|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odločitev
10.7.2009 11:20:04   
*viva*
Hej punce!

Kako smo?

Zadnje dni malo bolj razmišljam o otrocih in načrtovanju pa se mi je porodilo vprašanje.
Zanima me, kako ste se s partnerjem dogovorila oziroma odločila za načrtovanje otroka?
Ste se "vsedli in pogovorili" al pa je eden od vaju rekle jaz sem se odločil...

zanima me namreč zato,ker se z mojimuser posted image večkrat pogovarjava o otrocih in se strinjava,da bova začela dejansko delat na  user posted image , ko bom jaz zaključila ali ko bom proti koncu z izpiti,torej drugo leto. Medtem,ko pri kolegici je to prišlo kr tako,jaz bi mela otroka in konec...

Kako je bilo oz. je pri vas?

Veselo user posted image in čim več user posted image aliuser posted image !!

Lp


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odločitev
10.7.2009 12:11:20   
tejči28
Pozdravček vsem,

midva sma se odločila spontano,enkrat ko sma user posted image ,me je vprašal ali bi naredila user posted image in jaz sem se strinjala.In dejansko sma ga takrat naredila,ker potem sma vedno uporabljala zaščito.Skupaj sva bila šele kratki čas,vedela pa sma,da je to ta pravo.Pri nosečnosti je tak,nikoli ne veš ,če boš lahko takoj zanosila ali ne,glede tega,kdaj je pravi čas,pa tudi lahko debatiraš v neskončnost.Začutiš,ko je pravi čas.Vsaj pri nama je bilo tako.   


_____________________________

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odločitev
10.7.2009 12:17:20   
S*
Pri naju je bilo tako, da sva od začetka načrtovala otroka, ampak vedno je bilo nekaj. Najprej sem morala končati srednjo šolo, potem fakulteto in seveda diplomirat. Po diplomi nisem dobila službe in spet sva preložila otročka na kasnejši čas. Končno dobim službo, ja je blo treba pripravništvo nardit, pa stanovanje kupit.
In potem so bili vsi pogoji izpolnjeni in gass...Ker po enem letu ni bilo nič sem šla na laparo in histero, pa je šlo še eno leto mimo in še vedno ni nič..
Sedaj čakva na prvi iCSI, leta pa bežijo, -user posted image pa od nikoder.

Moje mnenje je, če si par želi otroka nič čakat kar v akcijo, ker pogoji nikoli ne bodo idealni. Edini pogoj je ljubezen in če veš da je to to, potem ni treba nič načrtovat, saj je otrok logična in zaželjena posledica srečno zaljubljenega para.

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odločitev
10.7.2009 12:17:25   
Anonimen
mi2 se nisva nic odlocila....kar prisli so. vsi trije! niti en ni bil nacrtovanuser posted image

(odgovor članu tejči28)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odločitev
10.7.2009 12:19:08   
nu_tella
Pri nama je tko, da si ga jaz že full časa želim, moj pa počasi prihaja na to željo po otroku (v stilu tipov "ja enga bo pa treba narest"  user posted image ). Ampak sva pač brez stanovanja in nama je sedaj prioriteta, da si najdeva stanovanje nato pa veselo v akcijo user posted image user posted image . To je plan, ki sva ga skupaj splanirala. Tko med pogovori. Nisva se vsedla in "zdej se morva pa o otroku pogovort". Ne pač ko pride moment se kej o tem pogovoriš...

Sva se pa pogovarjala, da če pač rata prej, kljub zaščiti, bova pač reševala situacijo takrat, ne bova pa šla sigurno delat splava (razen če bi bilo, boh ne daj, kaj narobe z otročičkom - ker jaz jem tabletke, zato je večja verjetnost, da bi bilo kaj narobe).

To pa da punca reče fantu, jaz bi otroka, boli me kaj ti misliš...to mi je pa malo nezrelo!?!?

Koliko si pa stara, če lahko vprašam? Mi dva sva 30.


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odločitev
10.7.2009 12:22:33   
nu_tella
o. kr neki odgovorov, ta čas ko sem jaz pisala user posted image

S* se strinjam, da je ljubezen pomembna. Ampak nerešen stanovanjski problem,...to tudi ni mačji kašelj...in ne mi govort, da ko zanosiš se vse poštima...nisem jaz te sreče. Na žalost.

