|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pritožba na podaljšanje porodniškega
5.5.2010 20:19:15   
miškolinka 82
Zdravo punce. A katera ve, kako naj napišem pritožbo za podaljšanje porodniškega. Moj fantek je rojen v 30.tednu, še vedno hodiva na fizioterapijo, ker zaostaja v razvoju, pa mi porodniške niso podaljšali..Nekdo mi je predlagal, naj oddam še enkrat novo vlogo namesto pritožbe..Kaj se vam zdi, je katera že prakticirala to ? Hvala za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
5.5.2010 21:38:43   
pizmovka
Jaz ne vem, kako to gre. Bi te pa vprašala, kaj moraš naredit, da ti porodniško podaljšajo? Kaka dokazila in kam moraš vse to poslat?
Hvala!

(odgovor članu miškolinka 82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
5.5.2010 21:46:06   
alexjera
Pozdravljena,

jaz sem lani imela identičen primer. Pritožila sem se na ministrstvo, ki je za to pristojen organ, na odločbi ti piše kako se ravna v primeru nestrinjanja. Pritožbo rešuje na drugi stopnji v imenu ministrstva pediatrična klinika. V našem primeru je postopek pritožbe trajal dva meseca, nakar so me napotili na dodatne preglede in po strokovno mnenje na pediatrično, torej samemu sebi, in sicer k Macedoni Lukšičevi. Tu smo po vezah prišli na vrsto v 10 dneh, čakalna doba je sicer 6 tednov. Gospa strokovnjakinja je tamalo pogledala na razdalji 5 metrov in za to si je vzela celo minuto, saj ko je izvedela, da gre za podaljšanje porodniške, ne bom pisala, kaj vse sem bila samo človek ne. Iz ordinacije sem prišla popolnoma osupla po celih 5 minutah, prej pa sem na pregled čakala 1,5 ure, kljub temu da sem dobila uro. Gospa je v teh 5 minutah napisala celo ekspertizo, kako naši nič ni in na osnovi tega so mi pritožbo zavrnili in ukinili tudi fizioterapijo.
Sedaj pri starosti 2 leti naša še vedno zaostaja, da ne govorimo o nestabilni hoji, hoji po prstih in podobno, vendar mi fizioterapija ne pripada, ker ji uradno nič ni. Lukšičeva je namreč edini strokovnjak v Sloveniji za to starostno obdobje, tako da drugega mnenja ne morem dobiti. Tako sedaj veselo plačujemo privat fizioterapijo 1 x 10 dni in sicer 35 evrov, s tolažbo, da je to dobra naložba.

Takšna je bila naša izkušnja, upam da bo vaša boljša. Je pa na spletni strani CSD Šiška objavljen seznam v katerem primeru ti podaljšajo porodniško.
Srečno

(odgovor članu miškolinka 82)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
5.5.2010 22:39:15   
miškolinka 82
pizmovka..po pravici povedano ne vem več kaj moreš naredit. Jst sm oddala vlogo, fotokopije vseh izvidov  o alergijah (zelo močna alergija na vse oreške), mnenje fizioterapevta, fotokopijo kartončka o fizioterapiji, da je razvidno, da jo obiskujeva že 10 mesecev 1 krat tedensko,... pa očitno ni bilo dovolj
alexjera..po domače povedano, škoda se packat..

(odgovor članu alexjera)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
14.11.2010 20:33:07   
Edina
Pozdravljene,
no očitno niso samo mene zavrnili. Sicer po besedah zdravnice, ki je dala predlog za podaljšanje porodniške, naj bi mi zagotovo podaljšali, pa mi niso. In sicer na kratko zaradi česa: ker iz izvidov ni razvidno da je deklica delno, huje ali popolnoma nepokretna. Hčerka ima asimetrijo, znižan mišični tonus, težave z dihanjem. Hodiva na fizioterapije 1 do 2x tedensko. Vsak mesec sva pri osebni zdravnici 2x do 3x, pri specialistih skoraj na 2 meseca. Problem pa je ker mi decembra poteče pogodba in po prenehanju porodniške ne vem če bom od csd sploh dobivala kakšne prihodke če bom prijavljena na zavod, še manj pa mi je jasno kaj bom če bom slučajno dobila službo. Jutri bom kontaktirala zdravnico iz razvojne da vidim kako naprej, čeprav po tem kar je napisala alexjera sploh ne upam dati pritožbe.

