|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   problemi pri hranjenju
18.11.2004 9:37:34   
anakristina
POZDRAVLJENI!
Upam, da bom naletela na koga s podobnim problemom. Rodila sem 3 mesece prezgodaj. Od 2. meseca naprej sem prešla na adaptirano mleko. Ko je imela punčka okoli 4 kg je pojedla 150 ml na obrok, kar je bilo seveda preveč je bila prekomerno rejena, vendar ji zaradi močno izkazane potrebe po hrani nisem zmanjševala količine. Za tem je imela probleme s kilo in kakšen teden pred operacijo so se začeli problemi s hranjenjem. Naenkrat je s težavo pojedla 90-110 ml po obroku. To sem pripisovala bolečinam (kila), ampak danes je že 1 mes po operaciji in imam strašanske probleme. Da sploh kaj pojema jo je potrebno nositi, zabavati in se max truditi.Poje 80-110 ml. Ko pogoltne ji v želodčku nekaj zabrbota in potem se začne jok, otepanje... Ko ji ponudim flaško se vidi, da je lačna, vendar jo je potrebno vzpodbujati skoraj pri vsakem požirku. Zelo je nemirna- brca, se zvija, joka. Drugače normalno spi, je živahna, nasmejana, kaže veliko zanimanje za okolico, normalno odvaja in je lepe barve. Tudi teža gre sedaj lepo počasi gor in ni več prekomerno rejena. Ima 5 kg. Stara je 5 mes. oz 2 mes po korigirani starosti zaradi predčasnega poroda. Vsako hkranjenje nama torej že mesec in pol predstavlja borbo, ki mi načenja živce in se ga bojim. Pediatri se ne sekiranjo in v tem ne vidijo nič posebnega. Baje je za "netke" značilna sprva požrešnost, za tem pa takšne borbe. Bojim se, da jo kaj boli, da ima kaj narobe z želodčkom. Ali bi bila potrebna gastroskopija? Nič več ne vem. Na otip je trebušček ne boli. Sedaj torej pojeva 90-100 ml na obrok in to na 4-6 ur, torej nekako 5 obrokov na dan, včasih tudi 4. Kaj menite????:duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   problemi pri hranjenju
18.11.2004 9:49:07   
Donja
Verjetno ti bodo punce, ki imajo nedonošenčke bolj pomagale. Me pa zanima, če si bila pri več pediatrih in če vsi enako pravijo ali samo pri enem? Če samo pri enem, potem še pojdi k drugemu, da slišiš še drugo mnenje. Če pa ti je več pediatrov povedalo isto in če se lepo razvija in je živahna, pa se ne sekiraj. Upam, da je imela katera podoben problem in ti bo lažje pomagala.

(odgovor članu anakristina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   problemi pri hranjenju
18.11.2004 9:59:42   
anakristina
Najina pediatrinja pravi, da naj ji pač dajemo večkrat po manj in da ne vidi, da bi bilo kaj narobe. Včeraj sva imeli tudi redno kontrolo v LJ na Pediatrični kliniki in tudi niso polagali pretirane pozornosti problemu. Vsem je glavno samo, da pridobiva na teži in je lepe barve in da ne bruha. Vseeno me je zelo strah, da potem ne bo kar naenkrat nekaj grozno narobe. Predlagali so naj dam v mleko žličko Rižolina, da ji bo morda bolj zanimivo, ker bo bolj gosto. Žal ni nič drugače.

(odgovor članu anakristina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   problemi pri hranjenju
18.11.2004 11:16:05   
lutka
anakristina,takšne simptome ki jih opisuješ so značilne za otroke ki imajo krče oz kolike.Tudi pri mojih se dogajajo podobne stvari.Včasih jesta full lepo,se pa zgodi da tudi jaz slišim,da jima po želodčku zabrbota in potem vem da je konec mirnega hranjenja.Sem brala v reviji ,da ko slišimo "ropotanje" in pretakanje po želodčku pomeni da ima otrok krče.Poskusi s kapljicami proti zvijanju,nam včasih pomagajo:bravo::bravo:
lp:kuza::kuza:

(odgovor članu anakristina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   problemi pri hranjenju
18.11.2004 11:17:01   
anaj
Moja punčka ni nedonošenček pa ima vseeno nizko težo. Prav tako je stra 5 mesecev in tehta 5100g. MALO!!! Tudi mi imamo vsak obrok borbe. Popijemo 110-130ml in nič več. Največ popije, če jo prej uspavam in med spanjem spije vse. Drugače pa pijeva pol ure in več po požirkih. Tudi naši kruli po želodčku in takrat peneha jesti. Mislim, da to ni nič narobe, vsaj pediatri so mi tako rekli.

:kuza:

(odgovor članu anakristina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   problemi pri hranjenju
18.11.2004 23:01:51   
anakristina
mislila sem, da smo čez obdobje krčev šli že prva dva meseca, ko ponoči nismo spali, ker je mala tako "jamrala", da se mi je zdelo, da ne spim niti 5 min skupaj. potem sem z aptamila šla na novalac in zadeve so se umirile. 2 meseca je vse lepo teklo, potem pa tole. seveda so mi ostale še kapljice subsimplex in jih bom znova začela uporabljati. ampak zanimivo, da bi se krči pojavili po parih požirkih. tako mi je rekla tudi pediatrinja. sama mislim, da bi se naj pojavili PO hranjenju. vsekakor hvala. očitno se je treba še toliko naučiti!

(odgovor članu anakristina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Novorojenček: Prvi dnevi doma
Porod je za vami, zdaj pa je čas, da se navadite na novo življenje s svojim dojenčkom. Poskrbite za dobro prehrano in či...
Dojenje: "Mozoljčki" na bradavicah...
Neverjetno, za kakšne podrobnosti je poskrbela Narava! Poglejte si video, kako pomembno vlogo imajo tiste drobne pikice,...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?