|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   operacija septuma
3.1.2006 10:19:09   
LUNA06
Pozdravljeni!
Sem prvič na forumu, zato se opravičujem za mojo nevednost glede "strokovnih" izrazov, ki jih sami uporabljate.
Torej, da preidem k dejstvu.V kratkem me čaka operacijski poseg odstranitve septuma.Na žalost imam ginekologinjo te vrste, da mi kaj dosti o tem ne pove, sama sem bila pa malce šokirana ob njeni izjavi o nujnosti tega posega, da je nism uspela dpdpbra izprašati.Zanima me ali morda kdo ve (iz izkušenj seveda) kdaj - kateri dan ciklusa je ta poseg potrebno narediti.

Hvala!
Lep dan usem!  

Luna
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: operacija septuma
3.1.2006 10:28:56   
Tia27
Sama sem imela ta poseg, mislim da ne med ovulacijo, ampak po ovulaciji, ker je važno, da je čim manj sluzi, da je boljša vidljivost maternice.Septum je drugače pregrada v maternici,imaš različne vrste teh septumov, ponavadi delajo težave pri zanositvi, ampak ko se odstrani je ponavad vse ok.Jaz sem imela velik septum, operacija ni bila čisto nič boleča, ter sedaj sem drugič noseča, pozdrav in uspešno prestani operacijo, držim pesti.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: operacija septuma
3.1.2006 10:55:26   
emaa
Septum je kot so ti povedale pregrada v maternici. Operira se v prvi polovici ciklusa, ko je sluznica še tanka. Velikokrat predpišejo tudi kontracepcijo, da se sluznica res stanjša in da operacijo bolje opravijo. Sama operacija ni boleča, je pa priporočljiva, saj lahko v primeru zanositve (ne preprečuje zanositve, prepreči pa lahko vgnezditev jajčeca) povzroči spontani splav ali prezgodnji porod. Otroček se lahko usidra ravno na pregradi in zato ne dobi hranil ter odmre. Jaz grem v kratkem že drugič na operacijo septuma, saj je viden še ostanek septuma, tokrat bom jemala kontracepcijo, da bo pregrada boljše vidna, saj morajo zdravniki paziti, da ne zarežejo v maternično steno. Če te zanima še kaj, pa kar vprašaj.

(odgovor članu Tia27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: operacija septuma
3.1.2006 14:57:36   
LUNA06
Torej, če pravilno razumem, naj bi operacijo potekala nekje med menstruacijo in ovulacijo?Ali so potem kakšne omejtive za zanositev, je treba čakati ali lahko zanosiš takoj?Res mi je to zelo pomemebno, saj čakam že skoraj pol leta in sm že pošteno nestrpna.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: operacija septuma
3.1.2006 15:06:40   
emaa
Zanosiš lahko takoj po prvi M, pa možnosti so precej boljše.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: operacija septuma
3.1.2006 15:09:50   
LUNA06
JUHU   user posted image user posted image user posted image

Ful hvala obema!


(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: operacija septuma
5.1.2006 8:07:58   
Taja79
Jaz sem imela operacijo pregrade pred dvema tednoma. Postopek poteka tako, da prvi dan ciklusa pokličeš v bolnico in se naročiš, operirajo obvezno v prvi polovici ciklusa, ko je sluznica tanka (mene so 11.dan, ampak je bila sluznica že predebela - imam prej O - in je bila operacija le delno uspešna, ker se je slabo videlo).  Zdaj začnem z jemanjem kontrac.tablet, ki uravnavajo hormone ter stanjšajo sluznico, po naslednji M pa grem še enkrat na to operacijo, da se bo videlo, če je še kaj ostalo. Meni so pred pregrado naleteli še na polip, ki so ga odstranili, odstranili pa so tudi 1,5cm pregrade. Z možem se za user posted image  trudiva že 3 leta, upam, da bo po teh posegih le uspelo. Ne moreš verjet, kaj vse lahko imaš v tej ubogi maternici user posted image .

