|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica Trbovlje
10.9.2010 19:21:41   
lena5

Punce, kaj menite o porodnišnici Trbovlje, izkušnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica Trbovlje
11.9.2010 8:51:07   
čivčiv
jaz sem bila obakrat zelo zadovoljna. imajo zelo človeški odnos in nikakor nisem imela občutka, da bi me jemali kot "številko".

(odgovor članu lena5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodnišnica Trbovlje
12.9.2010 19:16:16   
malajka84
tudi mene zanima...kakšno je osebje, imajo dovolj spalnih srajc, vložkov, se dobi to tam,...zanima me vse, tako, da vsaka informacija je dobrodošla. 

(odgovor članu čivčiv)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodnišnica Trbovlje
12.9.2010 21:31:16   
Kimmi
Ko sem jaz tam rodila (dobro leto nazaj), je bilo vse na voljo v neomejenih količinah. 3 različne vrste vložkov, mrežastih spodnjih hlač, brisač in spalnih srajc. Vse si vzel iz omare na hodniku koliko si pač potreboval. Jaz sem si spalno srajco zamenjala tudi 4x dnevno (bilo je vroče in sem sem se ful potila, tako da sem menjala ob vsakem tuširanju), osebje je bilo zelo vredu.... skratka jaz nimam pripomb.

(odgovor članu malajka84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodnišnica Trbovlje
18.2.2011 17:22:55   
orhideja2010
Pozdravljene!
Za tiste, ki še niste rodile vam toplo priporočam porodnišnico Trbovlje. Kot prvo imajo super zdravnike, da o babicah in sestrah sploh ne govorim. To je porodnišnica v kateri se počutiš toplo in domače in nisi samo številka kot drugje. Zdravniki so strokovni hkrati pa dajejo občutek topline in človeškosti. Babice in sestre pa prav tako. Vedno so nasmejane in pripravljene pomagati tudi v trenutkih ko imajo polne roke dela. Kot novopečeni mamici se ti poraja nemalo vprašanj na katera vedno z veseljem odgovorijo in ti prve dneve pomagajo pri negi novorojenčka.
Zato nosečke porodnišnico Trbovlje toplo priporočam!

(odgovor članu lena5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodnišnica Trbovlje
27.11.2011 14:57:21   
amyZ
Ojla!

Ste bolj redkobesedne, tiste pa, ki ste kaj napisale, ste dale same pohvale. Tudi sama razmišljam o porodu v Trbovljah, čeprav ne živim več tam. Če bi bila možnost, torej čas (slaba ura do Trb) bom verjetno izbrala kar Trbovlje.
Me pa zanima kako je, če nisi iz kraja? Je kaj posebnega? Je treba it kaj prej tam povedati. Razmišljam tudi o epiduralni, pa vidim, da je zelo malo uporabljajo. Me zanima, če katera ve kdaj jo je možno dobit? Ker jo bom zelo verjetno potrebovala. In če se je treba o tem prej pomeniti?

(odgovor članu lena5)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica Trbovlje
28.11.2011 7:42:36   
orhideja2010
 
Pozdravljena,
tudi jaz nisem iz Trbovelj pa ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je to ena neverjetno prijazna porodnišnica tako do mamice kot do dojenčka. Poskrbijo da se ti in tvoj sonček počutita kar najbolj prijetno dokle sta v porodnišnici. Dobro imajo poskrbljeno za higienske pripomočke, ki jih porodnica po porodu rabi. Po pogovoru z puncami, ki pa so rodile kje drugje pa so mi razlagale da so morale imeti veliko stvari kar s seboj.
Dobro pa se mi je v Trbovljah tudi zdelo, da ne more kar vsak do otroka, saj so dojenčki v prvih dnevih še kako občutljivi. Dobro imajo tudi poskrbljeno tudi za vse preiskave, ki jih naredijo po rojstvu ter predno zapustiš porodnišnico. Drugače pa so sestre kot druge mamice saj ti ves čas pomagajo in svetujejo ko rabiš kakšen nasvet. Verjemi pa pa da sploh če rodiš prvič še kako rabiš dober nasvet. Tako da če se boš odločila za Trbolje boš v zelooooooooooooo dobrih rokah prav tako pa tudi tvoj sočnek. Želim ti veliko lepih trenutkov s tvojim sončkom.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodnišnica Trbovlje
28.11.2011 8:27:54   
amyZ
orhideja 2010 - hvala za mnenje. Saj v bistvu je pred dobrimi 8 leti moja mami rodila tam. Edino kar je imela pripombo je bilo to, da če njenega partnerja ne bi bilo zraven, bi bila, ko je čakala na porod, res boga, ker so jo kar pustili in niso nič počistili, ko je dobila klistir, ko ji je bilo slabo. Drugače je pa bilo ok. Moja kolegica pa ni imela pripomb.

