|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodnišnica postojna
23.10.2007 20:08:59   
Anonimen
ne vem, kam bi tale tema pasala, vendar...ponovno je umrla porodnica v postojnski bolnišnici. ima katere kakšne izkušnje , kako je tam? imam željo, da bi tam rodila, a se me loteva skrb, saj sem že marsikaj slišala. user posted image  negativnega.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodnišnica postojna
23.10.2007 20:25:41   
srursa
Jaz sem rodila v Postojni. Imam pozitivno izkušnjo. Čeprav sem se tudi sama bala, če bo vse vredu, če grem rodit tja. Na poti proti Lj sem se odločila, da grem rodit v Postojno. Mislila sem si, če bo kaj narobe bo tako v Lj, kot v Postojni. Šlo je narobe, čeprav tega nisem pričakovala. A nakoncu so rešili tako kot je treba.
Zato se moraš sama odločit v kateri P boš rodila. Zapleti so lahko povsod.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodnišnica postojna
23.10.2007 20:43:59   
vms
Se strinjam, lahko rodiš v najboljši porodnišnici, če seveda sploh obstaja najboljša ali najslabša. Kaj je sploh normativ za dobro ali slabo porodnišnico. N evemo kaj se je dogajalo in težko sodimo, ampak vseeno te stisne pri srcu, ko kaj takega prebereš. Žal sem onemela in sem brez pravega komentarja
lahko samo rečem

ISKRENO SOŽALJE MALEMU SONČKU IN OČKU, SEVEDA PA TUDI OSTALI DRUŽINIuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srursa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodnišnica postojna
24.10.2007 12:06:01   
slumpo
Jaz sem pred 7 meseci rodila v Postojni tudi s CR...imam lepe izkušnje čeprav priznam da me je danes ko sem tole novico zvedela začelo biti strah za nazaj...

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodnišnica postojna
25.10.2007 10:02:41   
skuštrana
Jaz sem rodila v Postojni cca 14 dni nazaj...Izkušnje? Porodni trakt in vse okoli njega je bilo super ( babica Jana in doktor Likar sta bila zakonuser posted image user posted image user posted image ), res zadovoljna, je pa bilo ležanje na oddelku bolj tako - tako...Osebje je sicer prijazno, ampak zelo skopo z informacijami ( nič ne povedo sami od sebe, ampak moraš vse vprašat - npr. cimrini punčki se je med porodom poškodovala rokica in, ko so jo pripeljeli v sobo ji ni nihče nič povedal, le roko je imela povitouser posted image . šele ko je začela kasnje spraševati zakaj ima rokico povito, so ji rekli, da jo malo špara, ker je lenauser posted image user posted image user posted image Pravo resnico pa je izvedela šele naslednji dan ob vizitiuser posted image ). Moje mneje je, da će greš rodit v Postojno moraš točno vedet kaj  želiš in od tega ne odstopaj. Pa full sprašuj. Pa full smešno mi je bilo, ko je cimra rabila pumpico za mleko in je niso imeliuser posted image . No, sestra je rekla, da jo sicer imajo, ampak je ne priporoča, ker je predpotopna, ker ji bo samo poškodovala bradavice, da naj ji raje od doma prinesejo kar Aventovouser posted image ...In to bi naj bila naj porodnišnica v Sloveniji...

Kam boš šla rodit pa se moraš odločit sama, jaz sem šla v Postojno, ker mi je to najbližje in že do tam sem komaj zdržala, kaj šele kam dlje. Se pa zapleti dogajajo v vsaki porodnišnici, tako da to po meni ni neko merilo.

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodnišnica postojna
25.10.2007 10:14:53   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=1988575

