|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
1.5.2006 21:01:27   
Jutra
Situacija: otrok začne z lopatko metati pesek v drugega otroka in njegovega starša.

Vprašanje:
1. Kako bi reagirali, če bi bili starš od otroka, ki meče pesek?
2. Kako bi reagirali, če bi bili vi s svojim otrokom deležni obmetavanja s peskom?

Me zelo zanimata oba odgovora. Hvalauser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
1.5.2006 21:14:55   
hariba
Sem že bila v obeh situacijah. V prv i bi najprej otroku razložila da je metanje peska v oči nevarno in tudi neprijetno, da tudi njemu to ne bi bilo všeč. Č en ebi odnehal bi ga ponovno opozorila naj se lepo igra z drugim otrokom sicer ga bom odperljala iz peskovnika kar bi tudi (sem že ) storila če ne bi ubogal. Potem ga pa ni nikdar več metal.Počakala bi da z njim uredi to njegov spremljevalec v nasprotnem primeru bi ga jaz poučila o nevarnostih takega početja in ga prosila naj neha.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
1.5.2006 21:23:14   
Gina
Če bi moj metal pesek, bi ga takoj zelo odločno opozorila. Če bi poskusil še enkrat, bi mu vzela lopatko ali ga odpeljala proč - odvisno od situacije oz. reakcije otroka. Vsekakor ne bi kar pustila tega.

Če bi metal pesek drug otrok vame ali v otroka, bi najprej pričakovala, da bodo odreagirali otrokovi starši. Ker pa se v modernih časih to redko zgodi, bi sigurno v naslednji fazi jaz rekla otroku, da se tega ne sme. In če bi še kar metal pesek, bi mu najbrž še enkrat rekla bolj odločno, če pa še ne bi nehal, bi mu pa ravno tako vzela lopatko. Čudno?

Zadnjič se je naš mali gugal na konjičku. Pa je šel dol in gugal konjička z roko. Prišla je malo večja deklica in se kar usedla na konjička in se hotela gugat. Naš ta mali pa je še kar gugal konjička z roko. Če bi se mala gugala, bi mu zbila zobe ali ga vsaj sunila v glavo. Njena mamica je bila zraven. Rekla ni nič. Seveda sem ji jaz rekla, da se naš mali še igra in naj gre dol. Ker ni šla, sem ji sama "pomagala" dol. Mislim!!!!
Takih primerov ti lahko naštejem še ogromno. V večini primerov se straši delajo, da otrok ni njihov. Meni je to nezaslišano. Ampak kaj češ, nič ne pomaga. Jaz sem se navadila, da sama ukrepam, kadar starši ne.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
1.5.2006 21:38:38   
Anonimen
Seveda sem ji jaz rekla, da se naš mali še igra in naj gre dol. Ker ni šla, sem ji sama "pomagala" dol.

user posted image user posted image

Jaz bi ravnala podobno kot Gina. Pa saj ko tistemu otroku rečeš, da se ne sme metat peska, ponavadi straši reagirajo, če so zraven.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
1.5.2006 21:50:39   
Marogica
1. Najprej bi otroka opozorila in mu povedala, da se to ne dela. Ker v večini otrok to presliši, bi ga opozorila še enkrat, z dodatkom, da če ne bo nehal, da mu bom vzela lopatko ali pa bo šel iz peskovnika ven. Ker 2/3 otrok še vedno ne bi reagiralo(moj je med njimi), bi mu vzela lopatko in bi šla iz peskovnika ven. Kljub protestiranju otroka, metanju ob tla in čudnim pogledom drugih staršev, "poglej, kakšna kruta mati".
2. Ne vem, kaj bi naredila prvo, ali bi najprej opozorila otroka ali starša tega otroka. Odvisno od situacije, če je starš v bližini, če je sploh opazil ipd. A v vsakem primeru bi nekoga opozorilauser posted image . Ker se začne ponavljat zgodba od zgoraj, torej, da opozorilo otrok ponavadi presliši, obstaja najverjetnje, da če mu starš ni vzel lopatke, bi mu jo vzela jaz. Kljub protestiranju otroka, otrokovega starša in čudnim pogledom teh staršev, "poglej, ta je pa predrzna, kako je lahko to storila MOJEMU otroku".

Tako nekje.

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

V večini primerov se straši delajo, da otrok ni njihov. .


