|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica Ptuj - materinska šola
25.4.2005 7:13:45   
bobek05
Vsem en lep pozdrav,

mene pa zanima kako poteka materinska šola na Ptuju. Sem sicer iz MB, ampak nekako me ne vleče v zaprt prostor, v 16. nadstropju bolnice, s 100 ljudmi...Pa tudi ure nama ne ustrezajo najbolj :zmeden:
Znanka mi je razlagala, da je bila pred nekaj leti na Ptuju v materinski šoli in da je bilo super, ker jih je bilo baje ful malo (med 10 in 20) in da so vse dejansko vadili, ne samo gledali (npr. dihanje, pa previjanje itd.)... Je še vedno tako??? In ali so te vaje v porodnišnici oz. bolnici?


Rodit mislim pa v MB - bi mojemu potem priznali (v MB) potrdilo če bi šla v mater. šolo na Ptuj?

Hvala vsem za kakršno koli informacijo...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   porodnišnica Ptuj - materinska šola
25.4.2005 8:29:46   
Lana_s
Vseeno kje opraviš mat. šolo ti jo priznajo. Imajo pa tudi v MB v zdravstvenem domu MŠ, kjer jih je manj. Samo kaj več pa ti ne znam povedat kak točno poteka v zdrav. domu.

LP:rozica:

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   porodnišnica Ptuj - materinska šola
27.4.2005 15:16:20   
dejčka2
kdaj pa začneš, si se že naročila. Jaz začnem 9 maja. Šola je v ZD, traja pa 1 teden vsak dan.


:nosecka:35teden

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   porodnišnica Ptuj - materinska šola
1.6.2005 22:42:20   
blaži
Vaje v materinski šoli na Ptuju so tako teoretične kot tudi praksa. Vse prikažejo in tudi vadite kar potem rabiš v porodni sobi. Jaz sem hodila v materinsko šolo na Ptuju v januarju letos. Najbolj pa mi je bilo všeč da smo zadnji dan šli pogledat porodne sobe , da si bil pol pripravljen kam greš oz. Si si lažje predstavljal, del straha pa je minil. Nas je bilo v materinski 12 zraven pa so lahko tudi partnerji. Priporočam ti da greš v materinsko v 7 ali najpozneje v 8 mesecu, ker tečaj traja od 11 do 14 in včasih je bilo malo neprijetno sedet. Zelo priporočam to šolo saj je zelo poučna. Na Ptuju ni bilo potrebno dati v porodni dobenega potrdila o opravljeni šoli samo vprašajo , če jo imaš narejeno. Kako pa je v Mb pa nebi vedla.:sloncek:

< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 19.2.2009 12:55:15 >

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   porodnišnica Ptuj - materinska šola
3.6.2005 14:47:39   
sandra25
Margusic, mene pa zanima kje na Ptuju poteka materinska šola? Ali se lahko kar po telefonu naročim ali moram osebno tja ? Koliko pa materinska šola stane ? naj gre že prvič partner zraven ?

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   porodnišnica Ptuj - materinska šola
22.6.2005 23:09:24   
iva01
jaz sem tudi bila v materinski šoli na ptuju, mislim da oktobra, v glavnem je super,ful vredi sestra je ki predava, sprejmejo jih od 10 pa do petnajst če je sila, ampak jih lahko telovadi samo 10 ker ni več blazin,na koncu vsakega predavanja sledi še kratek filmček in vaša vprašanja, enkrat pride na obisk tudi doktor kateremu lahk zastavite vprašanja če vam slučajn sestra ne more odgovorit pa da bol podrobneje iz prakse pove kako poteka porod, pa tudi zobozdravnica ima kratko predavanje o dojenčkovih zobki in kako skrbet za njih, skratka odgovorijo ti na vsako vprašanje ki se nosečnici porodi v glavi.Pa povejo ti kako se lahko razgibavaš v nosečnosti in po porodu, previjanje nega fantka in deklic,kaj je vredi met s sabo v porodnišnico, poteka pa v ZD ptuj, jaz sem se kar osebno prijavla,aja pa še ogled porodnišnice je, poteka celi teden po tri ure če se ne motim ampak so na vmes pavze oziroma greš lahko ven kadar se ti zahoče ali je potrebno, drugač pa materinska šola ni obvezna ampak ti jo priporočam in je zastonj kar pa se partnerjev tiče pa lahko pridejo, sam ni nujno, pri nas so bili prvi dan vsi pol pa ne več ker je nekek bol če smo same ženske skup, nekaterim je blo mal nerodno kako stvar vprašat pred 15 čist iks moškimi, nosečnice majo oz. smo imele kar nekej skupnih lastnosti katere pa nekateri moški ne razumejo najbolje.
Upam da nisem bila predolga in da je vsebina vredi nisem nič prečekirala ker se mi neda še enkrat vsega brat, se opravičujem za napake.
LP

