|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pralni stroj Candy
3.1.2007 13:42:57   
živa23
Zdravo!

Ko takole prebiram gospodinjske nasvete glede pranja perila v pralnem stroju sem kar malo začudena, kajti ugotavljam (pa tudi pri pogovorih s prijatelji) da ljudje zelo malo perejo pri 90 stopinjah. Namreč, jaz imam doma pralni stroj Candy 1600 (ne vem točno celega naziva, skratka naj bi bil dober pri pranju, prihranku energije ipd) in moram reči, da mi pri 60 stopinjah sploh  ne opere madežev pri barvastem perilu. doma imamo 14-mesečno punčko, ki si želi že sama jesti z žlico, vendar ji še to najbolj ne uspeva in zato gre hrana, sokovi, sadje ne samo po slinčku ampak še vse okrog... če dam njene cotke prat na 40,  50 ali 60 (tako kot večina vas) ni osnovnih šans, da mi gredo dol fleki. Zdaj pa ne vem v čem je problem - v pralnem stroju (da je prešvoh), ali v pralnem prašku - imam za 60 stopinj - tekoči detergent Woolite (zeleni) + Ariel kids v prahu + mehčalec (običajno silan), za 90 stopinj pa samo v prahu + Vanish v prahu + mehčalec. Kot vidite imam celo paleto mehčalcev, pralnih praškov - plus še posebej ločeno za črno perilo ter za volno, svilo ipd... Zato njene cotke (ne samo bele tudi barvaste - roza, plave, svetlo zelene... ) perem pri 90 stopinjah. Včasih mi še pri 90 ne gre dol. Sumim, da je pralni stroj preslab, kajti ponavadi pa potem tiste cotke, ko mi še pri 90 ni šlo dol, dam tašči, ki ima deset let star pralni stroj Gorenje in gredo vsi madeži dol  brez problema. Prosim, dajte mi malo nasvetov, če ima še kdo isti stroj, kateri pralni prašek naj uporabljam, mehčalec, kajti počasi bom doktorirala iz vseh mehčalcev ipd..omaro imam polno samo teh  detergentov, odstranjevalcev madežev...   Sem brala, da je od Hoferja Tandil prašek v redu, sicer še nisem probala, moram najprej te porabiti, upam pa, da bo kaj boljše...user posted image user posted image

lep pozdrav
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pralni stroj Candy
3.1.2007 13:53:36   
nejcko
Jaz imam candya, je že precej v letih (cca 10 let), pere mi pa čisto ok. Nikoli ne kuham perila (belo perem na največ 70 stopinj), večinoma pa na 40 stopinj. Mi zelo malo flekov ostane, to so kakšni neznani izvori iz vrtcauser posted image , ostalo gre vse ven. Zaflekane stvari perem na zelo star način, roka - žajfa - spiranje in šele nato pranje z zelo malo (trenutno) tekočega praška. Če pa kdaj kakšen flek res ne gre ven, pa poskusim naslednjič še z varekino.
Po moje ni od stroja nič kaj dosti odvisno.

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pralni stroj Candy
3.1.2007 18:30:21   
max23
jaz imam Candy star tri leta pa sem še kar zadovoljna. Perem z navadnim praškom(Ariel, Persil), pri flekih dam pa direktno na madež vanish, če je pa fejst pa vaniš žajfa. Mal namočim zdrgnem in operem, skoraj nič ne kuham vse na 60-70 stopinj.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pralni stroj Candy
3.1.2007 21:12:14   
eya
Mi smo tudi imeli pred tem pralnim strojem enega starega Candya, ki je res zelo dolgo služil svojemu namenu-v bistvu smo ga zamenjali zato, ker je bil majhen, 3kg, pa smo rabili večjega. Je pa lepo opral.

Mogoče je pa finta v tem, da daš preveč stvari oprat naenkrat? Ali pa vključi višji nivo vode, če imaš to možnost.

Sicer pa tudi jaz na 90 perem le plenice in pa kuhinjske krpe.

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu max23)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pralni stroj Candy
23.2.2007 21:39:05   
MALINČICA
Jaz tudi perem na 90 samo plenice in kuhinjske krpe. Pri otroških stvareh pa mi pri 40 niti drekca ne spere iz bodijev, ko ima mali kake močne sunke, hehe. Takrat pač z ful vročo vodo zmočim, z milom nažulim, pa kar v stroj počim, pa je, lepo opere. Sem pa zadnjič nek flek masten sprala iz lubijeve mikice tako, da sem(pred tem valda 3x prala, pa ni šlo ven)našpricala Trim-ov razmaščevalec za kuhinjo in je šlo ven, pa še mikica je živo rdeče barve, pa ni šla barva nič dol, samo flek.

_____________________________

I´ve got mommy wrapped arround my finger...

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pralni stroj Candy
28.1.2008 20:17:44   
Sladkosneda
Draga Živa!

