|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pediater - zdr. dom MS
4.8.2004 10:18:44   
KIRA
Glede pediatrov je bilo ze kar nekaj odprtih tem, pa me zanima, kako je s tem v MS. Kaksne izkusnje imate mamice z njimi, kateri so boljsi, itd... Sicer se mi se ne mudi, a bi vseeno rada vedela kako in kaj...

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pediater - zdr. dom MS
4.8.2004 13:32:55   
benita
Pozdravljena

Jaz sem imela mojega :modri: v ZD MS 8 mesecev. Bila sva pri dr. Dalićevi, druga zdravnica pa je dr. Misletova. Odšla pa sva k privat pediatru dr. Strupiju. Z njim sem dosti bolj zadovoljna predvsem zato, ker si tako za otroka kot tudi za mamico vzame čas. Pri njem tudi mamičina beseda nekaj pomeni. Nasploh slišim, da so starši s privat pediatri dosti bolj zadovoljni.
Moja izkušnja z dr. Dalićevo je bila slaba, vendar pa ji glede strokovnosti ne gre oporekati. V ZD MS sta samo dve pediatrinji in imata tako gužvo, da se že zaradi časovne stiske ne moreta bolj posvetiti otrokom. Predvsem pa me je motilo, da vedno ko sem šla od te zdravnice, sem dobila strašen občutek kako grozna mama sem. Psihično sem bila popolnoma na tleh še kakšen teden po tistem. Nikoli ni bil dobro oblečen, čeprav so druge mame svoje otročke oblačile isto; pri osmih mesecih še ni jedel goste hrane, čeprav bi po njenem en obrok moral biti obvezno gosti,itd. Saj je v redu, če te kdo opozori, da delaš napake (saj jih delamo zato, da se iz njih kaj naučimo), le da je njen način bil tako grob, da sem včasih mislila da sem zrela za zapor.
Oprosti, Kira, malo sem se razpisala. Očitno sem čutila, da nekomu moram to povedati, zato sem vesela da si odprla to temo. Ko sem jaz rodila, nisem imela nič informacij na to temo. Morda zato ker me je porod prehitel, pa še dolgo sva bila v bolnici in sva v zelo kratkem času od prihoda domov morala izbrati pediatra. Morda pa tudi zato, ker takrat še za RR nisem vedla :hudicek:.
Želim ti prijetne nosečniške dneve in lepo božaj svoj trebušček :sloncek:. Pa karseda kratek in prijeten porod.
Lp

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pediater - zdr. dom MS
5.8.2004 21:34:40   
Sonka
Tudi mene moti gneča v Zdravstvenem domu in sem zato izbrala dr. Koroščevo - nikoli do sedaj še ni bilo gneče (dojenčica je stara 5 mesecev), je zelo prijazna, vedno pohvali otroka, pohvali naju z očkom. Res pohvalno. Tudi med. brat je zelo prijazen.
Sama se odloči in želim ti, da izbereš najboljše za tvojega (mogoče že rojenega) otroka.

Sonka

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pediater - zdr. dom MS
1.9.2004 13:37:08   
KIRA
Hm... jaz nimam cist nic proti privat pediatrom, je pa res da se moj moz tega brani. poleg tega pa sem slisala da se dosti starsev pritozuje nad dr. Dalicevo, dr. Strupi pa baje brisov in vzorce ne posilja na preiskave. koliko je zdaj od tega res ne vem, ampak bom posteno premislila kam bom sla.
a mi lahko poves vec o dr. Koroscevi??
LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pediater - zdr. dom MS
4.9.2004 21:22:15   
benita
Pozdravljena

A si se končno le oglasila?! A te tvoja sončica zaposluje sto na uro, kaj?! Jaz še danes nimam kaj dosti časa za kaj drugega kot za mojega sončka, pa smo ža prvo svečko pihnili... Dosti pa smo si tudi same krive. Upam, da bo pri tabo boljše.
Zdaj pa k tvojemu vprašanju. Vem, da nisi spraševala mene, ampak vidim, da že nekaj časa čakaš na odgovor. Dr. Koroščeva ni pravočasno poslala na nadaljne preiskave otroka moje prijateljice, zato ima le-ta zdaj astmo. Pri dr. Grabarovi pa sem kot otrok imela sama slabo izkušnjo. Zato sem se jaz odločila za dr. Strupija, za katerega sem tudi slišala nekaj slabih stvari, vendar samo od takih ljudi, ki niso njegovi pacienti. Mamice, ki vozijo svoje otroke k dr. Strupiju, pa imajo z njimi samo dobre izkušnje (poznam jih več 10 in med njimi tudi take ki k njemu vozijo po dva in tri otroke, pa tudi take, ki so iz medicinske stroke).
Vsak zdravnik kdaj naredi napako, čeprav menim, da če bi se našim otročičkom posvetili malo bolj, bi bilo teh napak veliko manj oz. jih sploh ne bi bilo.
Kakorkoli se boš odločila, bo tvoja odločitev pravilna, saj mamice najbolj vemo kaj naši sončki potrebujejo. Če boš to verjela, bo vse OK!!! Samo poslušati moraš sebe in svojega otroka. Pa lepo materinstvo še naprej! LP

p.s.: Oprosti, ker sem se že spet tako razpisala!

