|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odluščena posteljica - razlog za prezgodnji p...
12.5.2010 18:07:26   
3x mami
pozdravljene!

na vas se obracam z vprasanjem, in sicer. trenutno sem 3. noseca. prvi dve nosecnosti sta potekali brez posebnosti, porod 4 oz 8 dni pred rokom. tako da zdaj pricakujemo par tednov pred rokom.
zapletlo se je, ko sem v 12t obilno zakrvavela, tako da sem bila na opazovanju v bolnici. diagnoza: odluscena posteljica in grozec splav. na sreco se krvavitev ni ponovila, pazim se vseh naporov in stresov, a cutim, da je nekaj drugace kot sem bila prej vajena. in zelo me je strah, da se krvavitev ne ponovi oz da ne bi zaradi tega slucajno prislo do (veliko) prezgodnjega poroda, da bi bil otrok kaj zahiran ali se kaj hujsega. moj ginekolog pravi, da dokler ni sveze krvavitve, da me noce nic strasit.

zanima me, je katera od vas tudi imela tako situacijo? kako se je koncalo? je vseeno donosila, ali se je kasneje kaj zapletlo?

poznam samo zgodbo punce, ki je imela enako situacijo, a se ji je krvavitev ponovila v 7. mesecu in potem je bila na strogem lezanju, donosila a zaradi zapletov rodila s crjem. bi bila vesela se katere izkusnje...

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 12.5.2010 18:08:36 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
12.5.2010 21:26:08   
marantz
Tudi jaz sem krvavela v 12 tednu. Rodila 2 dni po PDPju s CR, ker je mali sedel na ritki.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
12.5.2010 21:56:32   
Špelka
Ojla! Sama sem krvavela v 14. tednu, zaradi nizke posteljice, ki se je delom odluščila. Trenutno sem v 31. tednu, krvavitev se do sedaj HB ni ponovila. Upam na ugoden razplet, kako se bo končalo, bomo videli v nslednjih 2 mesecih. Tebi pa srečno! Aja - pa ne dviguj stvari, težjih od 4 kg!

< Sporočilo je popravil Špelka -- 12.5.2010 21:57:43 >


_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
12.5.2010 22:15:36   
valči
Tretja user posted image 10. teden G ugotovi hematom,pod posteljico,bolniška takoj.Pri polnih 12. tednih mi nekaj poči in se ulije kri,kar steklo je po nogah.Se takoj vležem,kičem ,moža,me pelje v P.Ne bom razlagala,kako sem se počutila,v bolnici mi ob tolikšni krvavitvi noben ne daje upanja.Vsi samo-to ne bo ničuser posted image UZ-dete živi,srček bije,G ni mogla verjet.Takoj Dabroston,v bolnici ostala 9 dni,nakar prosim,da bi šla domov,ker me že dva otroka čakata.Obljubim,da bom strogo počivala.Vglavnem,v bolnici skoz krvavela,kepe sluzi so šle ven.En večer je šlo veliko venuser posted image ,vsega,sem bila sigurna,da je splav.A zjutraj na UZ utrip.Noben ni mogel verjet,kakšen borec jeuser posted image So me vsi zdravniki in sestre gledat hodili na UZ,so rekli,da sem jim modeluser posted image
Vglan,em,krvavela do 19. tedna,do takrat miriovanje,samo Wc-postelja,jest.K sreči mi je tašča kuhala in mož pomagal pri otrocih.Sem hvaležna za vse to,ker če ne bi ležala,bi šlo,ker posteljica je bila počena,hematom pa tik ob mehurju.

Naša kalvarija se je srečno končala,ko sem rodila 2 dni čez rok prelepo in ZDRAVO deklico Nino!Tudi tebi želim podobno.Pazi se in miruj.


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
12.5.2010 22:56:18   
eva1
Krvavela v 1 nosečnosti, odluščen del posteljice, ki se je tudi kasneje vedno videlo na UZ da del manjka, amapk so mi 3je G zatrdili da to ne bo vplivalo na user posted image in res ni, roidla 12 dni pred rokom, 3500g, 53cm! Druga nosečnost bp!
V tretji nosečnosti pa spet močno krvavela v 13 t, tako močno da sem po tleh puščala sledi krvi za sabo, kljub vložku...iz mene 2x padel ogormen kaogul(okoli 7x3cm), 1x doma, 1x na gin odd v lj, sestra je rekla naj kr tešča ostanem, ker se  vrjetno nosečnost ni obdržala, a po UZ se je videlo vse bp, otroček migal, srček bil , ni bilo videti iz kje krvavim..krvavela sem potem do 17 tedna, potem vse ok, rodila 4 dni čez rok 4240g in 54cm velikegauser posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
13.5.2010 19:15:22   
DEJANMB
pozdravljena. sama sem dala skozi tako nosečnost.žačela sem krvavet v 23 tednu in so me z rešilcem odpeljali v bolnico,kjer se je krvavitev sicer ustavla.ugotovili so da imam hematom velik 4x2cm in da je postlica delno odstopla.tako sem ostala na opazovanju 1 mesec,nakar so ugotovili v 27 tednu na ctg-ju da imam popadke,na uz pa da je otrok shiral in da ima pravi vozel na popkovini. tako sem morala predčasno rodit s carskim rezom in sem 9.4.2010 rodila fantka težkega 660g in velikega 33 cm.sedaj je star že en mesec in ima 1118g in velik je 36 cm. čeprav ga imam v bolnici na intenzivni negi sem vesela da ga imam živega in zdravega.mi pa je zelo pomagalo da sem v 25 tednu dobila dexametazon za pljučka,ki mu je zelo olajšalo dihanje.želim ti čim manj zapletov in srečen konec.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
17.5.2010 9:29:15   
3x mami
punce, hvala za izkusnje, ki ste jih napisale! saj upam, da bo vse slo tako, kot mora in da bo malcek prezivel letosnje poletje se lepo v trebuhu.

