|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok prehitro je
1.10.2010 20:36:44   
naji
Prosim pomagajte, ker več ne vem kaj naj naredim.  Moja pikica je stara 2,5 let in ima 20 kg, štos je pa v tem da res prehitro je, kar golta hrano...pri kosilu jo moram vedno opozarjat naj je počasi, da ji ne bo noben drug pojedel, v vrtcu pa gotovo nimajo časa da bi jo pri hrani vedno opozarjali...količinsko ne poje veliko, sladkarijo dobi včasih, res je težava smo v tam da se hitro baše....prosim nasvet
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok prehitro je
1.10.2010 20:39:33   
Anonimen
Kolk cm pa ima?

(odgovor članu naji)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok prehitro je
1.10.2010 20:42:58   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: njamka

Kolk cm pa ima?


to tudi mene zanima, ker, če ni velika, je mislim, da malo pretežka in je tole z hrano resen problem.

No naš je star 2,8 let star in ima 14 kg, pa ne zgleda presuh. visok je pa 98cm, no vsaj konec poletja je bil.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok prehitro je
1.10.2010 20:56:41   
naji
ima okrog 104 cm, sm jo tudi nazadnjemerila pred poletjem, drugače ne zgleda da bi bila fejst debela, ima pa velik trebuh, kakšen nasvet?

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok prehitro je
2.10.2010 8:05:10   
blaža
u, pol je pa ornk punca.user posted image

kaj pa če vprašaš pedijatrinjo? Mogoče ima kako kontaktno številko osebe, ki se s tem ukvarja. Mi se zdi, da je prav, da te te zadeve skrbijo, da ne bo pol prenajedanja,..

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu naji)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok prehitro je
2.10.2010 9:45:49   
jakaracman
http://www.eetaq.si/kalkulator-telesne-teze

Otrok je pretežek, verjetno pri svoji hitrosti tudi preveč poje,malo poglejte kaj pije.

(odgovor članu naji)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrok prehitro je
2.10.2010 11:15:45   
naji
ja res se bom posvetovala s pediatrinjo, upam da ima kako rešitev zame, ker je treba ukrepat zdaj, da ne bo imela težave s težo celo življenje.
Količinsko res ne poje veliko, problem je res samo v tem da prehitro je in ne prežveči hrane.

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok prehitro je
2.10.2010 12:07:55   
emaa
Naji meni se ne zdi debela, sta moja fanta imela nekaj takega kil na iste cm, pa je pediatrinja sama rekla, da sta ravno prava. Ker ni vsak otrok enak, tudi konstitucijo imajo različno in eden bo dejansko debel s temi kilami, drugi ne. Ravno tako ima eden lahko ful manj kil pa bo suh kot prekla, drugi pa ravno pravi.
Je pa res fino, da je bolj počasi.

(odgovor članu naji)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: otrok prehitro je
8.10.2010 13:20:02   
barni
Naji meni sepa zdi konkretna. Če primerjam z našo, ki je velika 100 cm in težka 15,5 kg pa se mi moja zdi pri bolj konkretnih. Stara bo pa 3 leta. Pa sem ji ukinila kosilo po vrtcu (ko midva prideva domov, sem ponavadi še kaj skuhala, pa sem to zdaj ukinila). Ker naša deklina zelo rada je. Karkoli, ni zbirčna, načeloma pa ji je top meso in makaroni.

Zato sem si rekla, brez kosila po vrtcu (samo malica, sadje, polnozrnati piškot ipd.), za večerjo jogurt, pirin kruh z jogurtovim maslom 1 kos ipd., za pitje voda, če hoče sok dobi domač bezgov sok močno razredčen. Če hoče bonbone, dobi suhe brusnice, rozine, ananas...

Ne odrekam ji sadja, razen banan. Skratka, gledam na to, kaj poje. In mislim, da pri tvoji ni problem da hitro je ampak da preveč poje, čeprav ti misliš da ne. Meni je dala mislit moja sestrična, ko smo bili skupaj na morju,ko  se meni ni zdelo, da je naša veliko pojedla, pa sem  ji dala še en kos, sestrična pa je rekla, da je pojedla že ful in zakaj ji dajem še.

Meni je moja P rekla, da ni predebela, da pa je fajn, da pri otrocih ki radi jejo nadzoruješ količino vnešene hrane, ker se jim želodec raztegne in imajo veliko kasneje občutek sitosti.