Tudi meni se dopade, da gre v sobo lahko samo oče in pa sorojenci, dojenčki se pa gledajo izza šipe.

Je pa verjetno odvisno tudi od tega katerega zdravnika imaš, a ne? Ne vem priimka ampak eden rad kar pospeši zadevo, tadrug pa niti ne tako.

(odgovor članu orhideja2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodnišnica Trbovlje
21.1.2013 17:48:35   
Porodne zgodbe
MAME IN MAMICE, VABLJENE!

Ker pripravljam knjigo z naslovom Porodne zgodbe, ki naj bi izšla predvidoma v tem letu, in ker ste dragocen vir porodnih izkušenj, se obračam na vas in vas vabim, da sodelujete pri soustvarjanju tega zanimivega projekta.

Med vsemi prispelimi porodnimi zgodbami bodo izbrane najboljše, ki bodo objavljene. Zgodbam lahko dodate tudi svoje fotografije (seveda, če želite, da bodo objavljene), ki se dotikajo tem nosečnosti, poroda in starševstva – zraven pa ne pozabite pripisati imena njihovega avtorja.

Posebnih omejitev pri pisanju ni, za orientacijo pa prilagam nekaj opornih točk, ki pa jih ni nujno upoštevati:
-Kako se je porod začel?
-Koliko časa je trajal?
-Vaši občutki pri porodu?
-Kdo je bil prisoten ob porodu?
-Za kak porod je šlo (vaginalen, carski rez)?
-So bile pri porodu kakšne posebnosti?
-Če bi ocenjevali stopnjo bolečine od 1 do 10, kakšno vrednost bi dali?
-Je šlo za čisto naraven porod, ste uporabili epiduralno analgezijo ali kakšno drugo sredstvo za lajšanje bolečin?
-Kaj vam je v porodni sobi najbolj ostalo v spominu?
-Kaj vam je bilo najprijetnejše in kaj najmanj?
-Kako je potekala faza iztisa?
-Vaši občutki po koncu poroda?
-Drugo.

Da bom porodne zgodbe lažje klasificirala, jim, prosim, dodajte nekakšno osebno izkaznico, ki naj vsebuje naslednje:

VAŠE IME (lahko tudi psevdonim):
SEDANJA STAROST:
STAROST OB PORODU:
PORODNIŠNICA:
KATERI VAŠ POROD JE TO:
OTROKOVO IME (ni obvezno):
POSEBNOSTI (ni obvezno):

Svoje porodne zgodbe pošljite na e-naslov: porodne.zgodbe@gmail.com. Vse mamice, katerih zgodbe bodo izbrane, bodo o tem obveščene. Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi s tem projektom, ga brez zadržkov pošljite na zgornji naslov.

Za vaš dragocen prispevek se vam vnaprej zahvaljujem in vas vabim, da k temu projektu povabite tudi tiste, do katerih to vabilo ni prišlo (mame, babice, prijateljice, sodelavke, sosede itd.).

Pa prijetno starševstvo še naprej!

(odgovor članu lena5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodnišnica Trbovlje
22.8.2013 14:41:49   
minxie
Živjo nosečke in mamice,

Septembra me čaka porod in kolebam med porodnišnicama v Ce in Trb. Sicer sem Zasavka, vendar z bolnišnico Trbovlje nimam dobrih izkušenj. Zato me zanima me, kako je kaj stanje v porodnišnici... zanima me prijaznost osebja, čistoča oddelka, ali dobiš v porodnišnici oblačila, vložke, itd? V glavnem, vsa mnenja so dobrodošla :)

(odgovor članu Porodne zgodbe)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodnišnica Trbovlje
28.8.2013 8:29:54   
LolaTin
Minxie - sva na istem. Js sem iz Celja, ampak mam ginekologa v Trbovljah. In se sploh ne morem odločit, kje bi rodila ... Vsak nasvet/primerjava dobrodošla user posted image

(odgovor članu minxie)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: porodnišnica Trbovlje
28.8.2013 14:26:12   
minxie
no super, nisem edina... :) js upam da se bo katera javila, preden grem rodit... !! ;)

(odgovor članu LolaTin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: porodnišnica Trbovlje
29.9.2013 22:01:41   
*zvezdica zaspanka*
jaz bom najverjetneje sla v trbovlje, ceprav mi je tudi LJ blizu. na forumu sem ze veckrat sprasevala o trboveljski porodnisnici, pa ni bilo nobenega konkretnega odgovora, sem pa na drugih forumih prebala predvsem pozitivne izkusnje ...

