|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   okulist un kapljice za oči
10.10.2008 12:17:45   
Yasmina
Pozdravljeni! Jaz imam 3,5 leta starega fantka in v torek imamo pregled pri okulistu, saj so na sistematskem menili, da mogoče malo slabše vidi. Na prvem pregledu je okulist rekel, da mu moramo 4 dni dajati kapljice v oči da se mu razširijo zenice in šele nato priti na ponoven pregled. Ampak te kapljice se meni zdijo zelo neprijetna stvar za otroka. Naj bi slabo videl in na sonce ne sme ipd. Prosim vas, da z mano delite svoje izkušnje glede tega, če jih imate. Bom zelo hvaležna.

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 3.11.2008 11:28:47 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 12:23:57   
siskamiska
Govoriš o kapljicah Antropin?
Mi imamo v sredo okulista in imamo tudi te kapljice za dajat 4 dni. Ne vem kako jih bo prenesel, vem pa da mu jih bom dajala ker mi je najbolj pomembno da se mu pravilno izmeri dioptrija.
Se bomo pač par dni zadrževali bolj v senci in ne bomo silili na sonce.

Se pa strinjam s tabo da je verjetno hudo neprijetno tale zadeva ampak kar se mora se mora kajne?!

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 12:35:16   
diva 4
4 dniuser posted image  Znašo Ano sma šli k okulistu pa je samo tam dobila te kapljice.Sma počakali pol ure in je sledil pregled. Nobenih kapljic prej doma.

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 12:42:54   
Mišni
Nazaj je bo mogel vozit.

_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 13:32:10   
Yasmina
Ja saj jaz sem tudi slišala za kapljice ki takoj učinkujejo. Mogoče je odvisno od otrokovih let. user posted image Pojma nimam. Mišni kaj si pa ti mislila s svojim odgovorom?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 13:39:30   
siskamiska
Diva 4 a ti misliš une kapljice ko jih dobiš pri okulistu 3x po tri različne vrste kapljic? Mislim da to niso te kapljice. Jaz sem dobila prav po pošti recept in navodila kako se jih jemlje, ti pa te kapljice pripravijo po naročilo. So tudi različnih koncentracij.

Mislim da je odvisno od pregleda kakšne kapljice moraš prej vzetuser posted image

Yasmina potem ste vi danes začeli z kapljicami kajne? Mi štartamo jutri in se kar bojim kako bo ker je mali star 16 mesecev in mu ne morem razložit da bo pačto treba nardit.

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 14:20:32   
Yasmina
Mene pa je strah ker je tamau ful živahen in ga bom mogla pazit da si kaj ne naredi. Slišala sem namreč, da se otrok kar maje in ne more dobro preceniti globine v prostoru ipd. Pa tudi ne vem, ali lahko TV gleda. A mogoče ti veš kako je s tem Siskamiska? Drugače pa dobi prve kapljice danes zvečer.user posted image

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 14:30:31   
siskamiska
Tole meni piše na navodilih: Kapljice očem samim niso škodljive. Razširijo le zenici in ohrome prilagodljivost oči za gledanje na bližino. Otroku se bo po teh kapljicah nekaj dni bleščalo na močnejši svetlobi ter ne bo dobro videl na bližino. Pri šolskem otroku morate upoštevati, da otrok ne bo mogel ne brati ne pisati.

Upam da ne bo kakšne krize.

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 15:50:41   
Yasmina
Ja, saj imam jaz tudi ta navodila. Sem pa v centralni lekarni vprašala kako je s temi kapljicami, pa mi je gospa zagotovila, da ni nobene panike, škoditi ne morejo, samo otrok pač res slabše vidi in ga to lahko zmede. TV-ja pa naj sploh ne bi hotel gledati, ker ne bo mogel fokusirati pogleda. Pač bomo šli popoldne raje ven z njim, ko ne bo več močnega sonca pa še to ne vem koliko mu bo pasalo, ko pa ne bo dobro videl. Bomo videli. LP in hvala za odgovore. 

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 18:11:50   
daša
Glej, ni tako grozno kot pišete. Mi smo probali že oboje. Dajali kapljice doma in so nam jih dali pri okulistu.

Za dajat doma dobiš recept, v lekarni ti jih naredijo, potem smo to dajali 3 dni 2x dnevno. Naš 4,5 letnik sploh ni pustil, v spanju skočil v luft ko sem mu hotela dat. Ampak ker ni šlo zlepa, kar je treba, je treba, smo delali na silo. Mož in starejši sin sta ga pomagala držat, da sem mu dala. Tulil je ko zverina, ampak pri okolistu so rekli, da je dobro "natropiran".

Naslednjič smo imeli pregled že z očali in so najprej preverili vid z očali, nato so mu pri okulistu dali kaplice. 3x v presledu 15 minut. Pa mislim, da so mu v zadnji rundi dali dvojne, še ene druge. Ne vem točno, ker je tud tam tulil in brcal, da je moral še en priti, da smo ga držal.

Na pregledu je bil pa zmeraj ful priden, zelo sodeloval, so mu lahko res fajn pregledal. Pa tudi pohvala zdravnici in sestram na očesni v LJ. Res znajo z otroki.

