|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pa še jaz...
1.7.2008 12:55:36   
*alja*
no da še jaz malo potarnam in napišem moj "problem".

No upam da se nebote smejaleuser posted image .
Imam problem čustvenega izražanja. Mogoče zaradi vzgoje, al nevem zakaj. Enostavno neznam pokazat čustva, še majn pa komu rečt da ga imam rada.
Npr. v nedeljo je rodila moja najboljša kolegica, včeraj sem hodla k njej in sem si celo pot do tja govorla moram jo objet, ampak ko sem prišla tja sem ji sam čestitala, objela je pa nisem. No pa saj ona me itak pozna in ve da taka sem, ampak mene to ful moti.
Zelo močno se moram trudit pri moji user posted image , da ji rečem da jo imam rada. Pa to bi ja moglo it samo od sebe iz ust če imaš nekoga rad.

No vglavnem vsak nasvet kako se prisilit k temu da nakomu ki ga imaš rad to tudi poveš in pokažeš bo dobrodošel.




_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.


Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 12:58:23   
srki
Nič se ne sekiraj za to, imam enega takega doma, pa sem ga sprejala takega, kot je. Pač, mogoče res od vzogje odvisno, malo od karakterja. Itak pa vem, da mu pomenim nekaj, pa drugi tudi. Besede "ljubim te" in "rad te imam" oz. rada, pa gredo tudi meni težko iz ust, oz. uporabljam kake druge, ali pa dejanja, ki več povedo, kot besede. Ljudje smo si različni. Pri nas že v familiji ni bilo tega, da če smo se s kom srečali, ki ga nsimo dolgo videli, da bi se objeli in se poljubili.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 13:00:18   
Anonimen
Nima smisla, da se v nekaj siliš.Čustva moraš pokazati spontano.
Imam podoben primer, vendar sama vem zakaj težko nekomu rečem, da ga imam rada.Bojim se, da  bom zavrnjena, saj se mi je to kot majhnemu otroku že zgodilo.Lahko so to posledice.
Nasveta drugega nimam kot to, da ljudem lahko svojo ljubezen pokažeš z dejanji, če ne moreš z besedami.user posted image

(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 13:00:19   
majcci
To ti bolj težko svetujem, jaz običajno to spontano naredim oz. rečem. Je pa res verjetno veliko odvsino od vzgoje in človekovega karakterja.
Ena obcija je ta, da nekomu (možu, prijateljici) rečeš, da te prvi/a objame in se boš tako mogoče lažje sprostila.
si zadaš cilj, da 1x na teden, potem zmanjšuješ (na 3 dni, 1 dan), svojemuuser posted image  rečeš, da ga imaš rada, prav tako ostalim - možu npr. enkrat na teden, prijateljici 1 x na mesec, utd.


(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 13:09:27   
puncica
jaz pa mislim da se da tegale tud navadit sploh če te to tako zelo moti. Jaz vem da vsak večer mojima dvema rečem lepo spi rada te imam in dam ljubčka, pa mi nekaj časa ni ratal, no mi je bilo ful čudno, tud mojmu L nisem mogla rečt rada te imam, ne vem tega pri nas nikol nismo govoril, zdaj pa večkrat rečem ej dragi jaz te mam tak rada. Sicer ne vem v kakšnih odnosih si s to tvojo prijateljico, ali je ena boljših prijateljic in koliko si poveste pa to, sama nimam tako bližnjih prijateljic, mene pač noben ne objemuje razen mojga L in tega tudi sama nisem navajena, ko se tle v službi katera kej joče jo druge skoz tolažijo in objemajo, men pa to nekako ne gre, no tud noben se ne obrne name, sem pač bol hladna in zaprta, predvsem to je moj problem.

Uh sem zašla, kaj ti svetovat, da čim večkrat to poveš, pa čeprav se boš potem bedasto počutila in če se moraš prisilit, boš vidla da bo pa prišel čas, ko boš to rekla čist spontano.

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 13:20:29   
*alja*
No tudi jaz sem bolj hladen tip. Ampak včeraj sem se res počutila zelo slabo ker vem da čeprav me pozna kaka sem , je pričakovala od mene da jo objamem in poljubim (sve si zelo blizu, bla sem ji tudi poročna priča).