(odgovor članu minxie)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: porodnišnica Trbovlje
29.9.2013 22:25:56   
minxie
sama sem ravno pred parimi dnevi prišla iz porodnišnice v Trbovljah. Rodila s CR, bila tam 6 dni. Kaj naj rečem, mogoče sem imela nesrečo, ker je bila porodnišnica ravno ko sem bila jaz tam, PREPOLNA. Tako sem 3 dni preživela na intenzivni, kjer razen dveh svetlih izjem, sestre res niso bile neke sončnice in je bilo kar mučno. Nobenega posluha za novopečene mamice, bog ne daj da česa nisem vedela...
Po 3. dneh sem se preselila na porodniški oddelek, kjer je bilo OK. Tam te logično takoj bolj razumejo. Edino kar me je motilo, je to, da je Trboveljska porodnišnica "dojenčkom prijazna".... in skos pumpajo to dojenje dojenje dojenje. Js žal nisem imela mleka, in ga imam še danes ZELO malo in so mi tak komplicirali s tem dojenjem, lih toliko da se nisem zjokala vsak večer, ko mi je mali jokal, ker mi niso in niso hoteli dati dodatka (pa čeprav smo stehtali da mali pr meni dobi 10ml mlekeca) ! Ampak smo pregurali in zdaj doma malo pumpamo mleko, malo pozizamo, malo dodatka in je vse SUPER!

Tako da, 5 zvezdic ji ravno nebi dala :) sicer pa, odvisno od marsičesa, očitno :)

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: porodnišnica Trbovlje
30.9.2013 20:11:49   
*zvezdica zaspanka*
tnx za info, minxie.
pa čestitke za malo bibo in veliko cartanja vam(a) želim ;)

(odgovor članu minxie)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: porodnišnica Trbovlje
5.12.2013 11:18:53   
SU
Jaz sem rodila v Trb. P dvakrat. Prvič je bila babica super, sestre na oddelku fajne. Kar se tiče dojenja je res... zelo ga forsirajo. V prvo moj sinek ni hotel vleči... pa je jokal prve tri noči v eno... jaz sem bla že čist izmučena, otrok lačen in neprespan... Jaz sem mislila, da bom dol padla od izmučenosti pa še vsa zaskrbljena sem bila... Saj si predstavljate kako je v prvo... Poleg tega je bila ena sestra izredno nepotrpežljiva. Vsakič, ko sem pozvonila, ji je bilo doveč. In potem sem dobila kar vročino, ko sem popoldne čakala katera sestra bo ponoči. Enkrat mi je prijavila: Ja, gospa... boste doma tut meli sestro, da vam bo pomagala?! Mislim?!?!!?user posted image Sem si mislila.... zakaj pa ste tukaj kot zato, da pomagate mamicam?! Sicer ostale so bile izredno prijazne, a ti tista ena pusti slab vtis... So se me pa potem usmilile in mu dale enkrat dodatek, da se je revček malce najedel in naspal, potem pa sva v P uporabljala nastavek, doma pa je steklo brez tega.
Sicer pa ostale sestre izjemno prijazne, ustrežjive, pri porodu zelo prijazna babica.
Pri drugem porodu pa je šel porod hitreje, babica spet super in tudi vse ostale dni v P imam v krasnem spominu. Je pa tokrat šlo vse brez težav (v drugo že malce veš kako in kaj) in potem so se mi ti dnevi kar vlekli pa še sama sem bla v sobi (fajn, po drugi strani pa dolgočasnouser posted image ). Tako da... jaz pravim: fajna P... sej "tista ena neprijazna" se pa najde verjetno v vsaki porodnišnici...

