|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po 14-ih dneh...
28.4.2006 12:54:57   
DEJANA
Rodila sem pred štirinajstimi dnevi s carskim rezom. Življenje doma je zame zelo utrujajoče, saj smo sprva le dojili in dojili, saj je bil mali pravi zaspanček. Sedaj se je mleko le vzpostavilo in dojimo na dve uri ali manj, podnevi in ponoči. Vas dekleta pa sprašujem - ali vaši otročki po obroku zaspijo? Moj malček namreč široko gleda, včasih joka in uspavanje traja tudi po dve uri, kar je zelo izčrpajoče, saj včasih nimam časa niti za tuširanje. Najhuje je popoldan oz. proti večeru. Komaj čakam, da se vzpostavi nek ustaljen urnik, če se sploh bo. Potrebujem malo tolažbe in vzpodbudnih besed...
Tiste, ki ste rodile s CR - kdaj ste začele s kakšno telovadbo? Hvala vsem, ki mi boste pisale.... 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po 14-ih dneh...
28.4.2006 13:01:44   
Mala Vita
No ja, vsak začetek je pač težakuser posted image . S časoma se bo vse uredilo. Jaz sem imela srečo, da je moja dojenčica zelo pridna.
Tudi jaz sem imela carski rez in malo bolj sem začela telovaditi nekje pri petih, šestih mesecih.

LP

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: po 14-ih dneh...
28.4.2006 13:06:42   
PBJ
Tudi sama sem pred 9. meseci rodila s CR. Prvi dnevi so bili kar naporni, a ko se danes spominjam nazaj, mi jih je kar malo žal zanje, ker so me takrat kljub močnim bolečinam v hrbtenici prevevali najlepši občutki materinstva ...

Mali se je veliko dojil in imela sem občutek, da ga imam ves čas na prsih. Na prsih mi je zaspal, ko pa sem ga dala v zibko pa se je takoj predramil.

Veš, da bodo ti naporni dnevi minili, upam pa da imaš koga, ki ti priskoči na pomoč, ...
Napisala si , da še za tuširanje nimaš časa. S tem si me spomnila nase, ko sem še pod tušem poslušala, če se mali joka, pa čeprav je bil ob njem mož. Mame smo pač  mame.

Drži se in še kaj piši.

Pozdravčekuser posted image


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: po 14-ih dneh...
28.4.2006 13:20:31   
DEJANA
Hvala PBJ, tudi pri meni je tako. Imam pomoč, vendar konec koncev ga lahko pri prsih potolažim le jaz. Lepo je vedeti, da je še kdo preživljel podobno...hvala.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: po 14-ih dneh...
28.4.2006 13:22:59   
hubi
Jaz sem imela cr 8 mesece nazaj. Mali je bil kar priden, vendar kakšnega ritma ne pričakuj tja do 2, 3 meseca. Ti čim več počivaj, lahko pa pričakuješ, da bo otrok vedno začel jokati, ko boš šla pod tuš ali pa si umiti lase. To pomoje zavohajo.user posted image  Telovaditi intenzivno sem pa začela pri 6 mesecih, zdaj mi je žal, da ne že kakšen mesec prej. Saj se bo telo vrnilo v prvotno stanje, samo po cr malo dlje traja. Ti se lepo prepusti toku, pa probaj čim manj komplicirati pa bo vse ok.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: po 14-ih dneh...
28.4.2006 21:57:46   
balaena
me je spomnilo tole, kako sem se tudi jaz tuširala in poslušala :)
zdaj, pri 6m ima sicer ritem, ampak vsakič, ko se zjutraj na wc odpravim, se zbudi, da ne morem opravit, kot se šika - pa če spi šele par minut al pa skoraj uro.  :)

sicer pa skušaj kljub naporom čim bolj uživati in se sprostiti. tile prvi tedni bodo tako hitro minili in napredek je res tako hiter, boš videla. čez nekaj mesecev si boš želela, da bi namesto donde velikanke spet malo štručko pestvala :)

pa še nekaj: jaz pri svoji hčerki opažam, da če postanem živčna, ko jo uspavam, to čuti, in se ne pusti. če sem pa mirna in ji z ljubeznijo pojem, jo zibam... pa veliko hitreje deluje. če ne moreš v kakšnem trnutku več, pojdi za trenutek proč in zadihaj, potem pa spet.

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: po 14-ih dneh...
28.4.2006 23:43:37   
Bonnie_RR
Jaz sem pred 2,5 mesecema rodila s CR in se spomnim, da sem bila prvi teden ali dva, ko sem po 16. dneh prišla iz porodnišnice ful zaspana. Sem se ulegla in že spala tudi. Meni je bilo sicer veliko lažje, ker takrat nisem več dojila, ampak me je utrujenost vseeno spremljala še nekaj časa. Potem pa se je vse uredilo in tudi mali si je že zelo kmalu vzpostavil svoj red.

Glede telovadbe pa tako: lahko bi začela že veliko prej, ampak sem se k temu res spravila šele pred slabim mesecem dni. Ampak zavzeto...user posted image

Lp

(odgovor članu balaena)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: po 14-ih dneh...
30.4.2006 22:35:55   
Aleksandra
Jutri bo 4 mesece, kar sem rodila s CR. Bilo je naporno in je včasih še vedno, a vsak dan ti bo tvoj sonček prinesel nekaj novega, lepega... in čas tako hitro teče. Tudi jaz dostikrat nisem mogla niti na wc, niti pod tuš. Se mi je zdelo, da samo dojim in previjam. Še danes naša Lara čez dan nima nobenega ritma, prav tako čez dan zelo malo spi, za dojenje pa so vzame veliko časa - vmes malo zadremucka ali celo trdno zaspi, vendar samo dokler je v mojih rokah, ko jo odložim se pa zbudi. Tako, se čez dan redko dojiva manj kot eno uro. No, je pa zadnjih 10 dni vsako dopoldne lepo zaspala(od 30 do 90 minut) tudi ko sem jo odložila v posteljo. Jaz ta čas izkoristim za počitek, gledam TV, jo opazujem, kako je lepa in sploh prečudovita, ta moja sončica.

Zdaj se tuširam tako, da jo vzamem s seboj v kopalnico (posadim jo v lupinico). Govorim ji razne neumnosti, se počasi tuširam ona pa se mi smeji. Potem se še lepo namažem z mlekom, etc totalno popedenam, kar prej nisem upala niti v sanjah, saj se je vedno prav takrat, ko sem bila pod tušem, glasno oglasila.

Ker je zelo živahna in pravi dobrovoljček, mora biti akcija praktično cel dan, tako, da sploh še nisem pomislila na telovadbo. V bistvu je ona zelo dober osebni fitness trener. Imam 3 kg manj kot pred nosečnostjo, stare hlače pa na riti in stegnih kar visijo. Na trebuhu je še kar nekaj odvečne kože, a bo tudi to šlo, za zdaj pa se ne posvečam tem skrbem.

Lepo uživaj s svojim sončkom!

Sandra

(odgovor članu DEJANA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: po 14-ih dneh...
1.5.2006 13:38:21   
DEJANA
Dekleta, hvala vsem. Tako lepo se počutim, ko prebiram vaše odgovore... Pride dan, ko je res težko, da bi se človek nekam zaprl in jokal, ampak na srečo so tudi dnevi, ko ob pogledu na malega sončka občutim neizmerno srečo življenja. Hvala in veliko toplih trenutkov v vaših družinicah! 

(odgovor članu Aleksandra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?