Pa veliko sreče user posted image ti želim in se konkretno zavedam, da sem z vsakim dnem odlašanja z zanositvijo lahko zelo hitro na isti poti kot ti (zaradi starosti):


_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odločitev
10.7.2009 12:28:18   
Naja31
Pri prvem je bilo: Jaz " A bi midva imela dojenčka?" On: "Pa dajva".
Pri drugem podobno.

Zdaj imava dva.

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odločitev
10.7.2009 12:30:11   
Naja31
aj narobe z otročičkom - ker jaz jem tabletke, zato je večja verjetnost, da bi bilo kaj narobe).


No,to pa ni res. Kdo ti je to povedal?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odločitev
10.7.2009 12:32:25   
*viva*
Jaz tudi mislim,da končna odločitev pride spontano.
Nedvomno pa mislim,da more bit tudi med zvezo že neko strinjanje o otroku.

Midva imava skoraj urejen stanovanjski problem,pra tako ni problem delo. Želiva pa počakati,da sem jaz vsaj proti koncu z izpiti ker ne študiram v mestu kjer živiva. Pa tudi sama bi rada imela šolo čim bolj proti koncu.

Se pa še predobro zavedam,da čas beži in da lahko hitro tudi pobegne. Jaz sem stara 24 moj dragi pa 31. Mislim pa da je tudi nekje okrog 25 leta primeren čas, saj je vprašanje v kolikem času uspe pa še biološko bi naj bil to najboljši čas,čeprav je lahko veliko zapletov kljub temu...

Ampak res se mi je zdelo čudno pri tej kolegici to,da je pa kr ona sama določila,da tisti trenutek je pa pravi. Mislim,da je to skupna odločitev sploh v nekem enakopravnem partnerstvu.
Mi2 sva se sicer pogovarjala o tem in se še, ampak običajno beseda spontano ob kaki priložnosti nanese na to in moram reči,da sem super zadovoljna,da imava iste želje pa še časovno usklajene user posted image


S* pošiljam ti user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da bosta čimprej cartala!


_____________________________

Only the hardest things makes us stronger...let's fight!

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odločitev
10.7.2009 12:51:09   
ellie
Midva z bivšim sva se pogovarjala in načrtno začela delat na tem. Pač sva rekla, da je pa zdaj čas, da bi imela otroka. In sva nehala uporabljat zaščito. Ampak se v enem letu ni nič prijelo. No, še dobro...ker sva potem šla narazen. Z zdajšnjim pa sva o otrocih govorila že takoj, ko sva se spoznala. Verjetno si je on celo bolj želel otroka, kot jazuser posted image  In ko sem tud jaz začutila, da je to to...sva se odločila, da nehava uporabljat zaščito. Sicer sva potem še pazila, ker sva želela, da bi zanosila jeseni. Ampak naju je presenetilo malo prejuser posted image

(odgovor članu *viva*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odločitev
10.7.2009 16:50:39   
Netopirčy81
Mi2 sva se odločila, da končava z zaščito in ko bo ratal, bo ratal. in je, sicer po 9ih mescih, drugi pa, ko je bila mala stara 9 m.user posted image   Za nobenga v glavnem nisva debatirala na veliko in široko. Tko je blo...

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odločitev
18.7.2009 20:43:21   
Martinčka
no pri nama je pa moj že lani reku da bi nehala jemat tabletke da bi lahka razmišljala o otročku.. in  sem jih nehala jemat pa sva rekla, da se bova pol leta čistila od teh tabletk potem pa veselo na delo.. no ampak ker sva se vmes zaročila in se septembra ženiva sva rekla da bova sedaj malo še zaščitena do avgusta potem pa ko rata rata.. nekaj planirat ne misliva, pa gledat kdaj je ovulaija in kdaj ne, ker tako bova vsak čas mladoporočenca in imava precej redna slončkanjauser posted image ... ampak ko pride pride in seveda upava da že to zimo, ampak če ne pa pač drugo poletje ali čez dve leti.. kakor bo.. vsekakor pa sva na otročeka oba pripravljena, kljub temu da jaz zdaj šele zaključujem diplomo in tudi če bi zanosila pred pol leta bi bila presrečna...

