|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podnajemniško stanovanje
26.7.2006 13:47:36   
soja
Mislim, da nas je kar nekaj mladih družin, ki smo po študiju ostali v Ljubljani in se iz študentskih domovov preselili v draga miniaturna stanovanja. Kredita si ne moreš vzeti- ker nimaš službe za nedoločen čas, tudi starši ti finančno ne morejo pomagat. Potem ne moreš dobiti stalnega bivališča v Ljubljani in tako tudi odpade prošnja za neprofitna stanovanja.
Rabim malo tolažbe. Kako vam finančno uspe tisti, ki ste v podobnem položaju kot mi?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
26.7.2006 13:54:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: podnajemniško stanovanje
26.7.2006 19:19:27   
Annny
Soja, res mi je žal, ker ste v težkem položaju, ampak saj bo bolje- če verjameš ali ne.Natrosila bom nekaj idej, kaj bi se MOGOČE dalo storiti..- Bi lahko kdo drug vzel stanovanjski kredit zate oz. za vas? (če ti zaupa in bi bila obroke sposobna odplačevati... mislim, da bi to šlo, saj bi namesto metanja denarja za najemnino skozi okno vsaj imela nekaj svojega..)- Imaš mogoče kako nepremičnino npr. parcelo? (hipotekarni kredit)- Nepremičninski leasing (20-30% predplačila v gotovini)- Iskanje službe izven LJ Je kaj od tega mogoče? Lp in srečnouser posted image

(odgovor članu soja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: podnajemniško stanovanje
26.7.2006 19:40:02   
Anonimen
V najemniških stanovanjih sem že 12 let in če jaz nisem preživela vsega na tem področju, kar je mogoče, potem pa ne vem, kdo je.
Ko sem se rodila, sem z mamo in njenima staršema živela v gromozanskem meščanskem stanovanju. Sem namreč Ljubljančanka, ne priseljenka. Šele, ko sta babica in dedek umrla, sem izvedela, da stanovanje ni bilo nikoli njuno. Po prejšnjem zakonu sta imela dosmrtno stanovanjsko pravico in sta plačevala najemnino. Medtem pa je bilo stanovanje denacionalizirano in lastnik pogodbe ni hotel podaljšati moji mami in meni. Sedem let smo se prerekali po sodiščih, potem pa smo dobili nalog za deložacijo. Od takrat "obožujem" najeme. Pravzaprav sem se od mame odselila pri 16-ih letih, dve leti pred deložacijo.
Kako mi uspeva? Iskreno povedano - še sama ne vem čisto točno. Pri 16-ih sem še hodila v srednjo šolo. Zraven sem še delala preko Študentskega servisa. Plačevala sem običajne tržne najemnine. Kasneje sem se poročila in službe sem menjavala eno za drugo. Ker smo potrebovali večja stanovanja, so bile tudi najemnine dražje. Sedaj sem ločena in imam novo družino in dva otroka in manj kakor dvosobnega stanovanja, kakor ga tudi imamo, sploh ne moremo imeti, če se hočemo počutiti kolikor toliko normalno. Od rojstva sem ljubljančanka in ker sem, z nekaj redkimi izjemami, vedno živela v Ljubljani, sem tega okolja navajena in nočem iti nikamor drugam. Posledica je seveda stran metanje denarja in to velikih vsot za najemnine. Trenutno smo v BTC-ju in plačujemo 150 jurjev mesečno (s stroški vred). Redne zaposlitve nimam niti nobene nepremičnine ali sorodnika, tako, da kakršnikoli krediti ali hipoteke ne pridejo v poštev. Moj partner bo sicer dedoval nepremičnine, ampak to nam trenutno oz. za kar nekaj let nič ne pomaga.
Kaj delamo, da lahko plačamo? Imamo zmešane zaposlitve, še bolj zmešane dohodke, nekaj honorarnih del s plačilom na roke, pomagamo si z otroškim dodatkom in to je to. Ko poleg stanovanja plačamo še vse ostalo (zavarovanja, rente za otroke, mobitele, šolo, dolgove,...), nam zmanjka za marsikaj. Kaj je porodniška, ne vem. Kaj je normalen dopust, tudi ne. Hodimo na naš vikend, ki pa ni ob morju. Na pravem dopustu za teden dni sem bila nazadnje leta 1998. Smučat ne hodimo. Nimamo pomivalnega stroja niti mikrovalovke, nimamo avta (stari nam je crknil, novega nimamo s čim kupiti). Zaradi dodatnih zapletov nimamo niti čekov, limitov ali trajnikov.
Ampak vseeno nam gre. Ne jamram, ker bi bilo lahko še bistveno slabše (tudi za to žal vem, kako izgleda). Ni rizika, da bi bili na cesti, nihče od nas ni ne lačen ne bos. Imamo za vse osnove, čeprav za to delamo od jutra do večera. Nimam plačane bolniške, regresa nisem videla še nikoli v življenju. Sedaj imam 10 prostih dni v službi, ampak neplačanih. Torej sem v dvojni finančni izgubi samo zato, da si malo oddahnem.
Pa mi verjameš, da sem kljub vsemu temu srečna? Imam partnerja, ki me ima rad, in dva zdrava otroka. Tudi jaz sem zdrava in na srečo optimistka po karakterju. Tistega lepega dne bo bolje, pravijo. In jaz to verjamem.