Svetloba ga sploh ni  motila. Res, da je bilo obakrat bolj megleno vreme. Smo malo žaluzije spustili, ampak njemu ni bilo nič mar. Edino dirketna sončna svetloba ga je motila. Ampak to samo po pregledu ene dve uri. Da bi se zaletaval sploh ne. Edino ko sva knjige gledala v čakalnici pri zdravnici, je rekel da ne vidi dobro.

Tako, da ne se bat. Dajte kapljice, ker drugače jih bodo najbrž dali v ambulanti, pa boste morali čakat, da "primejo".

Pa srečno.

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
10.10.2008 18:23:32   
tincci
Lahko se gre na metelkovo ali pa na očesno (kje je očesna). Moram tudi našo 3-letnico naročit, zadnjih dveh  vrst sploh ni vidla.

_____________________________


www.alergije.net

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
31.10.2008 11:12:39   
Yasmina
No, da povem kako smo mi prestali te kapljice. Bilo je GROZNO. Na žalost moram to povedat in nisem edina ki sem imela tako izkušnjo. Namreč v petek popoldne smo našemu fantku dali te kapljice v oči in skoraj takoj je postal v obraz vijolično - rdeč, kot bi prelaufal maraton. Meni se celo zdi, da mu je srček malo hitreje bil in tudi nemiren je postal. Čez kake pol ure je bil v obraz še vedno rdeč, samo vijoličen odtenek je izzvenel. In tako je bilo ves večer do spanja. Mene je bilo zelo strah, saj nisem vedela ali bo kaj z  njim narobe, ali ga bo kap ali kaj podobnega. Celo vročino sem mu merila pa je ni imel. Seveda je bilo še huje ko je začel neutolažljivo jokati "Mami nič ne vidim. Zakaj si mi dala te grde kapljice?! Ne morem te videt!" Tako da sem komaj ostala mirna da sem njega mirila, ko bi se najraje kar zjokala z njim vred. Res je bilo grozno. Ponoči pa je lepo spal, ampak jaz nisem, ker sem od zaskrbljenosti skozi poslušala ali še diha, ali je še živ. Pa je tamau star 3,5 leta! Seveda mu kapljic nisem več dala in ker sem imela v torek pregled smo ga pač peljali. Zenice je imel še vedno dovolj razširjene, tako da drugih kapljic ni dobil, niti ne bi dovolila. Dioptrije pa tudi nima. No to je naša izkušnja. Pač je mogoče moj otrok bolj občutljiv, ampak tudi nismo edini, ki smo tako izkušnjo imeli. Upam da vas nisem prestrašila, ampak tiho tudi ne morem biti. Sploh pa ne vem kaj bi delal 3,5 leta star otrok 4 dni, ko ne bi dobro videl. To sem tudi kasneje razmišljala. 4 dni bi jokal da nič ne vidi. Groza! Ne vem če je res potreben tak pristop. Naj si izmislijo nekaj drugega, ker je to po mojem nečloveško. A moramo res tako matrati svoje otroke.
Lep pozdrav vsem.

(odgovor članu daša)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
31.10.2008 11:52:33   
tinaaja
Yasmina, no pri nas je bilo podobno. Je prejsnjo soboto dobila prvo dozo in cez dan imela rdec obrazek. Zgledala je kot da ji je vroce user posted image , ampak ker skoz siba okol in ker je kot oci bolj med vrocimi, se nisem obremenjevala. Pred spanjem druga doza in reakcije valda nisem videla. Zjutraj tretja doza in spet rdecica in tukaj se je koncalo- sem klicala na ocesno kliniko in so svetovali, da naj preneham dajat. Poleg rdecice je zacela se ornk kasljat (spominjalo na laringiticen kaselj user posted image ). Meni je bilo ze skoz ful tezko ji sploh dat. Da ne omenjam, da jo je svetloba ful motila, da je skoz okol hodila kot kitajcek z namrscenim celom. Se zdaj ima zenice razsirjene. Na sreco sva bili v pon pri okulistu in je vse ok, ampak tole mucenje s kapljicami mi je mimo. Ce bo se kdaj treba, bom raje v cakalnici unih par ur kot pri odraslem pa naj bo boga en dan, ne pa 4. poleg tega se s takimi alergicnimi reakcijami res ni za igrat user posted image Se moja mami, ki ni panik, je bila kar mal prestrasena.
Ocitno ni tok malo unih redkih izjem kot pise v navodilih, da dozivijo reakcijo...


_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Yasmina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: PREGLED PRI OKULISTU IN KAPLJICE ZA OČI -...
31.10.2008 11:55:23   
tinaaja
Morda en komentar mal izven konteksta - sem bila pa zelo presenecena nad metelkovo in okulistom - naroceni v roku 2 tednov, vsi fuuul prijazni, tocno na vrsti, ma res  user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Ko otroku jezik uhaja med zobe
V predšolskem obdobju se otrok najbolj intenzivno celostno razvija in takrat lahko otrok določene glasove izgovarja na n...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?