|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvošolka klepeta
6.10.2010 20:04:52   
bibi3
Kot je že iz naslova mogoče razbrati, naša prvošolka klepeta pri pouku. Posledično jo učiteljica kar naprej preseda. Ne vem kaj naj naredim, kako jo naj naučim da ne sme klepetat, da s tem moti razred. Ker klepeta tudi naloge ne naredi v šoli, zato imamo doma več dela. V podalšanem bivanju je ista pesem, zato tudi domače naloge ne naredi.Pa to ni malo klepetanje, to je da jo v enem dnevu tudi po 2-3krat presedejo, zadnjič jo je sam v podaljšanem bivanju 4krat presedla. Edina svetla stvar pri vsej situaciji je, da saj doma pove, da je klepetala. V ponedeljek imamo govorilne ure in se bom pogovorila z učiteljico.

Razmišljala sem že kakšno kazen bi ji dala, če je to sploh smiselno. Najbolj bi jo ozemljilo, če bi ji vzela balet, sam se mi to ne zdi prav, ker krožke mora imeti, poleg tega pa ji balet fajn gre.

Učiteljice prosim za nasvet. Če je kdo imel podben problem, bom vesela vsakega mnenja.   Naj povem da so nas na ta problem opozorili že v vrtcu, mi je vzgojiteljica rekla da lahko da bo imela težave v šoli, ker skoz govori, ampak njej se je to fajn zdelo in ji je popuščala,kljub temu da sem jo prosila da naj ji ne dovoli klepetat. Da še povem da doma nimamo problemov s tem, ve da se ne skače v besedo, da nemore govorit o neki drugi stvari, če dela nalogo in podobno,...

< Sporočilo je popravil bibi3 -- 6.10.2010 20:06:17 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvošolka klepeta
6.10.2010 21:21:39   
Gina
Ne vem kaj naj narediš. Ko se v razredu dela se dela, ko se pa igra, se pa igra. V 1. razredu se jih to da lepo naučit, vsaj povprečne otroke, da zadeve ločijo, pa da dobijo navade, da se takrat, ko se dela tisto naredi ok, lepo in do konca, predvsem pa v miru. Potem se za nagrado lahko igrajo. Če kdo klepeta, pa je toliko nevljuden, da to dela kljub ne vem kolikim opozorilom, ga jaz presedem tako, d a nima možnosti več klepetat, da ni nikogar blizu njega sploh, tudi mizo mu premaknem celo proč, če je treba. V skrajnem primeru tudi stoji in gleda, če ne more dat miru, ap bi okrog hodil, pa kasneje dela, ko se drugi zabavajo, ker on je svojo zabavo imel že prej, ko so drugi delali. To velja za povprečnega otroka brez specifičnih težav ali motenj, ki to dela ali zaradi nevzgojenosti ali ker preizkuša meje. Samo ti nasveti ne vem če ti kaj pomagajo, ker to so ukrepi učitelja, na katere ti nimaš vpliva.

Druga stvar je, če tebe v bistvu ne moti to, da otrok klepeta, ampak to, da reči nima dokončanih. Obstajajo otroci, ki imajo motnje koncentracije. To zgleda v praksi tako, da morajo ves čas nekaj počet, oz. da se ne morejo zbrati in delati nekaj od začetka do konca, ker enostavno ne premorejo toliko energije, da bi jih držala pri eni sami stvari. Vsaka malenkost jih premoti, vsak sosedov gib, vsaka lastna misel, karkoli pač jih spelje iz tega, da ne delajo več kar je treba. Eni se potem prestavljajo, drugi klepetajo, tretji sanjajo, ampak pri vseh teh otrocih gre za eno in isto, ne zmorejo ostati pri eni stvari od začetka do konca. Ti otroci v resnici niso sami krivi, da tega ne zmorejo, ampak imajo neko določeno motnjo, kateri pa se tudi da pomagat. Konkretno v 1. razredu rešiš to s tem, da imajo nekoga, da jim s prstom kaže, kaj je za naredit, oz. jim preusmeri pozornost nazaj na zvezek. Ti otroci nimajo preveč, ampak premalo energije, čeprav učinkujejo od daleč popolnoma obratno. Učinkujejo pa kot bi bili sangvinični karakterji, ampak na deseto potenco.  Samo niso. Težave imajo s koncentracijo. Ali gre morda za to pri vas? Če ima otrok te vrste težave, ne bodo minile same od sebe, ampak bo potreboval strokovno pomoč, ker sicer se boste sami lahko prelomili od preveč dela doma. Otrok lahko v teh primerih dobi dodatno strokovno pomoč - nekoga, ki mu koncentracijo drži pokonci s svojim usmerjanjem oz. individeualnimi urami, če je to treba.

Obstaja tretja možnost, da je otrok tako zelo nezrel. Vendar se bo v tem primeru vseeno moral naučiti pravil, ki veljajo v skupnosti, da ne škoduješ drugim. In s klepetanjem med delom drugim povzročaš slabo. Zato učimo da se to ne dela. 

(odgovor članu bibi3)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvošolka klepeta
6.10.2010 21:26:55   
Gina
POdvojeno.

< Sporočilo je popravil Gina -- 6.10.2010 21:31:17 >

(odgovor članu bibi3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvošolka klepeta
7.10.2010 16:23:32   
blaža
Nisem vsega brala od gine, pa vseeno moje mnenje.

zakaj je pa ne dajo same sedet? tako ne bi mela s kom klepetat, ne bi ji preostalo drugega, kot, da dela nalogo, ker drugega itak ne bi mela kaj počet in še sošolcev ne bi motla.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvošolka klepeta
7.10.2010 18:53:03   
bibi3
Gina hvala za mnenje. V bistvo me ne moti da ima doma veliko naloge, ampak me moti to, da ona moti ostale in s tem ko klepeta ne spoštuje učitelja.

Bom videla kaj bo povedala učiteljica. Mislim pa da ne gre pri njej za motnjo, ker če hoče je lahko zelo pridna in ima lepo narejeno, mislim da gre tu za preiskušanje mej, ker tudi v drugih okoliščinah ima zdaj obdobje trme in uveljavljanja svojega.

Bomo videli kaj bo, danes ni klepetala in ima tudi vse narejeno, sem ji pa včeri v efektu rekla da če ne bo vredu v šoli, ne bo smela na balet, in ker je bil danes balet, je blo vse vredu v šoli,... bomo videli kaj bo jutri.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Zakaj so pomembni družinski običaji?
Nekatere družinske navade in običaji se oblikujejo same po sebi. Lahko pa se odločimo in zavestno v svoja življenja vpel...
BLOG: Pridružila sem se gibanju Free ziza
Če bi sama vsakič, ko sem dobila butasto vprašanje, povezano z dojenjem, zaslužila, bi danes imela že ... hm, morda nove...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?