|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica jesenice - naravni porod
15.1.2014 14:18:00   
ariela5
Živjo,

mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki ste pred kratkim rodile v porodnišnici Jesenice (lani ali pa letos).
1. Menda je tam možen naraven porod brez raznih rutinskih posegov - ali to drži?
2. Kakšno je osebje - so prijazni, upoštevajo želje porodnice (v primeru, da ni zapletov)?
3. Se potrudijo obvarovat presredek?
4. Ali lahko rojevaš v različnih položajih (npr. stoje, čepe...)?
5. Kako je z obiski partnerja? Nekje sem namreč prebrala, da je lahko na obisku kadarkoli, za ostale družinske člane pa so obiski od 15 do 18h. Ali to drži?
6. Je novorojenček z mamico 24 ur na dan?
7. Zanima pa me še, če katera ve, zakaj je lani tam umrlo par novorojenčkov? Ker glede tega me kar malo skrbi.

Zelo vam bom hvaležna za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica jesenice - naravni porod
26.1.2014 13:04:40   
bucka*
Točno iste stvari zanimajo tudi mene! A ma katere izkušnje, oziroma lahko ponudi kakšno koristno info?

ariela5, imam gor pregled 6.2. in bom malo povprašala, sicer ginekologinjo, ampak bolje nekaj kot nič :-)

Kdaj imaš pdp? Jaz ga imam 14.4.

(odgovor članu ariela5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodnišnica jesenice - naravni porod
27.1.2014 16:50:09   
ariela5
Hoj,

jaz sem šla tja na razgovor z babico in na ogled porodnišnice. Potrdili so mi, da ne delajo nobenih rutinskih posegov (ni britja, klistirja, intravenskega kanala...), spodbujajo naravni porod, tudi epiziotomij imajo zelo malo (lani 5,5%). Porodnega načrta se probajo čim bolj držati, razen če pride do zapletov. Med porodom se lahko gibaš, piješ, ješ (v zmernih količinah), rojevaš lahko v poljubnem položaju (čepe, kleče, na vseh štirih, na boku...). V glavnem, jaz sem dobila zelo dober vtis - babica, s katero sem govorila je bila zelo prijazna, vzela si je čas zame, odgovorila na moja vprašanja, pa dobila sem občutek, da se res trudijo na naraven in sproščen porod.

Na internetu sem našla še dve porodni zgodbi iz Jesenic in obe sta zelo lepi:
http://www.iskreni.net/mediji-o-nas14/145-porod/porodne-zgodbe/1843-moj-naravni-porod.html

http://belinagelj.wordpress.com/tvoja-porodna-zgodba/urska-repnik/

Jaz sem se odločila, da grem tja rodit, pa čeprav imam eno uro vožnje do Jesenic. Upam samo, da mi uspe pravočasno pridet tja. Imam pa rok že kmalu, 12.2. Če želiš, ti lahko potem sporočim, kako bo šlo.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodnišnica jesenice - naravni porod
31.1.2014 11:35:50   
bucka*
Hvala ti za to informacijo!

Lej porodne zgodbe so takooo specifične, da ti/mi niti ne pomagajo kaj dosti. Ker če so zapleti, so itak zapleti... Porodnišnica/porodni načrt/tvoje želje/ zdravnikovi in babičini interesi gor ali dol. Potem je tako vseeno. Se mi je pa zdelo, da upoštevajo želje ja, razmišljam tudi sama o porodnem načrtu, za vsak slučaj, če kasneje ne bi "mogla" izrazit svojih želja :)

In ja, tudi sama grem naravno rodit v Jeseniško porodnišnico ;)

Lahko deliva svoji zgodbi, nekaterim pomagajo pri odločitvah, ali pa jih vsaj malo pomirijo in potolažijo. Jaz se naravnega poroda ne bojim :)

(odgovor članu ariela5)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodnišnica jesenice - naravni porod
20.3.2014 13:58:25   
hapy
Pozdravljene.

