|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novemberke 05
16.11.2005 13:58:25   
Teni_


Je ze katera tukaj? Kako so kaj vaši sončki? In ve, glede na to,da smo še čisto po porodu? Mi smo super. Nika je danes stara 5 dni. Popek ji je danes odpadel, tako,da se bo zdaj lepo celil. V petek gremo na 1. sprehod in ze komaj čakam. Spimo super. Danes je spala skupaj 7 ur(od pol enajstih zvečer do pol 6 zjutraj). Včerajšnjo noč pa smo prebedeli do 5, ker je imela revica krče,danes pa je bilo res super. Jaz sem tudi super in ze čisto po starem. Se vidi,da sem na srečo brez šivov in brez problema poskrbim za vse. Hitro se kaj javite. LP,Mojca




< Sporočilo je popravil nalin -- 11.4.2006 11:11:29 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: novembrke 05
16.11.2005 15:52:53   
Anonimen
Mojcah ::WELCOME na forumu Dojenček!user posted image user posted image

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: novembrke 05
17.11.2005 11:06:41   
Anonimen
Ojla MOjca jaz sem tudi že tukaj. Tudi mojemu sončku se celi popek. Mi imamo malo probleme z mlekom. Očino imam premalo kvalitnega, pa mu moram dodajati Novalac 1. Non stop bi se dojil. Včeraj je bil celo popoldne na joški, dokler mu nisva kupla umetno mleko. Popil je celo ta majhno flaško. Požeruh mu reče moj dragi.user posted image user posted image
Potem pa je spal od 18. -22. Nato se je spet zbudil ob pol  štirih, ob šestih in pol osmih.
Popila sem celo ta veliko brezalkoholno pivo, zdaj pa mi mleko kar curlja. Samo je še vedno čisto vodeno. Tako, da sva se spet od pol osmih pa do zdaj samo dojila. Zdaj je končno zaspal.
A misliš, da mu moram dodajati čajček, če pije dodatek mleka? Kakšnega?

U kako lepo, da greste jutri že ven. Meni je babica rekla, da lahko greva danes za par minutk na balkon, potem bomo pa videli. Komaj čakam, da grem lahko na sprehod.
Koliko časa pa boste zunaj prvič?

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: novembrke 05
17.11.2005 12:55:58   
Teni_



Tudi mi imamo probleme z mlekom in je ze v porodnišnici dobivala dodatek. Zdaj pa je ugotovila, da se po flaški ne rabi kaj dosti mučit, da pije in več noče zagrabit bradavice. Takom da si črpam in ji dam na flaško. Lahko daš kak čas. Jaz sem kupila hipovega. Saj piše od kdaj naprej je. Drugače pa mu lahko tudi sama skuhaš kakšne kamilice ali pa daš zraven še kumino, če ima krče. Nama je patronazna rekla, da lahko greva kar na normalen sprehod. Naj se lepo doma naje,pa jo kar oblečem, pa v voziček. Je rekla,da je ne bo zeblo v vozičku in ne rabiva it samo za minut.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: novembrke 05
17.11.2005 14:08:39   
Anonimen
Ja to je pa super. Bom jaz jutri mojo patronažno vprašala.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: novembrke 05
18.11.2005 19:58:21   
NinaŠ
Se vama pridružujem user posted image

Mi2 s Tino sva prišli včeraj domov. Sama sem prava potujoča mlekarna in mi prav paše, da je Tina taka požeruhinja - četrti dan sva bili že nazaj na porodni teži. Verjetno popije tudi veliko taprvega nekaloričnega mleka, saj mi zizike nikdar ne sprazni do konca in zato tolikokrat je user posted image , vendar saj se bodo zizike tud kmalu prilagodile povpraševanju, pa bo. Popek ji je odpadel že v porodnišnici, zdaj le še malo rosi...
Spimo tako tako,.... če leži ob meni lohk tud 3 ure skupaj, v svoji posteljici manj - tako da smo včeraj ponoči na koncu vsi štirje pristali v zakonski postelji in tako pridno prespali pol noči user posted image .