(odgovor članu skuštrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: porodnišnica postojna
25.10.2007 10:24:30   
Gina
Meni je bilo v Po. res fajn, neprimerljivo z Lj., kjer so me zašuštrali, ne sicer tako, da bi umrla, imam pa doživljenjske posledice na materničnem vratu. Tako da v Lj. nikoli in nikdar več - so bili nesposobni, poniževali so, kričali, nič zrihtali, pustili otroka lačnega, ...niti na obisk me ne spraviš tja po dveh zanič izkušnjah. Pocarji. Pri mojem porodu v Po je šlo marsikaj narobe, pa so vse normalno in hitro rešili.
V Postojni res nimajo črpalk, oz. imajo predpotopne, zdaj sem se spomnila, da bi lahko svojo avnetovo tja podarila. Ampak v Ljubljani ni nič boljše. Tam niso dovolili dodatka, niti če je otrok ure in ure jokal, pa če ti je kri špricala iz bradavic.
Je pa tako, da so povsod zaposleni samo ljudje, v Po. število porodov grozljivo narašča in imajo strašno gužvo, ter posledično jasno lahko spremljajo vse reči mnogo manj natančno, kot kje, kjer nimajo take gužve. Kaj ti potem pomagajo vsi strokovnjaki tam, če so totalka preobremenjeni? Meni se zdi, da imajo zadnja leta tam veliko krizo, kako reševati stvari pa organizacijo, med sabo mislim, kaj pa vem. Samo se mi zdi v Lj. isto. Sama sem sicer ogorčena, da se je zgodilo, kar se je, vendar mislim, da je vse skupaj vedno ena velika loterija...včasih zadaneš tam, kjer sonce ne sije, včasih se avto tudi zaleti, avion dol pade, strela te udari, umreš na porodu..redko, ampak se zgodi. In strašna groza me popade, če samo pomislim, da bi mogoče, pod kakšnim pogojem pa lahko to preprečili, kar kričala bi od hudega. Ampak ...po drugi strani, če pogledamo prav dobro, saj ljudje se pa strinjajo, da ni treba vlagati v zdravstvo, da je ok, če država raje vlaga v obrambo. Všeč jim je politika, ki jo vlada izvaja, pa če pogledamo resnici v oči, so ravno zaradi politike tako slabe razmere v zdravstvu nasploh,..premalo kadra, preveliko pacientov na zdravnika, na babico, nobenih materialnih sredstev, niti za črpalke mleka v porodnišnici, dežura se po mnogo več kot 12 ur skupaj, a si lahko potem še trezen... Zdravstvo se znajde po svoje, vendar se mi zdi cena za to, da država ne skrbi dobro za socialno čisto previsoka. Ampak itak je na koncu kriv samo in izključno posameznik,...sistem je ok, sistem bo preživel in spet se bo dogajalo, česar ni treba....user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: porodnišnica postojna
25.10.2007 12:07:47   
bojana2
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Porodni trakt in vse okoli njega je bilo super ( babica Jana in doktor Likar sta bila zakonuser posted image user posted image user posted image ), res zadovoljna, je pa bilo ležanje na oddelku bolj tako - tako...Osebje je sicer prijazno, ampak zelo skopo z informacijami ( nič ne povedo sami od sebe, ampak moraš vse vprašat