Ne, da se delajo, da ni njihov, enostavno se pač tako obnašajo in imajo občutek, da je tako prav kot dela njihov otrok. In samo to je prav in najboljše brez oziranja na ostale otroke in odrasle. To me moti 

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
8.5.2006 13:03:59   
Jutra
Ja, nič, no. Sem upala, da bo kaj več odgovorovuser posted image

Drugače pa se z vsemi napisanimi komentarji zelo strinjamuser posted image , sama ravnam podobno.

Na otroškem igrišču tudi večkrat pomislim na to, da otroci niso krivi, da so takšni kot so, če imajo nevzgojene starše. Kam to peljeuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
10.5.2006 16:20:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
16.5.2006 20:46:44   
Gina
Keberček, kako naj se pa brani enoinpolletni otrok? Pa še to, kaj konkretno je zate "prava vzgoja"?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
16.5.2006 20:52:55   
Anonimen
če bi bila starš od otroka, ki meče pesek, bi mu enkrat povedala, da se to ne dela in da če bo še enkrat to storil, greva takoj domov. In ko bi se ponovilo, bi v sekundi spokala z igrišča. to sem že enkrat naredila in se je mulc naučil obnašanja.

Če bi bila tista, v katerega sosednji mulc meče pesek, bi se z otrokom umaknila na druga igrala z glasnim komentarjem: Pejt, lubči, greva drugam, tale fantek/punčka ne ve, da se v peskovniku ne meče peska v druge otroke.

Pa če ne bi bilo mame ali očeta od tega drugega otroka nič sram, pa tudi prav. Saj je njihov otrok in se uči "pravega obnašanja. "

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
16.5.2006 21:22:26   
cmokec
Jaz bi reagirala tako kot Al bina. Nebi upala posegat v drugega otroka, ker moti mojega. Raje bi se glasno umaknila na drugi konec.

Če bi pesek metala moja, takoj s peskovnika na druga igrala. Kasneje bi jo pustila, naj se spet igra v peskovniku in če bi metanje peska ponovila, takoj domov.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
19.5.2006 23:03:33   
Anonimen
Težko je govorit, kako bi storila v situaciji, v kateri se še nisem znašla. Najbrž bi mojega, če bi metal pesek v drugega otroka, strogo opozorila, nato pa potegnila iz peskovnika, če bi nadaljeval.

V nasprotnem primeru pa bi drugega otroka najprej (seveda brez zadrege) lepo in prijazno prosila  nekako v smislu: "Veš kaj, to kar počneš, je nevarno, ker lahko komu vržeš pesek v oči, to pa zelo boli. A lahko lepo prosim nehaš metati?"  Običajno starši na takšno finto odreagirajo, če pa ne, pa bi jim direkt rekla, če lahko otroka umirijo. Potem pa bi pograbla malega in odšla.

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
20.5.2006 1:09:38   
nejcko
Jaz se poslužujem metod, ki jih je opisala Al bina - v obeh primerih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
20.5.2006 21:07:54   
karmy
lani poleti sva bila midva z malim na igrišču, in je moj šel na tobogan, da bi se dol spustu, nakar pride en 8 letnik iz druge strani, v roki je imel pest mivke, da bi mojmu tamaumu vrgu v oči, in preden je vrgel sem ga jaz za zadaj prjela in držala v zraku in spraševala kje so njegovi starši... je rekel da je sam prišel iz mestnega loga v tivoli user posted image user posted image sam mu kar rekla, da če bo samo probal komu vrčt mivko v oči, ga bom jaz v 5 minutah naučila discipline user posted image   - pa sem žensko ki je bila skupaj z mano tam na igrišču vprašala če je njen, pa je rekla da ne...se je prav fino delala - se mi zdi da je njen tamau bil to... od takrat ga zmeraj vidim, in vidim tudi njegove starše (tisto žensko tudi k je bla takrat zravn), vendar imajo sindrom "to ni naš otrok" takrat k ****rije dela...

najbolj pa sovražim, k pustijo svoje otroke, da delajo probleme, da napadajo druge otroke, in se pri tem delajo da niso njihovi...user posted image ****u, če ne mislijo disciplinirat otroka, kar spada k vzgoji, pol bolje da otrok sploh nimajo ...user posted image


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: obnašanje v peskovniku na otroškem igrišču
20.5.2006 21:32:30   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

1. Kako bi reagirali, če bi bili starš od otroka, ki meče pesek?
2. Kako bi reagirali, če bi bili vi s svojim otrokom deležni obmetavanja s peskom?

Me zelo zanimata oba odgovora. Hvalauser posted image

1. Zagrabim, odvlečem, razložim da se to ne dela.
2. Vržem nazaj? ne vem nima izkušenj, ne mečejo peska vame.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Dojenje...
пеперутка16

Do kdaj ste dojile?