No moj je že v šali povedal (čeprav jetudi nekaj mislil resno), da bo najbolj srečen moški na svetu, če bo kdaj slišal iz mojih ust besedi ljubim te.user posted image


_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 13:33:14   
Blejka26
jaz sem tudi taka kot ti..samo z eno razliko,da mojima otrokoma vedno govorim,da ju imam najraje na svetu.Njima znam pokazati in jima reči da ju imam rada.

_____________________________

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 13:36:18   
copka
Tudi meni to ne gre najbolje. No, moj ze slisi: ful te imam rada. Ostali pa ne vem, ce so to kdaj doziveli.

Sicer pa mi neprestano poljubljanje in govorjenje, da imas nekoga rad, ni vsec, sploh ce potem tega ne potrdis se z dejanji. Pri nas doma se nismo nikoli objemali, poljubljali, govorili, da se imamo radi, vem pa, da bi en za drugega naredili vse.

Ko sem pospremila mojo prijateljico na letalisce, pa sem vedela, da se cez dva tedna vrne, mi je pri poslavljanju slo ful na jok, ampak sem se stran obrnila, da ne bi SLUCAJNO opazilauser posted image . No, cez par dni sem ji na MSN-ju povedala, da mi je slo na jok, ampak naj si ne domisljauser posted image , pa je rekla, da ni vedela, da sem taka dusica.

Meni pa tezi, ko zelim nekoga objeti, ker sem vesela, da obstaja, pa sem v dilemi ali naj ga objamem ali ne, oz. kaj si bo mislil. Pa bi meni kaj takega prijalo, ampak sem smotana v nulouser posted image

Jaz se skusam zmehcat, ampak proces je zelo dolg.user posted image

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 14:08:11   
NATAŠI
to se je verjetno težko naučiti ... lahko si malo privzgojiš sama... ko vidiš kako te imajo okrog tebe vsi radi, si vesela in srečna... poskusi biti sproščena ..
Pri nas je to res čist spontana in tekoča zadeva in tudi z najinim sončkom je tako ko ga dava pančkat je vedno poljubček in mu rečeva da ga imava rada .. moraš začeti počasi in boš prebila led ... saj bo

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 15:32:49   
Spark
Jaz sem tudi bolj hladen tip človeka in ne znam izkazovati ljubezni. Ampak, to je verjetno malo tudi vzgoja. Mi se doma nismo nikoli objemali in nikoli si govorili da se imamo radi in očitno sem se tako naučila. Nekako nikomur ne pustim zraven. Jaz se prav trudim, da svoje otročke čim večkrat na dan objamem in jim povem, da jih imam rada, da vsaj one ne bosta take kot jaz.
Meni gre še bolj na živce to, da se sploh ne morem odpreti drugim ljudem in jim malo potarnat oz. jim povedati kaj več o sebi. Lahko govorim samo z možem. Ampak, včasih bi pasalo, da lahko komu drugemu kaj povem in se pogovrim. Pa si vedno govorim, da bom kar govorila in govorila o sebi ampak mi enostavno ne gre.

(odgovor članu NATAŠI)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 15:49:40   
CHICA 83
*ALJA*- sem imela podobno situacijo, , ko sva z mojim že bila naekaj časa skupaj, pa mi je on rekel, da me ljubi, jaz pa sem zbirala, pa zbirala, pa zbirala, da bi mu povedala, da ga imam rada, na koncu jezika sem imela, tako, da sem potem po kakšni uri strmenja vanj končno izdavila, da ga imam rada. To je bil preboj ledu, od tega trenutka dalje je vsakič lažje, če prav se moram še vedno pripravit, da mu rečem , pa sva že 10 let skupaj.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 16:46:19   
nuala
No, jaz se kakšnemu objemamju in poljubljanju ( novo leto, rojsni dnevi,... )vedno izognem, če se le da. Taka pač sem in ljudje zdaj že nekako vejo.

S prvim otrokom sem tudi imela teževe, rabila sem več kot 1 leto, da sem se navadila na izbruhe čustev. Vendar sem se in sedaj je v redu, rada jima povem, da ju imam rada. Tu se le malo potrudi.

_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 17:41:31   
Anonimen
No upam da se nebote smejaleuser posted image .

Zelo močno se moram trudit pri moji user posted image , da ji rečem da jo imam rada. Pa to bi ja moglo it samo od sebe iz ust če imaš nekoga rad.


