|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   porodni načrt pri dvojčkih?
27.3.2011 17:53:02   
katym
Ojla!

Mene pa zanima, če je katera mela porodni načrt pri porodu dvojčkov? Ko sem rodila hčerko pred 4-imi leti, so mi porod sprožili in ker so predvidevali, da očitno ne bom mogla roditi v ležečem položaju, se mi je ena babica dobesedno vrgla na trebuh, namesto da bi mi svetovale, da poskusim drugačen položaj. Porod je potekal zelo hitro. Presredek so mi prerezale na hitro, brez da bi me vprašale in oziroma opozorile brez najmanjšega truda, da bi ga poskušale ohraniti in menda da je v nm porodnišnici še vedno to normalna praksa...drugače je, ker bom rodila dvojčke - vem, me pa zanima, kakšne so bile izkušnje mamic dvojčkov pri porodu in ali bi bilo dobro kaj napisati v porodni načrt. Rada bi rodila čim bolj naravno.

Hvala za nasvete in lep pozdravček!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: porodni načrt pri dvojčkih?
27.3.2011 22:54:36   
žab*ca
samo to bom rekla :boge babice,v današnjem čau si ne želim biti v njihovi koži.

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: porodni načrt pri dvojčkih?
27.3.2011 23:07:28   
katipi
Tudi sama imam dvojčici. Nisem imela nobenega porodnega načrta. Se mi zdi malo brez zveze, saj ne veš, ne kdaj, ne kje se lahko začne dogajati, kaj šele, da bi vse teklo tako, kot si ti predvidela. Sama sem bila noseča sedem mesecev, ko so me zadržali v porodnišnici in po enem tednu so mi naredili carski rez, ker ena od punčk ni več dobivala hrane po popkovnici. Tako da delanje kakršnihkoli porodnih načrtov ni ravno pametna ideja, saj z vztrajanjem pri točkah dnevnega reda na tvojem načrtu (user posted image ) lahko samo ogroziš življenja sebe in svojih otrok.

(odgovor članu žab*ca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: porodni načrt pri dvojčkih?
29.3.2011 8:36:33   
Zoja Lara
Pa meni se zdi, da je ta porodni načrt sam sebi namen. A to sploh kdo bere, če ga maš?

Jaz sem tud dvojčka rodila v Mb in je bla glih ob sedmih izmena, ob 7:45 pa je bil prvi že zunaj. Sem pa pol tud 2 šiva mela, ker so me prerezali, ne da bi kdo kaj reko. Še danes sem jezna na sebe, da nisem takoj jasno povedala, da naj me ne režejo, ker sem ziher, da ni blo potrebe.


_____________________________

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu katym)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: porodni načrt pri dvojčkih?
29.3.2011 9:08:15   
kristinaj
prvič slišim  da obstaja porodni načrt.....

pa saj ne veš kdaj te bo prijelo, kako bo potekalo ipd....



_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: porodni načrt pri dvojčkih?
24.5.2011 8:43:00   
3x mami
se opravicujem, ker ne spadam na temo dvojckov...

porodni nacrt obstaja, seveda, vsaka si ga lahko pripravi, odvisno pa potem od nas in od porodnisnice, koliko ga bodo upostevali. porod je nepredvidljiv, ampak vseeno lahko na grobo zacrtas, kako bi rada, da stvari potekajo (umetni ali ne, leze ali polsede, ...). tocno se pa itak sproti odlocas, kaj in kako.

rodila trikrat, vsakic imela s sabo nacrt in vsakic so ga upostevali (ker se bila dovolj sitna) - da sem imela cisto naravne porode. ce bi imela dvojcke, bi si zelela enako, kako se bo izteklo pa tudi pri enojcku ne ves.

najboljse, da se obrnes na svojega ginekologa ali pa na porodnisnico, kjer bos rodila.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?