tako da pri nama je moj dal pobudo in jaz sem se prijela, kljub temu da me je pa včasih malo odneslo z mislimi da če sva čisto zares pripravljena... ampak sej.. čisto zares verjetno nisi nikoli pripravljen dokler ne prideš do trenutka k se zaveš da v tebi resnično raste čisto tvoja pikica... tako da kar veselo na delo! Midva se vama pa pridruživa konec avgusta:)user posted image

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odločitev
18.7.2009 21:32:22   
anajan
pri nama je pa slučajno pogovor nanesel na otroke. Takrat sva bila že v skupnem stanovanju, oba z diplomami in zaposlena. Po pogovoru pa se o dojenčkih nisva več pogovarjala. Nato pa sem ga nekega večera, ko  bi mogla začeti ponovno jemati tabletke vprašala, ali naj jo vzamem ali končam z njimi. In takrat je rekel, da če se strinjam, da je čas da preneham jemati tabletke. In sem jih. Od takrat je minilo že 1,5 leta, pa še vedno nimava sreče. Ampak bo že. user posted image Sva večna optimista. Mogoče se bova pa še poročila prej. user posted image

_____________________________

Vsak dan je nekaj posebnega.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: odločitev
18.7.2009 22:26:25   
nu_tella
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

aj narobe z otročičkom - ker jaz jem tabletke, zato je večja verjetnost, da bi bilo kaj narobe).


No,to pa ni res. Kdo ti je to povedal?



Mislim, da sem to nekje prebrala.
Nisem razmišljala, da to nebi držalo, ker če ješ nekaj proti temu da se plod "prime", potem pa se, se mi zdi logično da bi bilo lahko več možnosti, dagre kej narobe...ampak se tudi moj dragi strinja s tabo Naja31, da tabletke ne vplivajo... user posted image   sem kr malo potolažena...user posted image

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: odločitev
19.7.2009 8:01:08   
Arual
Hey.
Mi2 sva šla na morje in sma se pogovarjala o otrocih ter se tam odločila da začnema delat na tem, od takrat redno brez zaščite. Od tega, je že 2 leti, pa še zmeraj čakama, da se nama prikaže . Je pa res, da sma se o tem začela pogovarjat že veliko prej samo sma bla za to, da naredim faks oziroma da sem s predavanji konec in imam samo izpite za naredit.  Sedaj si delama stanovanje, tako da bo stanovanjski problem rešen, diplomo pišem, kar pomeni da bo šola tudi končana, on ma redno službo jaz sem zaenkrat doma, ampak vstrajno iščem zaposlitev.


_____________________________

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu nu_tella)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: odločitev
23.7.2009 11:38:36   
slovenka
Midva sva poročena že dobra 3 leta, tako da je bilo normalno, da sva se pogovarjala tudi o bebijih, seveda že pred poroko, ker take stvari pač moraš vedeti o partnerju, kaj si misli.... Potem sem pa jaz pisala doktorat in sem zmeraj govorila, da ko doktoriram, bova imela bebija. Ko sem res, sem takoj mojemu rekla, da ne bova več imela zaščite, on pa je še kar uporabil kondom - ker se ni privadil... no, to je bilo samo enkrat. Potem sva se pogovorila, da sem resno mislila, da nimam kaj odlašati - čeprav je zmeraj kako drugo delo... ampak sem zmeraj vedela, da želim otroka... mojemu pa sem tudi rekla, da ni nujno, da bo zdaj takoj to uspelo, kot si je on predstavljal... tako da sva potem pa začela brez zaščite, potem sem mojemu razložila zadeve okrog ovulacije in kakšna je verjetnost vsak mesec in se je kar zasekiral user posted image user posted image user posted image No, v 2. ali 3. krogu je uspelo in 3 tedne nazaj smo že praznovali 1. RD. Že med porodniško sem začela pisati knjigo in spet govorila, da ko bo končana, bomo imeli 2. bebija. Mislila sem, da bo to naslednje poletje, ampak bo končana že kje oktobra to leto, tako da sva pa sedaj imela spet pogovor z mojim, a bi že imela prihodnje leto - torej na 2 leti razlike - moj bi takoj imel - jaz pa še malo tehtam, malo strah pred porodom, potem pa tudi kako bom dva otročka folgala... - tako da je zdaj moj to malo meni prepustil. Izgleda pa, da bomo počasi spet začeli delati bebija user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: odločitev
23.7.2009 12:45:19   
ZoyaEva
Midva sva diplomirala , se zaposlila in nekak se nama je zazdelo, da je čas za user posted image . S časoma je ta želja pri obema naraščala, sploh ko so vsi okol naju že imeli otročke.  Vsem pa svetujem, da če si želite otročka se ne ozirajte dosti na to, da morate imeti prej vse priskrbljeno. Osnovne stvari že, ne pa prevč komplicorat. Ker leta tečejo ... Midva sva že 30 in do sedaj sem imela že dva ss.  Vmes pa sva se tudi leto dni trudila.  Nikol ne veš kdaj bo ratal.