Jaz se počutim zelo dobro, šivana nisem bila nič... tako da nama jutri kak sprehod z vozičkom ne uide.

Lepo se cartajte in se pišemo.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: novembrke 05
19.11.2005 17:43:42   
Teni_



Super, Nina. Fajn,da tudi ti nisi bila nič šivana. Za nama pa je ze 1.sprehod in je prav pasalo. Tudi jaz imam veliko mleka, ampak kaj, ko noče zagrabit bradavice. Glede na to, da ponoči lepo spi imam jaz celo mokro majico od mleka.



(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: novembrke 05
19.11.2005 19:49:36   
Anonimen
Tudi mi smo danes bili na 1. sprehodu. Bilo je super. Max Luka je užival in spal celo pot. Ati naju je peljal celo na kavico.
Moj sonček pa spi kar pri meni. Potem se vsaj naspiva. Baje do 3. m. lahko komot spi pri meni, da se navadi na mene. Ponoči se zbudi 2x, da se naje. Enkrat ga previjem.
A ga vidve previjata ponoči?

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: novembrke 05
20.11.2005 13:42:19   
NinaŠ
Tina se je tudi naselila v najini postelji, ker se drugače nihče dobro ne naspi user posted image . Ponoči (med 22.00 in 7.00) se dojiva 2x, previjem pa jo nazadnje nekje med 21. in 22.00 ter potem do jutra nič več - čeprav včasih že pošteno smrdi iz plenice user posted image .
Na sprehodu še nisva bili, saj se je včeraj ravno ko smo imeli namen it ven pooblačilo, pa še pasje je bilo mraz - komaj kaka stopinja nad ničlo. Bomo raje počakali dan z vsaj ene 5*.

Sem pa zelo ponosna na Anžeta, ker je tako lepo sprejel sestrico. Ves čas bi jo božal in lupčkal, tolažil ko joka, imel v naročju,... Sem se malo bala kake negativne reakcije, ko je bil navajen biti vedno v središču pozornosti. No res pa je, da mu še vedno vsi namenimo ogromno časa. Upam, da tako tudi ostane.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: novembrke 05
20.11.2005 13:53:20   
Anonimen
Mi se tudi od 22.00 - 9.00 dvakrat dojimo. Ob štirih in sedmih. Ob štirih ga kar previjem, ker ima že malo pikic na ritki.

Zdaj spijem vsak dan eno uni pivo - mleko teče kar v potokih. Se mi je ponoči premaknila una blazinica in sem bila cela mokra.user posted image user posted image  Mali sploh ne folga požirati tako mi teče mleko in mu skoraj vedno zaleti.

(odgovor članu NinaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: novembrke 05
20.11.2005 18:19:59   
Teni_



Tudi jaz Nike ponoči ne previjam. Je pa 1X ali 2X, čisto odvisno. Po navadi ima eno rundo spanja 6 ur, potem pa čisto odvisno. Lp,Mojcauser posted image



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: novembrke 05
21.11.2005 15:47:13   
Anonimen
Evo, jaz moram danes poovno k svojemu G.

So mi premalo zategnili šive, pa se mi nič ne celi. 2 šiva sta mi popustila, pa ravno pri lukni. user posted image  Sploh ne morem priti k sebi. Sem klicala G. in je rekel, da ne ve, če se bo to dalo ponovno šivati,ker je že 11 dni od poroda in da naj pridem vseeno, da me pogleda.
Halo?? Pa je ne bom imela tako velike lukneuser posted image user posted image user posted image user posted image

Čisto sem obupana. Boli me še vedno in imam občtek, da bom še enkrat rodila, kako me vse nekam tam dol pritiska.