Meni se zdi prav da razmišljaš o tem, ker se mi zdi 20 kg za toliko starega otroka res veliko, pa ne glede na to, da je velika 104 cm (tvoja je res velika, ker je že naša ful velika za svojo starost, pa je pol leta starejša od vaše).

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: otrok prehitro je
8.10.2010 15:38:40   
bomboncek1
kaj se tvoj otrok tudi kaj giblje ali večinoma sedi doma, riše, gleda risanke?

sprašujem, ker jaz mojih otrok nikakor ne uspem poredit. da se razumemo - sta lepo prehranjena, skladna, ne bi pa imela nič proti, če bi imela kako kilco več glede na njuno velikost. jesta pa tako veliko, da se zvečer včasih prav bojim, da ju bo ponoči bolel trebušček. nimata pa seveda niti sekunde miru, to je stalno akcija, poleti, pozimi, spomladi in jeseni če se le da smo zunaj, tudi doma se igrata aktivne igre, pa kaj potem, če je zvečer malo več za pospravljat.

Meni se zdi 20 kg pri 104 cm in 2,5 let kar močna punca. Lepo bi bilo, če bi povedala kaj ji dajate jest. Navedi en realen jedilnik, ne se šparat: ne spreglej prigrizkov, čokoladic, bonbončkov, sokcev, piškotkov in vsega, kar je med obroki.

Moj prvi nasvet bi bil: začni kuhat manj kalorično hrano in po možnosti v taki obliki, da je ne more kar metat v usta. Začni ji kuhat juhe, ki jih mora jesti na žlico in na žlico gre pač 20g in nič več kot 20g in začni ji kuhat daljše testenine, da se bo namučila ko jih bo dajala v usta. Pazi na sol, zabelo, ne dodajaj raznih sirčkov, parmezana, ne dajaj ji cvrtja, pohanja in glej, da se bo več gibala.

Pri telesni teži opažam, da je večina ljudi nerealnih. Sicer navadno te komentarje zadržim zase, ampak primer svakinje - je zelo zelo okrogla, toliko, da se sprašujem kako zdravo je to za njeno srce in ostale organe, tudi noge ima že rahlo na X. Po moji oceni ima čez 100kg na višino 165 cm.
V službo si nosi solatke in jogurt in ves dan jamra kako je na dieti, lačna, kako da nič ne je, da se redi od zraka in alergij na hrano. In isto govori nam ko se videvamo popoldne doma, s tem da doma to govori s polnimi usti slaščic, hamburgerjev, pršuta, domačega svežega in še toplega kruha, namazanega s centimetrom masla - vendar to se njej zdi "malo", meni se pa zdi, da bi jaz na tej hrani preživela ves teden, ne samo eno popoldne. KO sem enkrat to malo omenila (in od takrat sem tiho) se je ful užalila in mi zabrusila, da so ljudje pač različni, eni rabijo več, drugi manj...no, sam dejmo bit realni, če bi res rabila toliko kot poje se ji to ne bi poznalo tako zelo.

Fajn se imejte.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: otrok prehitro je
17.10.2010 12:17:59   
jana banana

Jst sm mogla tud mojo naučit žvečiti, pa ji je zabavno ratal, ko sm ji govorila žvački žvački in je veselo cmokala zraven in me oponašala, ko sm z odprtimi usti prežvekovala hrano.
Tko da se je naučila vsak zalogaj dobro prežvečiti, posledično je pa tudi začela počasneje jesti.
Me je pol skrbel, če bom cel čas poslušala cmokanje, ampak se je s časom tud to odvadila.


Drugač pa mislim, da vaši komentarji PREDEBEL otrok in kako shujšati in kaj dajati takemu otroku zvečer za jest čist NEUMESNI in ne odgovarjajo na bistveno vprašanje avtorice.
Pa ne vem zakaj se sploh čudim vašim odgovorom, sej je na vsakem postu isto, avtorica o jabkih ve pa on krompirju.....


< Sporočilo je popravil jana banana -- 17.10.2010 12:21:54 >

(odgovor članu naji)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pomladno potepanje s kolesom
Pomlad prinaša toplejše sončne žarke. Vremenske razmere, primerne za gibanje zunaj, koristijo tako staršem, kot njihovim...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?