V glavnem operacije te ne rabi bit nič strah, v bolnici si max. 3 dni (jaz sem bila 2 dni), po posegu me je malo bolelo prvih par dni, potem pa je ok, zanosiš pa lahko po 1 ali 2 ciklusih. Meni je rekla da boljše da počakam 2 M. Odločitev posameznika.


Držim ti pesti, da boš operacijo čim prej in dobro prestala, potem pa hitro v akcijo za user posted image . Če pa te še kaj zanima, mi pa lahko pišeš privat.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: operacija septuma
10.1.2006 14:48:14   
LUNA06
Ja pa me res še nekaj zanima.
Kako dolgo se običajno čaka na operacijo?Sama sem v ponedeljek naročena na dodatni pregled v Leonišču, katerega je baje potrebno plačati user posted image .Ali imam možnosti da me operirajo še ve tem ciklusu?


LP
user posted image

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: operacija septuma
10.1.2006 15:10:33   
sazi
Lahko ti napišem "kronologijo" mojega posega - nisem pa nič dodatno plačevalauser posted image .
Torej pregrado so mi odkrili 6.1.05 (po lasni želji za pregled, ker jo je imela sestra), 12.1.05 sem imela dodaten pregled (UZ in posvet) pri dr. Tomaževiču (ki izvaja večino teh posegov in obvlada), potem sem 1 mesec jedla KT, da se sluznica ni odebelila, nato sem morala poklicati 1. dan menstrucije v februarju (kar je bilo 17.2). 2.3. so me sprejeli v bolnišnico in naslednji dan pregrado odstranili - uspešno. Poakala sva še 2 ciklusa (menda bi lahko tudi samo 1, ampak sva imela še druge razloge) in zanosila sem v 1. in čez en mesec pričakujem user posted image .
Upam, da bo tako uspešno tudi pri tebi.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: operacija septuma
10.1.2006 15:56:55   
emaa
v tem ciklusu te ne bojo operirali, je pa termin operacije precej odvisen od tega tega kdo je tvoj ginekolog v Leonišču. Pri enih so daljše vrste kot pri drugih. Jaz imam histeroskopijo 9.2., pri Ribičevi (kjer se na poseg čaka od 3-6- mesecev), ker moram marca klicati zaradi IVF. MOram pa ravno tako jesti kontracepcijo, da se sluznica čimbolj stanjša.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: operacija septuma
10.1.2006 16:12:13   
LUNA06
Meni moja G ni omenjala nikakršne potrebe po kontracepcijskih tabletah, saj je menda pregrada majhna in dobro vidna.Tudi s samo birokracijo glede posega mislm da ne bo težav, ker imam celo neke "veze", zanimalo me je bolj za organizem, ali so potreben še kake druge priprave.Sama pri sebi upam, da bo poseg že v tem ciklusu, glede na to, da imam pregled ravno na prvi dan ciklusa.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: operacija septuma
10.1.2006 16:13:02   
LUNA06
Aja, še to, moj ginekolog v Leonišču je dr. Zore, če ga morda kdo pozna?