(odgovor članu miškolinka 82)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
14.11.2010 23:46:43   
miškolinka 82
Ejla,res je minilo ze veliko casa,ampak meni je z drugo pritozbo uspelo..h prvi pritozbi sem dodala najnovese izvide, seveda brez ucinka,pa ceprav mi je fizioterapevtka dodala priporocilo. Potem pa sem na csdju zahtevala fotokopijo obeh zavrnitev, teh ki ti jih drugace ne pokazejo in na katerh so podpisani zdravniki,ki so primer obravnavali. Sem dobila obcutek,da se je gospa na centru kar malo ustrasla. Nakar mi je se moja zdravnica napisala potrdilo,da otrok zaostaja v razvoju. Potem sem poklicala gospoda,ki brezplacno obravnava krsenje pacientovih pravic, ki je ocitno govoril z gospodi zdravniki, in jim verjetno zagrozil s kaksno revizijo primerov. Naslednji dan sem oddala pritozbo in cez 3dni dobila odlocbo o podaljsanju..
Pa se to, dva meseca prej mi je potekla pogodba o zaposlivi, tako da sem bila v bistvu brezposelna..
Srecno!

(odgovor članu Edina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
15.11.2010 14:05:45   
Edina
No čestitke! :) tut meni je danes zdravnica svetovala pritožbo. Zdaj pa ne vem. Ti si se prijavila na zavod za zap. ko ti je poteklo??? 

(odgovor članu miškolinka 82)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
15.11.2010 20:17:32   
miškolinka 82
Ja,sm se prijavla brez problema..

(odgovor članu Edina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
16.11.2010 21:48:29   
Edina
in si šla na "bolniško"???? kr koliko sem jaz dobila informacij, naj bi obstajala možnost da ko si na zavodu greš na bolniško (na podlagi zdravniškega potrdila) in dobivaš dejansko bolniško (50%plače, al kok je bolniška). Ve kera kaj o tem????????????????????????

(odgovor članu miškolinka 82)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
16.11.2010 21:52:18   
benika
In kaj navedeš kot razlog za bolniškouser posted image

(odgovor članu Edina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
16.11.2010 22:35:25   
miškolinka 82
Ne,nism bila na bolniskem,ko sem bila na zavodu..Pac podaljsali so mi porodnisko za 90dni,potem sem se pa prijavila na zavod.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
17.11.2010 20:13:38   
Edina
Pojma nimam, te dni se bom oglasla na zavodu za zap in vprašala kako in kaj. Po mojih inf naj bi zadostovalo zdravniško poročilo, tako kot greš v službi v bolniško.

(odgovor članu miškolinka 82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: pritožba na podaljšanje porodniškega
21.3.2011 14:36:33   
Kiya
Počasi se približuje čas, da oddam vlogo za podaljšanje porodniške, pa me zanima (tiste, ki ste pred kratkim izpolnjevale ), kateri datum napišem pod datum nastopa porodniške?

Datum rojstva (pač takrat sem nastopila) ali prvi dan podaljšanja?

(odgovor članu Edina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: Roditi bi se morala ...
photo
7. 11. 2019, ob 9.34 se je rodila naša Klara, v 25. tednu nosečnosti, težka 730g in velika 34cm. Teh podatkov si nisem m...
Hoja z držanjem za roko ni priporočljiva!
Vaš otrok še ne hodi, ima pa veliko željo, da bi ga držali za roko in bi z vašo pomočjo hodil. Fizioterapevtka, Špela Go...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?