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pediater - zdr. dom MS
7.9.2004 20:36:03   
KIRA
ti samo pisi - rada berem, ko mam cas... :) glede pediatra se pa se vedno nisem odlocila. bom probala zbrat se nekaj informacij... tnx.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pediater - zdr. dom MS
8.9.2004 11:23:42   
KIRA
Kaj pa tista pediatrinja na Slovneski? SARNYAI ILDIKO ?

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pediater - zdr. dom MS
11.9.2004 11:59:11   
benita
Pozdravljena Kira

Nekaj časa se nisem oglasili, smo bili na morju-prišli včeraj, računalnik pa dobili šele danes- bil pri "zdravniku".
Sem mislila, da si se v tem času že odločila za pediatra. A ne bo zdaj počasi že čas za prvo posvetovalnico?
Za to pediatrinjo še nisem slišala, niti ne poznam nikogar, ki bi bil pri njej, zato ti ne morem nič reči. Verjetno pa tudi kaj dosti možnosti ni, da bi ti kdo kaj o njej svetoval (mislim na RR). Se mi zdi, da nas je malo iz MS in okolice na RR ali pa vsi bolj berejo.
Ko ti bo čas kaj dopuščal se kaj oglasi, vsekakor pa sporoči za katerega pediatra se boš odločila.
p.s.: Kako pa je bil kaj porod? Nisem nič zasledila, da bi se nam kaj potožila!?
LP

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pediater - zdr. dom MS
11.9.2004 13:16:16   
KIRA
Eh, dolga zgodba.Ni blo fajn. Mam jaz vedno tako sreco, da me doleti najhujse, kar si lahko predstavljam. Sem ze vedela, zakaj me je blo operacije strah. Ce bi me moz ne drzal (dobesedno) bi pred operacijo kliznila domov. Jaz sem hotela imeti normalen porod, pol pa sem jim med OP skoraj mrknila.
Dosti krvi sem zgubila, pa visok pritisk sem dobila med carskim rezom, tak da so me na brzino nazaj zasili. Zelo grdo. Je tako rekla tudi tista zdravnica, ki mi je vozle od sivov ven pobrala.
Kateter sem dobila,ker mi je iz mehurja tekla kri, pa 3 dni sem mela infuzijo: 2 dni cel dan, tretji pa se dve dozi. Po operaciji pa sem spet imela tezave s pritiskom - tokrat prenizkim. Sem skup kapala, se pod tusem. Pa spala nisem skoraj nic - v sok sobi se nekak, na oddelku pa skoraj nic (mogoce eno, dve uri..). Enostavno ni blo miru. Sem bila popolnoma izcrpana. Pa sem kljub bolecinam sitnarila, naj me spustijo domov, tak da sem 6 dan domov sla.
Mam pa se vedno tezave - cisca je "nekak cudna", po moje mam kako vnetje, ker sem dvakrat imela temperaturo ta teden, pa vedno znova se mi vlije kri, pa zelo me bolijo sivi. Se zmeraj ne morem brez tezav na vodo in na stran, pa je ze mesec dni mimo. Sem mislila iti naslednji teden na pregled h ginekologu. z malo bom tudi morala na pregled, je ze mesec dni stara. temenice so se ji pojavile, pa jih nekak uspem odpravljati - nima vec tako mocne. istocasno s temenicami je pa dobila neke izpuscajcke po obrazu, tisti pa le tezko grejo vstran. ne vem kaj bi to bilo.
Moz pa se vedno vztraja, da ne bova vodila male k zasebnemu pediatru, zato bom morala k dr. Misletovi v zdravstveni dom. Drugo mi pac ne preostane...
LP Kira