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: operacija septuma
10.1.2006 16:19:13   
sazi
Vse boš izvedela na tem dodatnem pregledu. Sicer bo že G, ki te bo pregledal in verjetno opravil poseg povedal, kdaj je najbolje, da se pregrada odstrani, vsekakor pa ne gre siliti v prezgoden poseg, če se z enomesečnim odlogom (jemanje KT) izboljša možnost za popolno odstranitev pregrade. Res nočem biti nesramna ali kaj takega, ampak raje počakaj še 1 mesec, pa da jo takrat lahko dobro odstranijo, kot pa da se na silo stori v tem ciklusu in potem čez 3 mesece ugotovijo, da je notri ostanek in da naj ti poseg opravijo še enkrat.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: operacija septuma
10.1.2006 16:22:57   
emaa
saj en mesec počakat ni taka sila, jaz grem drugič na odstranitev septuma, ker mi prvič niso mogli vsega odstraniti, saj se ni dobro videlo kje se septum konča, kje maternica začne. Zato bom tokrat za boljšo vidljivost jemala kontracepcijo in upala, da nama potem v IVF v prvo rata.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: operacija septuma
10.1.2006 16:30:16   
LUNA06
Vse skupaj se mi zdi vedno bolj čudno s temi KT.G me je pregledala potem, ko že 4 mesece nism več jemala KT, ker se baje prej ne vidi.Sedaj pa slišim, da je za bolšjo vidljivost potrebno jemati.
Vidim da bo treba še zelo, zelo veliko potrpežlivosti, sama pa sem tako neučakana, saj bi še letos rada postala mamica.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: operacija septuma
10.1.2006 16:41:16   
emaa
saj nujno ni jemati KT, samo se s tem zdravniki zazihrajo, da česa ne spustijo. Meni verjetno ne bi bilo potrebno iti še enkrat na histero, vendar pa nočejo tvegati, da jim po IVF zanosim pa zaradi ostanka pregrade izgubim otročka. Saj še ni vse izgubljeno, še lahko zanosiš in rodiš v tem letu, tudi če bi imela histero v naslednjem ciklusu.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: operacija septuma
10.1.2006 19:18:11   
Taja79
Luna06, se strinjam z emamair. Res prvo to porihtaj, preden zanosiš. Ker ti sigurno ne bi bilo prijetno, če bi zanosila in potem imela SS.

Pa če se le da, jej KT en mesec pred posegom. Jaz jih nisem in je bila sluznica že predebela (11.dan ciklusa) in moram februarja še enkrat na histeroskopijo. Pa mi verjemi, da bi bila zelo vesela, če bi te KT jemala pred 1.posegom, ker mi ni ravno vseeno, da moram še enkrat skozi to. Je pa res, da KT stanjšajo sluznico, tako da se jih ne brani, če bo potrebno 1 mesec počakat  s histero. Boljše 1 mesec kot pa potem še dodatna 2. Meni tudi ni gin.pred 1.posegom omenjala KT, ko pa ni mogla popolnoma odstranit pregrade, pa jih zdaj že jem.

Verjemi mi, da se bo vse dobro izteklo. Potem počakaš 1 ciklus, pa že lahko zanosiš. Pa še vedno ostane kar nekaj časa letos, da postaneš user posted image . Tako da brez panike-vse ob svojem času.

LP!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: operacija septuma
13.1.2006 14:50:48   
LUNA06
No saj bomo videli kako bo, v ponedeljek imam še enkrat ultrazvok in potem mi povedo ali bo morala jemati KT.
Hvala za vse nasvete!

Lep vikend!

(odgovor članu Taja79)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: operacija septuma
18.1.2006 10:05:06   
LUNA06
Pozdravljene!
Torej, prestala sem še en pregled in danes imam že spet ultrazvok, potem pa 3-4 mesece čakanja na operacijo.
Zanima me ali je šla mogoče katera drugam na to operacijo, kejr bi bila čakalna doba manjša, npr. v Postojno, če to sploh tam delajo?

Veliko sončka vam želim!
user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: operacija septuma
18.1.2006 10:44:48   
emaa
jaz sem šla prvič v trbovlje, lahko pa greš tudi v Postojno, samo napotnico moraš imeti

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: operacija septuma
19.1.2006 9:14:37   
LUNA06
Napotnico imam, torej bi lahko šla tudi v Trbovlje ali Postojno.
Ali imaš mogoče kakšne podatke kam moram poklicat?

Hvala!

LP
user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: operacija septuma
19.1.2006 9:24:34   
emaa
za POstojno je centrala 05/726 55 71
Trbovlje 03/565 25 00
Najboljše, da pokličeš, poveš zakaj kličeš, vprašaš, če obstaja kakšna direktna številka za naročanje, če ne, te bojo pa prevezali, pa se boš lahko vse zmenila.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj ujemajoči astrološki pari so ...
V članku preveri, kateri so najboljši kozmični ljubezenski pari.
Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?