Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

.. Sorry.
, če ne druga je vsaj psihološko name delovalo, potem sem si pa kupila čaj za dojenje.
ne pridobiva dovolj na teži?
. (Miškot, ne čudim se tebi, ampak strokovnjakom). tud pri meni se je dalo flaško fajn oprat z vodo, pa je pupa lepo pridobivala na teži.
je po slabem mesecu po dojenju začela jokati. Ko sem to omenila parim osebam ( ž spola - nestrokovne osebe) so mi vse svetovale naj si izčrpam mleko in ga pustim čez noč v hladilniku. Če se na vrhu naredi nekakšna bela obloga je z mlekom vse ok. To sem naredila in moje mleko je bilo sivo, vodeno in na vrhu so bile neke lise. Njihov zključek je bil, da je moje mleko slabo, vodeno in da ni dovolj kalorično. Posledica tega je lačen otrok, ki po dojenju joka in spije še dodatek.
. najprej dojenje, potem adaptirano. tudi za otroka ni vedno pametno samo in izključno dojiti. res je prvo mleko v dojkah bolj vodeno, zadnje pa bolj kalorično. če otrok spije več kot 20 ml po flaški, je bil še lačen. naj pije toliko kot mu ustreza (če ne bruha), bo že sam začel regulirati količino. mogoče se bodo dojke unesle in čez nekaj časa se bo samo dojil. lahko pa iztisnjeno mleko potem dodaš po flaški, če ga imaš še vedno dovolj. mogoče pa pač ne more toliko časa vleči. važno, da je zdrav, da se redi, da je zadovoljen.