Vsem borkam  želim čimprej user posted image in uspešno user posted image !

< Sporočilo je popravil ZoyaEva -- 23.7.2009 12:47:27 >

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: odločitev
23.7.2009 13:02:23   
slovenka
JA, saj tako je ... v življenju se nam mora nekaj dogajati, nekaj novega, če je vedno po starem, postane dolgčas... Midva sva veliko potovala in vse, bi bilo še naprej zanimivo, nekaj časa, potem pa ne več... pa res je tudi to, da pač prideš "v leta", ko imajo ljudje okrog tebe otroke in ti postane počasi normalna stvar... pa če veš, da si zagotovo želiš otroka, se je treba kar odločiti.

Kar zadeva dom, pa vidim okrog sebe, kako se po pluseku stvari spremenijo, pari naenkrat neke rešitve najdejo, gnezdece uredijo...

Če si pa ne želiš zelo otroka, potem se pa komot izgovori najdejo - vedno je v službi napeto, pa to in ono..., tako da rečeš, samo še to naredim, drugo leto bo bolj primeren čas, pa pride drugo leto in je seveda še več dela kot lani in več skrbi...

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: odločitev
2.8.2009 19:23:11   
miša24
jaz sem tudi nova na forumu!

midva sva vedno vedela, da bova enkrat mela otroke, enkrat po končanem faksu. sicer še nisva diplomirala(ker se dandanes žal bolj splača imeti status), ampak zdaj delava na tem, lani pa sva se poročila-in takrat so me vsi spraševali če sem noseča. pa sem bila še kar na tabletkah(in hvala bogu glede na to, kakšne težave s kožo mam zaradi prenehanja:)) . pa so mi rekli, joj kako mlada si se poročila(23 let, on 25), se ti zdi to ok? potem mi je ista oseba rekla takoj za tem, da je imela pri teh letih že 2 leti starega otroka.?!! se mi je zdel tolk smešno, je rekla:"ja rajš otroka kt moža"-kar lepo nakazuje kakšen bedn odnos imamo do svojih moških.zanima me, če bi morale izbirati, da ste samohranilke z otrokom ali da ste z svojim dragim brez otrok, kaj bi izbrale? je to preveč morbidno?

da ne bo pomote, tudi midva si želiva otroka, in je zoprno ko ne rata že v prvo:)

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: odločitev
3.8.2009 2:43:38   
mojca345
seveda se poggovarjaš...

jaz si ga želim še bolj od splava..in sem bila prej z moškimi, ki ga niso hoteli, niso hoteli družine in se ustalit...in je tko šel čas...potem pa sem mojega moža spoznala, kjer ni bilo treba niti vprašat, ker si ga sam zelo želi.

_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu miša24)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: odločitev
3.8.2009 2:46:12   
mojca345

IZVIRNO SPOROČILO: miša24
.zanima me, če bi morale izbirati, da ste samohranilke z otrokom ali da ste z svojim dragim brez otrok, kaj bi izbrale? je to preveč morbidno?

da ne bo pomote, tudi midva si želiva otroka, in je zoprno ko ne rata že v prvo:)


to je pa težko izbrati...najboljše je imeti oboje, kajneda....

_____________________________

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu miša24)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?