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pediater - zdr. dom MS
11.9.2004 19:26:55   
benita
Tokrat se ti oglašam po privat sporočilu, saj se mi zdi, da ta najina debata prerašča v bolj privat vode. Upam, da se strinjaš.
Najprej bi te rada povprašala od kod sploh si (če seveda želiš povedati). Jaz sem iz Kroga pri MS.
Rada bi ti povedala kako sem jaz odpravila temenice pri mojem sončku, saj tega nisem zasledila še nikjer, a pri nama je pomagalo čez noč: namazala sem jih z masažnim gelom od Aventa, pustila nekaj ur, potem pa mu jih med spanjem izčesala. Glede izpuščajčkov pa tole: vata, voda in na suho obrisati - in to vsaj 4x na dan.
Ja, šive sem pa tudi jaz čutila kar dolgo, a ni bilo ne vem kako hudo. Morda bi poskusila malo s kamilicami (to sem slišala da delajo tiste, ki jim prerežejo presredek in baje zelo pomaga).
Vse to sem ti napisala, ker bi ti rada pomagala, saj sama vem, kakšne skrbi sem imela, ko je sinek dobil temenice, pa potem te izpuščaje...
Glede dr. Misletove in ZD pa samo to. Tolaži naj te dejstvo, da imajo pa posvetovalnico zelo dobro: zelo dobro svetujejo glede prehranjevanja, cepljenja... Pa sestre so zelo prijazne in strokovno usposobljene. In kadarkoli jih lahko pokličeš.
Če želiš se kaj javi, lahko tudi privat. Zdaj moram iti mojemu sončku dati večerjo, potem pa v banjo, zatem pa sledi še dojenje. Ja, mi se še dojimo. V nosečnosti sem si želela tako dolgega dojenja, zdaj pa mi je le še napor. A kaj ko je moj mali tako hapy!!!
Pa lep pozdrav tebi in tvoji družini! Anita

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   pediater - zdr. dom MS
11.9.2004 21:05:47   
KIRA
Direkt iz MS. Sem mislila, da sem ti ze povedala, v enem od prejsnjih postov. pa nema veze. Hvala za nasvet. :) Mogoce bom res probala s kamilicami, upam da me vsaj zunanji sivi vec ne bodo boleli. Jaz pa ne dojim na dojki, ker mala od vsega zacetka bradavicke ni prav zgrabla. na zacetku sem uporabljala nastavek, ampak je bla vedno lacna. Pol sem zacela dodajat AptamilPre, pa se je na flasko navadla. Zdaj pa si mleko izcrpavam. 3 do 4 krat na dan dobi moje mleko ostale obroke pa aptamil. Ji probam dajat eno in drugo izmenicno, da vedno dobi sveze mleko. Ce pa to ne gre, ga pa dam v haldilnik in pol pomalem segrejem. Po eni strani bi tudi jaz raje dojila kot treba, pa ne samo zato, ker bi imela en izdatek manj.. Po drugi pa me je vedno bolel hrbet, ker se je mala hotela dojiti samo sede na stolu in nisem imela prave podpore. mi je zdaj dosti laze s flasko.
LP Kira.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   pediater - zdr. dom MS
15.9.2004 18:12:00   
KIRA
Tako, pa smo opravili. Podpisala sicer se nisem,najbrz so mi pozabli dat papir, ampak sem bila pri dr. Misletovi v Zdr. domu v M.S. Kljub guzvi je bila zelo prijazna, pravzaprav se mi je najprej opravicila zaradi tega, ker je treba tak dolgo cakat. Pa ful prijazna je bla, sem bila prijeteno presenecena, pri taksnem stresu kot ga imajo, bi clovek mislil, da bo kaj malo nataknjena (kot so obicajno sestre in zdravniki v guzvi - po mojih izkusnjah...). :rozica::rozica:
Pa malo je pregledala sistematsko - ne samo zaradi tistega, zaradi cesar sva prisli - temenic in izpuscajckov. Ful je bla prijazna in vse kar sem jo vprasala, mi je tudi razlozila.:)- Pa recept sem takoj dobila za malo (za kozo), ni blo treba nic cakat (skoraj nic..).

Je bla pa res ful guzva. Ne vem, zakaj ne zaposlijo vec peidatrov, saj vidijo da ti, ki so ne zmorejo dela. Eden bi moral bit samo v posvetovalnici, ostali pa v svojih ordinacijah. Zdaj pa od zdravih hodijo k bolnim otrokom in spet nazaj. To ni dobro - se zdravi kaj fasejo... Pa zdi se mi, da so ful o bremenjeni, ker zgleda, da delajo na 3 straneh naenkrat!!!
Kako bi se to vodstvu zdr. doma dalo dopovedat - da je premalo pediatrov, pa da naj vzamejo se enega zraven, pa ceprav zaenkrat samo za dolocen cas???:zmeden:

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
16 razlogov, zakaj si boste zaželeli še en...
Če še kolebate ali bi otroku rodili bratca oziroma sestrico, si poglejte te fotografije - prepričani smo, da se boste ta...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?