|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponovno nedonošenček
13.5.2008 12:54:29   
Nacka
Živjo! Rodila sem v 34t. Fantek je bil sicer kar velik in dovolj težak (2660g in 50 cm) in se odlično razvija. Počasi s partnerjem odločava za drugega user posted image , ampak mene skrbi, da ta ne bi bil rojen še prej. To se jenamreč zgodilo kar nekaj mojim znankam. Zanimajo me vaše izkušnje, ali ste pred ponovno zanositvijo opravile kakšne preiskave, ali ostajajo kakšne razlage, zakaj se rodijo prej in ali lahko to preprečimo... Bojim se ponovne zanositve (kljub temu, da je vse ok) in mislim, da bi me vso nosčnost skrbelo, da mi kar naenkrat spet odteče voda...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponovno nedonošenček
13.5.2008 13:53:00   
* Mateja *
Enake skrbi kot ti imam tudi sama. NE MOREM SE ODLOČITI ZA ŠENGA OTROKA PRAV ZARADI STRAHA PRED TEM, DA BI MORALI DJATA SKOZI PONOVNO KALVARIJO KOT smo jo imeli z Nejcem. Pardon za ćrke!!!

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ponovno nedonošenček
13.5.2008 16:16:01   
zolika
oj!

To tudi mene skrbi...čeprav mi je moj reko, da to ni mogoče...vendar nekje globoko v meni je nekaj kar mi povzroča strah - ne bi mogla dat še to 1x skoz! Spet 2 meseca porodnišnice - doma pa otrok, ki me potrebuje! user posted image

Ali je res tako,da je tud drug potem rojen prej? To zanima tudi mene - tako,da...je katera imela prvega nedonošenega in v drugo normalno donosila?


_____________________________

28.2.2008 smo postali družinica

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ponovno nedonošenček
13.5.2008 18:00:24   
cicido
Za nobenega otroka ne ves, kdaj se bo rodil. Meni se je prva nosecnost koncala v 16 tednu-odmrl plod, v drugo sem rodila user posted image v 26 tednu, zdaj je star 8 let in imamo na sreco problem samo s koncentracijo, v tretje pa so mi porod sprozili par dni pred rokom, ker sem imela nosecniski diabetes in rodila zdravo user posted image . Tudi jaz sem se bala spet zanosit, razlika med njima je 5 let, vendar so mi naredili cerklazo in to je to.

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ponovno nedonošenček
13.5.2008 19:41:34   
anajmad
Mogoče bom podrla vse upe-toda upanje umre zadnje. Prvič sem rodila  6T prezgodaj. V redu,tamala je že zdej velika 14-letnica. Drugič sem zanosila po treh letih.Na žalost je pikica odmrla v 9T.Ponovno(s težavo zanosila po 10 letih). Rodila v 24 T sina Vida,ki je kasneje odšel med angelčke. Po Vidovem rojstvu sem si šla odstranit pregrado in miome. Zanosila dobrih 9 mesecev po Vidovem rojstvu. Hodila v LJ v ambulanto za rizične nosečnice,bila na bolniški in vse kar spada zraven- ponovno rodila v 26T hčer ,ki mi na srečo kravžlja živčke,sedaj stara že 28 mesecev. Meni ,na žalost se je ponovilo vsakokrat. Bi imela še otroka,toda si ne upam. Sem že malo stara za rojevanje otrok(bom kmali 4 jurje) in zgleda,da so se mi zopet ponovili miomi,ker imam težave. Kaj vem,probajte.Kot sem rekla-upanje umre zadnje.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ponovno nedonošenček
15.5.2008 6:29:24   
Nenya
Midva z mojim se pogovarjava o tem ali bova ali ne bova imela še enegav user posted image . Zato je moj našel raziskavo, kjer je dokazana povezava med (pre)hitro ponovno zanositvijo in nedonošenostjo. Najina prva se je rodila v 39. tednu, za ta drugo sem zanosila ko je bila prva stara dobrih 8 mesecev, rezultat, rodila v 32. tednu, ležala odprta od 26. tedna v porodnišnici.
Tko da prvo kar bi naredila je počakala, vsaj leto raje več po prvem porodu, mislim da obstaja možnost, da ti MV izmerijo, a še vseeno ne veš kako se bo obnašal pod pritiskom teže ploda.
Cerklaža je pa tudi v veliko pomoč. Takoj je treba it na počitek in se mirkat, ampak veš pa nikoli ne, tudi jaz cvikam in bom počakala če se bo le dalo.
Pogum!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ponovno nedonošenček
15.5.2008 21:43:44   
bibyzan
Kako pa kaj tiste, ki ste imele HELLP syndrom ali pa samo povišan pritisk (kr ekstremno in otekline)?? Men je spodi skup držalo ko za stavo, se mi je pa vse ostalo total zmešalo.