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
19.2.2009 11:51:16   
annya
Da ne bom odpirala nove teme....
Ali mogoče katera ve, kdaj poteka šola,ob katerih dnevih in ob kateri uri??Kam je potrebno poklicat oz. ali se je sploh potrebno prej prijavit??

(odgovor članu iva01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
19.2.2009 13:45:34   
vanilla
Annya,
ja, potrebno se je prijavit na mat. šolo. Jaz sem pri svojem G dobila tole kontaktno št.: 041 317 367
Ravno prejšnji teden sem poklicala in se prijavila oz. me je zapisala na seznam. Ne vem še za točno lokacijo, me bodo poklicali. Začnemo pa v začetku marca. Zdaj že poteka ena skupina, pa je bilo prepozno, da bi se vključila, zato začnem marca. Naj bi bilo ob četrtkih ob 17h, če se ne motim.
Ne vem pa nič druga - kako dolgo traja itd. Rok imam v začetku maja. Pa ti?

(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
19.2.2009 16:14:48   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: vanilla

Annya,
ja, potrebno se je prijavit na mat. šolo. Jaz sem pri svojem G dobila tole kontaktno št.: 041 317 367
Ravno prejšnji teden sem poklicala in se prijavila oz. me je zapisala na seznam. Ne vem še za točno lokacijo, me bodo poklicali. Začnemo pa v začetku marca. Zdaj že poteka ena skupina, pa je bilo prepozno, da bi se vključila, zato začnem marca. Naj bi bilo ob četrtkih ob 17h, če se ne motim.
Ne vem pa nič druga - kako dolgo traja itd. Rok imam v začetku maja. Pa ti?


vanilla, ta tvoja šola je nekaj drugega kot kar so se prej punce pogovarjale. Ti ne vem, kje boš to imela (že po uri šole vidim, da gre za drugo reč), zgoraj so se pa pogovarjale za zdravstveni dom - tam pa pokličeš kar v zdravstveni dom ptuj in rečeš za dispanzerja za ženske, pa te preveže. Je pa pri meni bilo tako, ker hodim h G v zdr. dom, da me je sestra že v 4. mesecu naročila, ker vzamejo samo 10 ali morda še kaka zraven in se hitro napolni. Pa potem so ene dve še dopisali, pa potem nista mogli telovaditi, ker ni bilo prostora na tleh za več kot 10 blazin.

Drugače pa v moji skupini ni bilo nobenih moških, jaz sem šla prvič pogledat, kako bo, pa od ene znanke je fant prišel, pa ko je videl, da ni nobenega moškega, ni šel noter. Moj pa potem naslednje dni tudi ne. Pa na splošno se mi zdi, da na Ptuju ni  preveč spodbujeno, da partnerji hodijo, morda že zaradi majhnega prostora, pa tudi že samo ime imajo tako 'materinska šola'. Sem ob prijavi vprašala, kako je s partnerji, pa je rekla, da morda prvič sama pridem, ko bom izvedela, kak je urnik, pa bova potem z mojim vidla - samo recimo na telovadbi moški ne smejo biti v sobi, to pa je potem torek-četrtek polovico časa. Pa tudi časovno ne vem, ali se splača jemat dopust partnerju za cel teden - ker je šola od 11-14h. Naj ga raje špara za po porodu, vam bo punce bolj prav prišlo.

