|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosti dnevi
3.1.2005 14:16:47   
erika
Kot veste imajo osnovnošolci pet prostih dni, ki jih lahko koristijo, ko to želijo - s podpisom staršev seveda. Še do lanskega leta si lahko izbiral poljubno število od teh petih, potem pa so nas na naši OŠ v Medvodah obvestili, da lahko koristimo ta dopust samo dvakrat - enkrat dva in drigič tri dneve. Zanima me kako je to pri vas, da preverim, če ni to samo osebna odločitev našega ravnatelja.
lp Tamara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   prosti dnevi
3.1.2005 14:25:45   
Gina
Kopirala sem ti cel člen zakona o pravicah in dolžnostih učenca v oš, kot je objavljen na sviz-ovih straneh. Kot vidiš govori o tvojem vprašanju prvi odstavek. Torej lahko koristiš 5 dni kakor ti hočeš. Upam, da se pravilnik ni kaj spremenil letos. Sicer se pa vedno da zmenit z razrednikom, po mojih izkušnjah. Drugače pa ne kompliciraj. Če nočejo dati otroku "dopusta", si ga vzami sama. LP

13. člen
(napovedana odsotnost)

Učenec lahko izostane, ne da bi starši sporočili vzrok izostanka, če njegov izostanek razredniku vnaprej napovejo. Ta izostanek lahko strnjeno ali v več delih traja največ pet dni v letu.

Ravnatelj lahko na podlagi obrazložene prošnje staršev iz opravičljivih razlogov dovoli učencu daljši izostanek od pouka.

Odsotnost učenca pri posamezni uri pouka oziroma drugi dejavnosti dovoli učitelj, ki vodi to uro oziroma dejavnost, in o tem obvesti razrednika.


(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   prosti dnevi
3.1.2005 14:28:59   
darjatimci
Pozdrav!
Tudi pri nas naj bi ga v dveh delih ali raje v enem!Bi pa še eno temo odprla ali katera ve,koliko financira šola oz. ministrstvo razne obšolske dejavnosti,npr.na prejšni šoli so imeli otroci brezplačen tečaj računalništva 1,2razred,na tej šoli kjer smo sedaj se vse plača,komaj smo si izborili,da nam ni treba plačati angleščine,ki je v nekaterih šolah že zdavnaj predmet na običajnem urniku,da ne omenjam raznih šol v naravi in dnevov preživljanja v naravi,taborov itd. naše brezplačno osnovno šolanje lari-fari.Sicer pa se bom v kratkem obrnila kar na ministrstvo,da vidim kaj se ti naši ravnatelji v resnici zmišljujejo!LP,Darja!

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   prosti dnevi
3.1.2005 14:30:29   
erika
Gina, hvala. Tole mi bo zelo pomagalo, samo upam, da ne bo prišlo do kakšnih nesoglasij. Pri nas mora učenec namreč strarševo obrazložitev nesti ravnatelju, da jo potrdi.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prosti dnevi
3.1.2005 14:33:33   
kofetek2010
Glej Pravilnik o pravicah učencev v OŠ, ki je začel veljati to šolsko leto in sicer 13.člen, ki govori o napovedani odsotnosti. Vaš ravnatelj torej nima prav in jaz bi mu napisala - V skladu s 13. točko Pravilnika o pravicah učencev v OŠ, vas obveščam, da bo moj otrok "tapata" ostoten od pouka "takratpatakrat". Lep pozdrav!
http://www.zrss.si/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   prosti dnevi
3.1.2005 14:34:07   
Anonimen
Pri nas je bilo tako, da je blo treba prej sporočit in naša ljuba razredničarka nam je rekla, da lahko kroistiš le 5 dni naenkrat:grrr::grrr::grrr: In to je veljalo samo v našem razredu. Drugače pa ni blo treba ravnateljici prav nič nosit v šolo.

To pa nisem vedela, d ani treba razlog navajat.

(odgovor članu erika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   prosti dnevi
3.1.2005 14:45:47   
Gina
Ministrstvo ne financira praktično nič, nekaj malega pa občina, večina pomoči gre iz šolskega sklada, kar pa je namenjeno samo za otroke iz zelo finančno šibkih družin. Sicer imajo otroci lahko, če imajo starši prenizke dohodke subvencionirano samo malico (in približno 2 otroka na šolo tudi kosilo)Šole v naravi so obvezne - s strani šole, sofinanciranja praktično ni oz. zelo malo, tabori niso obvezni, so tretirani kot nadstandard, učitelji morajo "not prinesti" vso zamujeno snov, plačajo jim praktično nobene nadure in delajo tam zastonj - je pa to želja mnogih staršev, zato se šole to grejo. Koliko pa šola pridobi sredstev za ostale fakultativne dejavnosti pa je odvisno od iznajdljivosti ravnatelja in ni enotno določeno. Tudi to, koliko je šola opremljena ali ne, je odvisno od ravnatelja in od njegove sposobnosti, prepričati župana vašega kraja, da kaj prispeva. Če je občina majhna, je ponavadi v njej samo ena šola in je sredstev zanjo več kot pa če je šol 15.
Več o tem lahko izveš v zakonu o OŠ in v pravilnikih o OŠ. Na spletnih straneh ministrstva jih do nedavnega ni bilo, na Zavodu za šolstvo itak samo skrbijo za to, da bodo obstali, v bistvu samo nekaj obljubljajo, naredijo pa nič, pa tudi ne morejo, ker nimajo dejanskega stika s stanjem v šolstvu, niti posebnega vpliva na ministrstvo. Mogoče pa imajo tam zakone- sem pozabila, ker ne hodim na njihove spletne strani.
Naj povem še to: šola mora zagotovit brisače, wc papir, kopije za sporočila staršem....Plačila v šolski sklad za te stvari so prostovoljna in ne vem če ni protizakonito zahtevati od staršev, da to nujno plačajo. To se morate zmenit, ali ste pripravljeni plačat ali ne.
Skratka - šola ni brezplačna.
Vso srečo z iskanjem!

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   prosti dnevi
4.1.2005 23:10:20   
sonja-10
Pri nas je šolski sklad namenjen posebnim nakupom. Sklad vodijo predstavniki staršev, ki jih izvoli svet staršev. Svet staršev tudi določi, zakaj se denar zbira, je pa ponavadi to nekaj za nadstandard. Prispevki pa so prostovoljni, torej ti ni potrebno plačat.
Brisače pošiljamo po otrocih sami, nekateri petkrat na leto, nekateri pa nikoli, tako pač je, ampak če želiš, da ima otrok čiste roke, pošlješ brisače.
Tisto o maltretiranju s prostimi dnevi pa prvič slišim. Omejitve so le v dneh, ko so napovedani testi in tik pred poletnimi počitnicami. V tem primeru mora otrok dobiti dovoljenje ravnatelja.
Pri nas usnto obvestiš učitelja in to je to. Moj bo letos manjkal še dodatnih dest dni, dovoljenje že ima, tudi od ravnateljice, le formalno pismo še morava poslat z natančnimi datumi.
LP, Varja

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?