|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija-sprejem ter bivanje starša v bolnici
12.4.2014 8:31:38   
Matejusska
Hči je naročena na oepracijo in smo zdaj dobili datum. Tam piše, da prideva na pregled pred operacijo ob 7.30 zjutraj, operacija pa bo predvidoma naslednji dan. Domnevam, da greva tisti dan, ko bo imela pregled, domov in da se vrneva naslednji dan, ko je predvidena operacija? Se pravi, ne ostaneva notri na dan pregleda, ki je 1 dan pred op?

Hči bo ob operaiji že dopolnila 6 let. Ker imam bivanje z njo brezplačno le do dopolnjenega 6. leta (vsaj mislim, da je tako), mi lahko kdo pove, koliko približno na dan je za plačat? Rada bi bila namreč z njo cel čas, predvidoma bo v bolnici 2-3 dni, max. 4 dni.

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 12.4.2014 8:32:34 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 10:04:19   
petea
mislim, da bo kar ostala noter

koliko bo stal dan v bolnišnici, ti bodo najbolje znali povedati v bolnišnici, kamor moraš verjetno tudi že v naprej napovedati, da boš tam skupaj z otrokom, da vama zagotovijo ustrezno nastanitev

(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 10:15:52   
Paštetka
Ostala bo noter. Če gre za operacijo žrelnice, madljev ti lahko povem sveže informacije.

Dopoldne se oglasiš v ambulanti, opraviš hitro pregled, na katerega se čaaaaka cca. 2 uri. Potem sledi še pregled sluha, če ga še niste opravili oz., če bodo otroku vstavili tudi cevke. Potem dobi zapestnico in tam okrog poldneva sta na oddelku. Zjutraj se najejta, ker dobita samo večerjo. Je lahko vse ta dan sprejema.
Pri nas so sobe tako, da sta po dve otroški postelji v sobi + dve postelji za mamici. Cena za prehrano je 20€ na dan za mamico. S tem, da je tako. Otrok drugi dan, ko ima operacijo ne dobi nič. Popoldne dobi tekočo oz. zelo redko hrano. In mamici jesti poleg otroka, ko je ta tešče ... Trgovine so itak v bližinini si lahko kaj kupiš. Ali poješ za otrokom, ki po mojih predvidevanjih tega itak ne bo jedel user posted image

Pri nas je praksa, da začnejo z operacijami ob 8. Uri. Od najmlajšega otroka na oddelku do najstarejšega. Moja je stara 6,5 let in je bila 3. na vrsti. Na pol ure jih vozijo v operacijsko. Vse skupaj traja nekje 1 uro. S pripravami v operacijski, prebujanje ... Sama operacija je nekje pol ure, odvisno, kaj vse se operira.
Lepo je če je mamica zraven, sploh, ko se otrok prebuja, in da otroka pripraviš na tisto zeleno sobo user posted image . Pri nas so bili tako prijazni, da so nam dovolili z otrokom pokukati v sprejmni postor, kamor te odpeljejo tik pred operacijsko. Da se otrok ne ustraši zelenih preoblek user posted image . Potem sem ji pokazala tudi, kje jo bom čakala. Vse to otroka neverjetno pomiri.

Po prihodu iz operacijske je otrok potreben tolažbe. Ubogi so. Vendar že po eni uri so kot prerojeni. Nič jim ni user posted image malo boli, to pa je vse. Na drugi dan operacije ali pa še isti dan źe letajo po hodnikih, pri sosednjih otrocih v drugih sobah ... Ti pa prihajaš k sebi od smrčanjauser posted image . Naslednji dan po operaciji gresta domov. Midva sva imele resne komplikacije in sva šle drugi dan domov. Ko je začela jest in pit.
Predlagam, da si kupita sladoledne lučke,(ne kornete). Na oddelku imajo zamrzovalnik in hladilnik kamor si lahko mali pacieti shranijo lučke, jogurte in si hodijo sami iskat.

In glede na vse doživeto in komplikacije, ki sva jih doživele midve, si ne predstavljam, da bi mala bila sama.

