vsakem primeru vedeti, da ga boš podprla.
Ah, preveč razpravljam, saj premalo poznam vajine razmere, da bi ti lahko kar nekaj svetovala. Najine izkušnje se pa tudi ne da kar na vse primere posploševati. Držim :miska::miska::miska::miska: za vaju.

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   non stop dela
10.6.2005 10:14:31   
Trebnje
Tudi moj dela vse noči,podnevi spi,jaz pa skrbim za otroke in dom.Tudi sama se na trenutke razjezim in se sama sebi zasmilim.Potem pa se spomnim,da dela za nas,da bomo lažje živeli.In me jeza mine.
No,je pa tudi res,da je ta delovnik samo začasen.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   non stop dela
10.6.2005 10:57:02   
mateja 26
Mogoče bo pa čez 1 mesec bolš,ko bo še en :duda: pri hiši.Pa tamala tut sam ata,ata kliče.Bojim se ,da ga s časoma niti ne bo pogrešala.Velik primerov poznam,ka so tamali mel radi samo mamice,k očkom pa niso maral it niti v naročje.:( Ne vem no. :zmeden2:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   non stop dela
10.6.2005 11:03:27   
leah
Moj isto:((:((:((

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   non stop dela
10.6.2005 12:06:20   
Gina
Ja, baguška, tako kot je bilo hudo tebi tisti teden, ona doživlja ne le en teden ali en mesec ampak ves čas....pa poleg tega ima doma otroka, ki terja veliko energije, kot pač vsak otrok in mož ji v tem primeru predstavlja še enega otroka, ker mora vendarle kuhat, prat...tudi zanj, pa še energijo ji pobere, ker se sekira zaradi tega.
Rešitev? Pojma nimam.

Ena fajn rešitev je, da se nehaš sekirat, jemlješ življenje pač tako, kot je, jemlješ, da si sama za vse, kot ogromno žensk na tem svetu in s tem ti bo nehal žret energijo, ti boš bolj umirjena in mogoče bo celo kakšno uro več doma, ker ne bo čutil pritiska s tvoje strani.

Druga varianta: dovolj imaš, greš.

Tretja varianta: on zamenja službo -kar pa mislim da ni vedno moškim sprejemljiva varianta, ker imam občutek, da je velik procent moških zasvojenih s službo, delom, s tem se dokazujejo To jim je hobi in njihov hobi je vedno na prvem mestu, katerikoli že je. Če jih potem doma čaka prijazna žena, pridejo domov prej, če pa vedo, da je žena sitna, pridejo obvezno še kasneje. Lahko pa da se motim. Če je od njegove službe odvisna eksistenca družine, potem to ženske drugače prenašajo, kot če ni.

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   non stop dela
10.6.2005 12:08:11   
Anonimen

A ti bi bilo kaj lazje, ce ne bi bila edina? Zakaj?

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   non stop dela
10.6.2005 12:09:44   
soseda
Sem imela takega. Pa sva se k sreč pravočasno poslovila. Ker sedaj šele vem, kako bi trpela,če bi bila cele dneve sama.

Je pa težko se o tem odločat, ko je enkrat otroček vmes:(

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   non stop dela
10.6.2005 12:11:05   
Anonimen
Nadaljujem post od Gine..

Cetrta varianta.. odpoves se vsemu, za kar potrebujes denar.. :)-:)-

(odgovor članu mateja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   non stop dela
10.6.2005 22:48:23   
Sarina
Ja, moj :love: tudi ogromno dela (na mesec je samo en vikend fraj). Sem se od začetka malo sekirala in še njega , potem pa raje čimprej sprijaznila in dobro potegnila iz tega, pa na vse skupaj začela gledat pozitivno. Ko gredo drugi v soboto ali nedeljo na izlet, sva midve s hčerkico sami.
Drug drugega bodriva in si pomagava, izkoristiva tisti čas ko smo skupaj maksimalno, pa je.
Imam pa eno kolegico (učiteljico, ki pride skoraj vsak dan domov okoli 13.00-14.00), mož pa dela samo od pon.-petka do 17.00 in ona jamra da si naj poišče drugo službo ker ne prenese da niso nič skupaj :zmeden2: Ko sta skupaj pa se itak samo kregata.Groza :(.


(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   non stop dela
11.6.2005 7:57:42   
Bina01
Se čisto strinjam z Roberto:bravo:

Ne razumem zakaj bi mogla doma čepeti in upati, da bo nekoč, enkrat, verjetno pa bolje. Zakaj bi mogla ti njega bodriti in mu biti stalno v oporo in razumeti, zakaj cele dneve in noči samo dela?:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden: Kdaj ima on čas tebe razumeti, ti biti v oporo in v pomoč pri vzgoji otrok? kaj pa tvoja služba?!

Vsi starši delamo za družino, ampak imeti moramo zanjo tudi čas. Kaj ti pomaga denar, če ga ne moreš zapraviti za skupni čas. Lepa hiša ni nujno srečna hiša.

Moj partner je šofer in vem kako je, če ga cel teden ni doma, jaz pa sem sama z dvema otrokoma. Njegov poklic sem sprejela, še preden sva imela prvega otroka. Zato se ne pritožujem.

