|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   oh te seminarske!
11.6.2009 15:14:51   
hariba
Tega imam pa že pol kufer! Me zanima kakšen je namen oziroma sploh korist teh seminarskih, ki so jo zdaj na koncu leta morali narediti skoraj pri vsakem predmetu? In zakaj se sploh ocenjjejo saj večina učencev to potegne iz interneta ali pa jim naredijo staršiuser posted image  To ja ni odraz  znanja, če nima slik 1 oceno nižje, ma glupo totalno. Če imaš računalnik ali printer pokvarjen jih tudi nič ne briga. Bi bila zelo vesela kakšne učiteljske razlage.
Moj sin je danes dobil za seminarsko nalogo pri biologiji 2. 1 oceno mu je zbila zato, ker naj bi zamudil z oddajo, ni oddal prvi dan, ko je pobirala ampak drugi. Pravočasno ni mogel oddati, zato, ker  smo imeli pc v okvari in ga še nismo iz servisa dobili. 1 oceno mu je zbila pa zato,ker ni imel dovolj slik, jih je pa imel. No pa on in jaz še ne bi bila tako besna, če ne bi pa sošole dobil 4. In to sošolec, ki je njega klical ob 21.30, da ne najde lista z vprašanji na katere mora odgovorit. Mu je moj sin svojo verzijo malo skrajšal, imel je le 1 sliko, moj pa 4, no pa naslovnico mu je tudi moj sin izdelal. Pravično že ni moglo biti ocenjevano a ne?
Moj ima drugače pri bio lepe ocene od testov in spraševanj,ga pa očitno ta učiteljica ne mara več od kar je imela z mlajšim sinom v šoli v naravi 1 spor oziroma težava. Zadnjič, ko so pisali ke, mu je 10 minut pred koncem vzela test, ker ga je sošolec nekaj spraševal, sošolec je zelo zvit moj pa ne in je videla le mojega, onega pa ne.
Kaj bi ve naredile? Bi šle v šolo in povedale, da je on sošolcu naredil seminarsko. Se bojim, da bi s tem sinu še bolj škodila.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: oh te seminarske!
11.6.2009 15:51:06   
MAŠKA
Hariba kregat se nima smisla. Lahko narediš več škode, kot koristi. In nima smisla tožarit sošolca, ne bo za to nič bolje. Bi bil pa vsekakor smiseln kakšen umirjen pogovor z učiteljico, naj pove v čem je težava in ti malo poveš svoje občutke. Da je zamudil s seminarsko, bi bilo smiselno že v naprej napisati opravičilo, da ste imeli pokvarjen pc.

Sicer se bile tudi meni v šoli zoprne vse seminarske, ampak zdaj ko sem v službi, vidim, da niti ni tako slabo, če človek zna kaj sam sestavit, se dokopat do kakšnih podatkov... in seminarske so nelkakšen uvod v ta način dela. In projekti  pri nas (razne študije npr.), ki so na nek način podobno zasnovani kot so bile seminarske v šoli in na faxu so zelo dobro plačani. Zato se mi seminarske ne zdijo več takšen nesmisel, ker otroka nekako navajajo na samostojen način dela.


_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: oh te seminarske!
11.6.2009 16:15:49   
hariba
IZVIRNO SPOROČILO: MAŠKA

Hariba
Sicer se bile tudi meni v šoli zoprne vse seminarske, ampak zdaj ko sem v službi, vidim, da niti ni tako slabo, če človek zna kaj sam sestavit, se dokopat do kakšnih podatkov... in seminarske so nelkakšen uvod v ta način dela. In projekti  pri nas (razne študije npr.), ki so na nek način podobno zasnovani kot so bile seminarske v šoli in na faxu so zelo dobro plačani. Zato se mi seminarske ne zdijo več takšen nesmisel, ker otroka nekako navajajo na samostojen način dela.


Ja ampak le v primeru, da to učenec sam naredi. ne sprejema nobeni opravičil glede računalnika. Jim reče, da v knjižnici pa niso pokvarjeni. Bom šla jutri v šolo in jo vljudno vprašala po kakšnih kriterijih ocenjuje, da je dobil 2.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: oh te seminarske!
11.6.2009 17:52:20   
uursa
Hči je imela lani in letos semminarski pri kemiji in prav tako dobila slabo oceno in mi še danes ni čisto jasno zakaj. Drugače se mi zdijo pa zelo pametna zadeva kot je napisala Maška. Samo pod pogojem, da sami delajo in ne  poberejo kakšne z interneta. Pri nas so bile lahko na roko napisane. To se mi zdi tudi ok, saj otroc premalo pišejo, ampak preveč "printajo". Pravopis se mi zdi pa nasploh pisanje je vedno slabše.

lp

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: oh te seminarske!
11.6.2009 20:11:12   
noranate
Meni so te seminarske eno navadno prepisovanje in kopiranje. Vse gre dol iz interneta, fotokopirajo se knjige....Ko vprašam hčerko, če si kaj zapomni, mi reče da je to brez veze, ampak to pač zahteva učiteljicauser posted image .

