|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 9:53:35   
živa
Drage mame,

rabim ideje in nasvete. Mali je star skoraj 13 mesecev in rada bi ga odvadila dojenja, ker bi počasi že rada prespala celo noč in ga dala za kako noč na počitnice k babici.

Dojiva se zvečer pred spanjem (zaspi pa sam v svoji postelji in sobi), vsaj enkrat na noč in občasno zjutraj, ko se zbudi. Spi od 19h do 7h, uro gor ali dol.
Flaše načeloma ne mara, le redkokdaj kaj popije iz nje, pogosteje tuli od jeze, samo da jo zagleda (iz nje je pil čaj ali kompot, čokolešnik ipd. ni delovalo).

Torej: kako ga odvaditi od dojenja? Ponoči se zbudi in se že steguje proti vratom, da bi ga odnesla v spalnico, kjer se dojiva. Tudi dojil bi se samo še leže. Ponoči se lahko dojiva tudi eno uro, ker se gospodič crklja. Meni je to sicer lepo in prijetno, ampak zdi se mi, da bi bilo za vse bolje, če bi se odvadil - kadar je posebno huda noč in se večkrat dojiva, je potem še dva dni zaspan in nerazpoložen.

Hvala za pomoč.

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 10:06:36   
cofek
naj te najprej pohvalim, ker sta se tako dolgo dojila - meni je pri 7M zmanjkalo mleka in ni bilo druge kot da se je odvadil. Tudi naš ni ljubitelj flaše, k sreči je pa velik oboževalec žlice, tko da smo brez problema zvečer uvedli rižolino oz. podobne kašice na to temo...ponoči sva se sicer dojila do 8M, vendar sem ugotovila - tako kot ti - da se le crklja, ker najesti se itak ni mogel in sem počasi prešla na čaj oz. vodo, ker že zna pit iz magičnega lončka; kake hude krize ni bilo.
aja - spi pa od 20h do 8 oz. 8.30, odvisno od dneva pač - kar velja tudi za noči (včasih se zbudi 1x, 2x, včasih večx)
Upam, da sem ti kaj pomagala....

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 10:10:11   
živa
Žlica je pri nas skorajda ninica - povsod jo vlači s sabo. Pije pa kar iz kozarca, kdaj pa kdaj iz skodelice z nastavkom, magični lonček mu nikoli ni preveč ustrezal. Ampak da bi mu dajala ponoči za pit iz kozarca, ga lahko po mojem kar slečem do plenic, ker bi bil moker tudi, če se ne bi upiral novim navadam user posted image

Sicer pa ga malo podojim po večerji, ne namesto nje, tako da gre res samo za crkljanje.


Kaj naj?

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 15.2.2007 10:11:15 >

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 10:16:40   
škratek
Ojla!

Mi nismo nikoli prakticirali stekleničke, ker je enostavno ni hotela. pri uvajanju goste hrane smo pričeli z žlico -tako, da za zajtrk dobi Milupino kašico na žlico, pije pa čaj po slamici (magični lonček je bil aktualen samo določen čas). Tako kot ostali dve tri pripročam žlico. Pa še to - ko se je naša odločila, da se ne bo več dojila, ker to ni več zanjo (imela sem srečo - v 4 dneh se je odstavila sama, preprosto ni hotela več) je pričela spati celo noč. Saj še kdaj kaj pojoka, ampak načeloma od 10 m spi od 20 do 7 ure.

Obilo sreče...user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 10:18:46   
živa
Kako to misliš, da mi priporočaš žlico? Da ga sredi noči po žlici hranim z mlekom, čajem?

Lp,

živa

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 11:33:19   
AR
Jaz ti svetujem, da ga ponoči dvadiš jest in pit. Ponoči naj se spi in čimprej ga to navadiš bolje za vse. Naša user posted image  ni imela nikoli steklenice in sva se dojili do 12 mesecev, ponoči pa do 8 meseca. Ko pa sem imela dosti nočnih sprehodov in njenega crkljanja (ne hranjenja) ji enostavno eno noč, ko se je zbudila nisem podojila, ampak sem jo božala, da je nazaj zaspala. Naslednjo noč se je še zbudila, potem pa ne več. Tudi ona raje spi. Od takrat nismo imeli težav z nočnim spanjem. Podnevi pije iz skodelice, če pa smo kje na terenu pa iz steklenice na slamico.

Seveda, pa se moaš sama odločiti tako, da bo najbolj prav za oba.


LP,

AR 

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 11:54:13   
živa
Jaz se vsako noč trudim, da bi ga potolažila in uspavala bez dojenja, ampak sem navadno tak zombi in po določenem času že tako utrujena od njegovega joka, da mi ga je najlažje podojiti.

Enoletniki so najbrž brez hrane sposobni prespati 12 ur? Ali je nabolje kar "odrezati" dojenje ali ga postopoma odvajati?

Lp,

živa 

(odgovor članu AR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 12:20:28   
škratek
OJ!

Ne nisem mislila, da ji ponoči dajaj na žlico, ampak čez dan. Težko je biti pameten, ker smo se mi tudi dolgo zbujali ponoči, pa vendar menim, da 13 mesečni otrok ponoči ne potrebuje več dojenja. Poizkusi ji dati čaj ali vodo po slamici. Jaz sem bila presenečena kako  hitro je osvojila pitje s slamico. Potem pa, ko bo odkrila, da se ne splača več zbujat (ne dobi prsi) bo po nekaj dneh odnehala - upam vsaj.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 14:29:47   
Meceno
Moja sestra si je dojke mazala s pelinom user posted image
Prvega otroka je dojila do 8M ( zmankalo )
Drugega do 18M (zmankalo )
Tretjega do skoraj 36M user posted image  ( ni zmankalo )

Ko je otrok hotel takoj ziziko, je šla pod majico z roko in podrgnila pelin ki je že bil tam in ga odstranila. Tako velik otrok ji je lepo rekel naj se jih gre umit saj zelo smrdijouser posted image  in sta jih kar skupaj s šamponom,....bile so okopaneuser posted image  a z drugo roko zopet namazane user posted image  Tako ga je končno odvadila, parkrat je še poskusil, a je pelin bil vedno prisoten ( ja, hvala boguuser posted image  ).


