|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prehlad
23.11.2007 10:58:39   
bibyzan
Pozdravljene!
me nekaj muči. Mi smo že namreč drugič prehlajeni. prvič smo bili se ptembra in smo se znašle v bolnici za en teden. Sicer naša ni potrebovala kisika, dva dni je dobila Ventolin inhalacije, potem pa kr s fiziološko. Diagnoza bronhiolitis
No, sedaj je naš očka prinesel spet prehlad, pokasirali sva zopet obe-naj povem da si roke razkužujemo, pa pazim, da ne diham v njo, pri prvenm prehladu sem imela celo masko,pa mi je v bolnici zdravnica rekla, da ni potrebe,ker so virusi itak v luftiuser posted image
No, in sedaj problem:naša je prehlajena, kašlja kiha ima kalne očke.piskanja ni slišati oz. občasno mislim, da v nosku,ko se ji nabere. frekvenco dihanja ima 33-35, ponoči smo spali čisto mirno, kašlja sedaj podnevi-zjutraj je bla ko star vlak, sopihala in mela vse zabasano. dojiva se normalno, razpoložena skoraj isto, mogoč je mal tečka, ker kašlja in jo po mojem mal zaboli-kot mene.
Kaj bi naredile ve, bi šle k dr. al bi ble kr doma. Imam namreč takega zdravnika, ki me zmeraj pošlje v bolnico-na sprejemu so se mi že smejali, tud druge otroke kr pošlje in je nassploh znan po tem. doma ji v kopalnici spuščam paro, pa kamilčke ji grejem na prsni koš.
V torek smo ble na ceplenju za RSV, že takrat je kašljala, samo piskana še ni bilo slišati na pljučih in je rekla dr. kosi, da morma it k zdravniku, če bo slabo pila, sprememba v razoloženju in povečana fekvenca dihanja,
Ah, zdej sem pa napisala totalno zmedo.
kaj bi naredile ve?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prehlad
23.11.2007 11:07:02   
Janya
Bolj boš pomirjena, če boš šla k zdravniku.
Če nisi zadovoljna s pediatrom, pa ti svetujem da ga zamenjaš, ker je brez veze da hodiš k njemu če mu ne zaupaš oziroma ti pupico potem itak zdravijo drugi.