DEJANMB, drzim pesti, da tvoj mali borec Anej pridno rase in da bosta kmalu skupaj doma in se crkljala!

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
3.6.2010 11:11:21   
nejka000
Punce tudi meni ste pomagale z vašimi odgovori.
Jaz sem zakrvavela v 14 tednu in se mi krvavitve od takrat redno ponavljajo. Sedaj sem v 19 tednu in na strogem ležanju ter buscopanu. Diagnoza je bla hematom in odluščen del posteljice.
Bila sem dvakrat v bolnici ampak samo čez noč, ker na UZ je bil otroček bp vse ok, razen hematoma. Kri se mi je prvič ulila  da je kr teklo  po nogah, v drugo je bilo  pol čez tri dni v ambulanti pri G. Sedaj pa skoz pomalem kaj ven pricurlja. Ampak na vsakem UZ je otrok bp in brca, raste, srček bije....

Upam da se vse srečno izteče
DEJANMB vam pa veliko sreče in da boste čimprej zdravi doma se crkljali!!!!user posted image


(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
3.6.2010 13:29:16   
marantz
Pa ste vse dobile bolniško za celo nosečnost?

< Sporočilo je popravil marantz -- 3.6.2010 13:31:43 >

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
3.6.2010 14:16:34   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: nejka000


Jaz sem zakrvavela v 14 tednu in se mi krvavitve od takrat redno ponavljajo. Sedaj sem v 19 tednu in na strogem ležanju ter buscopanu. Diagnoza je bla hematom in odluščen del posteljice.


Meni so rekli, da bo narava naredila svoje, če počivam ali ne..da tukaj ni kaj...lahko sem normalno vse delala(doma seveda), edino nisem dvigovala težkih bremen...in res sem potem ugotovila da ni nič drugače če počivam al pa če sem pokonci..kri ki je mogla ven je našla svojo pot tako ali drugače..buscopan so mi predpisala in so rekli da naj vzamem samo če bom mela krče, ki jih nisem imela zato ga tudi nism jedla.

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
4.6.2010 8:14:05   
3x mami
ja, tole glede lezanja je napisal tudi pušenjak. da z njim ne mores bistveno vplivati na izid, ker so tudi drugi faktorji. meni je predpisal pocitek, ki sem se ga drzala prvi mesec po krvavitvi (tudi drugace sem bila zelo svoh in utrujena), potem pa sem se zacela pocasi vracati v normalne tire. kolikor se je dalo, pac. strogo se pa drzim tega, da ne dvigujem nicesar in ne delam nobenih naporov (fizicnih, psihicnih).
zaenkrat poteka vse v redu. tece ze 23t, mali pridno rase in brca. zaenkrat ni pricakovati dodatnih zapletov - mv je se lepo cvrst in zaprt.

kljub krvavitvi v 12t pa nisem dobila nobenega zdravila. verjetno je praksa od zdravnika do zdravnika razlicna?

bolniska pa, dobis jo toliko, kot je potrebna. in ne, ne napise jo za celo nosecnost, ampak to gre iz meseca v mesec (vsaj pri meni)


nejka000, user posted image naj bo najina jesen letos nekaj posebnega!


< Sporočilo je popravil 3x mami -- 4.6.2010 8:15:02 >

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
6.6.2010 8:18:26   
nejka000
bolniško meni tudi podaljšuje sproti, iz mesca v mesec. Kak dolgo pa mijo bo bo pa presodila sama.
Kar se ležanja tiče, pa mi je G rekla in tudi v bolnici so rekli da naj mirujem, nič dvigovat. Priporočala mi je čimveč počitka, strogo ležat pa resda ne moreš nonstop, saj že starejši otroci zahtevajo tvojo pozornost in skrb.