(odgovor članu soja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: podnajemniško stanovanje
26.7.2006 19:48:51   
Annny
Kerensa, upam, da vama bodo Kamikazini starši lahko kdaj priskočili na pomoč s kreditom ipd.Bolje, da vidva (na trajnik magari) prenakazujeta denar na njihov račun za mesečni obrok kredita, kot pa, da ga dajeta najemodajalcu.Držim pesti, da vse izteče po načrtih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: podnajemniško stanovanje
26.7.2006 20:38:33   
david
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa
Od rojstva sem ljubljančanka in ker sem, z nekaj redkimi izjemami, vedno živela v Ljubljani, sem tega okolja navajena in nočem iti nikamor drugam. Posledica je seveda stran metanje denarja in to velikih vsot za najemnine.

Na pravem dopustu za teden dni sem bila nazadnje leta 1998. Smučat ne hodimo. Nimamo pomivalnega stroja niti mikrovalovke, nimamo avta (stari nam je crknil, novega nimamo s čim kupiti).

Pa kaj vas drogirajo v Ljubljani ali kaj ? user posted image Nenormalno visoke najemnine - ni problema. Nenormalno visoke cene nepremičnin - ni problema. Vsemu se odpovemo, samo da smo lahko v Ljubljani ? Ne razumem najbolj, res ne. A je toliko lažje dobiti kakšno priložnostno delo oz. delo na sploh, da se vseeno splača ? Povprečna plača v MOL je res višja od slovenskega povprečja, ampak spet ne za toliko - neto nekje za dobrih 15%. Kar je veliko manj kot je razlika v najemnini med Ljubljano in kakšnim manjšim mestecem. No, kakorkoli - važno je, da ste srečni.

d.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: podnajemniško stanovanje
27.7.2006 9:44:39   
soja
Hvala vam za nasvete.
Res je, David ni velikih razlik med plačami v Ljubljani in drugje po Sloveniji. Mi že iščemo službo drugje pol leta. Ker če realno pogledaš lahko v Ljubljani le životariš, res!

Razumem te Kerensa. Lahko pa zaprosiš za neprofitno stanovanje. Mislim, da so stanarine dosti manjše- tam nekje 50 tisoč za dvosobno stanovanje. Naslednje prijave bodo zbirali septembra.

(odgovor članu david)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: podnajemniško stanovanje
29.7.2006 10:54:14   
Anonimen
Na razpisih za neprofitno stanovanje sodelujem že od leta 1998.
Očitno bi morala biti Ciganka s privatnim vtrcem otrok, živeti pa bi morala v garaži, da bi dobila vsaj garsonjero.

Živeti v LJ za vsako ceno? Ne, sploh ne. Ampak če človek od rojstva živi v določenem kraju (v tem primeru v LJ), potem si tam ustvari svoje življenje in ni ravno najbolj enostavno vsega kar zamenjati ali pustiti. Ni ti v interesu. Tam imaš streho nad glavo (kakršnokoli že), službo, prijatelje, "svoje" kraje... Ne zanima te ravno, da bi đel živet v kraj, kjer nimaš nič od naštetega. Spreminjaš okolje sebi, otrokom vzameš prijatelje, ki si jih je nabral skozi leta (pa sebi tudi) in podobno.
Včasih razlika v ceni najemnine (npr. med LJ in CE) ni vredna tega, kaj bi izgubil, če bi se preselil.
Saj tukaj ne govorimo o ekstremih, ko se je nujno preseliti, kajne?

(odgovor članu soja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?