|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plodni dnevi
4.11.2013 12:29:34   
Anonimen
Lep pozdrav
Zanima me kako naj si izračunam plodne dneve. 8.okt sem imela menstruacijo danes je 28 dan in se mi ze dva dni pojavlja rjav izcedek.Menstruacijo bi ze morala dobit ponavadi jo imam tam od 24 do 26 dni,zdaj je pa ze 28 dan mi je pa malo čudno,test sem delala v soboto popoldan je bil negativen.Za ta mesec kdaj naj si računam prvi dan menstruacije takrat ko bo ze rdeče ali računam ze ta rjav izcedek.Ne vem nikoli se nisem posebaj ukvarjala s tem zdaj bi si pa rada izračunala plodne dni pa ne vem točno kako.Noseča pa vrjetno nisem a ne.če ze imam rjav izcedek test clearblue pa je bil negativen.Najbrz se bo vsak čas ulila.
hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plodni dnevi
4.11.2013 13:51:34   
Katy78
Plodne dni boš težko "izračunala" samo na podlagi dolžine ciklusa ker so odvisni od ovulacije, ki pa ni pri vsaki ženski na isti dan cikla. Če veš točno kateri dan imaš ovulacijo, potem so plodni dnevi par dni pred in še kakšen dan po ovulaciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: plodni dnevi
17.12.2013 13:33:43   
SU
Na strani Ringaraje si lahko izračunaš, kdaj imaš pldone dni-ampak moraš vedet 1. dan M in dolžino cikla.
Jaz sem pri prvih dveh nosečnostih gledala nekje od 11. dne od prvega dne M pa tja do 14-15. dne, po prvem dnevu M. Nekak tko... potem pa čim več akcije tiste dni vmes user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: plodni dnevi
27.2.2014 11:26:09   
petri86
Zdravo malo pred menstruacijo sem imela spolni odnos,vendar sem nato dobila normalno menstuacijo,dne 1.11 pa sem imela spet spolni odnes in takrat naj bi bil plodni dan,potem nisem vec dobila menstre,sedaj nevem kdaj sem zanosila prosim pomagajte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: plodni dnevi
27.2.2014 11:29:31   
Izabelina

IZVIRNO SPOROČILO: petri86

Zdravo malo pred menstruacijo sem imela spolni odnos,vendar sem nato dobila normalno menstuacijo,dne 1.11 pa sem imela spet spolni odnes in takrat naj bi bil plodni dan,potem nisem vec dobila menstre,sedaj nevem kdaj sem zanosila prosim pomagajte


user posted image

predvidevam, da takrat ko si imela SO v poldnih dneh in po tistem nisi več dobila M...

kaj pa ti mislš?

_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu petri86)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: plodni dnevi
27.2.2014 11:35:54   
Izabelina
pies: a test nosečnosti si že nardila? a je poztiven al negativen? Če je pozitiven si se že naročila k svojem ginekologu?
pa tut če je negativen bi se pomoje blo čis fajn naročit, da razloži kako je s spočetjem in temi zadevami... pa še, če si dala prave datume in nisi noseča je tut neki čudn in ne bi blo nč narobe, če bi se mal posvetovala z G...



_____________________________

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: plodni dnevi
27.2.2014 11:51:49   
petri86
ja seveda ker imam rok 28 julija kaj mislis da je blo pol v druge

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: plodni dnevi
23.3.2014 9:10:55   
jabuk
Hej punce, rabim vase odgovore user posted image . Ce sem danes opazila pri sebi tole ovulacijsko sluz, kdaj moram sedaj z mojim user posted image ? A moram danes, bo jutri prepozno? Ce sem vceraj, je to vredu?

(odgovor članu petri86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: plodni dnevi
4.4.2014 9:00:26   
SU
Mislim, da semenčice živijo nekje 48 ur, jajčece pa 1 dan... tako, da če na ene 2 dni, mislim, da je ok... Sicer pa odklopi in dajta tu nekje okrog O (+2/-2 dni) in bo že... saj ni le en dan tisti "D-dan"... kot sem že rekla, naše sp. celice živijo dlje in ne le tistih 15 minut, ko se izločijo... pa uspešno!

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: plodni dnevi
13.5.2014 17:23:03   
irencica
Pozdravljene! Mene nekaj zanima.Menstruacije nimam redno zato ne morem ugotoviti kdaj imam ovulacijo.Menstruacijo sem imela 24.2 meseca marca in aprila je sploh nisem imela obiskala me je 6.5 in je trajala 8 dni.Z partnerjem si želiva otročička ampak nama ne uspe.Ima katera kak nasvet?predlog?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: plodni dnevi
13.5.2014 21:49:32   
NMJ410
Obstajajo ovulacijski testi. So precej dragi, ampak koristni pri nas, ki imamo neredno user posted image . Tako da 2 tedna po user posted image je nekje ovulacija, pa probaš s testom. Je podoben nosečniškemu.

