|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razočarana
23.11.2005 18:23:12   
Anonimen
Danes sem dobila odgovor od komisije, da mi niso podaljšali porodniške. To je največji šok, saj sem bila prepričana, da se to ne more zgoditi, ker je nedonošenček.
Rodila sem v 35 tednu, res da je lepo napredoval in nima nobenih zdravstvenih težav, vendar sem pričakovala podaljšanje porodniške, saj podaljšajo skoraj vsakemu, kaj šele za nedonošenčka. Odgovor je bil da nima gibalnih motenj. Res je da še ne hodi in noče napraviti niti koraka z mojo pomočjo, zato rabi veliko ljubezni in mamo ob sebi, ki se bo z njim ukvarjala.
Zelo sem huda in žalostna.
Imate tudi vi take težave?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razočarana
23.11.2005 18:29:55   
Marogica
Nisem te točno razumela. Ker sem sama rodila v 36. tednu, tudi mene to zanima. Zanima pa me, če ti niso nič podaljšali, torej teh 5 tednov, ki ti manjkajo do 40 tednov ali si mislila še dodatnih 3 mesecev?

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razočarana
23.11.2005 18:37:17   
Nani-nani
Mislila sem na podaljšanje porodniške za dobo treh mesecev, ki jo odobri komisija.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razočarana
23.11.2005 18:42:10   
Helly
te popolnoma razumem, da si razočaranauser posted image , vendar se mi zdi da obstajajo posebni kriteriji za podaljšanje porodniške (težave otroka z mišičnim tonusom, alergija otroka na več stvari hkrati...).  poskušaj gledati na to s svetlejše plati in se veseli, da je otrok lepo zdrav in nima nobenih težav. kaj pa če bi imel (bog ne daj) kakšne hujše okvare ali težave?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razočarana
23.11.2005 19:00:05   
Marogica
Aha, takšna je stvar. Sem se ustrašila, da ti manjkajočih tednov ne prištejejo. To podaljšanje pa nima veze, če je otrok nedonošen ali ne. Podaljšajo res samo iz razlogov, ki jih je naštela predhodnica.
Žal mi je

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Helly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razočarana
23.11.2005 19:01:06   
Anonimen
Sama sem rodila 11.tednov prezgodaj in sem tudi dala vlogo za podaljšanje. Odgovor sem dobila danes in bila sem res živčna ko sem odpirala tisto pošto. Meni so odgovorili pozitivno. Tudi Živa še pri svojih 12 in pol mesecih ne hodi in tudi stoji ne samostojno (kako sekundo mogoče). Sem pa priložila vse izvide (EEG, UZ glavice, odpustnico, fizio.,..) in tudi napisala dopis, kjer sem opisala situacijo in tudi omenila, da že 10 mesecev jemljemo železo in smo še vedno slabokrvni. Obiskujemo pa fizioterapijo.

Razumem tvoje razočaranja in si ne morem misliti kako bi mi bilo, če bi mi zavrnili. Seveda se lahko pritožiš in dostikrat se zgodi, da pritožbi ugodijo.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razočarana
23.11.2005 19:24:38   
Nani-nani
Še bolj sem pa razočarana, ker vem za določeno mamico, da  ima podaljšano porodniško, na podlagi tega, da ni pravilno obračala nogice, ko je hodila po štirih, otrok pa je shodil z 10 meseci.
Meni pa napišejo, da otrok ni gibalno oviran.
Zaradi tega sem jezna, ker poznam najmanj 4 primere, ki jim res nič ne manjka. Šli so parkrat v razvojno in tam jamrali, da otrok še ne sedi, bla, bla in  jim je uspelo. Mi pa hodimo že celo leto v razvojno ambulanto, pa potem tak odgovor.
Tudi prvi sin je nedonošenček in sem bila brez problema do 15 meseca otrokove starosti, doma. Hvala bogu noben nima zdravstvenih težav, jezi pa me zakaj se dogaja taka krivica, tistim, ki ne vemo lagati in smo srečni, da imamo zdrave otroke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razočarana
23.11.2005 20:02:26   
Marogica
Veš, mogoče so pa ravno zaradi zlorabe mnogih pač zaostrili kriterije. Normalno, da bi vsaka rada ostala z otrokom čim dalje doma, sploh, ko je še tako majhen in nebogljen. Po drugi strani pa je zakonsko določeno pač 12 mesecev in bi se morali s tem sprijazniti, vsi.
Če je tvoj otrok zdrav, je to res najbolje, kar se ti lahko zgodi. Vsaj jaz tako razmišljam. Potolaži se, čeprav ti je trenutno težko.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: razočarana
23.11.2005 20:19:17   
Nani-nani
Trenutno sem v šoku, saj nisem sploh pomislila, da se to lahko zgodi.
Sploh pa nisem razmišljala za varstvo, saj sem bila prepričana, da bom do 31.03.2006 doma, sedaj pa se mi je vse podrlo. V vrtec ga nisem vpisala, saj so mi na vpisu rekli, da ga ne morem vpisati, če ne gre letos v vrtec. Drugo leto naj pridem vprašat, če je kaj prosto. Babice pa so nažalost oddaljene, pa še zima se bliža.
Napisati morem svoje mnenje, mi je rekla na CSD in ga poslati na komisijo, ki je izdala svoje mnenje.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: razočarana
23.11.2005 20:57:27   
cicido
Jest sem rodila v 26 tednu, avtomatsko ti podaljsajo porodnisko mislim da do 37 tedna, naprej pa je stvar komisije. Meni so jo na 15 mesecev, so jo pa tudi neki mamici, ki je otroka rodila na rok, vendar se ji pri sestih mesecih ni glih tko obracu, kot "naj bi se". Pa so ji lepo podalsal porodnisko na 15 mesecev.user posted image  A men naprimer, ko otroka sploh tri mesece nisem imela doma, ampak v inkubatorju pa tud na 15 mesecev. Tko je to. Mors met vrjetn dobe VIP da kam prides.

