|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prezgodnja puberteta
10.1.2009 12:07:31   
uuna
Moja hčerka kaže znake prezgodnje pubertete. Stara je 7 let in osem mesecev, pa ji rastejo dojke, žleze ima povečane, lase ima mastne. Skrbi me, ker je moje sestra brala nek članek in gre lahko za napačno delovanje žlez ali pa tumor. Nima vrtoglavic ali kaj takega,ampak šolska zdravnica je rekla samo, da je pretežka za svojo starost, ni pa omenila, da je tudi prevelika!!!! Ali ima katera podobne izkušnje in skrbi? Bojim se, da bo pri osmih imela menstruacijo in da bo vse skupaj vplivalo tudi na čustvovanje.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
10.1.2009 12:22:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uuna)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prezgodnja puberteta
10.1.2009 16:19:56   
Gina
To ni tako redek pojav. Med otroki je to kar pogost pojav in pojavljajo se velike razlike med telesnim razvojem, kot bi jaz to laično opisala kot nekdo, ki gleda od zunaj in je v konstantnem stiku z otroki. MOrda pa ste v družini imeli zgodnejši razvoj že generacije pred tem. Pa že itak se vse skupaj premika po letih zelo navzdol. Puberteta mislim in razvoj otrok v mladino.

Jaz bi rekla, da se ni treba sekirat, sploh če pravi zdravnik, da je vse ok.Če te pa skrbi, pa ga pojdi še enkrat vprašat. Boljše to, kot pa da gre preveč živcev.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prezgodnja puberteta
10.1.2009 17:25:43   
staši
Jaz imam devet letnico doma ,pa sem jo glih prejšnji teden gledala kako se je spremenila zadnjega pol leta.Kar na lepem je postala lepa okrogla ritka(vedno je bila suhica in nič ne je)pa prsi so kar vidne in na splošno ni več punčka .No muči me pa tole -praviš da je tvoja punca pri enajstih dobila M kdaj si ji te stvari razložila in kako?Moja je še tako otročja da ne vem kako naj ji sploh načnem temo,pa mene tudi vidi ko si naprimer v kopalnici vložek menjam pa ji ne vem prav točno razložit pa me potem samo čudno gledain ko ji razložim nevem da je ona prišla iz trebuha zaradi tega ker bo dobila M ni prav nič štekala.Al pa bo kasneje no kar sama pogruntala al kaj?Kako je tvoja punca to sprejela?sploh ne vem kako naj ji nasplošno razložim o spolnosti. 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
10.1.2009 18:45:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu staši)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prezgodnja puberteta
10.1.2009 20:31:30   
staši
Mislim da bom tudi jaz zelo žalostna,čeprav bi verjetno morala bit vesela .Hvala

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prezgodnja puberteta
10.1.2009 22:16:16   
al1*
Jaz imam skoraj desetletnico. Predlagam, da ji kupiš knjigo Hura za punce - moja jo bere skoz po malem, pol pa malo povpraša o kakšni stvari in malo podebatirava.
O menstruaciji ve teoretične stvari že dolgo, kako bo v praksi, bomo pa videli. na začetku sem si pomagala z risbicami, sem ji narisala in zraven razložila.


_____________________________

lp


(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prezgodnja puberteta
11.1.2009 17:44:27   
staši
O super hvala za naslov knjige ,moja punca pravi da to knjigo pozna da sta jo z prijateljico že brali in da mi jo bo prinesla iz knjižnice.Zgleda da punce v šoli že kaj debatirajo o tem ko pa ji doma kaj omenim pa mi deluje zelo zadržana.  

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prezgodnja puberteta
12.1.2009 10:01:23   
uuna
Moji hčerki sem jaz že od samega začetka razlagala, da imam jaz menstruacijo (ker mi kar naprej hodi kaj razlagati v kopalnico in sem se je morala znebiti) in da je to del odraslih žensk. Mislim, da se tega veseli in da komaj čaka. Prej, ko poveš, manj čudno ji je. Mama me je enkrat prestrašila z eno vaško zgodbo, ko si je punca v čebru mrzle vode hotela zaustaviti krvavitev in je ostala neplodna. Saj biti ženska ni nič groznega, poveš, da ta kri ni nič bolečega (ne omenjaš da te kdaj šraufa) in da je znak tega, da imaš lahko otroke in da postajaš prava ženska. Potem sem navezala še, da je to prezgodaj in da otrok ne sme imeti otrok. Še najbolje pa je to, če si sam okoren pri teh razlagah, rešiti s knjigo, se strinjam!!!

Vse se pisale o hčerkah po 9. letu, poudarjam, da je moja stara šele 7!!!!!user posted image

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prezgodnja puberteta
4.3.2009 21:26:22   
neverjetna
Tudi jaz imam doma hčerko sedaj staro sedem let in pol in kaže znake prezgodnje pubertete. Vse skupaj se je začelo že pri petih letih in pol. Ima povečane prsi ki so do zdaj dokaj mirovale sedaj pa opažamo tudi poraščenost po spolovilu.
Sprva me  pediatrinja ni ravno podpirala pri vsem tem potem pa mi je vseeno napisala napotnico za Ljubljano za endokrinološki oddelek pediatrije na raziskave.
Tam so jo temeljito pregledali in mi potrdili moje sume in sicer da je deklica v prezgodnji puberteti, ampak še takrat ne tako močno, da bi to bilo potrebno zdraviti. Sedaj imava vsakega pol leta kontrole in testiranja hormonov. Nazadnje sva bili tam julija, takrat je bilo še vse v mejah normale ampak danes so mi rekli, da je stvar nekoliko napredovala in da bo verjetno potrebno dati zdravila, s katerimi stvar zaustavijo in se vrne ob normalnem času.
Sicer še ne vem nič o tem zdravilu, ker do sedaj ni bilo potrebe, sedaj pa se bomo verjetno odločili za to, ker se mi zdi da deklica, ki je v drugem razredu še res ne bi smela imeti menstruacije.
Za preiskave mi ni žal da sva šle ker so jo pregledali od las do pete in mi vsaj pregnali kaki strah ali pomislek na kaj hujšega, kot je rak na dojkah ali kaj podobnega, kar pa danes sploh ni več nemogočega.



(odgovor članu uuna)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prezgodnja puberteta
7.3.2009 13:57:40   
Abby
Hčerka neke znanke je dobila menstruacijo pri 9 letih, pa je menda bil edini razlog to, da imajo nekaj italijanske krvi v sebi in je to pri njih v rodu. Je bila sicer močnejše postave, sicer pa vseskozi zdrava, kolikor vem. Se je pa najbolje seveda posvetovati z zdravnikom.

_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu uuna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?