(odgovor članu Nenya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ponovno nedonošenček
17.5.2008 17:40:23   
Ancy
Ni nujno da če je bil prvi porod prezgodaj da bo tudi drugi. Lahko pa se naredi. Čim več je treba počivat, se pazit, se čim manj prenaprezat...
Zagotovit vam nihče ne more, da se bo vaš otrok rodil po 37.tednu in vzroki za predhodnji porod so pri vsaki ženski drugačni zato je nesmiselno primerjati zgodbe, oz. po principu, če se je to naredilo njej, ki je prvega rodila prezgodaj in potem tudi drugega potem se bo tudi meni. Vsaka ženska je edinstvena, prav tako si maternice niso enake in verjamem, da vas je vseh strah prezgodnjega poroda, ker je to res ena velika kalvarija.
No, pa za v tolažbo vam iz lastnih izkušenj povem, da sem videla že mnogo mamic, ki so rodile nedonošenčka, pa so naslednjič normalno donosile. garancije žal ni, a če ne probaš neveš in ti je lahko nekoč žal.........

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ponovno nedonošenček
18.5.2008 18:23:25   
zolika
...pod to pa se tud jaz podpišem - vendar je strah kljub vsemu prisoten! Lahko pa se nardi obratno - prva nosečnost vse BP - v druga pa se rodi prej! Nič ne moremo v naprej napovedat - če kdo to zna in zmore...naj se javi! user posted image

Je pa res - če ne bomo probale ne bomo vedele! Zagotovo se bova odločila še za enega oz. morda celo za trtjega! In vse pozitvne misli bomo usperili v to, da doživimo nosečnost v celoti ( 9.mes.) in tud trenutek ko je treba v porodnišnico - ker se je začelo ( po terminu) user posted image


lp


_____________________________

28.2.2008 smo postali družinica

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ponovno nedonošenček
19.5.2008 8:37:58   
Ancy
Tako se govori user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ponovno nedonošenček
25.5.2008 21:17:10   
cvetka13
Rodila sme v 33t-prvic. MAli je sedaj star dobtih 8 mesecev. KOnec maja grem na pregled, da mi ponovno naredijo UZ maternice pred naslednjo nosecnostjo, saj si zelim zanositi se v tem letu. Strah me je, s evednos e sprasujem (obcasno)  da nisem sama sprozila poroda prvic- pocutila sem se odlicno in se s ekopala v bazenu,m se pocaaaasi vozila s kolesom nekaj km..., tisti dan preden so se zaceli prezgodnji popadki sva z partnerjem s etako fino seksala...

Starah me je seveda, da ne bi drugega otroka pripeljala do vsaj 37t. Vem to, da se bom bolj merkala-kar se lahko sama- manj fizicnega napora- torej LE in samo HOJA!

(odgovor članu Ancy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ponovno nedonošenček
27.5.2008 8:28:45   
k1
bi imeli, samo ne bomo. mi je zdravnica rekla, vi ste svoje že naredili, tako da.... ostajamo pri enem. 

(odgovor članu cvetka13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ponovno nedonošenček
1.6.2008 8:47:26   
TinaM
Jaz sem prvega rodila v 34. tednu. Imel je cel kup težav, ki jih imajo nedonošenčki - en mesec PK,  dve leti NFT, ... Ampak fant jo je še dobro odnesel.
Ta druga je počakala vsaj da sem nastopila na porodniško user posted image , rodila se je takoj v 36. tednu. Ampak tokrat vse b.p.
Mislim, da še tretjič ne bomo poskusili ...

(odgovor članu Nacka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pokukajte v pravljičen svet nove trgovine ...
photo
Vrata je odprla nova trgovina Mali zakladi, ki se nahaja v spodnji etaži Emporiuma, BTC City Ljubljana.
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?