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prehlad
23.11.2007 12:23:57   
aluš
Koliko je pa strara oz. težka? Če nima vročine, če normalno je, če je živahna, ne vem, če je za v bolnico. Pač se mi zdi, da jče je še mala - do treh mesecev mogoče preventivno, sicer pa ne. Mogoče bi jo pa jutri peljala k dežurnemu, če nočeš, da gresta danes k svoji zdravnici.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prehlad
23.11.2007 18:16:09   
anajmad
Midve sva bile tudi lani v bolnišnici zaradi bronhiulitisa. Toda zdej ne grem več,ker vem kako jo oskrbeti. Jst sem ji izvajala inhalacije(sem si kupila inhalator) z fiziološko najmanj 6x na dan.V glavnem,ko je bila pri volji. Nosek sem ji pucala non stop z aspiratorjem Narhinel. Nosek zalivala z fiziološko. Ko je šla spat,sem preluftala sobo,potem sem postavila notri lonec prekuhanih kamilic s par kapljic Justa(kapljice 31). Veliko hodila na svežem zraku(seveda,če ni imela vročine). Če pade saturacija(tako so mene opozorili zdravniki) bo vsa mlahava in siva v obraz. Najbolj pa je pomagalo kopanje v topli vodi in fajn pogreti kopalnici. Tisto ji je najbolj olajšalo dihanje. Pa še Fito bimbi kremico sem si pomagala.Probaj! Jah,pejt v bolnišnico. Sam ne vem,zakaj ji dohtar ne zmeri saturacije,preden gresta notri. Ker včasih res ni potrebe. Men so rekli,da je bolje ,če je doma. Ker ponavadi v bolnišnicah mrgoli virusov.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prehlad
23.11.2007 19:33:53   
bibyzan
Anajmad, a inhalator ste kupili. men so rekli v lekarni,da bi mi kao naj pripadal, ker imamo kronično pljučno bolezen. Tvoja jo je verjetno tudi imela. KAko je s tem, si kej seznanjena al ne gre tako zlahka? drugače smo ga misli mi dans kupit, pa niso imeli nobenega, lekarna kjer ga imajo pa že zaprta. NA kaj moram bit pozorna?
Sploh ne vem, mali je začelo piskat, diha še ne tako težko. A mogoče veš, a ima kake posledice, če ne bi šli v bolnico. Sej men so takrat en teden tud same tiste inhalacije delali, no prva dva dni so dali še Ventolin (škoda da ga nimam doma).
Kupla sma vlažilec in vn piha fajn mrzla para-misliš, da bi jo lahko dala nad tisto paro, da bi ji pihalo. V bolnici so meli neko mašino-rekli so ji žirafa in je delala mikrodelce pare, bila je ful mrzla. Ja, sm jst mam tu navadno vodo, tam pa je bla fiziološka.
HVALA!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prehlad
23.11.2007 20:49:17   
anajmad
Naša ima tudi kronično bolezen pljuč in nismo dobili inhalatorja na recept,ker se vsi izgovarjajo. na pulmološki,da nam bi moral pediater predpisati recept,pediater,da bi nam moral pulmolog....bla,bla,...
Jst sem ga potem kupla in konec debate. Sej sploh niso tok dragi,dobrih 40 eu. ventolin je zelo agresiven. Ne vem če je ravno pametno veliko inhalirati z njim. Glej,kamilce in mogoče par kapljic res kakšnega eteričnega olja notri. Pa pucat, zalivat nosek s fiziološko. Dobro je,če ji tiste šmrkle ven potegneš,ker naredijo samo slabo.
Če se pa res tok bojiš in nisi sigurna,pa pejta rajš  v bolnico.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prehlad
24.11.2007 21:18:34   
* Mateja *
dA BOŠ BOLJ MIRNA NI NIČ NAROBE ČE JO PELJEŠ K DOHTARJU. OJEJ,...
Jaz sem ga rajš peljala poslušat, da mi je rekla da je ok, kot da bi bilo po parih dneh še slabše. Ampak to samo ko je bil majhen. Zdej hvala bogu, ko ima 3 leta, je vse lažje, ker se zna sam skašljat in spihat nos.
Tud mi smo mu lani delali inhalacije doma, noter smo pa stavli berodual. Mazala sem ga po prsih s kremo materine dušice od Justa, pa fizioterapevtka mu je prišla parkrat delat respiratorno fizioterapijo. POl smo pa sami kupli masažni aparat in smo ga masirali, tako kot nam je pokazala fiz.  Za nos pucat smo pa kupili baterijski aspirator, ful dobra stvar. Na usta s cevko ne moreš tok ven spravt, tale mašinca je pa ven povlekla čuda stvari. Jo res priporočam. Sem jo pa lani kupila v Medigo. Če mate manjše otroke in jo boste rabile naslednje 2 ali 3 zime se jo splača kupit, je bil 10.000 sit. Jaz ga letos ne rabim več, sem ga pa spravla za vsak slučaj!!!!
Pa fiziološko dejte rabit za nos in tud Operil kapljice.

Glede vašga dohtarja! Če vas vedno pošlje v bolnico, bimeni to ali pomenlo, da je ful previden, glede na to da je pacient nedonošenček ali pa nima pojma in zato vse povprek pošilja v bolnico, ker sam ne zna presodit kaj je narobe. mal premisli, dohtarju moraš fajn zaupat, ker vedno imaš pač neko rezervo!  Če ne zaupaš, pol si vedno misliš, da se ni dovolj potrudil, da ni otroka dovolj pogledal.
Mi pr nas imamo samo dve pediatrinji, tako da nimamo dost izbire.

Pozdravte se čimprej!!!!

