|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 13:01:15   
zita
Zanima me katere znamke otroške obutve kupujete? Namreč, moj starejši sin je bil od prvih korakov dalje obut v superfit, ciciban, geox- ničć drugega. Veliko je hodil bos, nikoli v japankah, croscih. Danes je star 7 let in ima zvrnjeno stopalo. Se velikokrat sprašujem , je mar obutev bila kriva?
Zdaj imamo še 2,5 letnika. Zadnjič sem v zari v LJ videla prav mehkke supergice, meni so se zdele ok, predvsem pa cenejše kot geox ali superfit ali ciciban.

Kaj kupujete vi? Otroška obutev mi je bila vedno taka neznanka . So dražji čevlji res kvalitetnejši?

--
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 13:16:40   
ronja
Nosijo vse: poceni in drage, slednji so v glavnem že nošeni, ki jih dobimo.

Kupujem večinoma cenejše čevelje, ker trenutno pač niso prioriteta - če bi imela neomejena sredstva, bi jim kupovala vedno taboljše, tako pa mislim, da je tu manj škode, kot če bi šparala kje drugje. Verjetno so dražji čevlji boljše narejeni, iz boljših materialov (recimo so bolj vodoodporni, dostikrat dajo bolj trdno oporo nogi, po drugi strani pa včasih pravijo, da je najboljše, če je čevelj čim bolj mehek, kot copat...)

Nosijo pa vseeno večinoma dobre čevlje, ker jih večinoma dobimo (kar spet nekateri pravijo, da ni dobro, če nosijo za nekom - vendar pa po lastnih izkušnjah in izkušnjah od mojih otrok: veliko bolj luštno je bilo hodit v že malo shojenih čevljih kot v čisto trdih čisto novih... v tistih par mesecih jih dostikrat niti uhodijo ne... In ne vem, če je res tako zdravo nosit trde čevlje...)

Torej delam dve veliki napaki, vendar dokler izgleda z njihovimi stopali vse ok in me nekdo ne prepriča, da je to res zelo škodljivo, rajši grešim tu, kjer lahko kompenziram s tem, da so dalj časa bosi - doma so bosi, v nogavicah s čepki ali včasih v "zajčkih", skratka v zelo mehki obutvi. POleti hodijo bosi po plaži in kamenju in to je baje sploh super. Ne vem, tudi meni je to še vedno neznanka... Ker nisem tako prepričana, da je obutev, ki je otrok ne mara, res toliko boljša od tiste, ki jo obožuje (pa to govorim o 1 letniku, ki mu še dol visi kaj je narisano na čevljih;). Mali se je zjokal, če sem mu hotela obut lepe skoraj nove sandale, dobre, super ohranjene, parkrat nošene. Oboževal je pa totalno zguncane, razpadajoče, z raztrganim ježkom, da mi je bilo kar mal nerodno it z njimi v vrtec... Ampak se je očitno veliko boljše počutil v njih, tudi manj se je spotikal v tistih, so mu pač pasali na nogo. Tako da je res težko bit pameten tu.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 13:41:21   
Katy78
Gledam, da je čevelj mehek, da se ga da upogibat, in ne trd ko kamen. No, pač zimski čevlji so itak robustni, ne morejo biti prav mehki, ampak za prehodne in sandale pa gledam, da so mehki. Večinoma sem starejšemu kupovala geox, ker so bili res mehki, superfit me nekako niso prepričali, se mi zdijo precej trdi, pri Cicibanu je odvisno od modela, lani sem mu kupila prehodne čevlje, ki so bili prav super. Drugače sem pa zadnjič gledala v Deichmanu in se dobi noname čevlje, ki so ravno tako mehki kot od Geoxa, le da so precej cenejši. Verjetno je material slabši kot geox, Superfit ipd., ampak za tista 2-3 mesece kolikor npr. nosi jesenske čevlje (starejšemu jesenski čevlji praviloma spomladi niso več prav), se zaradi tega ne sekiram.

Ne vem, če so za zvrnjena stopala krivi samo čevlji. naš mlajši ima tudi zvrnjena stopalca čeprav P pravi, da se zdaj o tem še ne da govoriti, ker je še tako majhen (16 m.) in se stopalo še razvija.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 13:59:48   
nyna84
Pri nas načeloma ne gledamo na znamke, ker mi je škoda dajat goro denarja za čevlje, ki se nosijo eno sezono in so potem tako ali tako premajhni.
Kupujemo v Pitarelu, LaScarpi, včasih v Daichmanu, gledam pa samo na to, da lepo stojijo na nogi in se hčere v njih dobro počutijo. Najraje sta pa bosi. Sicer sta stari 5 in 9, pa nobena nima težav s stopali. Vprašanje, če je oblika stopala odvisna le od obutve (sploh na ne od znamke)?

