|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porod dvojčkov naravno ali Cr
30.8.2007 16:01:13   
soncek.djukelica
ojla,

mene pa zanima, kako je z porodom dvojčkov? koliko verjetnost je,da rodiš naravno, čeprav mi je nekako jasno,da je vse odvosno kako se odpiraš, kako sta otročka povezana..od česa še?
kdaj se zdravniki odločajo za cr?
imam željo,da bi rodila naravno, vem pa,da to ni odvisno od mene, ampak želja ostaja!
mamice dvojčkov, kakšne so vaše izkušnje?

hvala vam!

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
30.8.2007 16:14:01   
emaa
Jaz sem si želela vaginalni porod, pa ni šlo. Vzrok za CR je bila lega dvojčka A - medenična. Sam porod se je začel spontano, v 3 urah sem se odprla do konca, samo kaj ko drugače ni šlo. 

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
30.8.2007 16:18:31   
siskamiska
Sama sem rodila naravno, oba user posted image user posted image  sta bila v glavični vstavi, sem pa za las ušla CR saj sem rojevala kar dolgo časa, nisem se odpirala, poleg svojih popadkov sem dobila še umetne, širjenje z roko......pa je šlo še kar počasi, za finish sta se mi pa še zagozdila. Od enega user posted image  so na CTG-ju zgubili utrip in ko so ga končno našli ( verjetno mojega ) so mislili da mu je utrip padel ( in ta user posted image  ob rojstvu ni zadihal.  Ampak se je na srečo vse srečno končalo.

Mislim pa da delajo CR če je vsaj eden od user posted image user posted image  v medenični vstavi oz. če gre kaj narobe.

Vse lepo ti želim in čim krajši in lažji porod user posted image user posted image . Vse je na koncu  dvojno poplačano.

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
30.8.2007 21:17:37   
tatam
Tudi jaz sem navijala za naraven porod in mi je uspelo,čeprav ne brez zapletov. Moj drugi je bil v prečni legi in so ga po "odhodu" prvega obrnili v pravo smer,nakar se je zakompliciralo,saj je mel nekak čudno zamotano popkovnico in bi mu lahko počla neka žilauser posted image ..Pa še popadki so se nehali.Po dolgih 20 min so ga končno po tretjem poskusu z vakuumom spravli ven,nakar so ga 5 min oživljali,saj ni zadihal.Sedaj je sicer vse o.k.,normalno se razvija in je navihan 8mesečnik,ampak na porod pa se nočem spominjat...Tak da je namesto lepega dogodka ostalo v spominu tistih dolgih nekaj, groznih minut!!!Škoda!
Aja,za CR pa se včasih zgleda odločajo sproti.Ko so mi tadrugega obračali,so poklicali anesteziste "za vsak primer"!Zakaj pa se za CR potem niso odločli pa ostaja vprašanje...

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
31.8.2007 12:40:12   
soncek.djukelica
ojla,

hval vam za vse te informacije! na morfologiji,ki je bila opravljena v skoraj 22 tednu, so mi ugotovili,da je eden glavičnouser posted image  in drugi prečno user posted image ! a bo tako tudi ostal, ali se lahko obrne na glavico?

_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
31.8.2007 14:42:32   
emaa
Dvojček B se je pri meni še dolgo obračal (tudi okrog 32 tedna, A se ni mogel). 

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
31.8.2007 14:44:11   
matejabr
Zdravo,

Čeprav je neverjetno, se še lahko obrneta. Moji babnici sta bili v 25 tednu obe obrnjeni glavično, v 33 tednu, ko so mi ponovno naredili UZ, pa je bila druga medenično.

lp

Mateja

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
31.8.2007 21:11:32   
katipi
Meni so naredili CR v 33 . tednu, ker ena od punčk ni dobivala dovolj hrane prek popkovine, pretoki so bili slabi, zato je bila 600 g lažja od sestrice. Želim ti lahek porod!

(odgovor članu matejabr)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
1.9.2007 17:23:38   
guppy
Meni se je porod pričel spontano in v porodno sem prišla odprta 4 cm. Potem so mi predrli mehur in so moji popadki izgubili na moči, tako da sem dobila še umetne. Kljub vsemu temu se v nekaj urah ni zgodilo popolnoma nič (nisem se odprla niti 1 dodatni cm), tako da so me poslali na CR. Tam je bilo ugotovljeno, da se je dvojček A z glavo zagozdil, dvojčica B pa po porodu ni samostojno zadihala, tako da so ji pomagali z masko.

Rodila sem v 36 4/7.

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porod dvojčkov naravno ali Cr
1.9.2007 19:24:53   
Afnica
Meni je zdravnica v 22. tednu rekla, da bo CR, ker sta obrnjena na ritko. Do 31. tedna sta še oba spreminjala lege. Še en teden pred rojstvom je bil fantek na ritko. V 31. tednu sem rodila, naravno. Oba sta bila z glavico navzdol. Porod se je začel spontano, počil mehur pri plodu A. Imela sem težko preeklampsijo, dobila zdravila za visok pritisk. Ob prihodu v porodno nisem imela popadkov, niti nisem bila odprta. Glede na moje stanje (pritisk in predčasen porod) sem mislila, da bo CR, kar sem si tudi želela, saj me je bilo strah, ker nisem vedela v kakšnem zdravstvenem stanju se bosta rodila.
V 3h urah sem se popolnoma odprla. Lan se je rodil s 1750g, Lana 1140g. Oba sta zadihala. Po 40ih dneh intenzivne sta prišla domov. Sedaj sta stara 3,5 meseca in kakšnih večjih težav ni.

_____________________________

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Kako dojenček "reče" RAD TE IMAM?
Dojenček rad gleda obraze, maminega pa ima najraje, zato ji nenehno namenja nežne poglede. V bistvu vsakokrat ko dojenče...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?