(odgovor članu irencica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: plodni dnevi
14.5.2014 6:10:51   
irencica
Bom poskusila z temi testi..Upam da uspe :)

(odgovor članu NMJ410)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: plodni dnevi
14.5.2014 10:25:48   
ronja
jabuk, zelo odvisno od vajine plodnosti: če nista zelo plodna, je najboljše, da spita skup točno takrat, ko imaš ovulacijo, če sta pa zelo plodna, je pa par dni gor al pa dol še vedno rezultat user posted image ... Včasih je eno fajn, včasih pa drugouser posted image . Semenčeca preživijo tudi 5-6 dni, če je pač dečko tako narejen, če pa ni, pa lahko pomrejo že v 1 uri... Zelo individualno. Enako je z jajčecem, naj bi bilo oplodljivo samo 2 uri, po drugi strani pa preživijo nekatera tudi 2 dni in lepo počakajo na svojega princa s hitrim repkomuser posted image ... In potem če vse to skombiniraš... midva sva svoje otroke naredila v vseh možnih delih cikla, tudi ko naj ne bi bilo nobenih možnosti nama je ratalo (samo je bil potem ss, ampak nima veze, oploditev in vgnezditev sta bili normalni).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: plodni dnevi
15.5.2014 10:54:03   
SU
hja... smo kr zakomplicirani, kajne?! user posted image ko se trudiš imet user posted image , bi najraje, da semenčice in jajčece vztrajata po 14 dni in ne le dan-dva... user posted image ko pa si mlajši in še ni čas za otročka... hehe... user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: plodni dnevi
29.5.2014 8:53:24   
t4nj4
pozdravček vsem na forumu,

zanima me kdaj v ciklusu je ženska najbolj plodna? vem da naj bi spermiji lahko preživeli (če so ustrezni pogoji) 4-5 dni, po ovulaciji pa je na voljo le še 12 ur za oploditev. ampak kdaj je tisti dan v ciklu najbolj ustrezen? Takoj ko se pojavi prozorna sluz podobna beljaku? Na forumih sem našla različna mnenja, ene pišejo da je treba takoj v akcijo ko zaznamo prisotnost sluzi, spret druge pravijo, da najbolj prime ko je te sluzi konec, itd. Ko pride do pojava te sluzi, pomeni da so se plodni dnevi začeli, ampak ovulacija bo nastopila šele čez nekaj dni? koliko dni traja to približno (3, 4)?
nekje sem tudi prebrala da naj bi ovulacija nastopila tri dni po tistem ko ta sluz izgine. samo to mi ni najbolj logično, ker je za zanositev pomembna prisotnost te sluzi, da pride do oploditve.

sama imam različno dolge cikle, zato ne morem vedno vedeti kdaj bodo moji plodni dnevi. Zadnji cikel sem malo bolj podrobno spremljala znake : 9. dan cikla se mi je pojavila sluz, trajala je tri dni , se pravi 9., 10. in 11.dan ciklusa (občutek vlažnosti v nožnici, povečana želja po spolnosti), 12.dan cikla pa sluzi ni bilo več. Se pravi da sem bila potem najbolj plodna 11. dan cikla?

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: plodni dnevi
29.5.2014 12:12:10   
lastovica
Moje mnenje je, da najbolje da imata odnos vsak drugi ali tretji dan. Saj verjetno nimate odnosov zgolj takrat, ko so plodni dnevi al kaj??? user posted image Če ti je pa sluz nezanesljiva pa jaz predlagam merjenje BT.

(odgovor članu t4nj4)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: plodni dnevi
30.5.2014 7:03:29   
t4nj4
ja to že, samo včasih ni tako simpl, ker je partner veliko odsoten zaradi službenih potovanj, tako včasih res loviva "prave" dneve, ampak zaenkrat še ni sreče... koliko pa so sploh zanesljivi testi? nisem slišala najboljših mnenj, pa tud poceni niso

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: plodni dnevi
30.5.2014 9:48:37   
lastovica
Saj merjenje BT te stane samo nakupa termometra, zato sem predlagala to metodo. Meni je kar škoda metat denar za ovulacijske teste, zato jih tudi nikoli nisem kupovala. Je pa res, da moraš nekaj mesecev meriti BT, da dobiš neko sliko o svojem ciklu, pa tudi pri vseh ženskah ta metoda ni zanesljiva. Jaz držim pesti, da vama uspe ujeti pravi trenutek. user posted image

(odgovor članu t4nj4)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?