|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
9.3.2013 12:55:49   
niwaj
Ok! Prosim za pomoč, odgovore in nasvete! Doma imam 6 mesečno nagajivko. Čez dan je vse ok, pa tudi ponoči večinoma spi. Ima pa večere (ki se mi zdi da jih je vedno več), ko sicer ob 20ih zaspi, ampak potem čez pol ure začne jokat. Jo vzamem v naročje, niti podojit je ne rabim in je že ok. Vbistvu se hoče samo pocartat. In to lahko traja do 1ih zjutraj--na pol ure! Takrat pa je ponavadi že lačna in se naje. Potem pa končno trdno zaspi. Včeraj pa še to ni bilo dovolj, je bila ob 1ih zjutraj tako razigrana, kot da je že ob 8ih zjutraj. In je bila pokonci do 3eh zjutraj in komaj potem zaspala.
KAJ NAJ NAREDIM da se bo nehalo to "tečnarjenje na pol ure"!?!? Imate podobne izkušnje?
Pa še to: Ali je narobe, recimo včeraj, ko je bila budna ponoči, jo je možek dal kar v igralni center, da se je igrala in pokurla energijo, potem pa zaspala. ? Bi mogla bit v temi, brez glasu....?

No upam da bo kak uporaben odgovor.... Hvala vam vsem! :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
9.3.2013 14:28:05   
petea
teme s podobno vsebino so bile na RR že nekajkrat na sporedu


nasvete je težko dajati, sploh takole 'na pamet'


večina dojenčkov ne prespi noči v enem kosu; njihov ritem spanja še ni vzpostavljen in zato so njihovi ciklusi spanja zelo različni

prav tako se pogosto izkaže, da pristop, ki deluje pri enem dojenčku, ni učinkovit pri drugem dojenčku, pogosto lahko tudi sorojenci potrebujejo različne metode, prav tako pristopi, ki so še včeraj delovali, lahko naenkrat našemu malčku več ne ustrezajo


nekateri dojenčki so zadovoljni, kjer koli jih odložiš, drugi rabijo več telesnega stika, da se pomirijo; prav tako se skozi odraščanje spreminja njihovo zaznavanje sveta, tako tudi spreminjajo rutino spanja skozi čas


Ne gre za otrokovo tečnarjenje, ampak njegovo potrebo. Otrok v tej starosti ne zna izsiljevati, ampak rabi občutek varnosti, ki mu ga daje starševa navzočnost.
Saj tudi sama pišeš, da ko te začuti, da se pomiri.


glede nočnega bedenja:
tudi ocenjevati, kakšno naše početje je prav in narobe, je zelo subjektivno, saj vsi izhajamo iz svojih izkušenj, pričakovanj, želja ter posamezne metode, ki nekomu zelo ustrezajo, so lahko drugemu popolnoma nesprejemljive

nekdo je zadovoljen, da mu nekdo ponudi nek sistem, ki se ga potem drži do črke natančno, drugi starš bo iskal nove in nove rešitve, prilagojene njihovi družini; kaj je prav? za vsakega tisto, v čemer 'se najde'



P.S.: Misliš, da brez razloga mnogi pišejo, da odkar imajo dojenčka, da najbolj pogrešajo to, da bi se v miru naspali?
Ni čudežnih palčk, s katerimi bi otroka v trenutku navadil na določeno rutino. Potrebno ga je opazovati, razumeti, razmisliti, kaj je sprejemljivo za vašo družino in potem delati na tem, pa četudi je to za okolico 'narobe'.



P.S.2:
Pa še malo mojih izkušenj: Moji otroci rabijo telesni stik.
In tudi če so v prvih tednih spali bolj samostojno, jih je kasneje dotik staršev dovolj pomiril, da so lahko spali dalje. Pri enem od sinov je bilo dovolj, da se je starša v spanju dotikal samo z blazinico prsta, pa mu je to zadoščalo.
Meni se zdi velik paradoks, da starši spimo v dvoje (da nas ni strah user posted image ), malčki, ki pa jim ni jasno, kaj predstavljajo čudni zvoki v temi, pa bi morali to hrabro prenesti noč za nočjo sami.
Mi je veliko bližji koncept 'družinske postelje'. Tako pri nas ni bilo nekih večjih težav s spanjem (razen pri prvorojencu, ki je kar dolgo potreboval nočni obrok, tudi ko se ni več dojil).

P.S.3: Ob redkih primerih, ko mi kateri dojenček ponoči ni več spal, (ker se je naspal, ni imel zdravstevnih težav in je bil očitno buden) sem z njim ob blagi svetlobi in s čim manj besed bedela, da je opazoval, kaj ga je zanimalo, se malo poigral, čez nekaj časa pa ga je tako ali tako zmanjkalo.
Da bi mi pa kateri spal npr. od 20. do 7. v enem kosu, pa se še zdaj, ko so precej večji, zgodi morda 2-krat na leto, če so bili cel dan aktivni in brez popoldanskega počitka.

Takšna obdobja nočnega ali pa zgodnjejutranjega zbujanja lahko pri enih otrocih trajajo zelo dolgo, pri drugih pa gre za enkratne ali občasne primere.


Moj nasvet, kaj naj ti narediš:
Prilagodi se otroku, pojdita spati hkrati, spi ob njej, da ko te potrebuje, da se je lahko dotakneš, še preden se prebudi. pa bosta obe veliko bolj zadovoljni.

(odgovor članu niwaj)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
9.3.2013 15:48:04   
Paštetka
Noč je za spanje in ne za crkljanje (buci buc, ja miška, ...., sploh pa ne za igranje)
Otroka vzameš v naročje, ga brez dolgega pogovarjanja in crkljanja potolažiš in položiš nazaj. Kasneje ga sploh ne dvigaš, ampak pobožaš in tako potolažiš, mu daš vedeti, da je varen, da si tam. Ponavljaš tako dolgo, dokler ne zaspi.