Aja, tisti dan, ko prideta, lahko takoj po sprejemu na oddelku gresta ven na sprehod, da nista brezveze cel čas na oddelku. Pa že spodaj v ambulanti se otroci spoznajo, ker so vsi skupaj, pa potem stkejo eno tako posebno vez. Moja je bila že prvi dan non stop v isti posteljici s cimro, pa na sprehodih, sladoledu, ... Sta bili nerazdružljivi. Nama z mamo pa živ dolgčas. user posted image

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 12.4.2014 10:22:18 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 10:23:30   
Matejusska
Hvala za informacije. Ne gre pa za žrelnico, temveč za urološko operacijo.

Saj najbolje je, da kar pokličem in vprašam kakšna je praksa, ali greva na dan pregleda domov ali ostaneva notri, toliko da lahko tudi njo pripravim, ne pa da še jaz ne bom vedela kaj in kako.

Dobra ideja je tudi to, da povem vnaprej, da bom z njo, da zagotovijo nastanitev zame, glede na to, da mi ne pripada več. Mi pa ne gre za tisto hrano, če jo dobim ali ne, gre mi le za to, da lahko tam prespim, da bom ob njej, ne predstavljam si, da bi jo pustila samo.

< Sporočilo je popravil Matejusska -- 12.4.2014 10:24:03 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 10:35:24   
Paštetka
Za samo spanje ob otroku pri nas ne plačaš nič. Plača se samo prehrana. Je pa tako, da je odvisno od bolnišnice oz. oddelka kako ima urejene postelje. Pri nas recimo ima skoraj vsak otrok možnost ob sebi imeti starša, saj so sobe že tako narejene 2 + 2 (dve otroški + 2 mami). Odvisno je tudi od števila sprejetih otrok, urgentnih sprejemov ... tako, da si rezervirati sobe glih ne boš mogla. Mene so sicer vprašali že ob klicu, vendar so mi ravno tako razložili kako in kaj. To te vprašajo tudi ob sprejemu.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu Matejusska)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 10:46:11   
Matejusska
Glede na to, da greva na PK, tam itak ne dobiš postelje temveč, kolikor mi je znano, raztegljiv ležalnik tako da po moje za prespat ne bi smel biti problem. Ampak ja, bom v ponedeljek poklicala.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 15:23:56   
RIJA*

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Za samo spanje ob otroku pri nas ne plačaš nič.


a to majo letos novo? ker jaz sem plačala brez hrane 15 eur na noč, s hrano bi bilo 20?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 18:05:19   
eva1
Mi smo imeli 4 leta nazaj urološko OP v Pek LJ. Jaz sem se zmenila da pridem na sprejem isti dan kot je bil OP, se pravi zjutraj so nas sprejeli, pripravili malega za OP in ob 8.30 že OP! Vse se da dogovorit, ker men je to brezveze da moreš bit 1 dan prej tam..preiskave se itak prej naredijo kar je treba, otrok pa itak bolje funkcionira doma kot pa v bolnišnici. Drgače pa ja, plača se hrana, prenočišče ne( vsaj zdi se mi), je pa tako da če je veliko doječih mamic in mamic z malimi otroki, da jim včasih tudi zmanjka teh stolov/ležalnikov za spanje, tako da baje se zgodi tudi to, da je treba noč na stolih preživet .

(odgovor članu RIJA*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
12.4.2014 20:24:24   
jesenska1
v ljubljani stane nočitev okoli 6,00€, brez hrane. v SG 12,00 z zajtrkom in 20,00€ PP. za drugje pa ne vem.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: operacija-sprejem ter bivanje starša v bo...
23.4.2014 12:54:56   
dreamhorse
Medve sva s hčero bile v Mb, je imela en poseg zaradi hematoma. Zjutraj sva šle na sprejem in vse potrebne preglede, potem pa do večera (20:00) domov.
Zvečer sva morale notri, da je prespala v bolnici, da so bili prepričani, da je zjutraj na operacijo šla tešča. Naslednji dan po operaciji še na pregled in odstranitev
drenaže, potem pa domov.. Plačat nisem rabila nič, še ni dopolnila 6. Sem pa spala na normalni postelji, medtem ko je sestra lani v isti bolnici, eno nadstropje nižje
spala na ležaliku. In plačala 20 Eur na dan. Midve sva obe dobili hrano v sobo, tudi mala je po operaciji že dobila kosilo. (je takoj iz operacijske prijamrala, da je lačna)
res bo najbolje, da pokličeš in vprašaš, ker je očitno res povsod drugačna praksa...V Mb že samo v nadstropju nižje.

(odgovor članu jesenska1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?