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: oh te seminarske!
11.6.2009 20:39:11   
Felicita
prepisovanje in kopiranje... hm, ne vem no, meni so starši vedno pregledali in poskrbeli, da nisem nič kopirala. to da otroci to počnejo neovirano in predvsem brez slabe vesti je pomoje tudi problem vzgoje in staršev. in potem to niso več samo seminarske, pa ratajo eseji v sš, pa domača branja, poročila,... in potem glej no glej, otrok a) ne odnese od tega nič in b) ima slabo končno oceno/slabo piše maturo/slabo piše eksterce, ampak kriv pa seveda ni on (ali starši, for that matter)! če nekdo naredi sam seminar, pregleda kup literature in virov (in ne samo glavo wiki stran) potem od tega mnogo odnese. ampak če otrok reče 'to je bedno, kaj bom jest delu, bom kr skopiru' in še starš reče 'res je bedno'... potem pa smo kjer smo.
pri nas je prof. v 1. letniku sš vrnila domača branja... začela je pa tako, da je javno izpostavila tiste, ki so jih skopirali z interneta. gor je blo napisano 'skopirano z http://www...' in ocena 1... nikoli več ni nihče ničesar skopiral. niso prfoksi tok neumni no (vsaj večinoma).
pa še to - tega bo še kr neki... tako čez oš, potem v sš sploh, bolonjski sistem faksa je pa itak mahnjen na seminarje - vsaj 1 na predmet.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: oh te seminarske!
11.6.2009 21:09:56   
Ancy
Jaz bi šla na govorilne ure od te učiteljice in ji pač povedala kako je bilo, da se je potrudil in da če lahko obrazloži zakaj takšna ocena? OK rok oddaje še nekako razumem, da da oceno nižje, če pa ni slik pa ne...... to je diskriminatorno, ravno to - da nekateri doma nimajo možnosti kopiranja, kopije pa so drage (vsaj barvne), iz knjig se ne sme rezati, na revije pa niso vsi naročeni.

Drugače se mi zdijo seminarske fajna stvar - sicer nevem več kako se to v OŠ dela, v mojih časih (10-6 let nazaj) se mi zdi da smo se kar potrudili, pa plakat in predstavitev in tako. Dobro je da se otroci navadijo način dela, ker to bodo delali tudi v srednji šoli in kasneje, s tem da težavnost pač napreduje, v OŠ se itak začne s prepisovanjem, sej ne moreš pri 1.seminarski vedeti kako se jih piše, postopoma pa se otrok nauči raziskovanja, brskanja po knjigah, internetih, združevanja, povezovanja informacij, interpretacije, predstavitve pred publiko itd.


< Sporočilo je popravil Ancy -- 11.6.2009 21:11:08 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: oh te seminarske!
12.6.2009 17:55:11   
noranate
Felicita, tukaj problem ni v starših. Učiteljicino navodilo se glasi: "karkoli boste potrebovali je na netu, izgovorov torej, da nečesa ni, ne poznamo." user posted image Čez "državo" pač ne gre. Po mojem bi bilo veliko bolje namesto seminarskih uvest kakšne skupinske projekte na te teme, ki bi jih otroci delali skupaj, pod vodstvom učiteljice. Ampak potem ne bi mogla rečt: "otroci, pri tem pa naj vam pomagajo starši."user posted image

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: oh te seminarske!
13.6.2009 22:56:21   
Gina
Sama v seminarskih nalogah ne vidim smisla. Sploh pa ne v OŠ. Otrok od tega večinoma nič ne odnese - pa naš recimo popolnoma vse seminarje naredi sam, pa je rezultat isti - to enostavno ni način, na katerega bi osnovnošolski otrok ne vem kaj odnesel. potem pa nekateri učitelji veselo zahtevajo, da si drugi otroci zapomnijo, kaj je njihov sošolec pri seminarski "predaval" in morajo tisto še znati. Vsaj pri našem je pri eni učiteljici tako.user posted image  Bad, bad, bad... sem že hotela parkrat v šolo, pa pri treh frocih in množici res neumnnih reči, ki se v šolah dogajajo, enostavno nimam energije da bi vsakič tja laufala, ker itak butaš ob steno, ker nekateri ne razumejo niti če se na glavo postaviš in v končni fazi se mi ocene ne zdijo tolk pomemben faktor v lajfu, nič ne povedo o dejanskem znanju niti se zanje ne sekiram.
Vzrok da to nekateri deljo? Pojma nimam. Eden je najbrž lahko zahtevano število ocen po moje. Veliko ocen moraš dobit. Ni treba spraševat in pisat, daš zadolžitev in imaš mir, malo pregledaš in imaš oceno (žalostno, res, da se nekateri tega poslužujejo, sram me je zanje) Drugi je ta, da so svoje čase govorili, kolk so projekti fajn, so bili zelo in, in seminarji so del projektov (nesmiselih, obremenjujočih projektov, od katerih se nič, ampak nič ne odnese dolgoročnega, če realno pogledamo, samo projektov se še vedno lotevamo, sicer nismo konkurenčni z drugimi šolami, ker menda starši hočejo ravno to - projekteuser posted image ). Tretji razlog je ta, da so svoje čase zelo propagirali, da se mora otrok naučiti javno nastopati. Ajd, tukaj nekaj tega odnese, ajd, pri slovenščini, ampak pri vsakem premetuuser posted image , halo, to je malo tu mač.

Skratka, jaz sem proti seminarskim nalogam, referatom in enostavno ne razumem svojih kolegov, kolegic, ki otroke s tem maltretirajo čist brez učinka nekega dolgoročnega znanja. Ne vem kaj jim je, tega nikdar ne bom štekala. Žal. Samo jaz sem itak čudna, ravno tako ne štekam, zakaj se mora nekdo sploh dokazovat recimo z neko maturo na koncu srednje šole, kot da to pove kaj o njegovem dejanskem znanju ali da ga to kaj obogati ali dokaže? Pa kakšna gnila družba smo, da to rabimo, da to počnemo našim otrokom? Ne, marsičesa ne štekam. Tragokomedija se mi zdi celo naše šolstvo.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Mama, otroci so bili mirni, dokler nisi pr...
Si že kdaj slišala od svojega partnerja: Otroci so bili ves dan dobri in poslušni, a ko so te zagledali, so se začeli je...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?