_____________________________

Sem iz Posočja in nisem Gorenjka ;)
http://www.radio1.si/strani/Fun.aspx?ID=20254&LNK=7

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 21:07:01   
sannndra
Tudi jaz vedno pazim, da se da čevelj upognit z eno roko, se pravi da čim bolj posnema hojo z boso nogo. Od Pedipeda se mi zdijo zelo mehki, se mi zdi da še najbolj od tistih, ki sem jih sprobala. So pa kar dragiuser posted image

_____________________________

BLOG

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 21:26:51   
elia
Jaz tudi gledam na to, da je obutev mehka, kvalitetna in da si jo otrok lahko sam obuje (da se čevelj fajn razpre itd..).

Je imel že vse, od raznih znamk, do noname čevljev. Čeprav zdaj pa imam kar navado kupit znamko, pa ne zato ker je znamka, ampak ker se je izkazalo za kvalitetno obutev. Ampak nima pa cele gore čevljev zato. Za jesen kupim ali cicibanove gležnarje ali superfitove goretex superge, za zimo ima superfitove skibucke, potem pa spet kakšne superge. Za poleti pa pedipedove sandalčke in crocse. In to je to.

Ima pa ful široko, neandertalsko fusiko user posted image  tako da se že tu pojavi problem, ker mu je večina noname čevljev ful preozkih. Sploh recimo hofer ima vedno ful preozke modele zanj. Od znamk spada sem tudi teva...je sploh ne spravi na nogo.

(odgovor članu sannndra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.9.2013 21:38:57   
tt79
www.skratek.si

tukaj maju ful lepe...mehke.

Danes sem jih kupila na otroškem bazarju


_____________________________

http://www.mojalbum.com/ajnat79/lesene-ogrlice

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
15.9.2013 7:43:30   
Zoja Lara
Enako kot ste že napisale: predvsem gledam, da so čevlji mehki in upogljivi. Večkrat kupim v Deichmanu Baren Schuche ali Nike in smo zadovoljni, včasih tudi v Hoferju. Superfit ali Ciciban in podobno pa mi je enostavno predrago.

Pa še glede Cicibana: njihovi čevlji vem, da so zelo kvalitetni (in zelo dragi), mi imamo njihove copate za vrtec, tisto varjanto, ko so odprti in na ježka, ampak sem razočarana, ker se je razparal zgornji del, tam ko se ježek zapre. Saj jih bom sama sešila, a vseeno. Imate tudi vi tašne izkušnje?

_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
15.9.2013 7:49:50   
ronja
Ne, nimam takih izkušenj - Cicibanovi čevlji vedno najdlje zdržijo po dosedanjih izkušnjah, dobimo navadno že nošene in še krasne in zdržijo res ogromno.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
15.9.2013 19:56:38   
kajalin*
Jaz sem naši samo 1x kupila ciciban in nikoli več.Nosi pa svašta, kupujem predvsem na znižanju, ker redne cene so kar hude.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
15.9.2013 20:04:19   
m_o_i
kupujem adidas in nike-samo to nosi v suhem in malo mokrem vremenu, zato "reskiram" user posted image
perem v pralnem stroju, nosene so non-stop, pa dam skoraj nove naprej...
kakih japonk mu za zivo glavo ne spravim gor; vcasih mu uspe met kroksije(itak ne originalne) kake pol ure na sebi.
zimska obutev pa deichman baeren shoes, letos sem pa vzela ene gleznjarcke v ccc (ccc.eu)

kupujemo siroke in visoke modele-izbira je mala. ce bi hotla, ga v elefanten npr. ne morem obuti.

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
15.9.2013 22:27:58   
patrino
Če sem poštena, za deco zapravimo za čevlje velko več, kot sem pripravljena reskirat zase. Ne gledam sicer na znamke, vendar mi je muka obut otroka v neke razžvempljane, sintetično umetne čevlje, kjer se mu bo noga potila za znoret in kjer nima prave opore. Ne prisegam ravno na Ciciban, ker ima velikokrat še zame, ki sem pristaš zaresnih čevljev za najmlajše, malce preveč toge in trde modele. Nekako bi lahko rekla, da sem nekako takega mnenja, kot je napisano na eni spletni strani:


"Zakaj je kvalitetna obutev za naše najmlajše sploh pomembna?

Ponavadi se to vprašanje nadajuje z: "Saj itak čevlje ali pa copate takoj prerasejo!"

Drži, ampak....

zdravniki ugotavljajo, da je večina težav s stopali in nogami nasploh posledica neustreznega obuvala (od otroštva dalje) in neprimerne skrbi za noge (pogosteje kot posledica bolezni). Vse ostalo: oblačila in druge dodatke, pa tudi igrače, knjige, uporabne predmete, učila, opremo, potrebščine ipd. pa je smotrno in priporočljivo prenašati z otroka na otroka (jih otroci lahko "podedujejo" od svojih predhodnikov). Legendarni britanski pediater dr. Spock je trdil, da si lahko malček sposodi vse, razen zobne ščetke in prvih čeveljcev."