Naj te potolažim, da je nama tudi tata vedno kaj prinesel domov, ker pač z ljudmi dela, jaz pa sem doma. Tako da smo bili vedno zaradi nekoga bolani, ne pa zato, da bi se npr. prehladila zunaj!

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prehlad
24.11.2007 22:57:30   
bibyzan
Naj samo javim, da smo še vedno domauser posted image , naša pupa je dans boljše, včeraj zvečer ji je piskalo, pa sem jo pobasala v kopalnico in para, pa prsa sem ji grela in frekvenca dihanja je bla skoz do 35-normalno. spala je lepo, kot ponavadi, pije po dojki brez problema in kot običajno. Mislim, da je tole bil en prehlad, no še je, baje lahko po bronhiolitisu tudi pri navadnem prehladu piska. Čudn mi je ker nima zamašenega noska, kašelj pa je produktiven. Itak pa ji vlivam fiziološko. Gremo pa itak drug teden k dr. ker imamo posvetovalnico, če bi bilo kaj slabše pa itak takoj popokamo-preveč si pa ne upam, da ne bi bilo kaj narobe.user posted image
Dokler pa zgleda normalno, sploh pa če je frekvenca dihanja takšna, pa ne grem nikamor-me je strah,ker sem prvič skori izgubila mleko zaradi živcev.....
mislim, da si prav razlagam:če bi ji primanjkovalo kisika v krvi, oziroma bi ji padla satoracija, potem bi frekvenca dihanja bila višja?user posted image , ker bi si pač tako zagotavljala dovoljšjo količino kisika.
To si razlagam po tem, ker ko smo bili prvič v bolnici je bila frekvenca okrog 40, satoracija pa še ok, tako da nismo potrebovali kisika.
no, pa čim manj prehladov vam želim (jst komi čakam, da preguramo to zimo, nasledjna bo menda boljšauser posted image )
LP

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prehlad
25.11.2007 0:04:47   
* Mateja *
jEJ, TI BOŠ DOKTORIRALA.
Ne se tok obremenjevat.  Pr nas je bilo tako; če je bil bolančkan, ko je bil majčken sem ga peljala k zdravniku, ker brez vročine prehlada nikoli ni bilo. Nikoli mu nisem štela vdihov, samo gledala sem trebušček, če bi se vidlo da bi težje dihal. To je bilo vse.
Ti povem, da sem sama zaradi prevelikega kompliciranja in gledanja in opazovanja barve ust, obraza, prstkov,...zaradi vsega skupaj se mi je lani zafaclalo. Meni!!!! In zdej moram mal sama sebe stavit nazaj, da ne kompliciram tok, ker ni lušno ko te psiha prime. Je pa res, da si veliko bolj pozoren pri takemu otročku, ki veš da ima lahko hitro težave.
Ne se bat zaradi bronhiolitisa. Naš ga je imel, skupaj z RSV-jem že v bolnici, velikokrta pa mu hropi in piska v prsih, ampak ni vse bronhiolitis. Naš ima plučno kronično bolezen pluč in to pač spada zraven, ne delamo več panike zaradi tega.


(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prehlad
25.11.2007 0:14:07   
bibyzan
Ah,kaj čem, naj povem da sem sama tudi iz zdravstvenega foha, ampak pri svojem otroku pa total pogoriš in m je včasih kr sram, ko kej takega vprašam, sej v bistvu vem, ampak se hočem prepričat da prav vem.user posted image
Mi imamo isto kronično pljučno bolezen , zato me je dosti bolj strah-po moje se lahko hitreje zakomplicira.
Mah, srečo imam, da ne živima sama, non stop gnjavim mamo pa se sestro, kok se jima zdi pupa, al bolj boga al manj, jst na koncu nič ne znam ocenit.... Taki smo pač, sploh mame nedonošenih, ko smo še bolj občutljive.
Pa lp

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prehlad
25.11.2007 18:38:17   
* Mateja *
Jst te popolnoma zastopim!! Ti se kar izpričaj, te bomo vse tle gor zastople!