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: porodnišnica Trbovlje
30.12.2013 14:06:34   
*zvezdica zaspanka*
Enkrat mi je prijavila: Ja, gospa... boste doma tut meli sestro, da vam bo pomagala?! Mislim?!?!!? Sem si mislila.... zakaj pa ste tukaj kot zato, da pomagate mamicam?! Sicer ostale so bile izredno prijazne, a ti tista ena pusti slab vtis...


tudi jaz sem nekajkrat dobila takšen občutek. če sem kaj vprašala, sem dobila občutek, da kaj sploh to sprašujem. njim je mogoče samoumevno, meni, ki sem mamica prvič, pa ni ... in me recimo stisne, ko prvič vidim, da otrok bruha rumeno tekočino ... potem sem nehala spraševati in raje vprašala/poizvedla drugje. skratka, ne vem kako je drugje, tu si precej prepuščen samemu sebi. lahko je zelo težko, če si mamica prvič.

drugače pa se pridružujem zgornjim mnenjem. osebje je prijazno in strokovno, porodnišnica majhna in domača, porodna soba prijetna, zelo mi je všeč, da ne more ravno vsak na obisk k tebi v sobo, temveč imajo za obiske (razen moža/partnerja) posebej prostor, kamor tvoj malček ne more. se pa je tokrat zgodilo, da vložkov in mrežastih hlačk ni bilo vedno dovolj na voljo in vedno sem imela občutek, da sem samo jaz tista, ki težim za še. potem sem mojemu rekla naj mi prinese zalogo od doma in sem tako si rešila situacijo. za vikend pa je celo zmanjkalo brisač in pižam.
všeč mi je, da tako spodbujajo dojenje, tudi sama sem imela željo, da bi malčico dojila ... vendar pa je vsaj pri meni ostalo samo pri tem, spodbujanju. kljub temu, da so večkrat videli, da imam čisto poškodovane prsi, nisem dobila nobene pomoči, celo v odpustnici so napisali, da je dojenje steklo brez problema, pa temu še zdaleč ni bilo tako. naval mleka sem dobila kmalu po porodu in zato imela čisto polne/trde prsi ... kaj sem pa jaz vedela ... mala jih je pogrizla, ker se je borila za mleko. nato je sledil mesec zelo napornega in bolečega okrevanja. dojili sva se od prve ure naprej in se še, sedaj zelo uspešno, dojiva.

v glavnem, verjetno porod nikjer ni čisto popolna zgodba, ampak jo sestavljajo tako negativni kot tudi pozitivni delci, tako da lahko ocenim, da je bilo vse skupaj v redu.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: porodnišnica Trbovlje
3.1.2014 13:16:06   
SU
*zvezdica zaspanka*... si me spomnila, da tudi sama pohvalim to, da obiskovalci ne smejo v sobo, k porodnici in dojenčku, razen mož in otročki... To je super!! Ker si že tko utrujen od vsega in včasih komaj zdržiš obiske že tam, v posebni sobi za obiske... Da pa bi kar vsi čepeli ob postelji in nekateri itak nočejo nikamor... bi kar tam viseli... to bi blo šele naporno in utrujajoče... Tako da ... še glede tega-svaka čast, da imajo tako politiko!user posted image

(odgovor članu *zvezdica zaspanka*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: porodnišnica Trbovlje
22.4.2014 12:33:18   
capalinka
tiste, ki boste prvič rodile, vam trbovelj ne priporočam.. jaz imam na žalost zelo slabo izkušnjo, ne bom pisarila kaj vse se je zgodilo, ker je veliko za napisat.. prisotne so bile slabe odločitve zdravnikov, osebje pa je bilo neprijazno. Nobene pomoči glede dojenja, vsak je rekel drugače.."gospa malo probavajte pa bo šlo", previjanje so pokazali samo 1x, ko sem jih prosila, če mi pomagajo so mi rekli "gospa, ne sekirajte se, ko bo enkrat do vratu pokakan otrok, se boste že naučila", ali je to kakšen odgovor??? Sestra Vesna mi bo ostala v spominu, vse ji je bilo težko, ko sem pozvonila, me je skoraj nakurila, kaj spet hočem in seveda zraven prismrdela po cigaretih, da ne govorim o tem ,da mi je en dan dajala take napotke, naslednji dan drugačne in nič nisem po njeno delala prav...skratka tja ne grem več rodit...

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: porodnišnica Trbovlje
25.4.2014 13:22:15   
kindersurprise
Sama imam s porodnišnico v Trbovljah super izkušnje,...sestre so bile prijazne, zdravniki tudi...bil pa je moj prvi porod.

(odgovor članu capalinka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?