Njuškalo
|
Pri nas je tudi tak problem.Ravnateljica je zadrta komunistka,ki niti slišati noče o tem, da ima kakšna družina drugačen način življenja.Seveda so jo polna usta tega,kako se sprejema na naši šoli tudi drugače misleče in bla bla...no v glavnem je le to: bla bla...Moj mesa ne je, v vrtcu je še kdaj probal, kaj hitro ga je začel zavračati,ker ga pač od doma ni navajen in nekako logično, da ga potem ne mara.No, v glavnem ,jaz sem se tudi 2 leti dogovarjala na veliko z vodjo kuhinje, ki je rekla, da kar se nje tiče sploh ni problem.Celo psihologinja na naši šoli je vegetarijanka, pa to sploh ni nobena tabu tema.Samo ravnateljica je rekla, da vegetarijanstvo v OŠ nima kaj počet.Kaj pa njo briga, kako drugi živijo, pravzaprav, jah o tem bi se dalo debatirat.Dejstvo je ,da s tem otroku fejst škodi,ker ne dobi ta prave prehrane, kvalitetne,ki bi jo moral.Samo to je ne skrbi preveč.Ko grejo s šolo kam na tabor, mu njegova učiteljica vedno uredi, da ima vegi hrano, pa ponavadi je njegovim sošolcem bolj všeč njegova hrana, kot pa tista,ki jo imajo .No, nima veze...v glavnem tudi sama ne vem kaj naj naredim, po moje da glih veliko ne morem.Edino, če ga prepišem v drugo šolo, ker v eni imajo vegi meni, v vseh drugah imajo pa vsaj več menijev.Samo naša je glede tega ostala zadaj.Čakam da gre ravnateljica v pokoj, tamalemu pa skušam doma čimveč nadoknadit.Sej včasih je kosilo kar ok, so pa dnevi,ko otrok je samo solato.Dobro, da ima zajtrk doma, pa potem malico,ki so večinoma vegi, po kosilo pa tudi popoldansko malico, če je v varstvu.Eh, saj bo bolje enkrat...