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: novembrke 05
21.11.2005 20:45:26   
NinaŠ
Urška upam, da si dobro opravila in zvedela kakšne pozitivne stvari. Želim ti, da bolečine čimprej minejo! user posted image   Jaz sem bila v prvo šivana, sedaj v drugo pa ne in ne morem verjeti kakšna razlika v vsesplošnem počutju je to. Res sočustvujem s tabo.

Mi smo sedaj končno ujeli nek približen ritem, Tina je začela jesti v večjih količinah in manjkrat, pa obdobja spanja (čez dan) je podaljšala. Ima pa ful  smrkav nosek (verjetno nalezla od Anžeta) in je prav boga, jaz pa ji še ves čas težim s fiziološko.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: novembrke 05
22.11.2005 12:08:51   
Anonimen
Dobro opravila? Ja, seveda. Za ponovno šivanje je prepozno. Je G. rekel, da bo trajalo še vsaj kakšnih 6t., da se mi bo zacelilo (upamuser posted image ). Pa baje bo ostala brazotina.user posted image user posted image user posted image user posted image . Z Bivacynom moram sprejati, pa po 6 t. masirati presredek.user posted image user posted image user posted image

Naš Max Luka se je pa danes 1. kopal. user posted image user posted image user posted image
Sploh ni zajokal.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Malo ga je bilo edino strah in nas je čudno gledal, kaj se zdaj to dogaja.

(odgovor članu NinaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: novembrke 05
23.11.2005 10:54:53   
NinaŠ
user posted image zdaj imamo pa očitno manj časa za čvekanje user posted image

Mi2 s Tino sva OK, malo še nagaja nosek, vendar na srečo ne toliko, da bi to komu kratilo spanec user posted image . Danes je bila spet na obisku patronažna in sva bili pohvaljeni, saj se je Tina od petka zredila za 350 g - sedaj tehta 3420 g. Itak pa drugače skoraj ne more biti vsaj glede na njen apetit. Kopali je še nismo, saj popek še vedno malo rosi in bom raje počakala, da se to umiri.

Lep, topel dan vam želim... pa se beremo!

LP mi vsi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: novembrke 05
24.11.2005 20:14:46   
NinaŠ
Kam ste vse pomrznile? user posted image

...samo da nas prestavim malo višje...

LP mi vsi

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: novembrke 05
25.11.2005 9:33:17   
Anonimen
Ja, tudi jaz sem se že spraševala, kje ste?
Midva s sončkom greva danes uredit prebivališče, ker ga ne morejo prijavitiuser posted image  . Potem pa va še malo  DM, ker je mamici že vse zmanjkalo.

Ker smo po 1. kopanju krvaveli iz popka, se ne kopamo večuser posted image .

Spimo pa tako, da se zbudimo ob 4.in ob 6.in ob pol desetihuser posted image user posted image  in takrat tudi jemo.

(odgovor članu NinaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: novembrke 05
25.11.2005 13:03:25   
NinaŠ
Mi se kopali še nismo, ker Tini popek še vedno rosi.

Gremo pa danes na Tinin prvi obisk k mojim staršem (prej sta onadva k nam hodila), jutri pa gre Tina že na svojo prvo "žurko" - prijateljična hči praznuje rojstni dan. Tako da dolgčas nam v teh turobnih, mrzlih dneh ne bo.

Ponoči kar dobro spimo (od ca 21.00 do 7.00) z dvema hranjenjema vmes, čez dan pa spi 2x po ca 2 uri in še nekaj polurnih dremežev vmes - itak da najraje komu v naročju.

S papirno vojsko smo tudi mi z današnjim dnem zaključili - oddana je še najslajša vloga za enkratno denarno pomoč ob rojstvu (kao nagrada) na občini.