Saj, ni pa slabo hodit, sestre so res fajne in se zezajo in te malo sprostijo pred vso rečjo. Čeprav jaz ne bi mogla reči, da sem kaj novega izvedela. Morda če ne bi mojih dveh knjigic doma imela in RR. user posted image

Drugače pa potrdil na Ptuju nam niso dajali, ker tudi v porodnišnici tega ne zahtevajo. Bi se pa sigurno dalo zmenit, da ga dajo partnerju.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
19.2.2009 17:20:08   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

vanilla, ta tvoja šola je nekaj drugega kot kar so se prej punce pogovarjale. Ti ne vem, kje boš to imela (že po uri šole vidim, da gre za drugo reč), zgoraj so se pa pogovarjale za zdravstveni dom - tam pa pokličeš kar v zdravstveni dom ptuj in rečeš za dispanzerja za ženske, pa te preveže. Je pa pri meni bilo tako, ker hodim h G v zdr. dom, da me je sestra že v 4. mesecu naročila, ker vzamejo samo 10 ali morda še kaka zraven in se hitro napolni. 


Ja, slovenka, to tut jaz vidim, da mam očitno neko drugo šolo kot druge punce... Ravno to sem tudi v tisti drugi temi spraševala zdaj en dan - v temi "Porodnišnica Ptuj", kjer si tudi ti opisala svoje slabe izkušnje pri porodu.
In sem spraševala, če katera pozna to drugo opcijo, h kateri bom jaz hodila, pa ni nobena nič odgovorila.
Za to v zdr. domu pa vem, ker tam očitno večinoma vse hodijo. In meni je v bistvu sestra pri ginekologu priporočala naj pokličem na to tel. št. mobitela in da mi to priporoča. Mi je pa dala tut tel. št. od zdravstvenega doma. No, potem sem se pa raje za to mobitel št. odločila, ker mi je tista pri G tako priporočila... Tako da zdaj pa ne vem... Saj v bistvu je vseeno - verjetno vsi povedo in naučijo podobno.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
19.2.2009 18:42:42   
slovenka
No, saj boš sama videla, kako bo. Ura je že boljša, če je popoldne - za tvojega posebej. Saj moje znanke so tudi hodile še na neka mesečna predavanja glede poroda..., za kar sama še vedela nisem, pa na telovadbo... Tako da stvari je izgleda več. user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
23.2.2009 11:43:46   
annya
Tudi jaz imam rok v začetku maja (3.5.). Nisem vedela da obstaja več šol, mi2 greva predvsem zarad potrdila, da bo partner lahko zraven pri rojstvu (da ne bodo kaj komplicirali), tako da šola kjer so same babe odpade :-)

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
24.2.2009 8:32:20   
vanilla
O, annya, a torej se lahko zgodi, da bova maja (oz. že aprila) midve skupaj dihali, hehe??

Kolikor se mi nekaj sanja, naj potrdilo za partnerja na Ptuju ne bi bilo potrebno, ali pač? Zdi se mi, da mora partner vseeno plačati prisotnost pri porodu, potrdila pa ne rabi....


(odgovor članu annya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
24.2.2009 8:48:29   
Barbara111
punce plača se 10 e zdaj po novem ,mi nismo pred nekaj leti še rabili plačat vrjetno za partnerjevo obleko pri porodu

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodnišnica Ptuj - materinska šola
25.2.2009 16:47:14   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: Barbara111

punce plača se 10 e zdaj po novem ,mi nismo pred nekaj leti še rabili plačat vrjetno za partnerjevo obleko pri porodu


Ja 10 eur se plača za tisti papirni plašč. Potrdilo o obiskovanju MŠ pa ni potrebno.


_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Barbara111)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Čudni prvi znaki nosečnosti
Včasih prvi znaki nosečnosti niso prav nič romantični oziroma so lahko prav "čudni" in naporni. Kakšni, preverite v čl...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?