|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 9:53:23   
mpotocn
Sem user posted image z dvojčki, in to bosta drugi in tretji otrok.
Bila sem prepričana, da bom na porodniški 16 mesecev-dodatni mesec za tretjega otroka do 8 let.
Včeraj pa mi prijateljica omeni, da za dvojčke to ne velja.
Ma, kaj na rečem, še enkrat več sem zlo razočarana nad našo državo, ki tko vzpodbuja rodnost. S takimi nizkimi...Pismo, a dvojček ni tretji otrok, al ga je samo polovico..user posted image

Dopust za nego in varstvo otroka se podaljša v primeru, ko starša že ob rojstvu otroka varujeta in vzgajata najmanj dva otroka do starosti 8 let, za 30 dni, za tri otroke za 60 dni in za štiri ali več otrok za 90 dni- PREPIS ZAKONA O STARŠEVSKEM VARSTVU.



Torej, če se dvojčka rodita npr. v razmiku 5 minut, potem ob rojstvu drugega dvojčka starša dejansko 5 minut že skrbita in varujeta 2 otroka????user posted image user posted image user posted image

lp VSEM DVOJNIM NOSEČKAM IN MAMICAM
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 10:02:43   
NAVT
Pozdravljena!

Tudi jaz sem malo razočarana nad to prikrajšanostjo, ko pa "državi" rodimo dva otroka naenkrat. A si bila razočarana tudi nad tem, da očka ne dobi očetovskega dopusta na otroka, ampak v bistvu na porod. Njemu priprada tistih 15 dni pa konc, tudi če se v družino rodijo četverčki.

Na enih starejših temah sem že davno prebrala koliko neskladij in nelogičnosti je ob negi in vzgoji dvojčkov (bolniške...).

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 10:29:34   
mpotocn
NAVT, a pol tle ne'priznajo luknje'? Tsti stavek je res trapast, da morta ob rojstvu že skrbet za dva otroka...Tole se res da različno razlagat. Ja, saj vem, zadnjo besedo ima CSD in baje je blo pred leti tože na oddaji Tednik.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 10:35:54   
CUKRČEK
Torej za dvojčke velja por. dopust 15 mesecev...imam prav??

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu mpotocn)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 10:58:13   
Naja31
Kakšen mesec nazaj je bil pripsevek o tem v Tedniku. Mislim, da je ta par dal pobudo za ustavno presojo tega zakona, ne vem pa kaj se je potem dogajalo.
Meni se tudi to zdi huda neumnost.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 13:57:02   
emaa
Cukrček ja porodniške je 15 mesecev.
Punce saj očetovski, pa ta en mesec dodatne porodniške je še najmanj. Kaj pa je eden od dvojčkov v bolnici, kot je bil naš David 3,5 mesece, pri njem nisem mogla bit, ker sem imela Luko doma, oče ni dobil ne bolniške, ne porodniške (pa bi lahko dali dve leti porodniške s tem da lahko starša to koristiat oba, po potrebi in tudi hkrati), on ga je hodil med malico obiskovat, jaz pa pol popoldne, ko je on Luko popazil. Mene niso hoteli vzeti, ker zdravega otroka pa ne bojo imeli na oddelku, moj ni mogel biti tam. Tako da je bil David skoz sam, razen tisti dve uri na dan, ko je bil eden od naju pri njem. Edino nisem šla, ko sva Z lukom prišla domov, pa ko sem imela trebušno gripo in je bil revček brez obiskov 3 dni. Skrajno nepravično, kot da nimam dveh otrok. Pa kaj mislijo, da smo avtomati. Starši več otrok naenkrat smo nasplošno prikrajšani, že tako imamo dela, stroškov in vsega več, pol nam pa kratijo še tisto malo pravic, ki jih imajo ostali. Sem pa predlagala to temo za v revijo mama, sem povedala, da sem pripravljena, da se javno napiše kdo in kaj je bilo, ker to kar se nam ob bolezni enega od dvojčkov dogaja je pa čista svinjarija.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
13.4.2007 15:33:14   
guppy
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
14.4.2007 1:47:06   
NAVT
Enamair, na take in podobne primere kot si ti sem mislila. Če je zadeva v ustavni presoji, se pa mogoče še kaj obeta.  Ne da imam visoka pričakovanja, a vseeno boljše kot zgolj tarnanje in zgražanje takole v praksi, ker to nobenga ne boli (na žalost). Pa šeto, po navadi če so taki drobižki v štartu primorani ostati v bolnišnični negi, medtem ko je njihov bratec/sestrica že doma, sklepam, da je to navadno v Ljubljani. Enamair, a si z Ljubljane? A si predstavljaš, da si iz Murske??? Definitivno je tle ful ene krivice.



(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
14.4.2007 8:52:42   
emaa
na srečo sem doma zraven Lj, tako da je šlo, so pa bli noter otročki, ko so imeli npr. doma kmetijo ali druge majhne otroke, pa so bili daleč doma in so bili ravno tako sami. Ja ni fer.

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pODALJŠANJE PORODNIŠKE ZA 3. OTROKA-DVOJČKA
14.4.2007 13:53:38   
alpog
Ja, 15 mesecev. Jaz sem imela za trojčke 18!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?