LP mi vsi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: novembrke 05
25.11.2005 16:08:01   
Urša
Pa vas še jst lepo pozdravljam!
Doma namreč nimamo interneta in smo šli danes prvič na obisk k babici in dediju, tko da je mami navalila na RR... koliko ji pač dopušča Jaka.user posted image
Tud naš sonček je pravi požerušček! Sem tako srečna, da se uspešno dojiva... Nika namreč ni hotla zagrabit in tko nisem izkusila teh radosti, jih pa tokrat toliko bolj intenzivno. user posted image  Samo... bradavice! Še vedno se mi niso utrdile. A vas kaj bolijo? Kakšen nasvet, razen Bepantena?
Jst sm kr vredu, nič šivana, mi je pa kr naporno usklajevat dva otroka. Sej Nika ga je super sprejela, res, samo... je v takem obdobju trme, da skoz samo jok poslušamo!-iz njene strani seveda.user posted image
Fejst se rihtajte in crkljajte. Aja, najine slikce so v albumu.user posted image  

_____________________________

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: novembrke 05
25.11.2005 16:22:20   
Anonimen
Jaz imam od Multi Mam lanolin kremo. Je full dobra. Imš pa tudi takšne blazinice, ki ti hladijo bradavice. Meni blazinice niso pogale, ker so vlažne in so mi bradavce - kraste bile čisto macerine. Ona "krema" je pa res dobra. P otroku ne škodi. Jaz sem si vedno prej namazala, ko sem ga dojila.

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: novembrke 05
25.11.2005 19:17:34   
Pikica76
Pozdravljene!

Mene zanima kolikokrat na teden kopate svoje pikice. Meni je patronažna rekla vsak drug dan, v neki knjigi sem prebrala enkrat na teden, moja mama je mene kopala vsak dan,... skratka čist zmeda.

Jaz namreč našega pikca vsak dan umijem s krpico, tako kot so ga umivali v porodnišnici, potem pa vsak 2-3 dan ga okopam v čebričku. Se mi zdi škoda njegove kože, da bi ga vsak dan kopala z milom.

Pa še eno vprašanje. Kdaj naj gremo ven? Zdaj smo stari 3 tedne vendar vsak dan sneži pa se mi zdi malce premrzlo za sprehode takega malega bitja.

Sej vem da kompliciram user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: novembrke 05
25.11.2005 19:41:31   
Teni_



Mi se še nismo kopali. Popek je sicer suh, tako,da je patronazna rekla,da jo lahko kar sama skopam, glede na to, da imam prakso. Verjetno jo bom jutri. Mi smo bili do zdaj 1x zunaj, ker je tako čudno vreme. Drugače pa ze komaj čakam, da bo spet kaj lepše, da še Tejo peljemo na kakšno sankanje.



(odgovor članu Pikica76)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: novembrke 05
25.11.2005 21:01:44   
NinaŠ
Za dojke je Multi mum lanolin res zakon; jaz sem ga začela uporabljati že v porodnišnici, zdaj pa so se mi bradavice že "aklimatizirale" in ga kake tri dni ne uporabljam več user posted image .

Tino bom kopala (ko jo bom pač začela, zdaj ji še preveč popek rosi) na ca 3 dni, vendar le vsako drugo z milom oz. šamponom - tako sem do poletja oz. višjih temperatur, ko se otrok tudi spoti, prakticirala tudi pri Anžetu.

Jaz tudi komaj čakam malo toplejše vreme, da gremo na kak sprehod user posted image !


LP

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: novembrke 05
27.11.2005 9:44:12   
Teni_



Nika se je včeraj prvič kopala in zgleda,da ji je bilo zelo všeč. Nič ni jokala in je prav veselo gledala okoli.



(odgovor članu NinaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: novembrke 05
29.11.2005 10:59:57   
Anonimen
moj user posted image  me je danes 1. pobruhal user posted image user posted image .  uh kako je letelo

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Vsaj za dan žena bi mi lahko kupil š...
Vse to, po čemer ženske tako zelo hlepimo od svojih moških, si lahko in moramo dati tudi same. Tudi in še posebej na dan...
Kaj v praksi pomenijo spremembe za osnovno...
Jeseni začnejo veljati nekatere spremembe v osnovnih šolah. Na 144 se vpeljuje prenovljen koncept razširjenega programa,...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?