Rodila 3 mesece nazaj v postojni in se s temle popolnoma strinjam...!!!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: porodnišnica postojna
26.10.2007 8:38:45   
Anonimen
Smrt zaradi sindroma HELLP
V javnosti odmeva tragična vest o smrti mlade porodnice, 22-letne Ane Konjar, ki so jo v nedeljo, po porodu s carskim rezom v Postojni, zaradi zapletov odpeljali v ljubljanski klinični center (KC). Svojcem se vsiljuje misel, da gre za zdravniško napako, v postojnski porodnišnici in v KC pa do izsledka preiskave ne dajejo izjav.
Potem ko so porodnico Ano Konjar v nedeljo, po zapletih pri porodu s carskim rezom v postojnski porodnišnici, prepeljali v Ljubljano, je ta v ponedeljek dopoldne umrla.
Zaviti v molk
V Postojni je Konjarjeva s pomočjo carskega reza v nedeljo popoldne rodila zdravega dečka.
Svojci navajajo, da je bila že ob sprejemu v postojnsko Bolnišnico za ženske bolezni in porodništvo vse prej kot zdrava, saj je imela hude krče v trebuhu in je zmedeno govorila.
V postojnski porodnišnici so v torek opravili interni strokovni nadzor, vendar izjav za javnost ne nameravajo dajati, dokler ne bo končana preiskava, ki naj bi trajala predvidoma tri tedne. Tudi v KC izjav za javnost o tem primeru ne dajejo.
“Primera nista povezana”
Tragična smrt mlade porodnice iz Postojne, absolventke ljubljanske pedagoške fakultete, je po tragičnem dogodku v maju (smrt Darje Mlinar) letos že drugi primer, ko je po porodu v Postojni umrla mlada mamica. V postojnski ustanovi poudarjajo, da ta dva primera nista povezana, vendar pa se zavedajo, da takšna tragedija ne le prizadene najbližje, temveč vzbuja zanimanje tudi v medijih in javnosti. “Zavedamo se, da je vsaka smrt mlade mamice huda tragedija,” pravi direktorica postojnske ustanove, zdravnica Alenka Pleško Mlakar.
Strah, sreča, žalost
Kot smo uspeli zvedeti, so minulo nedeljo popoldne porodnico po porodu v kritičnem stanju prepeljali v KC. Svojci mlade mamice poudarjajo, da je že v noči na nedeljo doma tožila zaradi hudih bolečin v trebuhu, zato jo je partner odpeljal v Postojno. V porodnišnici je že bruhala in govorila zmedeno. Svojci so po rojstvu zdravega dečka izvedeli, da so v nedeljo pozno popoldne porodnico odpeljali v ljubljanski KC. Zatem so jim v postojnski porodnišnici sporočili, da je porodnica umrla zaradi sindroma HELLP, ki povzroči odpoved notranjih organov. Bolezen naj bi bila smrtno nevarna, razvije se v enem primeru na dvesto ali tristo nosečnic. Nekatere med njimi tudi preživijo. Zdaj svojci pričakujejo jasen odgovor na vprašanje, ali je šlo za zdravniško napako ali ne.
V postojnski porodnišnici in v KC izjav o primeru ne dajejo, saj čakajo na uradni izid preiskave. Čeprav so se v Postojni zavili v molk, nam je direktorica Alenka Pleško Mlakar omenila, da je obdukcija že potrdila, da ne gre za zdravniško napako.
“Rezultati preiskave bodo znani v treh do štirih tednih, svojce in javnost bomo z njimi natančno seznanili. V sredo smo sklenili interni strokovni nadzor, vendar pa bo treba počakati še na zaključke zunanjega strokovnega nadzora. Za zdaj lahko povem le to, da po patologiji ta primer ni v ničemer povezan s tistim v maju.”
Uradna izjava
Prejeli smo tudi pisno izjavo Bolnišnice za ženske bolezni in porodništvo Postojna, ki jo je podpisala direktorica.
V izjavi piše: “Smrt gospe Ane Konjar obžalujemo in svojcem izrekamo najgloblje sožalje. Gospa Ana Konjar je prišla v porodnišnico Postojna 21. oktobra ob 2. uri z nerednimi popadki. V porodno sobo je bila sprejeta ob 4. uri, po predhodni pripravi na porod. Zaradi maternalne indikacije se odločimo za dokončanje poroda z urgentim carskim rezom. Rodi zdravega dečka. Dopoldne so se pričeli pojavljati zapleti, ki so stanje porodnice toliko poslabšali, da smo se ob 17. uri, po dogovoru z nadzornim dežurnim ginekologom in anesteziologom Univerzitetne ginekološke klinike v Ljubljani, odločili za premestitev v Klinični center Ljubljana. 24. oktobra je v bolnišnici potekal izredni interni strokovni nadzor. Po pregledu dokumentacije je bil sprejet sklep, da se sprejme dokončne zaključke po končani obdukcijski diagnozi, ki jo pričakujemo v treh do štirih tednih. Takrat Vas bomo obvestili o izsledkih.” JASNA ARKO

(odgovor članu bojana2)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: porodnišnica postojna
26.10.2007 12:51:21   
klarisima
Se popolnoma strinjam z Gino in bolj kot berem vse te grozljivke, bolj mi je jasno, da nikjer ni idealno. Največ je odvisnih od nas samih, o naši osveščenosti, o tem, da znamo povedati kako se počutimo oz. kaj nam rabi.
Jaz osebno sem še zmeraj prepričana, da grem rodit v Postojno, kljub še enemu medijskemu linču na Postojnsko porodnišnico.
Sicer pa punce, vzemite s seboj svoje fante in naj vas čuvajo, če gre karkoli narobe!

Ne pustite se zmesti od okolice, vedite kar hočete!user posted image

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: porodnišnica postojna
29.10.2007 15:30:46   
tadejat
Kot sem že nič kolikokrat povedala sem tudi jaz prišla v PO pod istimi znaki sindroma HELLP in hvala bogu, da je bil dežurn dr. Likar , da me je poslal naprej v MB kjer imajo oddelek za nedonošenčke.  Zato predobro vem kako hitro se lahko obrne zdravstveno stanje na najslapše. Moje stanje  je po porodu ostalo stabilno lahko pa ne bi. Tudi ko preživiš še ni rečeno, da boš ostal bres posledic (odpoved ledvic..), tudi otrok ima lahko posledice...
Za drugi porod sem se odločila iti ponovno v PO in opazila, da so sicer res prijazni ampak morarš res vse reči in če bi bila prvič se ne bi upala nič vprašat. Naslednji dan po CR nisem mogla vstati iz postelje in ni bilo nobenega problema sestram, da so mi ga vzignile iz postelje in dale podojiti na eno in na drugo stran in po tem še po flaši, ker je blo premal. Ampak je blo treba vse prosit, zato naj vam ne bo nerodno prosit, ker  si boste delale samo sebi škodo in gorje.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?