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prehlad
13.12.2007 20:45:52   
bibyzan
No, da poročam, kako jebilo z našim predragimpehladom.  Mi je pol enega jutra, mal po tistem , ko sem pissala dvignilo dekl, ker je tri noči zapored kašljala po eno uro skupaj in sva šle do pediatra. Napisal berodual vpihe 3x1 in še inhalacije. Inhalacij ji doma nise delala(baje je nevarno brez kisika, ker lahko pade satoracija pod 80). Ker je po dveh dneh bilo še zmeraj isto-grozno hropenje, sem spakirala cokn pok in šla na pediatrijo. rezultat:ostali v bolnici celih 8 dni, paše za domov vpihi na 6 ur!!! tak, da smo orng skasirali. Poleg tega je še mene pograbil kronični gastritis-živci in nsem  cel teden preživela na požirkih vode-in obdržala dojenje!
LP

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prehlad
13.12.2007 21:29:52   
Janeja
A tolk vas je zmatral? user posted image   So ti naši nedonošenčki res lahko kar občutljivi, ja.
Samo da ste zdaj boljše - oziroma tvoja malčica je. Ti pa vidim, da si še kar pod stresom. Čestitam, da ti je po vsem tem uspelo zadržati mleko. Zdaj pa se poskusi z malo doma čim bolj sprostit. Odmisli štetje vdihov, odmisli vse meritve ...  Samo uživaj, da je vse to za vama in sta zdaj zdravi doma. Vem, da bo na začetku težko, ker si čist "not padla", ampak počasi bo šlo. Če se boš le zavestno odločila, da je zdaj tega dovolj in se boš ravnala samo po počutju in obnašanju svoje deklice.
Verjemi, da je potem, ko vse to uspeš izklopit dosti lepše in dosti bolj sproščeno.

Veliko zdravja vama obema želim!

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prehlad
14.12.2007 21:16:18   
* Mateja *
Ojej, ma ste res boge vidve.
Jaz bi ti isto svetovala kot  Jerneja. Če se ti zdi že kar hudo, kljub temu, da je zdravnik rekel, da je ok, še kar teži naprej al pa se pejte pokazat kam drugam. Ti sem delala jaz. Če je naša p. rekla da je ok, sam viroza pač, meni se pa to ni zdej zadosten odgovor, sem ga peljala še k drugi pediatrinji pokazat. In če so pol dve enako rekle pol sem bila še vedno nemirna, ampak sej je pol šlo na bolje.
Te pa razumem, če si ti na koncu. mene je lani zaradi vsega skupaj konec zime psiha primla. Ni lušno, če tok časa trepetaš za življenje otročka, pa še tok časa potem si vsa na trnih in vse tok podrobno opazuješ, da se ti že kar meša. Men se je zrolalo, in šele zdej po skor enem letu lahko rečem, da sem skor vredu. Ampak se tudi manj sekiram, če je tamali ok, kljub temu da je prehlajen, ni panike. Sej sem tud jaz vsa šmrkava, pa ne letim takoj k zdravniku. Sem pa to delala lani z Nejcem. Za vsako reč k zdravniku, čene pa vsaj po telefoni povedala dohtrci kaj se dogaja. Ful sem bila na vse pozorna. Naj te potolažim, da bo bolje ko bo tamičkana mal zrasla, takrat bo veliko bolje,...

P še to. če sem bila jaz prehlajena, sem bila ravno tako zraven Nejca. Če je bil pa mož kaj prehlajen, ni bil z nama. Spal je posebej, doma pa ga tako al tako ni nikoli, tako da sva bila mal izolirana. Enako je veljajo za domače in pozimi obiski strogo prepovedani.

(odgovor članu Janeja)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najbolj stroge mame so rojene v znamenju ...
Nekatere mame so popustljive in prizanesljive, druge so stroge in imajo rade kontrolo nad vsem. Ste vedeli, da pri odnos...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Ali bi se kljub zdravstvenim težavam odločili imeti otroke?
sonček08



da (68%)

ne (32%)


Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!