Pri meni bo počasi 20 teden in zaenkrat so se krvavitve ustavile.Ampak se res ogibam sprehodov, fizičnega napora,...ker če kaj  koli takega počnem se mi kri ulije. TUd dolgih voženj ne prenašam, ker do  sedaj sem vedno ko sem bla uro ali več v avtu zakrvavela. Maternčni vrat je sicer zaprt, ampak hematom pa ne zgine in je vedno večji. Jutri imam pregled in upam da bojo tokrat bolj vesele novice.

3x mami tudi jaz upam da naju ćaka (pa vse ki imajo podobne probleme) lepa jesenuser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
30.9.2010 19:34:23   
3x mami
sam toliko, da javim, da sem pred dvema tednoma rodila zdravega fantka - 21dni prezgodaj. na koncu sem imela tezave zaradi zelo nizkega trebuha, teden pred porodom sem ze dobila popadke in sem bila odprta, ampak sem z lezanjem uspela se malo zdrzat.

hvala vsem za izkusnje, ki ste jih opisale. ste mi dale poguma v nosecnosti user posted image

(odgovor članu nejka000)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
30.9.2010 20:15:57   
Noseckica



IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

sam toliko, da javim, da sem pred dvema tednoma rodila zdravega fantka - 21dni prezgodaj. na koncu sem imela tezave zaradi zelo nizkega trebuha, teden pred porodom sem ze dobila popadke in sem bila odprta, ampak sem z lezanjem uspela se malo zdrzat.

hvala vsem za izkusnje, ki ste jih opisale. ste mi dale poguma v nosecnosti user posted image


user posted image ČESTITAM! user posted image
 

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
4.3.2011 20:29:49   
Anonimen
Padec v 20 tednu, rodila 4 tedne prej. Sicer po naravni poti, ker je priški do druge krvavitve in sem rodila vse skupaj v uri.
Na srečo se je vse ok končalo, vendar je naš mišek bil težak samo 2220 in 45 cm, ker mi je G tajila, da se nekaj dogaja s posteljico. Sem jaz čisto v šoku in panična bla ker me je prehitelo in ko sem dobila štučko majhno v roke sem šla v jok. S tem, da me je silila celo v telovadbo, jaz pa takem riziku. Sreča večja, glede na to, da niso več zaznavali bitje srca. Tako, da če nebi že porojen do temen, bi bil CR. Skratka velika sreča!!!!

Sedaj se bojujemo s težo, prišli smo komaj na 2500g :(

(odgovor članu Noseckica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
6.3.2011 7:51:13   
Kiya
PilotGirl7 saj boste lepo napredovali v teži, samo malo bolj počasi bo šlo in svojo krivuljo rasti bo imel.

Naša je bila ob porodu tudi zahirana in rojena dosti prej kot tvoj. Ob odhodu domov smo se držali reda in je jedla na 3 ure (tudi ponoči) dokler se ni malo bolj poredila. Ko je sama začela zavračati hranjenje na 3 ure, smo potem ta razmak podaljšali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
9.3.2011 18:13:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

PilotGirl7 saj boste lepo napredovali v teži, samo malo bolj počasi bo šlo in svojo krivuljo rasti bo imel.

Naša je bila ob porodu tudi zahirana in rojena dosti prej kot tvoj. Ob odhodu domov smo se držali reda in je jedla na 3 ure (tudi ponoči) dokler se ni malo bolj poredila. Ko je sama začela zavračati hranjenje na 3 ure, smo potem ta razmak podaljšali.



Nas je pa še vedno na 2 uri. Pa je star že mesec dni in 8 dni . Če mu dam malo več za pojest potegne 3 ure, vendar potem rad poliva.

< Sporočilo je popravil PilotGirl7 -- 9.3.2011 18:14:29 >

(odgovor članu Kiya)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
9.3.2011 19:15:24   
Kiya
S polivanjem smo pa imeli težave ko je imela cucelj z preveliko pretočnostjo in še Aptamil je takrat pila. No kmalu smo potem zamenjali, saj je bila zaprta in odkar imamo Hipp je ok.

Naši so v porodnišnico v moje mleko mešali FMS, a so tvojemu tudi oz. a ti je pediater kaj priporočal?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: odluščena posteljica - razlog za prezgodn...
10.3.2011 21:50:49   
Anonimen
meni je edino svetovala Aptamil Premature (zaradi preniske teže), vmes pa domešavat, če so prehudi krčki pa Comfort. Kar je pa mlekca pil sem mu morala pa mešati FMS, vendar po FMSju to je blo hudo hudo! Krči, jokanje, zvijanje,... ne da se opisati, mu je pa zelo pomagalo pri teži, da sva prebila 2500g.

(odgovor članu Kiya)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Očetje, častite žensko, ki vam je rodila o...
Dragi očetje, tole je za vas: pomembni razlogi, zakaj morate postaviti spomenik ženski, ki vam je rodila otroka oziroma ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?