Ne bom(o) se smejale, dobra tema je :).

Ce te prav razumem, bi se rada spremenila in bi rada izrazala svoja custva. Imas tudi moznost, da ostanes taksna kot si, vendar to ni tisto pravo, a ne?

Otrok je idealna priloznost za to, da si z njim taksna kot si. Pred njim se ne rabis pretvarjat, ni ti potrebno kontrolirati svojih custev zato, da bi ne izpadla infantilna in neresna v svoji vlogi odraslega cloveka. Pokazi in povej ji, kar ji zelis povedati. Otroci niso odrasli in ne sodijo, zato si lahko z njimi taksna kot si, brez da b te bilo strah zavrnitve, ocenjevanja, nesprejetosti. Obicajno ni ovira v tem, da se sploh ne bi znali izrazati (ceprav so oblike in stopnje razlicne), ampak v posledicah nasega izrazanja, ki se ga bojimo. V reakcijah okolice, ki jih dobimo. Hladnost, zavrnitev, popolna ignoranca, namerna kritika....ne boj se jih. Na tvojem mestu ne bi zacela z odraslimi, ampak bi za zacetek izboljsala komunikacijo s svojim otrokom.


(odgovor članu *alja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 20:01:39   
puncica
oh spark kako zelo zelo zelo te razumem, pri meni je podobno ampak se trudim da bi tole spremenila.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pa še jaz...
1.7.2008 22:22:19   
*alja*
Hvala za odgovore in me veseli da nisem edina ki ima tak "problem".




_____________________________

25.08.2005 Alja

Vse v življenju enkrat mine! Sreča, žalost, smeh in solze; vse je le trenutno stanje. Zato uživajmo vsak trenutek posebej in bodimo srečni.



(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 11:12:18   
ronja
Jaz sem sicer bolj odprto bitje, vendar mi je bilo zelo težko povedat lubiju, da ga ljubim (čeprav verjetno ni šlo za strah pred zavrnitvijo, ker mi je on to že parkrat prej povedal...) Ampak ne vem, nisem bila navajena in mi je bilo čudno to rečt. Potem pa to nekajkrat narediš in se navadiš, zdaj mu to vsak dan povem, ker pač še vedno enako čutim in nama je to prav fino. Tak da se splača, samo pogum, pa bo!

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 12:21:04   
staši
Jaz sem menda ista .Imam doma moža ko mi večkrat reče zvečer v postelji da mu nikdar ne rečem da ga imam rada ,on to meni stalno govori ,tudi otrokom ne ponavljam da jih imam rada ,in to moj ne razume pa sej jim pokažem na drugi način da jih imam rada sej ni treba to povedat in ponavljat .Včasih se moj kar skrega zaradi tega ker češ da ga nimam rada ,pa da ga ne objamem in take ,pa mu rečem da so tudi druge stvari bolj pomembne kot to .Ne vem npr.da se pogovarjamo ,igramo že da skupaj pojemo kosilo je meni lepo ker smo res malo skupaj in kaj si moram če ne znam teh besed ustno povedat.Imam pa res z možem zaradi tega problem in ga ne znam rešit ,zdej da bi nekaj rekla kar samo tako da bo vesel pa mi je tudi neumno,jaz sem njega sprejela tak kot je in ga ne mislim spreminjat. 

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 12:32:02   
mateyka
zdej da bi nekaj rekla kar samo tako da bo vesel pa mi je tudi neumno


zakaj? a ne maraš veselega moža bo svoji strani?
men je pa lepo nekaj narest in rada delam stvari za tistega, ki ga ljubim, če ga s tem razveselim. mislim, da to nima nobene veze s "sprejemanjem takšnega kot je" in nespreminjanjem (sja se skoz spreminjamo). saj to ni njegov izraz (česarkoli) ampak tvoj in tvoje pozornosti in ljubezni.

npr. če ima rad zvečer masažo (in moj to ma user posted image ), ga bom zmasirala, četudi tega ponavadi ne delam. simpl - zalivaj svojo ljubezen s stvarmi, ki vaju bodo povezale. jaz sem mu rekla, da ga bom redno masirala, če mi on redno dela foot-masaž (mmm) user posted image to mu je v veselje in tako sva bla takoj zmenjena user posted image user posted image če ima on rad da mu poveš kako ga maš rada - zakaj pa ne. ti pa ga prosi za kaj kar tebi veliko pomeni user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 2.7.2008 12:33:25 >

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 12:36:24   
TRIŠ
Ja veš jaz pa ti svetujem da se v to kar malo prisiliš sploh pri svojih otrocih.Prvič se boš zdela sama sebi smešna potem pa ti bo to vsakič bolj všeč.Jaz imam možakateri doma ni nikdar slišal besede imeti rad in sem po parih letih šele dosegla da je postal odprt človek in ti moram povedat da nam je prav lepo.Poskusi boš vidla da bo šlouser posted image .