(odgovor članu Nani-nani)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: razočarana
24.11.2005 18:44:23   
anajmad
Normalno,da ti jo niso.če nisi imela obiskov pri fizioterapevtu,ali kakršnekoli ostale probleme ti ne podaljšajo.tudi jst sem rodila v 35.tednu in meni se je logično zdelo,da mi niso podaljšali.Tamal je bila v redu.tamali ti bo pa shodil takrat,ko bo se čutil pripravljen.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: razočarana
24.11.2005 19:19:17   
kepa*
Ojla!
Jaz sem tud dalaprejšnji teden vlogo za podaljšanje. Naš je zahiranek in blago hipoton,hodiva na fizioterapijo.., pa sem vseeno zelo skeptična. Mi je pediatrinja rekla, da so postali zelo strogi in naj bom na vse pripravljena.
Tebi pa še vedno ostane monost pritožbe.

_____________________________

Letos pa bo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: razočarana
24.11.2005 19:23:16   
k1
ojej... zdaj pa nisem več tako zelo prepričana v to, da bojo tudi nam podaljšali. nizka porodna teža tudi ni razlog? 1070g ob rojstvu? hodimo 1x tedensko na fizio, otrok pa je drugače hvala bogu zdrav...

evo, pa sem se zasekirala...

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: razočarana
24.11.2005 19:58:52   
KODA
Jaz sem imela pri obeh podaljšano,ker sta oba bila nedonošena.Tastarejši je bil rojen v 34 tednu,tamlajši pa v 35 tednu.Pri obeh sem dobila podaljšano prvo do 37tedna ,nato mi je pa komisija odobrila še za 3 mesece.Pri taprvem je bil vmes še GER in VUR,ter povišan mišični tonus.Pri tadrugem pa alergija na mleko,jajca,konzervanse,arašide,tetanusni toksin in atopijski dermatitis.Tastarejšega sem imela 9x v bolnici do njegovega prvega leta.Tadrugega pa 5x.


_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: razočarana
24.11.2005 22:57:27   
ninocka
Vsem nedonosenckom se podaljsa porodniska (po zakonu) za toliko casa kolikor so bli rojeni pred 260 dnevi.
Jst sem rodila v 36 4/7 in so mi podaljsali porodnisko za 8 dni - tok sem rodila pred 260 dnevi, kar se steje za donosencka. Za tiste 3 mesece je pa treba pol kasnej oddajat prosnje.

Nani-nani, kaj pa ce prosis pediatrinjo in zdravnico v RA za mnenje in pri pritozbi se to zraven dodas?
Upam, da ti bo uspelo in da bos lahko s svojim sonckom cim dlje doma!


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: razočarana
20.12.2005 10:54:09   
botra jedrt
Tudi mi imamo nedonošenko, ki bo kmalu stara 4 mesece. Pred kakšnim tednom je začela komunicirati z nasmeškom in smo čisto izven od veselja. Bila je 30tedenska in zahirana (1120g). Kar se tiče razvoja ima povečan mišični tonus po desni strani, stvar se ne izboljšuje, ker jo mučijo še krči in je skoz zakrčena, kljub masažam, božanju, tolaženju, itd...
A kje obstajajo kriteriji, na podlagi katerega potem določijo ali bo možno podaljšanje porodniške ali ne???
LP VSEM user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: razočarana
2.1.2006 13:45:13   
Twetty
Moja se je rodila v 36 t,pa sm vsa vesela,da je z njo vse vredu in se normalno razvija.12. 1. bo stara eno leto,porodniško pa imam do 1.2.06.
Na kakšno komisijo se pa ve obračate,pa to dobijo mame,če otrok potrebuje posebno nego?
Anonimna,vsak otroček rabi čas,da shodi,glavno da je zdrav,vesela bodi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?