|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pomoč
31.1.2006 15:06:08   
Anonimen
Živjo!

Za mano je težko ponedeljkovo popoldne...Bila sem pri G, kjer me je seznanil z bolečo novico...celo z dvema...
Ne mislim vam jamrat in se pritoževati kako sem uboga, to ni moj namen sem pa zalostna in prizadeta in vem, da me razumete.
Zame ni druge rešitve kot epruveta in še za to sem bom morala zelo potruditi, da bo uspešna. Moji jajcevodi so zamašeni in z laparoskopijo mi jih bodo odstranili, ker so totalno brez vsakršne funkcije. Poleg tega sumijo še na HPV virus in če bo potrjeno...
Zanima me kako dolgo čakaš na epruvetko, kakšen je postopek ali pred tem jemlješ še kakšna zdravila??
Prosim za pomoč!!

Poopsie
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pomoč
31.1.2006 17:10:23   
Andy29
Joj poopsie, sicer ti ne vem pomagat,ker še tudi sama čakam na prvi razgovor, lahko rečem le, da razumem,kako hudo ti je, ampak veš...stvari niso nikoli takšne kot se zdijo na prvi trenutek. današnja medicina reši skoraj vse probleme, zato verjamem, da bodo tudi tebi pomagali. MOgoče pot do user posted image  res ne bo lahka, a treba bo iti po njej. MIslim, da nas je večina punc tukaj s podobnimi težavami, zato si poiskusimo pomagati vsaj z besedami.
Prepričana sem, da ti bodo "strokovnjakinje" na tme forumu pojasnile, kaj se da naredit.
Pa punca, glavo gor! Tudi v tistih najtežjih dnevih!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pomoč
31.1.2006 19:36:29   
Taja79
Poopsie, tudi jaz bi ti svetovala tako kot Andy. Glavo gor, veliko nas je, ki žal ne zanosimo po naravni poti, pa se zato tukaj vzpodbujamo in zato ne obupamo.
Glede čakalne dobe pa ti res želim, da bi imela glede na svojo težavo mogoče kak privilegij in da bi te vzeli naprej. Res je, da si v zelo neprijetni situaciji, ampak smo vedno tu punce, ki ti bomo prisluhnile in ti vedno pomagale.

Boš videla, tudi me bomo enkrat user posted image .

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   andy29 & taja79
1.2.2006 13:28:36   
Anonimen
Andy29&Taja79!

Res najlepša hvala iz srca za tako lepe in pomirjujoče besede. nikoli ne bom obupala, ker bi se s tem predala in nehala sanjati, kar pa zame ne pride v poštev. Teh sanj mi ne more vzeti nihče in dokler bo tako bodo zmeraj prisotne.
Res je, da sem na tem forumu čisto nova ampak vsakič znova sem prijetno presenečena kako lepo punce ena drugo pomirjate in to mi je v veliko pomoč saj le ve lahko razumete kako se počutim jaz in še vsa ostala dekleta, ki se tako zelo trudijo,da bi postale mamice.
Še 1x hvala in iz srca upam, da bo tudi za vaju kmalu posijal sonček in seveda za vse punce na forumu!!
Poopsie

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: andy29 & taja79
1.2.2006 14:38:04   
Špelka
Draga Poopsie!!!!

jaz se pridružujem obema predhodnicama: pogum, voljo in upanje!!!! user posted image user posted image user posted image  Če boš imela to, boš prišla na cilj - 100%.

Pa še nekaj glede jajcevodov: poglej, tukaj nas je kar nekaj ki smo zaradi tega na čakalni listi za IVF. jaz sem že en tak primer. In če je samo to tvoj problem, je to še najmanj. Glavno je, da imaš hormone v redu, svoje ovulacije, da nimaš endometrioze, da ima dragi v redu spermiogram.... user posted image user posted image user posted image  No, ni glih tko enostavno, ampak tko se jaz tolažim.

Kar se tiče HPV, pa žal ne vem nič. user posted image

Samo DOVOLI SI SANJE, PUNCA!!!!!!

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi imel tudi moč, da jo izpolniš!!!!!
 
 
Drži se!!!!