Nauči jo samo nazaj zaspati, ne da jo učita, da se lahko v igralnem kotičku igra in pogovarja ponoči. user posted image

Vzgoja in učenje se začneta od rojstva in žal mnogokrat ne gre vedno vse kot po maslu ali pa smeje in buci buc moja princeska....

Vsaka sprememba, novost je težka. Bolj si zadevo lajšaš in iščeš krivine, težje bo kasneje to popraviti.


< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.3.2013 15:49:04 >

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
11.3.2013 15:32:59   
mamy24
Ja pri mojem se to dogaja že skoz. redko se zgodi, da po kopanju, do naslednjega hranjenja spi. Ponavadi jaz kar bedim, ker ga ke potrebno ves čas uspavati. Samo naš ima dudo. Torej ko zajoče, mu jo popravim nazaj, se obrne in zaspi dalje. To, da ste šli v igralni center se mi zdi kar prav. Ker jaz pri svojem naredim isto, če se mi zbudi ponoči poln energije. To, da bi ga pustila v temi in samega ne deluje. In potem se mi igra v svoji posteljici. Bolje, da je v igralnem centru, ki je namenjen igri, kot pa da zamenja posteljico za igralni center. je pa možno, da bi možu bolje uspelo jo uspavati, ker ne diši po mleku. Tako, da če zajoče, naj proba on it do nje in jo pocrkljati, da zaspi nazaj. Če zaspi seveda :) Je pa naš tudi star 6 mesecev in ponoči je včasih hujši kot otroci, ki se dojijo. Mi smo namreč na flaški. Zbuja se mi 2x do 3x ponoči. Potem pa še kdaj noče zaspati, do naslednjega hranjena in sem taka kot zombi :)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
12.3.2013 22:01:11   
Kajchyy
Hej,
mogoče nisem prava za delit nasvete, ker moj fantek že od 2. meseca prespi celo noč brez prebujanja. Je pa res, da ga nikoli nisem jemala ven iz posteljice, ko se je prebudil ali ko sem ga dala spat in se je na začetku malo pokregal. Sem bila zraven, ga božala, mu kaj nežno šepetala in potem je zaspal. Zdaj se bolj dogaja, da se zbudi npr. ob 5h (doji se pa cca ob 6.00) in žlobudra v posteljici (star je dobrih 5 mesecev). Ko malo na skrivaj pokukam v posteljico, da vidim kaj se dogaja, pa nekaj napol v spanju žlobudra, ampak če me opazi se takoj prebudi in začne vriskat in smejat itd, potem pa ni šans da zaspi nazaj. Drugače se mal pogovarja sam s sabo in nato zaspi.

Se kar strinjam s Paštetko, da se ne igrat s hčerkico, ker noč je za spanje ne za žur (vsaj še naslednjih 15 let ne hihi user posted image ). Jaz bi bolj poskusila malo z božanjem, kakšno uspavanko, nežnim zibanjem... V temi.

Upam, da najdeš tako "tehniko", ki bo delovala, pa čim več prespanih noči!! user posted image

(odgovor članu mamy24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
20.3.2013 17:55:32   
škorpijončica
Tudi jaz svetujem skupno posteljo. Mene se moj mali celo noč tišči..in ko se budi ponoči me gleda kako spim, me boža z malimi ročicami in ko odprem oči, se začne smejat...potem mu, čisto zalimana,v polspanju začnem dajat dudo in velikokrat mi uspe, da zaspi nazaj, ko vidi, da sem ob njem, jst pa se niti ne predramim in ga kar v spanju potolažim, stisnem k sebi...tako da tudi, če me zbuja na pol ure, ni panike...pol ko pa tud duda ne pomaga pa vem, da ga je treba podojit- tudi pri 6 mesecih starosti je to vsaj 2x na noč, spi pa od 11ih zvečer do 8ih zjutraj. Ampak če imaš takšnega otroka, da ne spi, se morš pač sprijaznit..ampak če te kaj tolaži, hitro zrastejo. Moja prva hčera me je tudi dala ob spanec, da se mi je mešalo, zdaj pa spi od 8ih do 8ih, stara je 3 leta in pol. pa pri tadrugem je bilo zelo hudo prve tri mesece (če greš brskat nazaj boš najdla mojo temo), zdaj pa je že bolje. mislim, da si dobila dobre nasvete- naredi tako, da bo tebi najbolj ustrezalo in tako kot bo delovalo pri mali. Malo sprobavaj. Preprostega recepta ni.

(odgovor članu Kajchyy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
20.3.2013 19:32:11   
Yndyra
Pozdrav))!Ja pri nas je stvar tudi taka da smo od dvek pa do skoraj 4 mesecev prespali cele noči,zadnje 14 dni pa se tudi zbujamo na 1 uro ali prej v joku-mali se ne zbudi,torej ne gre za cartanje,lačen ni....Pojma nimava kaj mu jeuser posted image Ko zajoka grem k njemu, mu dam dudiko pa je za naslednje pol ure OK.Začela sva gledat njegove dlesni, da mu slučajno niso začeli nagajat zobki-spodaj na dlesni ima dve beli črtici,tam kjer naj bi bila spodnja sekalcauser posted image Bomo vidl kaj bo ratal iz tega

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: otrok se ponoči zbuja! NA pomoč!
4.4.2013 18:16:24   
uršika***
Lahko te "potolažim", da moj otrok ni prespal noči do drugega leta starostuser posted image i. Vem, kako je, ko si utrujena, izmozgana in nenaspana. Saj bo tudi to minilo. Mogoče ji rastejo zobki

(odgovor članu Yndyra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?