|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   psihična motnja?
18.4.2005 23:03:04   
erika
Že dalj časa opažam pri mojem sinu (9) različne tike in razvade katerim ne vem izvora. Enkrat je bilo hiter sunek glave v stran - raztegoval naj bi kožo na vratu, ki ga je tiščala. Ko sem ga z rednim opozarjanjem le odvadila, je začel z mrščenjem nosa, potem nenavadno odpiranje ust - spet neko raztegovanje, trenutno pogosto izboči spodnjo ustnico, pa še kaj ... skratka neprestano nekaj. Naj povem, da sem vse te pojave kar precej časa pripisovala njegovi hitri rasti (je največji v razredu 147 cm in 45 kg), sedaj pa me je začelo skrbeti, da ni mogoče kaj narobe z njim. Trenutno se tudi ubadam z njegovim vztrajnim trganjem kože ob nohtih - do krvi!! Pravi da se sploh ne zaveda.
je zelo nemiren in nikoli pri miru. Z učenjem nima problemov, koncentracija - je ni, razen tv, pa še to z nogami v zraku.
Imate mogoče kakšen nasvet?

Lp Tamara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   psihična motnja?
19.4.2005 6:13:52   
Lunca1
A je mogoče kaj narobe v šoli? Ker to z nohti bi lahko počel iz nervoze.:ups:

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   psihična motnja?
19.4.2005 8:33:34   
Anonimen
Ni nujno, da je zaradi teh tikov karkoli narobe. Hčerka mojega parznerja je tudi imela v teh letih, in že prej, non-stop neke tike, med drugim si je iz riti skozi vlekla spodnje hlače, nato pa jih ob strahe potegnila dor. To je delala vseskozi, kjerkoli smo bili. Seveda ji hlačke niso lezle nikamor, je pa bila prav smešn. Sedaj je stara 12 let in nima več nobenih tikov, ker je že rada sama sebi in drugim všeč. Tudi s koncentracijo je bilo podobno, kot praviš, da je pri tvojem. Pa se je tudi to kar nekako uredilo. Sedaj ima skozi boljše ocene, se mi zdi, da ratuje pač bolj "pametna" oziroma manj otročja, kar je bila za svoja leta vedno zelo. Saj je še sedaj bolj od vrstnic, ampak jih "lovi".
Lahko da je vse skupaj pač stopnja v razvoju, lahko pa da je res kaj, kar bi se dalo kako pomagati. Ti svojega otroka najbolj poznaš. Če praviš, da z učenjem nima težav, pomeni, da se lahko skoncentrira, ko to želi.
Sicer pa lahko gresta k zdravniku in vama bo dal napotnico pedopsihologa. Verjetno obstajajo kakšna splošna testiranja, za orientacijo, kje ste. Mogoče ti bodo pa svetovali, kako pristopit pri učenju oziroma kako pomagati, da se bo lahko na določeno stvar skoncentriral.

(odgovor članu erika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   psihična motnja?
19.4.2005 16:47:21   
Anonimen
Žal ti ne znam svetovat. le nekaj glede trganja kože.

Jaz sem v 2. razredu začela grizt nohte (vidla pri očetu) in sem jih tako zgrizla, da jih je bilo le za par milimetrov. Te razvade se potem nisem otresla še do zdaj povsem. S tem, da zdaj to lahko enkako nadzorujem. Razen med npr. gledanjem kakšnega napetega filma.
Včasih pa sem si bila sposobna pogrizt vse nohte in to povsem podzavestno. Sploh nisem vedela, da imam roke v ustih.


Pa nisem bila živčen otrok in tudi v šoli nisem imela nobenih težav.

(odgovor članu erika)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   psihična motnja?
20.4.2005 0:02:26   
Gina
Veliko ljudi ima neke vrste tike, pa ni nič narobe z njimi, se strinjam s to tezo.
A niso dudka pri otroku, pa cigareti pri odraslem ali pa grizenje nohtov ipd., na nek način povezani? Ljudje to delajo podzavestno in ljudje to v določeni fazi rabijo. Enako je s tiki. Jaz sem imela obdobje, ko sem kar naprej pokala s kostmi. Kar prijelo me je. Samo v oš se je cel razred zgrozil vsakič, ko sem to naredila, ker jih je skominalo.
Je pa včasih zoprno take tike gledat. Ampak minejo, sigurno. Zamoti ga s čim drugim, zelooo zanimivim, pa bo pozabil na to. TV ni dovolj, da bi pozabil, mora nekaj fizičnega delat, npr rolat, igrat košarko, da telo pozabi tisti hip na ta gib, ker ima z drugimi opravka. Kaj pa vem, včasih pa samo čas pomaga najbrž.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   psihična motnja?
16.5.2005 20:47:57   
anajmad
Moja hči si je zgrizla nohte do krvi.Pa sem jo spraševala,kaj bi bilo narobe,ker je to trajalo že nekaj let:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:Pred tremi tedni me je pa čisto presenetila:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:sama si je kupila lak za proti grizenju nohtov in veselo vztraja,nekaj mm je že na nohtih:bravo::bravo:Je pa tako,otroci so pod strašnim stresom: v šoli,doma,vsepovsod.Moja hči je letos zelo obremenjena opažam.Res je,da je bila smrt v družini:angel:,toda ima eno takšno kokoš za razredničarko(bohnedaj,da me sliši hči) da je kr hudo.UIčiteljice ne mi zamerit:zajcek::zajcek::zajcek:.
Ampak kar je preveč,je preveč.Naša je zelo pridna,ni mi jo treba non stop opozarjati,da naj se uči.Ima same petice in res,brez zamere zelo pridna.Toda,ko sem šla na roditeljski sestanek,da ta kokoš ne najde niti ene pohvalne besede za učence,je pa že kr mal preveč:(,pa so najboljši razred (po ocenah na šoli).Včasih je res hudo,ta šola in vse skupaj.Malo se pogovori z njim,vzami si več časa,bodi z njim,pa čeprav pri kakšnih bedarijah,pa boš mogoče izvedla,kaj je narobe.
en lp:morje:D.

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   psihična motnja?
29.5.2005 21:54:06   
natalina
tamara, izkušnje iz prve roke!

pri moji tamali (8_Let)smo skoraj znoreli zaradi tikov,odpriranje ust kot ribica in trzanje z očmi. bili sva parkrat pri psihologinji in prvo in ZELOO pomembno pravilo pri tikih je, DA OTROKA NIKOLI IN NIKDAR NE TI NE KDO DRUG OD DOMAČIH NE OPOZARJAJ NA TIKE. kaj so tiki? Tiki so sproščanje napetosti, tako kot mi odrasli naprimer smo nervozni,živčni in to napetost pokažemo na različne načine(dretje, kajenje....) otroci pa pač na svoj "čuden" način.

Je pa vsekakor priporočljivo najti vzrok, kaj jih muči,jaz sem naredila skoraj magisterij iz tikov, na koncu pa psihologinja ugotovi čist brezvezno stvar, katere se je bala..za enkrat smo se jih rešili, ampak res brez opozarjanja!!!!, ker otrok tike dela nehote, jih mora in s tem ko ga opozarjaš, postaja še bolj nemiren ali pa se zateče k drugačnemu, katerega ti ne boš videla morda.

srečno!

(odgovor članu erika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj se vaš otrok začne spominjati?
Noben otrok nikoli ne pozabi materinega glasu. "Eden najzgodnejših spominov je spomin na materin glas."
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?