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: andy29 & taja79
1.2.2006 14:59:28   
Špelka
Aja, še to:

- čakalna doba za laparoskopijo v Lj je pribl. 2-3 mesece
- čakalna doba za IVF na GK v LJ je od oddaje vloge na konzilij pribl. pol leta
- pri Rešu si lahko kot samoplačnica takoj na vrsti, cena z zdravili je okoli 250.000 SIT

Pa še to: odloči se takoj po laparoskopiji, kam boš šla na IVF, saj je kasnejše prelaganje papirjev iz GK Lj k Rešu lahko kat težavno.

Srečno!

LP, Špela

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Špelka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Špelka
1.2.2006 16:37:28   
Anonimen
Predraga Špelka!

Ni lepšega občutka kot pa ta, da te neznana dekleta vzpodbujajo in ti želijo srečo pa čeprav te ne poznajo...Tvoje besede kot vsake so mi polešale tale dan in zato se ti zahvaljujem od srca.
Če sem prav razumela so tudi tebi odstranili jajcevode al kako?
Ti si na čakalni listi za IFV na GK?

Hvala za vse podane informacije in lepe misli, ki ti jih vračam in ti želim vse najlepše in držim pesti, da se bo pri tebi čimprej začelo in uspelo!!

Poopsie



(odgovor članu Špelka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Špelka
1.2.2006 17:44:10   
mirjanajelenko
uspelo nam bo glavo gor punca-euser posted image user posted image
tudi mi bomo zibale mogoče bo  težko priti do tega bomo pauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Špelka
2.2.2006 16:27:41   
Anonimen
Draga Mirjana!!
Tako je...sploh ne dvomim v  uspeh vseh punc, ki si želijouser posted image !kolikor se že osladno sliši vse za eno ena za vse!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pomoč
2.2.2006 16:53:08   
*Karmen*
Poopsie, ne obupat! Jaz sem začela s postopkom "epruvetke" v torek. Tudi jaz zaradi jajcevodov. Niso mi jih odstranili, so pa precej zviti, tako, da tisto, kar bi moralo po njih hitro plavati, plava bolj počasi in še to verjetno do prvega ovinka, potem se pa ustavi in plava na mestu...

Punce so ti že vse povedale. Skupaj smo v tem zosu in ne boš verjela koliko nas je. Štorkle so zadnje čase mal na dopustu. Nočejo več nosit user posted image  takrat, ko se me zmislimo... In zato čakamo, da pridemo na vrsto. Špelka ti je povedala glede samoplačniške variante. Jaz sem jo izkoristila. Cena postopka IVF je 190.000 sit, zdravila pa okoli 60.000 - 70.000 sit (v Italiji. Pri nas so skoraj enkrat dražja). Pred postopkom moraš dat skozi nekaj preiskav, ki pa jih v primeru, da se na IVF prijaviš kot samoplačnik, naredijo ekspresno. In že prvi mesec po preiskavah greš na prvi poizkus.

Kakorkoli se boš odločila, ti želim veliko sreče! Pa javi kaj se ti dogaja! LP

(odgovor članu Andy29)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pomoč
2.2.2006 17:13:24   
Anonimen
Draga zigkar!
Hvala za lepe misli in želje!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo zate!! Čim manj bolečin in stranskih učinkov ti želim in da bi ti uspelo kolikor hitro se da.
Ja res je, ne morm verjeto koliko punc oz. žensk je takšnih kot jst, ti in še marsikatera...res sem vesela, da sem odkrila ta forum, ki mi polepša trenutke in prežene žalost, ko vidiš da ti ob strani stoji toliko super punc!

Ja jst sem razmišljala in z dragim sva se potem odločila, da takoj po laparo želim začeti z IFV in to samoplačniško...ker ne bom čakala 100let, da bom prišla na vrsto.
Kako pa se počutiš sedaj, ko si v postopku?
So res tako boleči stranski učinki?

