|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   presredek
21.3.2005 11:04:38   
willma
Mene že štiri dni presredek(brazgotina) tako hudo boli da bom ponorela:hudicek::(:hudicek::((
Sem sedaj šla po en lekadol, ki mi je že nekaj krat pomagal.
Pa se vprašam, da danes pri vsej tej sodobni medicini (še glavo ti nazaj prišijejo:)-8)) moramo ženske to bolečino prenašati do konca življenja in zdravstveno osebje reče, da to pač tako je, da moramo to vzeti za zakup:zmeden:
Mene to hudo jezi!!!:grrr:

lp
willma:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   presredek
21.3.2005 11:12:13   
Anonimen
Willma, ravno zadnjič sem hotela pisat o tem na forumu. Tudi mene občasno boli presredek... pa se tolažim s tem, da mi je svakinja povedala, da se je pri njej po letu dni stanje umirilo in ni več nič čutila - potem pa je dobila novega otroka, ponovno rezana, ponovno leto dni bolečine (ne tako hude, da bi morala jemati lekadol)...

Hja, kaj češ.:zmeden: Jaz bi itak raje vedela, da bi se sama raztrgala, kot pa da so me prerezali. Čeprav mi je moja sestra rekla, da so običajno raztrganine dosti hujše in bolj boleče kot vreznine. Preostane ti samo še to, da jih tožiš. :)-:)- :)- (No, pa ne me jemat resno, to je bilo mišljeno v šali!)

(odgovor članu willma)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   presredek
21.3.2005 11:20:55   
lelaval

Jaz sem imela dva poroda in obakrat so mi rezali presredek (in verjetno mi bodo tudi tretjič). Po prvem porodu sem celo imela ful vnete šive, pa še en mi je poknil. Niti sedet nisem mogla. Čez čas pa bodo te bolečine minile, da še vedela ne boš kdaj, le poskušaj odmislit to, da te pač boli. IN tudi, ko bosta zopet imela redne spolne odnose, boš videla, da bolečin enostavno ni več.

Zakaj bi se sekirale zaradi tega, pravijo, da z rezanjem omogočijo ženski nadaljne užitke v spolnosti. Če pa se pretrgaš, pa je huje.

LP:sloncek:

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   presredek
21.3.2005 11:30:19   
willma
že že,
toda če pogledamo razvitejše države, tam zdravstvo že preventivno poizkuša z masažami preprečiti rezanje presredka.
Ginekolog je dolžan nosečnico poučiti o pravilni masaži in o primernih oljih za masažo, pri nas pa je že šola za starše pravi horor, o tem, da bi ti kdo pokazal, kako se pravilno masira presredek pa...raje nebi:(

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   presredek
21.3.2005 13:50:01   
kofetek2010
ša na vsake toliko časa me boli, pa je minilo že več kot 8 let od poroda :(( je pa res, da sem bila ful raztrgana od znotraj, pa ful prerezana od zunaj, pa neverjetno grdo zašita (takoj po porodu je izgledalo kot, da bi imela grozd obešen tam spodaj) Groza! :((

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   presredek
21.3.2005 20:30:18   
frutka_
Tudi jaz sem bila notranje in zunanja zašita ampak me nič ne boli, niti brazgotinice se ne čuti, nič. KOt da ne bi nikoli bila na tem mestu šivana.


:angel:Mag. Lužnik HVALA za lepo zašito rano:angel:

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   presredek
21.3.2005 21:06:08   
Blink1
Yo Frutka:bravo::bravo:

jaz sploh ne vem da sem kdaj rodila:):)

zgled da me je en mladi dohtarček fajn zakrpal...

Willma, Skutica...lahko dež napovedujeta:zmeden: Ne resno, upam, da bo hitro minilo:rozica:

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   presredek
21.3.2005 21:09:08   
Anonimen
V bistvu se tudi pri meni ne vidi brazgotina, samo jaz jo čutim, ker vem, kje jo imam. Moj:love: je ne. Ampak boli pa vseeno občasno. No, boli... bolj tako špika.

Ja, Frutka, mag. Lužnik je res dober zdravnik. Vse, ki vas bo porodil, vedite, da ste v najboljših rokah.

(odgovor članu willma)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   presredek
21.3.2005 21:19:49   
puncica
Tud moja kolegica ki ima 6 let staro punčko pravi da jo presredek boli pri spremembi vremena in da pač nič ne more, da vzame tablet in je. Je pa res to šit, da moraš potem celo življenje prenašat še to bolečino, kot da drugih ni dovolj.:((

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   presredek
21.3.2005 21:22:01   
Teni_
Tudi jaz ne čutim čisto nič, pa sem imela ogromno šivov(večninoma notranjih).

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   presredek
21.3.2005 21:42:35   
Anonimen
Willma, če ti kaj pomaga in te potolaži :), jaz sem hodila v materinsko šolo v tujini in v tujini tudi rodila, svetovali in opisali so nam postopek masaže presredka. Meni je porodničar rekel, da me bo potrebno rezati in prosil za soglasje (kasneje sem na srečo rodila s carskim rezom, tako da je epiziotomija odpadla), pa tudi moje kolegice s tečaja, ki so se prav tako redno masirale, so bile rezane.
Masaža je le Blažev žegen, vse je odvisno od individualne raztegljivosti tkiva in fizionomije.