Najina situacija je takšna. Še pred otrokom sem vedela kakšno službo ima in takrat sem se tudi odločila, da bom jaz tista, ki se bo odpovedala veliki karieri in skrbela za dom. S svojo odločitvijo sem še danes zelo zadovoljna. So pa partnerju ponudili službo šoferja, ki bi bila veliko bolje plačana, vendar pa bi bil veliko manj doma (mogoče samo kakšen vikend v mesecu, plača pa bi bila vsaj 150% višja). Pogovorila sva se in sem izrazila mnenje, da imam raje manj denarja in njega več doma. NE ŽELIM, DA GA OTROKA KLIČETA STRIC! :)-
Tudi on sam si želi biti čim več časa z otrokoma, zato je ponujeno službo zavrnil. Zdaj je njegov urnik takšen: od doma gre ob 10 zjutraj in se vrne drugi dan ob 7.zvečer. Takoj ko stopi skozi vrata, gre najprej k otrokoma. Vmes ko previja :duda:, se pogovarja s starejši. Ko gre starejši v posteljo (gre pred :duda:), ga gre pokrit in luč ugasnit. Nato pa se še z malo :duda: ukvarja. Kadar sem jaz tako utrujena od napornega dne, si stisnem mleko v flaško in v sekundi zaspim. Takrat pa on vzame našo malo :duda: , jo nahrani in uspava. Zjutraj pa vstane in starejšega pelje v šolo in nato spet znova.Včasih pa ga sploh ne vidimo cel teden (še dobro, da je to bolj redko) Skratka, oba sva postavila družino v ospredje in je najina prioriteta. Vikendi pa so naš skupni čas OBVEZNO. Pa naše finančno stanje ni ravno visoko. Imamo, da normalno preživimo.

Mu pa v službi niso hoteli odobriti očetovskega dopusta, pa se je pogovoril in rekel, da če ga lahko ima direktor in šef, ga ima tudi on lahko. Saj njegovi otroci potrebujejo ravno toliko skrbi in nege kot direktorjevi. Pa mu je uspelo, brez večjih težav.

Vem, da so nekatere službe, ki terjajo skoraj nemogoče urnike. Prepričana pa sem, da ko starši stopijo skozi vrata, lahko zunaj pustijo službo, ne pa da dirjajo direktno v delovno sobo za računalnik.

Moj starejši sin, ne ve katero igračo mu je kdo kupil in kdaj. Točno pa ve, kam vse ga je ati odpeljal na izlet. Točno ve, kaj sta se pogovarjala in kaj sta skupaj naredila. Ni lepšega kot to, ko smo skupaj delali iz papirja akvarij.
Največ vredni pa so njuni moški dnevi. Zjutraj se napravita in odpotujeta. Zvečer se vrneta umazana, lačna, utrujena in zelo nasmejana in sproščena.

Ob moških, ki ne znajo odstopiti od dela, pa bolj mislim, da se družini izogibajo, ker ne vejo točno kaj naj z njo počnejo. Veliko lažje je biti cel dan in celo noč v službi z mislijo, da tako delajo za družino kot pa uspavati otroka ali z njim preživeti nekaj časa. Pa ne mislim, da nočejo, bolj sem mnenja, da sploh ne vejo kako in kaj in so bolj zmedeni.

Tudi midva sva imela začetne težave. 101 izgovor je našel, da mu ni bilo treba previjati, hraniti, uspavati. Pa sem ga nekajkrat kar samega pustila doma. Pa se je zelo kmalu naučil. Pa še zelo ponosen je bil sam nase, da mu je uspelo malo štruco pomiriti in uspavati.

Joj, sem se razpisala. Ampak sem ravno še od kolegice,ki ima podobem problem, čisto razkurjena.:zmeden2::zmeden2:



(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   non stop dela
13.6.2005 10:10:57   
andrej77
Mateja, a ti si zaposlena?

Ker če si pol je varjanta da on zamenja službo (verjetno za manj plačano, pa vendar...)

Če pa nisi in on služi za oba, pa dvomim, da bo šel na slabše plačano delovno mesto...

lej... jaz tudi delam tako, kakor se šefu dvigne.. dopoldan, popoldan, sredi dneva, ponoči... 7 ur, 8 ur, 9 ur, 10 ur, 12 ur... rekord 18 ur skupej... sicer podaljšal, sam kaj se mogel... plača za tako "sranje" ni nevem kaj, samo pri naju sem samo jaz zaposlen in je vsak tolar pomemben... drugače bi jaz že zdavnaj zamenjal...

težko kaj svetujem ali rečem, zelo odvisno je od situacije.. pogovorta se pa se potem skupej odločita...

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   non stop dela
13.6.2005 12:41:44   
Mijavček
ah to je težko svetovat, ker bi rabili več info...
Moj tud velik dela... od 7-19, pa še na potovanja gre dostkrat... samo on to službo obožuje in zelo rad opravlja svoje delo, včasih se že bolj žene, kot pričakujejo od njega... seveda je zato še kar primerno plačan.
Pred njim sem pa živela s fantom, ki je delal od 7-15, pa nisem bila nič bolj srečna...

Po mojem razmisli o tem... a bi raje imela nekoga, ki hodi ob 15-tih domov in mu je služba kraj kjer preždi tistih 8 ur in je zato povprečno plačan...
...ali nekoga, ki z veseljem zjutraj vstane, sicer pride zvečer domov, ampak veš zakaj,... in prinese domov potrebne cekinčke za vajin domek in družinico.

Saj vem, da sta to dve skrajnosti in je variant vmes še milijon... pomemno je tudi, koliko se posveti družini in domu, takrat, ko je doma.
Eni tud pridejo iz službe in so doma, pa nima družina nič od njih, ker so v enem svojem svetu. Pa že raje vidim, da pride pozneje, pa dakrat da kaj od sebe.
In če ga služba izpolnjuje, če najde tam svoje mesto, odgovore na izzive,... potem je tudi doma boljše volje.

sem se pa razpisala... :zaspan:
LP:)
Mijavček :muca:

(odgovor članu mateja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Ime otroka
Shilou

.

Miha (32%)

Nel (15%)

Matic (36%)

Matija (17%)


Število vseh glasov: 275

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!