Jst ti želim res vse najlepše!
In tudi ti se javi, da vidim, kako si!!
Poopsie


(odgovor članu *Karmen*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pomoč
2.2.2006 17:49:19   
*Karmen*
Poopsie, o kakšnih groznih stranskih učinkih ne morem govorit. Po injekcijah sem zaspana in prva dva dni sem imela rahel glavobol, ki pa se je danes spremenil v veliko migreno. Migrena pa ni pogost stranski učinek hormonskih injekcij, razen, če imaš migrenske napade že prej. In jaz sem jih imela. Drugače se pa počutim kar O.K. Mal se pa bojim punkcije. Pravijo, da je kar boleča... Ti bom povedala, ko bom prišla s posega. Tolaži pa me to, da so iz ambulante po posegu menda prišle vse žive... Če bo glih fajn, fajn bolel, bom pa mal zacvilila, pa bo.

Tud jaz sem bila na laparoskopiji. Vendar zaradi endometrioze. Ne vem, če si imela laparoskopijo že kdaj prej. Če je nisi imela naj ti povem, da je to rutinski operativni poseg, ki traja od pol ure do eno uro (odvisno od tega kaj ti delajo). Pred posegom dobiš splošno anestezijo. Ko se zbudiš, je že vse za tabo. Takrat dobiš analgetik, da nimaš pooperativnih bolečin. Če hočeš na WC te spremlja sestra in pazi nate. Tudi copate ti obuje, če si še malo "butasta" od anestezije. Jaz sem bila še precej vrtoglava, ker sem se zbudila že dve uri po operaciji. Skratka, kar dobro poskrbijo zate. Dobro pa sem prišla skoz tud zato, ker zelo rada jem. Ko sem se zbudila nisem imela časa mislit na bolečine in na skrbi... Mislila sem le, kdaj user posted image  mi bojo prinesli kej za jest...

Upam, da boš hitro opravila z laparoskopijo in se nam čimprej pridružila v kotičku pričakovanja!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pomoč
3.2.2006 17:00:18   
Anonimen
Živjo zigkar!

Aha...te migrene...jst jih načeloma nimam ampak zadnje čase me glava boli za znoret...psiha po moje!

Ja laparaskopija sem že "preživela", ker sem imela cisto na jajčniku ampak jst mam pa ful slabe izkušnje z njo. Ker se je meni med operacijo zakompliciralo me je po operacijo ful bolelo, nisem mogla vstati s postelje cel dan, niti na wc nisem mogla...groza!!Amapk bom že preživela to ta drugo...vse za user posted image !!

Kdo pa je tvoj G. če lahko vprašam?
Iz kje pa si?
Ne rabiš odgvoriti samo mal sem firbcnauser posted image .

Uzivaj in veliko srece v postopku, mislim nate in držim pesti.

(odgovor članu *Karmen*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: pomoč
4.2.2006 14:26:27   
x_srečka_x
jst pa verjamem da vam bo enkrat uspelo dobiti user posted image  in da ga boste imele zelo rade,nekaterim je pač prej usojeno nekatreim poznej vem pa da ga boste imele vse ki imate probleme z zanositvijo če ne boste imele zdej user posted image  ga boste mele pa lahko še vedno pri 40ih tako kot moja teta ki je imela precej težav z zanositvijo zdaj ma pa zrdavo hčerkico...verjamem da se boste tega otroka zelo razveselile user posted image  saj meni je tudi usojeno da bom pri 16ih mamica pikice čeprov nekateri na to gledajo ne znam dobor opisat user posted image  obsojajo me toda splava nism nikakor hotela delat ker bi ubila svojega otroka ib bi lahko imela kasneje težave s tem....UPAM IN SE VESELIM Z VAMI user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: pomoč
4.2.2006 16:03:42   
K_a_t_j_a
x_srečka_x, user posted image čestitamuser posted image , da si se tako odločila! Ampak zavedat se moreš, da bo veliko odrekanja, pa samo DA BOŠ SREČNA MAMA!
Pa lepo nosešnost pa pazi na svojo user posted image !
LP!

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: pomoč
4.2.2006 16:50:22   
Sisy
uffffff noseča pri 16-ih.....občudujem te,zares! user posted image

Tudi sama sem bila  noseča pri tvojih letih, a nisem bila niti približno pripravljena na otroka.....Si sploh ne predstavljam da bi zdaj,pri 27-ih imela že 10 let starega otroka....

