Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni

pri 20 mesecih ima samo 8,5 kg. Ja res je. Je bila en mesec nazaj par dni v bolnici zaradi ledvičk in so zakomplicirali zaradi teže 500 na uro, 1001 vprašanje, koliko je, kako kaka na koliko časa, koliko pije. Pa jim je v 4 dneh ko je bila notri vsak dan kakala, ful popila, bila skoz polulana čez plenico. Po prepiranju s ful mlado pediatrinjo nisva pustila nobenih dodatnih preiskav. In glej ga zlomka, ko je že vzela kri zaradi ledvičk, vpraša če lahko pregleda še kri zaradi težo. Pa sva rekla, to lahko, gastro pa ne.
Sem ji rekla zadnjič na pregledu, da sem gledala kartončke vseh treh otrok, ki so bili ob rojstvu zelo različnih tež, in da so približno po mesecih enako pridobivali težo razen fanta. Zala je pri enem letu tehtala 9100g, Vanja 9400g in Nejc 9900g. Je še karton od druge hčerke gledala, ki pa je bila ob rosjtvu prava velikanka in videla. Pol je pa mene gledala in nazadnje rekla, da sem pač jest tud suha in da je pol OK.