Pri nas doma imamo identičen problem. Pred dobrim letom smo namreč zamenjali 25 let star stroj za novega Candy-ja, ki je kombinacija pralnega in sušilnega stroja. Od takrat sta starša na robu ločitve zaradi slabo opranega perila. Ni da ni, kaj vse smo poskusili. Najprej naj bi bil problem v pralnih praških, saj praški, ki so delani za slovensko, češko, poljsko tržišče ne vsebujejo surovin ustreznih kakovosti. Dobro, poskusili smo s praškom iz Müllerja, kjer naj bi bila kakovost vsekakor boljša. Enkrat se nam je zdelo, da je celo dobro opral, potem pa spet vse po starem. Očitno tista "žehta" ni bila tako zelo umazana. Potem smo poklicali serviserja, ki je glede na svoje meritve zagotovil, da je s strojem vse v najlpšem redu, vendar je vseeno zamenjal grelec in še nekaj, vendar se stanje ni izboljšalo. Še vedno ista pesem. Zdaj pri pranju dodajamo belilna sredstva, vendar niti to ne pomaga. Še enkrat smo klicali serviserja, ki nam je ponovno zagotovil, da je s strojem vse o.k., perilo pa še vedno ni oprano kot bi moralo biti. Na vikendu imamo še vedno stari pralni stroj, ki opere brez problema, in to z istim pralnim praškom. Povsod piše, da so ti novi pralni stroji narejeni tako, da porabijo minimalno vode (npr. stari so jo porabili baje tudi do 100 l, ti novi pa le 30 - kar po moje vpliva na kakovost pranja), vendar gretje bi moralo biti nespremenjeno. Če povzamem, ta stroj nikakor ne pere dobro, saj na spodnjih hlačah ostajajo sledi, nogavice od tenisa, kot da sploh niso bile oprane, vsi serviserji pa zagotavljajo, da je z njim vse v najlepšem redu. Obupani smo in ne vemo več, kaj naj naredimo. Na uradnem zastopstvu pravijo, da ne pere pralni stroj, pač pa prašek. Probali smo tudi že vse možne praške, od tistih, ki smo jih kupili tudi direktno v Avstriji in celo Nemčiji, a bistvene razlike ni bilo.

Tudi jaz ne razumem tistih, ki pravijo, da vse operejo na 40 stopinj. Lahko, vendra so to stvari brez flekov in so pravzaprav umazane le od potu in nošenja, ne pa česa bolj konkretnega.

Spodaj berem tudi, da na najprej na roke operete madeže, potem pa vse skupaj vržete v pralni stroj. Pri tem denarju, ki smo plačali zanj, mislim, da bi moral sam cunje metati vase, ne pa da jih še na roke perem. Niti v pomivalnem ne splakujem posode na roke in opere super, pri pralnem se mi zdi pa to še manj smiselno.

Skratk, Živa, jaz vas popolnoma razumem, vendar vam ne znam predlagati nobene ustrezne rešitve.

Če pa jo kdo od vas ugotiv, prosim, da jo sporočit tudi meni.

Hvala vsem v naprej.

Sladkosneda.

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pralni stroj Candy
13.4.2011 17:33:43   
dina01
glede na to da tudi meni pralni stroj ne pere dobro je pokončni od wirpula. flekaste obleke, prašek sploh ni spran iz oblek da sem uporabljala tekočega a tudi po njemu so potem ostale lise na oblekah, bomo začeli iskati pralne stroje novo za starouser posted image  stari so bili zakon pa naj reče kdo kar hoče. učasih so delali stvari da so zdržale leta in leta in kvalitetno danes je pa use za en **** vredno pa drago da morš na obroke jemat če češ met. nič drage dame gremo na odpad iskat stare pralne stroje če čmo met oprano perilo user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sladkosneda)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pralni stroj Candy
21.9.2011 12:43:53   
Pizzoman
Pravkar se mi je vžgal pralno-sušilni stroj Candy alize cmd 135 v starosti okoli 4 leta zato opozarjam vse naj premislijo o nakupu stroja Candy saj je zagorela elektronika ne nekaj kar je povezano z samim operativnim delovanjem(grelec,sušilec)

(odgovor članu živa23)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pralni stroj Candy
22.9.2011 14:47:34   
Vijoličarka
Moj stroj je Candy, pralno slušilni in star je 20 let. Je tisti tip, kjer ima tri programe mencanja in poseben gumb za temperatur. Mehansko.

Opere odlično, na 30, 40 ali 60 stopinjah. Uporabljam prašek DASH in to v praškasti obliki - menda naj bi bili geli manj učinkoviti. Ampak v glavnem zaradi tega, ker nočem imeti veliko krame, torej ločenih praškov za različne vrste perila. Samo za občutljivo perilo imam poseben gel.  Dodajam kis in zato porabim cca pol manj praška.

Hude madeže: kemični svinčnik, šmir, trava, sadje... napojim pred pranjem z Bio Shout, če se mi zdi, da je hudo, pošpricam z Meggliom.

Mogoče je pri teh novih strojih problem v manjši količini vode, ampak mislim, da se da izbrati višji nivo vode.

Mogoče tudi tvoji starši niso dobro preštudirali programov pranja, ki so na voljo in nevede in nehote uporabljajo kakšen program za občutljivo perilo?



_____________________________

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Pizzoman)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pralni stroj Candy
17.10.2011 16:32:59   
sijalka
Imam popolnoma enak problem kot živa23 in sladkosneda. Pred tremi leti smo kupili nov Candyjev pralno-sušilni stroj. Prej smo imeli Gorenjev pralni stroj, star kot zemlja, ki je vse opral brez problema. S Candyjevim pa ne gre ven niti en madež, kljub sočasni uporabi vseh možnih odstranjevalcev madežev. Tudi meni celo na spodnjem perilu po pranju ostajajo rumeni madeži. Sem poskusila že vse mogoče, vključno z menjavo pralnega praška, dodajanjem raznih odstranjevalcev madežev, dolivanjem vode, za višji nivo vode med pranjem, pa nič ne pomaga. Tako da, nikoli več Candyja.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?