Držim user posted image  zate

čau bau

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: pomoč
4.2.2006 18:36:40   
cukica
Zivjo!

Vem približno kako ti je sama sem imela 1 leto nazaj laproskopijo in odstranili so mi jajcevo tako da tudi meni preostane epruvetka.Kaj naj ti račem glavo pokonci pa bo.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: pomoč
5.2.2006 10:07:20   
GoYa
Še malo spodbude: pri puncah, ki so jim odstranili jajcevode je IVF uspešnejši - se prej prime.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: pomoč
13.2.2006 17:44:18   
Anonimen
Živjo punce!

Uh samo 1 teden me ni bilo pa sem marsikaj zamudila...user posted image  Hvala vsem, ki me z lepimi mislimi vzpodbujate in držim pesti za vse vas, ki se trudite in mislim na vas...

poopsie

(odgovor članu GoYa)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Špelka
14.2.2006 9:03:13   
Špelka
Čau, Poopsie, šele zdaj sem vidla tole sporočilo. Ne, meni niso odstranili jajcevodov, sem pa ravno tako imela neprehodne, hude zarastline, itd. laparoskopijo sem imela septembra 2004 in do danes ni uspeha. user posted image  Vseeno  pa je takrat dr. Vogler rekel, da bomo pač poskusli, kaj se bo zgodilo. Svetujem ti, da zaupaš svojemu G, ker on najbolje ve, koliko jih lahko popravi oz. ne popravi in temu primerno se tudi odloči za terapijo.

Srečno! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: pomoč
14.2.2006 10:51:39   
Skorpija
poopsie nič se ne sekiraj! Meni je Reš celo rekel, da je pri epruvetki čisto vseeno kaj in kako so jajcevode, ker jajčeca itak spunktirajo in so jajcevodi brez pomena...

Glavo gor, kar pogumno naprej, veliko je čakanja, zato si predstavljaj, da tečemo res na dolge proge in slej ko prej pridemo do cilja... Vso srečo! user posted image

_____________________________

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: pomoč
14.2.2006 10:54:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: poopsie
in še za to sem bom morala zelo potruditi,

Ne samo ti.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=778141

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: pomoč
14.2.2006 14:36:18   
Anonimen
Živjo Skorpija!

Ja tudi to je meni moj G. povedal, da pač naj bi bilo še bolje, da odstranijo jajcevode, ker pri umetni op. pač samo še motijo oz. da je bolje, da jih ni..nekaj taksnega...mene je pač šokiralo takrat, da mi bodo del mene odstranili...vem,da to ni nič takšnega ampak takrat nisem racionalno razmisljala...

Sedaj sem izredno optimistična in upam na najboljše...takoj po laparo si bom uredila samoplačniško varianto in potem bomo videli kako in kaj.

Hvala za lepe besede in dobre želje. vse to ti vračam in zi želim tudi jst vse naj naj..

Poopise

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: pomoč
14.2.2006 14:41:05   
Anonimen
Špelka!

Saj tako je tudi pri meni...hude zarastline in G. mi je rekel, da verjetno ne bom mogel rešiti jajcevodov in da jih bo najverjetneje odstranil...
A ti se že dobro leto in pol trudiš?Naravno ali si v postopku IVF?

Želim ti,da bi ti uspelo in da nas boš kmalu razveselila z lepo novico!!

poopsie

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: pomoč
14.2.2006 15:40:09   
Špelka
Poopsie, od laparoskopije sva se trudila naravno. Zdaj čakam maj, da grem na IVF. Kaj čmo, tko je. user posted image

Skorpija - ti si pa meni taka faca - vse zmeraj tko napišeš, da res odženeš žalost stran in pokažeš na situacijo tud z bolj optimističnega vidika! Hvala! user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Kaja: 18.11.2007
Neca: 1.7.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
RESNIČNA ZGODBA: Sinu so zdravniki ohladil...
Bil je lep topel jesenski dan, za pregled v porodnišnici sem obula balerinke. Malčku se ni mudilo na svet, bila sem štir...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?