_____________________________

felico ne estas mezurita en oro...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
22.9.2013 19:51:47   
sannndra
Ali mogoče veste, kdaj pridejo ven sezonski zimski čevlji? Skibucke in podobno. Lansko leto sem predolgo čakala in jih nisem nikjer več našla..user posted image user posted image

_____________________________

BLOG

(odgovor članu patrino)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
27.9.2013 12:57:33   
SU
Midva sva, glede na takratna priporočila, obema kupovala Cicibanove ali pa v LaScarpi ipd. ...samo mi je blo poglavitno, da je čevelj usnjen oz., da diha... In pa podplatke sva gledala, da so imeli ortopedske, da bi se na nogici naredil lok... In glej ga zlomka, OBA sta imela "platfus"...ki naj bi ga, zaradi takih čevljev, ne imela!user posted image ... In potem preberem drugo trditev, da je bolje, če čevelj loka nima, da nogica sama razvije mišice, obliko itd. itd. itd. Mislim... zmešnjava na zmešnjavo...
No, zdaj imata nogice OK... dobro, da že od malega zelo rada bosa skačeta naokroguser posted image
Hvala bogu, da sta zdej že večja... zdaj pa gledam predvsem na to, da čevelj ni "plastičen", da diha in primeren pač letnemu času, za katerega ga potrebujemo. Tudi meni se zdi nesmiselno dajat gore denarja in potem ima tiste čevlje obute mogoče 2 meseca... od pomladi pa do jeseni že ni več ok., ker jih preraste... Torej: večinoma LaScarpa, Deichmann, včasih Hofer ipd.

(odgovor članu zita)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
27.9.2013 16:26:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu patrino)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
27.9.2013 16:35:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
27.9.2013 16:36:22   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: patrino
Če sem poštena, za deco zapravimo za čevlje velko več, kot sem pripravljena reskirat zase.


podpis... s tem, da praviloma kupujem cevlje s popusti - vedno se jih da najti, ce res ne isces zadnji trenutek (se ne spomnim, kdaj sm nazadnje kupila cevlje po polni ceni).


Enako... jaz mojima obujem nove čevlje v trgovini in jima dovolim (prodajalke mogoče ne user posted image ) da laufata po trgovini v njih in potem poveta svoje mnenje user posted image
Tiste, ki jih ne želita dati dol, gredo z nami

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
27.9.2013 20:33:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LuLu)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
27.9.2013 21:46:12   
tintin
mi kupujemo večinoma superge Nike, zimske sta dosedaj imela v glavnem kake iz Hervisa (njihova firma Icelander) ali če dobim kake fajn znižane Elephanten, poleti pa nosita sandale (Geox, Primigi), tko da ima noga oprijem, ne da je vsa na loose v kakih Crocsih. Crocse pa samo za na morje, tistih 14 dni in to je to.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
1.10.2013 14:23:59   
SU
metulj333 ...zanimiva informacija... Nisem vedela, da je plosko stopalo tudi povezano z genetiko... In zdaj povežem in ...1 + 1 je 2 user posted image ...tudi OBA z možem sva imela to težavo, ko sva bila majhna... ampak takrat so bili čevlji za "popravljanje" platfusa kr malce "grozni" (visoki, trdi, z lokom...)... v glavnem, sama zdaj prisegam na BOSE nogice... ko se le da (no... ne pozimi...)...notri, ko imamo les, pa vztrajamo čim dlje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
6.10.2013 0:05:27   
Aika77
Mi dost kupujemo pedipedke, pa tud adidaske, zdaj pa razmišljamo da bomo kupili tele od m kids ali spet pedipedke ... https://www.babycenter.si/?products=9465 ... od m kids imajo res dobro izbiro, moramo pa seveda iti še poskusit, kako sedejo na nogo :)

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
7.10.2013 13:39:36   
martina333
Zdravo.
Predvsem cicibanke, geox in Columbia - te moram še posebej pohvalit. Mehki, z odličnim podplatom, vendar še vedno dovolj robustni za 4 letnika, da jih ne zgoni. Tudi lahki so.
Lp

(odgovor članu Aika77)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
11.10.2013 11:17:41   
hedviga
Moja dva imata večinoma Cicibanove čevlje, tu in tam kakšen geox, drugega skoraj ne.C icibanke se da kupit odlične tudi za skoraj pol ceneje. Včasih so mi modeli prejšnjih le tudi bolj všeč user posted image
Glede platfusa ipd nimam zaenkrat nobenih izkušenj, vidim pa, da ima s tem težave moj nečak. Pa je hodil celo otroštvo v Naturino čevljih. (Aja btw a se to še da kupit pri nas?)

_____________________________

Špelca in Mihec 9.2.2009


(odgovor članu martina333)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: obutev za otroka-kaj kupujete
12.10.2013 11:26:43   
martina333
Me prav zanima, koliko dejansko igrajo vlogo čevlji pri platfusu. Sama sem imela vedno dobre čevlje (tako pravi moja mama) in imam plosko stopalo...

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
12.10.2013 20:10:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu martina333)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?