|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 13:18:36   
cofka
Rada bi vprašala za mnenje mamice, ki imajo že večje otroke in živijo v podbnih razmerah kot mi. In sicer stanujemo v hiši njegovih staršev. Stanovanje imamo v zgornjem nadstropju in smo povem ločeni. Imam zlato taščo, ki bi za nas naredila vse in se olično razumemeva tako midve, kot tudi ona in otrok, sicer pa zelo kmalu pri njej dobi vse kar si zaželi tudi z jokom. Naš otroček je sedaj v fazi, ko se že zaveda, kje lahko kaj doseže z jokom in trmo. Glavno skrb mi, ki jo trnuto vidim je, da se bojim, da bo moj otrok v njeni prisotnosti razvajen, pa saj vem, da so babice za razvajat, pa vseeno, me skrbi, da ko ji jaz kaj ne bom dala bo letel pa k njej.
Ne vem ali pretiravam. ali bi ji morala kaj reči. Tukaj se počutim razdvojeno, saj po eni strani ne bi rada ogrozila našega razmerja, po drugi strani pa se bojim da se bo to zgodilo.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 13:21:38   
Anonimen
Po moje je takrat, ko je pri babici, vseeno, če ga razvaja kolikor ga želi. Le v primeru, da bi pa res od tebe, ko mu nečesa ne bi dovolila, tekel k njej, se je treba pa res zmenit. To, kar odloči, ko že enkrat odloči, mamica, naj bo zakon. To mora pa babica vedeti.

(odgovor članu cofka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 13:36:06   
patkos
Tudi jaz sem razmišljala v tej smeri, ker tudi moja mama in tašča delata isto. Ampak mislim, da bo tudi otrok kmalu vedel pri kom kaj lahko počne in pri kom ne. Važno je kaj ti doma od njega zahtevaš, ker glavna vzgoja je doma. Pri nonici bo pa drugače ampak naj se ona potem s tem ubada.

lp

(odgovor članu cofka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 14:56:45   
Marogica
Otroci imajo babice zato, da jih razvajajo, ne pa vzgajajo. Pri nas je tako, da mi je vseeno, kaj mu moja mama dovoli, saj je v tistem času pri njej. Če ji bo skakal po glavi, pa tudi prav, saj je sama dovolila. Se ne obremenjujem s tem, ker se ne splača, raje sem hvaležna, da mi ju kdaj počuva.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu patkos)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 15:05:45   
Andra
Pri nas je bilo isto in potem mi je enkrat tašča rekla, da jo mali nič ne uboga in da je pravi lump. Pa sem ji rekla, da kakor ga je navadila, takšen je, ko je pri njej. Mi doma nimamo problemov.
Od takrat se je spremenilo marsikaj...
Je pa res, če jaz nekaj rečem ne, je NE.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 15:26:15   
cofka
Vidim, da razmišljam v pravi smeri.
Skrbijo me predvsem trenutki, ki jih preživimo skupaj. Ko sta sama naj pač delata kar hočeta, ko smo pa skupaj pa je problem. Npr., da se želi nositi in trmari, pa lepo obema razložim, da se je ravno nosil pol ure, in da se sedaj pa lahko igramo na tleh malo, pa mama takoj skoči, ja če se želi pri men nositi zakaj pa ne. Tukaj se mi zdi, da ga moram jaz obvladat in dati jasno vedet, da če sem jaz zraven veljajo moja pravila. Ali pa ne?
Enkrat bi bilo pač po moje, sped drugič kakor bi si onadva želela, odvisno pač od situacije, ali je zaspan, lačen, ali pa ima idelane pogoje za igrati se na tleh.

Naj povdarim, da smo drugače zelo, zelo SREČNI, da se tako zelo dobro razumemo in sem ji hvaležna, za vse kar naredi za nas, in da nas ima tako rada.


< Sporočilo je popravil cofka -- 2.3.2006 15:28:34 >

(odgovor članu cofka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 17:17:29   
lelaval
Moja tašča je tudi vse dovolila - pa čeprav sva ji midva miljonkrat rekla, da, če se pri nas to ne sme, tudi drugje ne. Pa je mislila, da si bo njuno ljubezen priborila s tem, ko je dopučšala, da razgrajata, kolikor hočeta, na skrivaj jima je tiščala sladkarije (pa še povedat ne bi smela, a sta). Potem pa se je spravljala na mene, češ, kako nevzgojene otroke imam  - da sem jih sama tako razvadila. Sem ji lepo povedala, da pri nas takšnih stvari ne počnemo, kar sva jo tudi opozorila, a je sama dovolila. In zato nisva midva slaba starša.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu cofka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: razvajanje otroka pri tašči
2.3.2006 19:40:10   
KODA
Pri nas je pa moja mama takšna.Vse jima je pustila,jih razvadila,da lahko tam vse počneta.Zdaj bi pa včasih rada kaj bolj umirjeno,pa ne gre,ker onedva mislita,da lahko počneta,kar se jima zljubi.Potem pa jaz poslušam očitke,a doma tudi take vzganjata.?Ne.,ker jih je razvadila in je ne šmirgljata.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Kaj je zdravje?
Nacionalna agencija za javno zdravje poroča, da število izdanih receptov skozi leta ves čas narašča. Živimo torej dlje, ...
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?