(odgovor članu willma)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   presredek
21.3.2005 22:09:30   
lidia
Še nekaj bi znalo bit zanimivo: za boljše celjenje je mogoče obsevanje z laserjem. Jaz sem zelo tečnarila, da sem ga dobila, kajti po mnenju zdravnikov pač bolečine in dolgotrajno celjenje spadata pač k poporodnemu obdobju.

Rekla bi samo nekaj: če bi rojevali moški, ne bi bilo porodov brez anestezije in za boljše celjenje šivov bio vsekakor kaj naredili.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   presredek
21.3.2005 22:20:12   
Pinja
Mene tudi bolijo, zategujejo, špikajo... :((! Zunanjih sem naštela 11, se jim je zgleda mal zarezalo, ker imam prerezane še pol ritnice, točno do tam kjer pride rob od sp. hlačk :zmeden:. Nisem 14 dni po porodu NIČ sedela, še jedla sem v stoje :(. So se mi pa trije 9 dni po porodu razprli direkt na presredku, pa sem šla nazaj, pa so rekli, da notranji držijo in da ni treba šivat, ker se samo poceli :zmeden2:. Ja ja, moj k....! Še dons mam odprt, pa kar eno divje meso je začelo rast, ah da ne govorim. Kar slabe volje ratam, vam povem. Se že zdej bojim, kako bo naslednjič :zmeden2:.

Vam pa sigurno točno napovem spremembo vremena 8), vsaj ena dobra stvar :)-:)-

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   presredek
21.3.2005 22:33:02   
žiža
mene so pred 5leti po operaciji tud bl grdo zašili in mi je ne čuden izrastek ostal. Sem vedno govorila, da bi bilo fajn, če bi mi ga med porodom odščipnili. No pa ga sedaj res ni več. So me pa lepo zašili, kar se tiče izgleda :)- Ob spremembah vremena sem pa jaz tud kar točna napovedovalka :)-

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   presredek
21.3.2005 22:34:41   
frutka_
Pinja šit ej...ne morem verjeti!
Se strinja ja! Če bi rodili moški in ple babe v vojsko bi bilo vse drugače;)

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   presredek
21.3.2005 22:41:54   
Gina
Mene so po drugem porodu tudi tako čudno zašili, da me je vse bolelo in špikalo še več kot eno leto, pa ravno tako mi je kar nekaj zraven še raslo.:((
A ni čudno, pri prvem in tretjem porodu so me pa zašili tako lepo, da me ni niti po porodu kaj grozno bolelo, po 14. dneh me pa sploh ni enkrat več zašpikalo.:bravo:

Jaz mislim, da eni G znajo, eni so pa pocarji.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   presredek
22.3.2005 7:20:41   
puri
Jaz sem imela pa kar srečo,...po nobenem porodu nisem imela takih problemov (prvič sem bila šivana, drugič pa ne)!

lp

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   presredek
22.3.2005 22:11:56   
ajda11
Pred desetimi leti sem bila ob rojstvu sina šivana praktično do "riti", vrezana z obeh strani in v odpustnici je bilo napisano "popolnoma neraztegljiv presredek". Pa imam srečo, ker je zgleda dr.Ekart, sedaj že nekaj časa v penziji svoje delo strokovno opravil. Nikoli me ni bolelo, edino tipam lahko kje je bilo šivano. Lani pa sem dva meseca pred porodom začela z masažo, (večina sama, ker so možu šle same bedarije po glavi) in odnesla sem jo brez raztrganin, rezanja in posledično šivanja. Obseg glavice sta imela 2cm razlike, kar je nekaj, ampak mislim, da je elastičnost tokrat igrala glavno vlogo.

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   presredek
23.3.2005 8:59:36   
NinKa
Mene so tut vrezali, v prvem trenutku sploh nisem vedela zakaj se gre - mela sem EA, babica je rekla, vam bomo malo pomagali....traumo mam malo sam če se spomnim tistih škarij. Pa glede na to, da me je orng vrezala, še žilo je trofila in sem zgubila kar nekaj krvi - 2 meseca sem še bla slabokrvna.

Moram pa priznat, vsaka čast dr. Likarju, ful dobro me je zašil (noter in zunaj), mislim, da je blo zunaj okoli 10-11 šivov. Zgledalo je .....bolelo je tut enih 12 dni, 14 dni po porodu sem že veselo avto vozila. Prvič po porodu z dragim je malenkost cukalo in bolelo....od takrat naprej pa je vse v najlepšem redu.

Nič ne boli, pa vremena tut ne morem na osnovi presredka napovedat.

:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   presredek
23.3.2005 12:16:34   
TaRe*
Matr,vidim,da sem imela še srečo z temi šivi,čeprav se po prvem porodu tud cel mesec nisem mogla na celo rit vsest.Me je špikalo tudi še 7 let po porodu.:zmeden:
Zdaj,pri tem rojevanju so pa predvidevali,da bo šlo brez rezanja, sem se pa strgala po stari rani.
Nisem čutila niti šivanja in drugi dan pri kosilu sem se po turško vsedla in jedla.sestra ni mogla verjet,da lahko tako sedim.
Šivi me niso boleli NIČ,(hvala G Omahen )le izgubila sem dar napovedovanja vremena:zmeden:

(odgovor članu willma)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?