|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   osamljenost
8.8.2008 13:39:27   
lady sara
Hčerka je stara 8 let in v razredu je 9 punc in ravno ona vedno ostane brez para. Ne da ni priljubljena v razredu, saj se igrajo z njo, samo ko se pa kaj igrajo ali kam grejo je sama. Tudi doma je med mlajšimi in starejši jo izločijo iz igre, zato vidim, da ji samozavest občutno pada in  da moram nekaj naredit v tej smeri. Mi lahko kako svetujete? Razmišljala sem že, da bi kje po internetu poiskali še kakšno deklico, ki se ravno tako počuti, pa bi ji bilo morda lažje. Lepo prosim za pomoč ker bo šola ravnokar, ona se pa spet boji kako bo. Lep dan vam želim
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: osamljenost
8.8.2008 19:33:40   
Gina
To je malo karakterno, malo pa razvojno pogojena reč. Kaj pa vem, nekateriotroci so precej manj socialni, ko so majhni, ko pa zrastejo, pa usvojijo tudi te vrline in to odlično. Sama sem bila precej osamljen otrok tja do 12 leta, potem se mi je pa začelo svitat, kako zelo nepomembno je, kaj si ljudje o meni sploh mislijo. Takrat začneš funkcionirat tako,da nisi več v krču,strahu,kako ne boš priljubljen... in nenadoma nimaš več problema z ljudmi, kar naenkrat imaš dovolj frendov.
Moja hči je obraten primer. Preveč socialna. Ampak učinkuje pa ta reč enako kot pri premalo socialnih otrocih. Tako zelo si želi družbe, da travmira, če je nima. In spet sedogajajo enake reči, v strahu za družbo dela neumnosti.

Nekateri otroci se pač že rodijo s prirojenim čutom, kako obvladovat okolico ali kako biti priljubljen ali kako normalno funkcionirat vdružbi, velika večina pa tega nekako nima in si mora to pridobiti.Vendar sem čisto prepiričana, da si tegane pridobiš tako,da ti poiščejo prijatelja starši. Morda že... na način,da te vpišejo še h kaki dejavnosti, da si sam s tem razširiš krog znancev in kolegov, vendar se ti bo tam dogajalo enako, če ne boš spremenil svojega načina funkcioniranja v družbi.

Kako pa spremenit svoje vedenje? Kot sem rekla, nekaj pride z zrelostjo, nekaj z zavedanjem, da od tega ne more biti odvisna tvoja sreča, pa z zavedanjem, da drugi tebe ravno toliko potrebujejo kot ti njih, pa z zavedanjem, da je ljudi kot pečka,da imaš veliko možnosti izbire in podobnim. V tem primeru ti postane vseeno, kaj si o tebi mislijo, in začnešbiti ti ti, normalen, brez posebnih zavor. Zato te ljudje začno spoštovati na drug način,kot prej. To pa je bolj kot ne dolgoročen proces, sploh pri otrocih. Karkater tudi dozori. POčakaj malo. Moraš otroka pustiti, da sam svoje težavepremaga. NI druge. Ne moreš namesto njega urediti reči. Lhko pa stojiš za njim s pametnimi nasveti in mu razložiš,kako bi ti ravnala vdoločeni situaciji. Mogoče bi se pogovorila tudi z razrednikom. Učitelji zmorejo urediti marsikateri socialni odnos, če je interesna vseh straneh, čarovniki pa vendarle niso. Lahko pa vplivajo na nekatere posameznike, ki se v družbi nasilno vedejo in nekoga izločijo, to se pa da. Samo ti praviš,da je ne izločijov bistvu, samo da nima ravno prave prijateljice, a ne?

(odgovor članu lady sara)
Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Ko ti gredo otroci vse bolj na živce...
Ne morem več, je kričalo vse v meni. Nimam vam več kaj dati, je odzvanjalo v meni. Pa sem se še kar gnala. Nisem hotela ...
BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?