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 13:59:34   
tinkatonka
Meni starši nikoli niso rekli "Rad te imam". Tudi med njima nisem nikoli slišala, da bi si govorila "Ljubim te ali rad te imam". Pa sem ljubezen vedno čutila, so mi znali to pokazat preko dejanj.

Jaz na primer  pa mojemu možu večkrat rečem Ljubim te in tudi sinu večkrat povem, da ga imam rada, čeprav še ne zastopi kaj to pomeni. Mislim, da to vsak rad sliši in je prav, da si povemo kaj čutimo. Kot rečeno, nisem bila tako vzgojena, a sem vseeno se odločila, da jaz bom pa naglas povedala, da imam nekoga rada. Sploh zato, ker mi je še zdaj žal, da svoje babice nisem nikoli objela in ji rekla, da jo imam rada, preden je za vedno zaspala. Imam težave pri tem, da to rečem  svoji mami, a se tudi to spreminja. Enostavno težko mi gre iz ust, pa se potrudim in vsakič ko začutim, da ji moram to povedat, mi je lažje.

Imam problem čustvenega izražanja. Mogoče zaradi vzgoje, al nevem zakaj. Enostavno neznam pokazat čustva, še majn pa komu rečt da ga imam rada.


Objemi partnerja, hčerko, čutiš ljubezen v sebi, povej to še naglas. Najprej boš to načrtovala, kmalu pa boš to znala povedat, takrat ko boš čutila da želiš naglas povedat in se ne boš rabila več opominjat. Čustvenega izražanje se naučimo in če tega nismo naučeni v domačem okolju v otroštvu, lahko sami te napake popravimo, da ne bomo istih stvari naučili svojih otrok. 

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 14:03:59   
rija
jaz pa sem čisto kontra: jaz bi se pa samo ljubčkala in objemala.....samo s tistimi, ki so mi res blizu....pa tudi povedat ni problem....rada te imam.....simpl....

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 14:11:19   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jaz pa sem čisto kontra: jaz bi se pa samo ljubčkala in objemala.....samo s tistimi, ki so mi res blizu....pa tudi povedat ni problem....rada te imam.....simpl....


Isto. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 16:43:23   
karmy
jaz sem tudi med bolj hladnimi osebami... tako da ti žal ne morem svetovati kako spremeniti, ker če delaš nekaj na silo, kao da načrtno nekoga objameš ne da resno misliš, se pri sebi počutiš bedno, men se zdi da čustva morajo prihajati iz srca.... samo eni osebi do zdaj izkazujem da jo mam res res rada, in to brez problemov, in to je moj sin.... user posted image

_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 20:27:46   
Vekica
Alja, hvala za iskrenost... Jaz ne bi kaj takega nikoli napisala, ravnala in pocitila bi se pa ravno tako kot ti. Zgleda, da je to v nasi naravi ali res odvisno od vzgoje, ker vidim, da nekateri to z lahkoto pocnejo, pa mislim, da se jim ni treba nic truditiuser posted image .


(odgovor članu *alja*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pa še jaz...
2.7.2008 20:31:21   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jaz pa sem čisto kontra: jaz bi se pa samo ljubčkala in objemala.....samo s tistimi, ki so mi res blizu....pa tudi povedat ni problem....rada te imam.....simpl....


Isto. user posted image


Še enauser posted image . Samo "ljubim te" mi je najprej čudno zvenel, se mi zdi, da zaradi slovenskih filmov, kjer tega niso znali rečt (novejši filmi so glede tega boljši;) Pa ne vem, nam tudi niso govorili, da nas majo radi, ampak meni se zdi prav, da to pokažemo in povemo na vse možne načine...


< Sporočilo je popravil ronja -- 2.7.2008 20:33:33 >

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?