Kje boš zdaj pelin dobila je pa drugo vprašanje ( mora bit pa svež )


In še ena rešitev......pelji otroka za kakšno noč k babici že sedaj, vrjemi, otroci so drugje prav odrasli, jaz sem bila šokirana nad mojo Taro. Naši otroci nas znajo ponucat user posted image



Lepo odvajanje

(odgovor članu škratek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 15:07:58   
živa
No, saj to sem tudi pomislila, da bi ga kar dala k moji mami čez noč oziroma čez vikend, da bi se morda tako odvadil. A kaj, ko me skrbi, da se ne bi hotel potolažit, jaz bi bila pa uro vožnje stran ... Sicer pa uživa sto na uro, kadar ga pazi (to je dvakrat na teden) in takrat čez dan tudi brez težav dvakrat zaspi.

Lp,

živa 

Aja, še to: škratek, pri nas čez dan ni problema s hranjenjem, tudi za pit mu dajemo iz kozarca ali skodele ali po žlički in mu lepo "laufa". Jaz bi samo rada eno rešitev za ponoči, da bi pozabil na dojenje.

< Sporočilo je popravil živa -- 15.2.2007 15:10:22 >

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 15:19:25   
Jessy
Jaz sem jo pri osmih mesecih načrtno navajala na flaško. Problem je bil, ker je tudi videti ni mogla, tako da sem se kar fajn namučila z njo.
V lijak sem zlila na litre mleka, vse dokler nisem kupila Hippovega z okusom jabolka. Res pa je, da mi tudi takrat ni flaše kar zagrabila, ampak sem jo v njenem neutolažljivem joku ob zahtevi po dojenju, nosila na rokah, jo malo zibala, ji hkrati ššššš-jala in zraven porivala cucelj v usta. Po nekaj minutkah je pa le zagrabila. Nekako smo se turidila cca 14 dni, da je flašo sprejela brez problema. Je pa res, da od tistega trenutka nisem več ponujala dojke, da je ne bi zmedla.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 22:32:03   
Meceno
Še en predlog, okoli daljave.......
Pojdita z dragim nekam ven v bližino vaše babice. Recimo k prijateljem, v klub, biljard, ( če vama še je user posted image  )

Sicer enkrat probaš in boš videla. Babici predlagaj naj se raje čez dan naspi user posted image .

Ampak glej, če boš pripravljana da malega prepustiš drugim nebo problem. Edino ne vem iz kakšnega testa je vaša babicauser posted image . Pomenita se ali je pripravljena malo potrpeti če bi mali začek hudo jokati, okoli panike,....


Korajžnouser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 22:37:30   
Meceno
Mater sem tečna a ne user posted image


Edino ena stvar še je. Mislim da ni najbolje ( to presodi sama ), da malega daš k babici, potem pa sredi noči pridivjaš. Bojim se, da bi mali skapiral kaj se z jokom da doseči in bi zato vaša babi imela še večji problem. To velja tudi za kasneje.
Če je tam je tam in naj se navadi njenega ritma. 

Pozabil na dojenjeuser posted image ..........ne tako kmalu, ampak bo. Ti mu moraš povedati na takšen način da bo razumel. Zize spijo, ni mleka ker so zize bolane ( nariši si velike rdeče pike gor user posted image , saj bodo kmalu maškareuser posted image  a ne ? )



Lepo odvajanje, kaj naj še rečem user posted image

< Sporočilo je popravil Meceno -- 15.2.2007 22:44:13 >

(odgovor članu Meceno)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
15.2.2007 22:41:22   
Anonimen
No, saj to sem tudi pomislila, da bi ga kar dala k moji mami čez noč oziroma čez vikend, da bi se morda tako odvadil. A kaj, ko me skrbi, da se ne bi hotel potolažit, jaz bi bila pa uro vožnje stran ...


Kot prvo se ne obremenjuj, ker otrok to čuti.

Mi2 sva Mičico odvadila od dojenja pri enem letu in prej flaše niti poduhati ni hotela. Ko sem šla jaz v službo, je ona ostala v Splitu in ko ni bilo več mame, je začela piti po flaški kot bi to počela že sto let.

Ampak zapomni si, da je največ v tvoji glavi. 99%.

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: odvajanje od dojenja, če ne mara flaške
16.2.2007 9:08:51   
BARBARA R.
Ne vem zakaj bi mu tiščala stekleničko, če je ne sprejema. Jaz sem ji za piti ponudila iz magičnega lončka ali lončka z nastavkom. Za večerjo pa kar počasi po žlički kakšno riževo kašo,gresolino,rižolino,.......
 
Uspešno odvajanje! Jaz nisem nikoli uživala v dojenju, tako da nisem imela težav sama s sabo.
 
                                user posted image
 
 

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ko uspavanje traja tudi več kot eno uro
Kaj storiti, ko otrok zvečer, pa tudi čez dan, nikakor ne more zaspati in porabite tudi več kot uro, da otrok vendarle z...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?