Jaz sem lani 30.7. rodila v Jeseniški porodnišnici. Moj porod je bil dolg, če štejemo porod od takrat ko mi je odtekla voda do takrat ko sem rodila je preteklo 56ur. Jap res dolgo.
Zelo sem zadovoljna z osebjem. Čakali smo 2 dni, če bo porod stekel spontano, samo se to na žalost ni zgodilo. V tem času so me redno spremljali (predvsem otrokove utripe na 1h in me spraševali kako čutim otroka). spodbujali so me, da čim več hodim, da sem aktivna. Ko je prišel dan D, smo imeli dovolj čakanja in so porod sprožili, prvo z svečkami, čez 10h sem dobila še umetne popadke+sveče za mehčanje materničnega vratu. Po prvih svečkah so mi rekli, naj čimveč hodim in sem res. Šla sem ven na zrak, na sladoled, na kavo, na sončka in sem hodila dokler sem lahko zunaj po zraku. potem sem bila v sobi in sem hodila, delala razne položaje. Imajo tudi žoge in valj, lahko dobiš tudi to, tuš je v sobi, si lahko spodaj kolikor hočeš. JAz sem imela kanal nastavljen prvo zaradi antibiotikov in nato zaradi umetnih popadkov. Normalno sem dobila za jest, spodbujali so me, da pijem. Ko so bi dali umetne popadke so me priklučili na CTG v porodni sobi, do takrat sem bila v navadni sobi. Lahko sem stala ob posli, bila na posli, se obračala in spreminjala položaje po mili volji. tudi postelje so nastavljive v veliko smereh. Ker sem se prepočasi odpirala in ker so bili umetni popadki že izčrpajujoči (sploh če je bla to 3noč, ko se je vse dogajalo), sem vzela epiduralno, ko smo se dogovorili za njo, sem jo dobila v 15min, res hitro (dobiš jo lahko 24h/dan, samo prej moraš na predavanje ki je brezplačno ob torkih). no in po tem sem v 2h rodila, pa so mi rekli, da bo dlje trajalo. Epiduralna je bila tudi edina protibolečinska zadeva, ki sem jo imela. vse ostalo semm predihovala ali stala pod tušem. Zelo se trudijo pazit na presredek, res ne režejo če res ni NUJNO potrebno oz. vidijo, da se bo raztrgal. Zelo se zadovoljna z vsem osebjem, od babic do ginekologinj-porodničark, do sester na oddelku. Potem so se res trudili, da bi pravilno dojila. Otroka so mi 1. noč odpeljali (rodila sem 23.57, prišla v sobo okoli 3h). in so mi jo pripeljali okoli 7h, tako da sem malo odspala. nato sem jo imela skozi zraven, razen zadnjo noč, ko sta oba otročka v sobi jokali, so nama obe odpeljali in pripeljali, ko sta bili lačni in nato spet odpeljali še 1x. Menije to odgovarjalo, da sem se vsaj malo spočila. Lahko pa imaš otroka skozi ob sebi. V sobo lahko pride na obisk samo partner, družina lahko pride na obisk v predprostor (stoli pred vhodom na oddelek), samo otroka ne smeš odpeljati ven. Hrano si izbiraš (3meniji na dan). Jaz imam zelo pozitivno izkušnjo in če bo / ko bo treba še 1x rodit, grem tudi tja.

Kar se pa tiče žalostnih zgodb z 2dojenčkoma, ja res sta umrla, samo nista umrla zaradi zdravniške napake oz. je bil zelo žalostni splet okoliščin (kolikor je meni znano). Tudi v LJ in drugih porodnišnicah umrejo dojenčki, samo to nobeden ne spravi v javnost, umrejo tudi porodnice. Ker delam v zdravstvu, pa vem kako tudi v LJ porodnišnice zgleda, sem se odločila za Jesenice, pa čeprav imama do tja 30min več.

Upam, da ti bo ta zgoba pomagala pri odločitvi.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodnišnica jesenice - naravni porod
20.3.2014 18:06:20   
bucka*
Hvala za zgodbo! Izkušnje so različne, tako tukaj kot drugje.
Jaz vztrajam pri Jeseniški porodnišnici, moja zgodba bo pa znana čez en mesec :)

(odgovor članu hapy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica jesenice - naravni porod
5.6.2014 13:37:21   
Radenska_
Ima katera kakšno svežo porodno zgodbo iz Jesenic?

_____________________________

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?